Реадинг Тиме: 6 минута
(Последње ажурирано: 11/08/2023)

Да ли сте ентузијаста возова или неко ко воли да истражује нове дестинације железницом? Добро, имамо узбудљиве вести за вас! Европска унија (САД) је недавно представио свеобухватне прописе за унапређење железничког саобраћаја. Ова нова правила дају приоритет бољој заштити путника, обезбеђујући лакше и пријатније искуство путовања за све. коначно, у овом чланку, удубићемо се у детаље нових прописа ЕУ о железници и како ће они позитивно утицати на ваша путовања возом.

Разумевање нових прописа ЕУ о железници

Почети са, хајде да боље разумемо нове железничке прописе ЕУ. ЕУ је развила ове прописе да побољшати путнике у железници’ права и негујте беспрекорно искуство путовања. Правила покривају различите аспекте путовања железницом, у распону од права путника и приступачности до размене података међу железничким оператерима. Стога, спровођењем ових прописа, ЕУ има за циљ да подигне укупни квалитет и ефикасност железничког транспорта, што резултира добитком за све путнике.

Амстердам на Парис Траинс

Лондона до Париза Траинс

Ротердам на Парис Траинс

Брисел То Парис Траинс

 

New EU Train Regulations

 

Политика компензације у случају више силе

Претходно, путници возова у Европи могли би да захтевају новчану надокнаду у износу од 25% цене карте за кашњење воза дуже од једног сата и 50% за кашњење од више од 2 сати. Сада, предузећа ће бити ослобођена ових плаћања ако је разлог кашњења виша сила. Ово укључује све оно што железнички оператери не могу да контролишу — на пример, олује, поплаве, земљотреси, терористичких напада, пандемије, и тако даље. Ако предузеће објективно не може да спречи кашњење или отказивање воза под изузетним околностима, путници не би требало да очекују одштету од 50% или 25%. Међутим, компаније и даље морају да преусмере путнике на друге возове или да врате карту ако се путовање не може организовати.

у међувремену, битно је напоменути да се удари не сматрају силом више. Ако штрајк доводи до тога да путници остану насукани на станици чекајући воз, компанија је одговорна да осигура да њени клијенти стигну до циљаних дестинација. Компензације за кашњење морају остати на снази.

Брисел у Амстердам Траинс

Лондон на Амстердам Траинс

Берлин на Амстердам Траинс

Париз за Амстердам Траинс

 

Самопромена руте и компензација за кашњења

Једна од значајних одредби нових жељезничких прописа ЕУ је увођење самопреусмјеравања. У случају кашњења путовања, ако железничка компанија не понуди решење у разумном року (типично 100 минута), путници имају право да преузму ствари у своје руке. Путници могу самостално да промене руту куповином карата за други воз или аутобус. Железничка компанија мора да надокнади цену нове карте, осигуравајући да путници несметано стигну на одредиште, чак и током кашњења. Међутим, најбоље би било размотрити да трошак треба да буде истински “неопходно и разумно,” тако да вожња у ВИП опцији по цени одложеног превозника неће радити.

Салцбург у Бечу Траинс

Минхен у Бечу Траинс

Грац у Бечу Траинс

Праг у Беч Траинс

 

Railway Timetable

Дељење података и побољшане опције улазница

Размена података о саобраћају и путовању у реалном времену између железничких оператера побољшава искуство путовања. Нови прописи имају за циљ да подстакну већу конкуренцију међу железничким оператерима. Они то чине тако што подстичу размену информација о реду вожње возова, стопе попуњености, и кашњења. штавише, путници могу очекивати атрактивније опције карата због ове повећане конкуренције. То ће им дати свеобухватнији избор и повећану флексибилност приликом планирања путовања возом.

Као резултат, новооткривени механизми сарадње и размјене података међу жељезничким оператерима могу потенцијално створити таласни ефекат позитивних промјена у цијелом екосистему путовања. Као путовање железницом постаје практичније и разноврсније, може подстаћи више људи да изаберу возове у односу на друге видове транспорта, на крају доприносећи смањењу саобраћајних гужви, ниже емисије угљеника, и одрживију будућност транспорта.

Интерлакен, на Зурицх Траинс

Луцерка за Цирих Траинс

Берн на Зурицх Траинс

Женева на Зурицх Траинс

 

Summer Solo Train Traveling

Побољшана приступачност за путнике са смањеном мобилношћу

По новим прописима ЕУ, железничке компаније морају дати приоритет потребама путника са смањеном покретљивошћу. Морају осигурати да њихова путовања остану неометана и без проблема, чак и током сметњи. То значи да особе са инвалидитетом или потешкоћама у кретању могу очекивати побољшану доступност и помоћ када путују возом. Ови прописи оснажују путнике, омогућавајући им да са самопоуздањем и миром крену на своја путовања.

Према новим железничким прописима ЕУ, ако је путнику са смањеном покретљивошћу потребна помоћ, могу захтевати да путују искључиво са пратиоцима. У овом случају, пратилац има право на бесплатну карту и место поред особе којој помаже. Захтеви за помоћ по новим правилима прихватају се до 24 сати пре поласка. Ово је одлична предност за железничку индустрију јер аутобуске компаније захтевају обавештење најкасније до 36 сати унапред, док ваздушни и водени носачи то захтевају 48 сати унапред.

Франкфурт на на Берлин Траинс

Лајпциг на Берлин Траинс

Ханновер на Берлин Траинс

Хамбург на Берлин Траинс

 

Empty Train Station Platform

 

Одрживост и удобност

Посвећеност ЕУ одрживости је очигледна у новим прописима о железници. ЕУ промовише железнички транспорт као зеленију алтернативу, са циљем смањења емисије угљеника и доприноса зеленијој будућности. Са овим прописима на снази, ЕУ подстиче путнике да изабрати возове у односу на друге видове превоза. Ово подстиче одрживе навике путовања и подржава напоре за очување животне средине.

у наставку, ентузијасти бицикала су такође добили снажан подстицај и подршку. Узбудљива вест је да ће нови возови и унапређени вагони укључивати наменске просторе за бицикле. Ови простори су обавезни, што значи да морају бити доступни. стога, ако сте љубитељ бицикла, ове посебно одређене области ће учинити ваше путовање возом још пријатнијим за бициклисте.

 

 

Закључак нове уредбе о железници ЕУ

Заиста, примена нових прописа ЕУ о железници значи побољшање путовања путницима широм континента железницом. То показује препознатљивост железнице’ пресудну улогу у повезивању заједница, промовисање туризма, и подстицање економског раста. Напори ЕУ у унапређењу права путника и обезбеђивању лакшег искуства путовања илуструју њихову посвећеност стварању поуздане железничке мреже усмерене на клијенте.

У закључку, нови прописи ЕУ за железнички транспорт означавају значајан корак напред у давању приоритета заштити путника и побољшању искуства путовања. Ови прописи имају за циљ да путовање возом учине практичнијим, ефикасан, и пријатно за све. Они укључују побољшану приступачност за путнике са смањеном покретљивошћу. Још једна позитивна промена је увођење самопреусмеравања. додатно, повећана конкуренција међу железничким оператерима ће користити путницима. Са овим прогресивним мерама, путници могу са сигурношћу да крену на своја путовања возом. Њихова права су заштићена, а њихово искуство путовања је приоритет. Посвећеност ЕУ подизању квалитета железничког саобраћаја одражава њену визију одрживе будућности усредсређене на путнике. Сви укрцај за глаткије, пријатније искуство путовања железницом!

 

Велико путовање возом почиње проналажењем најбољих карата на најлепшој и најудобнијој железничкој рути. Ми у Сачувајте Влак ће вам бити драго да вам помогнемо да се припремите за путовање возом и пронађете најбоље карте за воз по најбољим ценама.

 

 

Да ли желите да уградите наш блог пост „Како се припремити за путовање возом“ на своју веб локацију? Можете или узети наше фотографије и текст и да нам дају кредит, позивајући се на овај блог пост. Или кликните овде: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsr%2Fnew-european-rail-regulation%2F - (Спустите мало да види Ембед Цоде)

  • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их упутити директно на наше странице за претрагу. На овом линку, наћи ћете наше најпопуларније возне руте - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Унутра имамо линкове за енглески одредишне странице, али такође имамо https://www.saveatrain.com/pl_routes_sitemap.xml, и можете променити / ПЛ у / фр / де или и више језика.