Læsetid: 6 minutter
(Senest opdateret: 11/08/2023)

Er du tog-entusiast eller en, der elsker at udforske nye destinationer med tog? Godt, vi har spændende nyheder til dig! Den Europæiske Union (USA) har for nylig afsløret omfattende regler for at forbedre jernbanetransporten. Disse nye regler prioriterer bedre beskyttelse af passagerer, sikrer en jævnere og mere behagelig rejseoplevelse for alle. Endelig, i denne artikel, vi vil dykke ned i detaljerne i nye EU-jernbaneregler, og hvordan de vil påvirke dine togrejser positivt.

Forståelse af de nye EU-jernbaneregler

Til at starte med, lad os få en bedre forståelse af de nye EU-jernbaneregler. EU udviklede disse regler til forbedre jernbanepassagererne’ rettigheder og fremme en problemfri rejseoplevelse. Reglerne dækker forskellige aspekter af togrejser, lige fra passagerrettigheder og tilgængelighed til datadeling mellem jernbaneoperatører. Derfor, ved at implementere disse regler, EU sigter mod at højne jernbanetransportens overordnede kvalitet og effektivitet, hvilket resulterer i en win-win for alle rejsende.

Amsterdam til Paris Tog

London til Paris Tog

Rotterdam til Paris Tog

Bruxelles til Paris Tog

 

New EU Train Regulations

 

Force Majeure-erstatningspolitik

Tidligere, togpassagerer i Europa kunne kræve pengekompensation svarende til 25% af billetprisen ved en togforsinkelse på mere end en time og 50% for en forsinkelse på mere end 2 timer. Nu, virksomheder vil være fritaget for disse betalinger, hvis årsagen til forsinkelsen er force majeure. Dette inkluderer alt, som jernbaneoperatører ikke kan kontrollere - f.eks, storme, oversvømmelser, jordskælv, terrorangreb, pandemier, og så videre. Hvis en virksomhed objektivt set ikke kan forhindre en togforsinkelse eller aflysning under ekstraordinære omstændigheder, passagerer skal ikke forvente kompensation af 50% eller 25%. Imidlertid, selskaber skal stadig omdirigere passagerer til andre tog eller refundere billetten, hvis turen ikke kan organiseres.

Imens, det er vigtigt at bemærke, at strejker ikke betragtes som magt majeure. Hvis en strejke får passagerer til at blive strandet på stationen og vente på et tog, virksomheden er ansvarlig for at sikre, at sine kunder når frem til deres tilsigtede destinationer. Kompensation for forsinkelser skal forblive i kraft.

Bruxelles til Amsterdam Tog

London til Amsterdam Tog

Berlin til Amsterdam Tog

Paris til Amsterdam Tog

 

Selvomdirigering og kompensation for forsinkelser

En af de bemærkelsesværdige bestemmelser i de nye EU-jernbaneregler er indførelsen af ​​selvomlægning. I tilfælde af rejseforsinkelse, hvis jernbaneselskabet undlader at tilbyde en løsning inden for en rimelig tidsramme (typisk 100 minutter), passagerer har ret til at tage sagen i egen hånd. Passagerer kan selvstændigt ændre deres rute ved at købe billetter til et andet tog eller bus. Jernbaneselskabet skal refundere den nye billetudgift, sikrer, at passagerer når deres destination uden problemer, selv under forsinkelser. Imidlertid, det ville være bedst at overveje at udgiften skal være reel “nødvendigt og rimeligt,” så det vil ikke fungere at køre i en VIP-mulighed på bekostning af den forsinkede transportør.

Salzburg til Wien Tog

München til Wien Tog

Graz til Wien Tog

Prag til Wien Tog

 

Railway Timetable

Datadeling og forbedrede billetmuligheder

Deling af trafik- og rejsedata i realtid mellem jernbaneoperatører forbedrer rejseoplevelsen. De nye regler sigter mod at skabe større konkurrence blandt jernbaneoperatører. Det gør de ved at tilskynde til informationsudveksling om togplaner, belægningsprocenter, og forsinkelser. i øvrigt, rejsende kan forvente mere attraktive billetmuligheder på grund af denne øgede konkurrence. Det vil give dem et mere omfattende udvalg af valgmuligheder og øget fleksibilitet, når de planlægger deres togrejser.

Som resultat, de nyfundne samarbejds- og datadelingsmekanismer mellem jernbaneoperatører kan potentielt skabe en ringvirkning af positive ændringer i hele rejseøkosystemet. Som togrejser bliver mere bekvemme og alsidige, det kan tilskynde flere til at vælge tog frem for andre transportformer, i sidste ende bidrage til reduceret trafikpropper, lavere kulstofemissioner, og en mere bæredygtig transportfremtid.

Interlaken til Zürich Tog

Lucerne til Zürich Tog

Bern til Zürich Tog

Geneve til Zürich Tog

 

Summer Solo Train Traveling

Forbedret tilgængelighed for passagerer med nedsat mobilitet

I henhold til de nye EU-regler, jernbaneselskaberne skal prioritere bevægelseshæmmede passagerers behov. De skal sikre, at deres rejser forbliver uafbrudte og problemfrie, selv under forstyrrelser. Det betyder, at personer med handicap eller mobilitetsudfordringer kan forvente forbedret tilgængelighed og assistance, når de rejser med tog. Disse regler styrker passagererne, giver dem mulighed for at begive sig ud på deres rejser med tillid og ro i sindet.

I henhold til EU's nye jernbaneregler, hvis en bevægelseshæmmet passager har brug for assistance, de kan anmode om udelukkende at rejse med ledsagere. I dette tilfælde, ledsageren har ret til en fribillet og en plads ved siden af ​​den person, de hjælper. Forespørgsler for bistand efter de nye regler accepteres op til 24 timer før afgang. Dette er en fremragende fordel for togindustrien, fordi busselskaber kræver anmeldelse senest kl 36 timer i forvejen, mens luft- og vandtransportører kræver det 48 timer i forvejen.

Frankfurt til Berlin Tog

Leipzig til Berlin Tog

Hannover til Berlin Tog

Hamburg til Berlin Tog

 

Empty Train Station Platform

 

Bæredygtighed og komfort

EU's forpligtelse til bæredygtighed er tydelig i de nye jernbaneregler. EU fremmer jernbanetransport som et grønnere alternativ, sigter mod at reducere CO2-emissioner og bidrage til en grønnere fremtid. Med disse regler på plads, EU opfordrer passagerer til vælge tog frem for andre transportformer. Dette fremmer bæredygtige rejsevaner og understøtter miljøbevarende indsats.

desuden, cykelentusiaster fik også stærk opmuntring og støtte. Den spændende nyhed er, at de nye tog og opgraderede vogne vil omfatte dedikerede cykelpladser. Disse pladser er obligatoriske, hvilket betyder, at de skal være tilgængelige. Derfor, hvis du er en cykelelsker, disse særligt udpegede områder vil gøre din togrejse endnu mere cykelvenlig.

 

 

Konklusionen på ny EU-jernbaneforordning

Ja, implementering af nye EU-jernbaneregler betyder en forbedring af jernbanerejser for passagerer på tværs af kontinentet. Det demonstrerer anerkendelsen af ​​jernbaner’ afgørende rolle i at forbinde fællesskaber, fremme turismen, og fremme økonomisk vækst. EU's indsats for at forbedre passagerrettigheder og sikre en mere smidig rejseoplevelse er et eksempel på deres dedikation til at skabe et pålideligt og kundecentreret jernbanenet.

Afslutningsvis, de nye EU-regler for jernbanetransport markerer et væsentligt skridt fremad med hensyn til at prioritere passagerbeskyttelse og forbedre rejseoplevelsen. Disse regler har til formål at gøre togrejser mere bekvemme, effektiv, og sjovt for alle. De omfatter forbedret tilgængelighed for passagerer med nedsat mobilitet. En anden positiv ændring er indførelsen af ​​selvomdirigering. Derudover, øget konkurrence blandt jernbaneoperatører vil gavne de rejsende. Med disse progressive foranstaltninger på plads, passagerer kan trygt tage på deres togrejser. Deres rettigheder er beskyttet, og deres rejseoplevelse er en prioritet. EU's forpligtelse til at højne kvaliteten af ​​jernbanetransport afspejler dets vision om en bæredygtig og passagercentreret fremtid. Alt ombord for en glattere, mere dejlig togrejseoplevelse!

 

En fantastisk togrejse begynder med at finde de bedste billetter på den smukkeste og mest komfortable togrute. Vi kl Gem et tog vil med glæde hjælpe dig med at forberede en togrejse og finde de bedste togbilletter til de bedste priser.

 

 

Vil du indlejre vores blogindlæg "Sådan forbereder du dig på en togtur" på din side? Du kan enten tage vores billeder og tekst, og give os kredit med et link til dette blog-indlæg. Eller klik her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fda%2Fnew-european-rail-regulation%2F – (Rul lidt ned for at se Koden)