Læsetid: 8 minutter
(Senest opdateret: 21/12/2023)

I en tid med fjernarbejde og digital tilslutning, flere enkeltpersoner vælger at få et digitalt visum til freelancere, der giver dem mulighed for at arbejde hvor som helst i verden. Digitale nomader, som de er almindeligt kendte, udnytte teknologien til at bryde fri fra den traditionelle kontoropsætning og udforske nye horisonter. At vælge den rigtige destination er afgørende for en vellykket digital nomadeoplevelse, under hensyntagen til faktorer som leveomkostninger, infrastruktur, og overordnet livskvalitet. I denne artikel, vi vil dykke ned i de fem bedste lande, der tilbyder et ideelt miljø for digitale nomader, der søger en balance mellem arbejde og eventyr.

Hvad er et digitalt nomadevisum?

Et digitalt visum til freelancere eller Nomad Visa er et specialiseret visum- eller opholdsprogram, der tilbydes af visse lande til personer, der arbejder eksternt eller tjener indkomst online, mens de er bosat i det pågældende land. Digital Nomad Visas er designet til at lette det lovlige ophold for fjernarbejdere, freelancere, og selvstændige personer, der kan udføre deres arbejdsopgaver online. Disse visa har typisk en gyldighedsperiode, der kan variere fra et par måneder til flere år, afhængig af landet. Mange af disse programmer giver mulighed for visumforlængelser for at imødekomme personer, der er interesseret i et længerevarende ophold.

For at være berettiget til et digitalt nomadevisum, du skal generelt opfylde følgende kriterier:

 1. Demonstrer bevis for et fjernjob, hvilket kan dokumenteres gennem en arbejdskontraktkopi eller et officielt brev fra din arbejdsgiver, der giver tilladelse til fjernarbejde.
 2. Besidde tilstrækkelige økonomiske ressourcer til at opretholde dig selv under dit ophold, som det fremgår af kontoudtog eller anden dokumentation, der viser rigelige midler til at dække leveomkostninger.
 3. Oprethold sygesikringsdækning for hele varigheden af dit ophold i værtslandet.
 4. Har en ren straffeattest.

Før man slår sig ned på en destination, freelancere skal tage højde for forskellige faktorer. Nogle af disse overvejelser omfatter:

Gunstigt vejr – individuelle præferencer for vejrforhold varierer. Mens nogle måske søger varme, andre foretrækker måske køligere klimaer. følgelig, i jagten på et nyt land, det er vigtigt at fokusere på det fremherskende vejr i regionen.

Pålidelig WiFi – givet enhver digital nomads afhængighed af en stabil internetforbindelse, Det er afgørende at sikre, at det valgte land har en robust WiFi-infrastruktur. Konsekvent tilslutning er uundværlig, da det direkte påvirker din evne til at arbejde effektivt.

Et blomstrende fællesskab – etablering af sociale forbindelser er afgørende. Den nomadiske livsstil kan være isolerende, understreger vigtigheden af at skabe forbindelser med andre over tid. Mange hotspots for digitale nomader har udviklet sig som et resultat af nomader, der samles i disse områder.

Overkommelige leveomkostninger – for digitale nomader, at opretholde en økonomisk livsstil er altafgørende. Det kan være dyrt at leje bolig i korte perioder, gør det fornuftigt at opsøge lande med lavere leveomkostninger.

Optimal balance mellem arbejde og privatliv – at opnå den rette ligevægt mellem arbejde og fritid kan være udfordrende for digitale nomader. Derfor, at vælge et sted, der muliggør en harmonisk blanding af professionelt og personligt liv, er afgørende.

Amsterdam til Paris Tog

London til Paris Tog

Rotterdam til Paris Tog

Bruxelles til Paris Tog

 

1. Portugal

 • Gennemsnitlige månedlige udgifter: $1200-$2200+ USD
 • Visum: Opholdsvisum – dette visum giver dig mulighed for at blive i de første fire måneder. Når du kommer ind i Portugal, du kan søge om toårig opholdstilladelse. Visum til midlertidigt ophold – med dette visum, du kan blive i 12 måneder. Du kan ikke forlænge dette visum eller bruge det til at opnå opholdstilladelse, men du kan forlænge den fire gange
 • Påkrævet månedsløn: over 3.040 €

Det ser ud til, at Portugal har forvandlet sig til Europas Bali, fungerer som et knudepunkt for digitale nomader. I sommeren 2022, Portugal annoncerede lanceringen af et særligt visum for freelancere og fjernarbejdere. De kan nu udforske Portugal med det nationale D7-visum, giver mulighed for at få opholdstilladelse.

Sikkert, klimaet er fantastisk næsten hele året rundt, leveomkostningerne er lavere end i store dele af Vesteuropa, og køkkenet er simpelthen fantastisk! Forestil dig at nyde et lækkert måltid, efterfulgt af æggetærter, og afsluttes med en tår portvin... dejligt.

Mens forskellige områder i Portugal er velegnede til online iværksættere, den ultimative by for digitale nomader i Portugal er ingen ringere end hovedstaden, Lissabon. Sprængfyldt med digitale nomader fra alle retninger, erfarne rejsende hævder, at det i øjeblikket er et af de bedste steder at forbinde med ligesindede personer. Den næstmest eftertragtede destination er Porto, en pulserende studenterby kendt for sin maleriske gamle bydel beliggende langs floden og prydet med bygninger med blå fliser. Et nystartet projekt er blevet løftet sløret – etableringen af en digital nomadelandsby på Madeira! At blive en del af denne bestræbelse i Ponta Do Sol, man skal indsende en ansøgning. Hvis valgt, du kan meget vel opdage dit nyfundne hjem i Portugal!

 

Digital Visa For Freelancers In Portugal

 

2. Estland

 • Gennemsnitlige månedlige udgifter: $1000-$2000 USD
 • Visum: C digitalt nomadevisum varer 6 måneder. D digitalt nomadevisum er gyldigt til 1 år
 • Påkrævet månedsløn: over 3.504 €

Denne tidligere sovjet langs Østersøen er en af de mest undervurderede (og fremragende!) Europæiske destinationer for den nomadiske livsstil. I 2020, Estland styrkede sin status som banebrydende blandt europæiske nationer ved at afsløre et digitalt visum til freelancere, markerer et banebrydende træk. Estland åbnede en banebrydende etablering af e-residency. Tanken er, at ejere over hele verden kan oprette et firma i Estland og drive det helt online. Dette kaldes digitalt ophold, og du kan få smartkort, der bekræfter det over hele verden. Hvis du fysisk vil engagere dig i freelance i Estland, du kan fokusere på C og D visa.

Omdrejningspunktet for det hele er hovedstaden, Tallinn! Kan prale af fængslende middelalderarkitektur og lækkert køkken, Tallinn kan være det ideelle sted at bo, mens du sparer nogle penge. Indrømmet, på grund af tilstrømning af udenlandsk arbejdskraft, Tallinn har set en en lille stigning i udgifterne. Selvom, priserne forbliver sammenlignelige med andre østeuropæiske favoritter som Budapest eller Prag.

På nuværende tidspunkt, Tallinns digitale nomadefællesskab består overvejende af udlændinge ansat af forskellige internationale virksomheder i byen. Selvom der ikke er mange dedikerede pladser til fjernmedarbejdere endnu, dette ændrer sig utvivlsomt, efterhånden som nomader i stigende grad drager mod byen!

Bruxelles til Amsterdam Tog

London til Amsterdam Tog

Berlin til Amsterdam Tog

Paris til Amsterdam Tog

 

Digital Nomad Lifestyle

3. Georgien (Landet, Ikke staten...)

 • Gennemsnitlige månedlige udgifter: $700-$1500 USD
 • Visum: visumfritaget i op til 365 dage
 • Påkrævet månedsløn: ingen

Georgien er for nylig blevet et hotspot for digitale nomader, tiltrækker opmærksomhed for sin opmuntring til et voksende samfund i denne foranderlige verden. I løbet af de sidste par år, Georgien har aktivt tiltrukket fjernarbejdere, tilbyder gratis etårige visa og innovative initiativer, der muliggør samarbejde med lokale fagfolk. Sidste år, landet tog et banebrydende skridt ved at indføre et digitalt nomadevisum, positionerer sig som frontløber på fjernarbejdsdestinationer.

Tbilisi, hovedstaden, er en fængslende blanding af gamle osmanniske påvirkninger og moderne europæisk kultur. Kendt for sin overkommelige pris, Tbilisi er et foretrukket valg for digitale nomader, tilbyder nem adgang til både sneklædte bjerge og smukke kyst.

Mens Tbilisis digitale nomadsamfund stadig vokser, det afholder begivenheder næsten hver aften, giver rig mulighed for netværk og engagement. For dem, der søger et mere afslappet tempo, Batumi og Kutaisi fremstår som fremragende alternativer.

Et bonustip til nomader: Lige syd for Georgia, Armenien tilbyder et lignende etårigt gratis visum. Jerevan, dens hovedstad, rummer et betydeligt potentiale til at blive det næste store knudepunkt for nomader i Kaukasus-regionen. Det vil gøre hele området til en lokkende udsigt for dem, der navigerer i fjernarbejdets verden.

 

4. Bali, Indonesien

 • Gennemsnitlige månedlige udgifter: $700-$1200 USD
 • Visum: 30 dagsvisum ved ankomst for de fleste nationaliteter eller Second Home Visa
 • Påkrævet månedsløn: ingen

Hævder toppladsen på alle digitale nomadelister, Bali er indbegrebet af den ikoniske nomadeoplevelse. Synonymt med digital nomadisme, Balis tiltrækningskraft ligger i dens næsten perfektion.

Denne tropiske oase byder på Pinterest-værdige caféer, højhastigheds-Wi-Fi, uberørte strande, frodige jungler, overkommelige luksusvillaer, og en kultur, der fremmer holistisk selvudvikling. Ud over dets drømmeagtige funktioner, Balis virkelige perle er dets samfund. Enhver digital nomad og vandrer er tiltrukket af steder som Canggu, Uluwatu, og Ubud.

Uden dedikeret Bali digitalt nomadevisum, muligheder inkluderer Second Home Visa eller B211A visum. Mens Second Home Visa er populært, ikke alle opfylder deres økonomiske kriterier. Hvis Rp2.000.000.000 (~$133.485) er ikke muligt, B211A visum er alternativet. Ved ankomst, du modtager en indonesisk begrænset opholdstilladelse (ITAS). Myndighederne vil tage et billede, så overvej en frisk klipning og hvil på din flyvetur for et præsentabelt look. Dette visum giver dig mulighed for at blive op til 30 dage. I tilfælde af forlængelse, du bliver nødt til at forlade landet og rejse ind igen.

Salzburg til Wien Tog

München til Wien Tog

Graz til Wien Tog

Prag til Wien Tog

 

Digital Freelancers In Bali Indonesia

 

5. Dubai, UAE

 • Gennemsnitlige månedlige udgifter: $1500-$3000 USD
 • Visum: Remote Working Visa
 • Påkrævet månedsløn: mindste månedlige indkomst på $3,500 USD

Dubai har annonceret et digitalt visum til freelancere i 2020. Deltagere i “Fjernarbejde fra Dubai” programmet kunne bo og arbejde i Emiraterne, men var ikke berettiget til at få et identifikationsdokument i UAE – Emirates ID-kort.

I foråret 2022, reglerne ændrede sig. Digitale nomader modtager nu et Emirates ID sammen med deres opholdsvisum. Kortet giver dig mulighed for at bruge offentlige tjenester, åbne en bankkonto, registrere et telefonnummer, og betale forbrugsregninger. Enhver udlænding, uanset nationalitet, har til hensigt at bo i UAE og arbejde eksternt for en udenlandsk virksomhed, kan indsende en visumansøgning.

Dubai er et topvalg for freelancere på grund af sin skattefri indkomstpolitik. Personer i UAE betaler ikke indkomstskat. Juridiske enheder er fritaget for at betale selskabsskat indtil juni 2023. Efter det, virksomheder, hvis overskud overstiger AED 375,000, eller $102,100, vil blive beskattet med en sats på 9%.

Forretningsvenlige politikker forenkler freelanceprojekter. Udover arbejde, freelancere nyder en livsstil af høj kvalitet med bekvemmeligheder i verdensklasse, forskelligartet rekreation, og en kosmopolitisk stemning.

 

Dubai Is A Top Choice For Freelancers

 

At vælge det rigtige land og digitale visum for freelancere er afgørende for succes med at blande arbejde med rejser og eventyr. De fem nævnte lande – Estland, Portugal, Indonesien, AUE, og Georgien – tilbyder unikke oplevelser og muligheder for fjernarbejdere. Fra Estlands digitale fremadrettede landskab til Portugals kulturelle rigdom, hver destination giver en særskilt smag for dem, der ønsker at omdefinere det traditionelle koncept for arbejde. Mens verden fortsætter med at omfavne fjernarbejde, disse lande skiller sig ud som fyrtårne for digitale nomader, der søger en tilfredsstillende og berigende livsstil uden for et traditionelt kontors grænser.

 

En fantastisk togrejse begynder med at finde de bedste billetter på den smukkeste og mest komfortable togrute. Vi kl Gem et tog vil med glæde hjælpe dig med at forberede dig til en togrejse, mens du kigger efter at flytte og finde de bedste togbilletter til de bedste priser.

 

 

Vil du indlejre vores blogindlæg "Sådan forbereder du dig på en togtur" på din side? Du kan enten tage vores billeder og tekst, og give os kredit med et link til dette blog-indlæg. Eller klik her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fda%2Fdigital-visa-for-freelancers-top-countries%2F – (Rul lidt ned for at se Koden)