Leestijd: 8 notulen
(Laatst geupdate op: 21/12/2023)

In het tijdperk van werken op afstand en digitale connectiviteit, steeds meer mensen kiezen ervoor om een digitaal visum voor freelancers te verkrijgen waarmee ze overal ter wereld kunnen werken. Digitale nomaden, zoals ze algemeen bekend zijn, maak gebruik van technologie om los te komen van de traditionele kantoorinrichting en nieuwe horizonten te verkennen. Het kiezen van de juiste bestemming is cruciaal voor een succesvolle digitale nomadenervaring, rekening houdend met factoren zoals de kosten van levensonderhoud, infrastructuur, en algehele kwaliteit van leven. In dit artikel, we duiken in de top vijf van landen die een ideale omgeving bieden voor digitale nomaden die op zoek zijn naar een balans tussen werk en avontuur.

 • Het vervoer per spoor is de eco-vriendelijke manier om te reizen. Dit artikel geeft informatie over treinreizen door Save A Train, De Goedkoopste treinkaartjes website In de wereld.

Wat is een digitaal nomadenvisum??

Een digitaal visum voor freelancers of Nomad Visa is een gespecialiseerd visum- of verblijfsprogramma dat door bepaalde landen wordt aangeboden aan personen die op afstand werken of online inkomen verdienen terwijl ze in dat land wonen. Digital Nomad Visa zijn ontworpen om het legale verblijf van externe werknemers te vergemakkelijken, freelancers, en zelfstandigen die hun werk online kunnen uitvoeren. Deze visa hebben doorgaans een geldigheidsduur die kan variëren van enkele maanden tot meerdere jaren, afhankelijk van het land. Veel van deze programma's bieden de mogelijkheid tot visumverlenging om tegemoet te komen aan personen die geïnteresseerd zijn in een langer verblijf.

Om in aanmerking te komen voor een digitaal nomadenvisum, Over het algemeen moet u aan de volgende criteria voldoen:

 1. Toon bewijs van een baan op afstand, Dit kan worden onderbouwd met een kopie van de arbeidsovereenkomst of een officiële brief van uw werkgever waarin toestemming wordt verleend voor werken op afstand.
 2. Beschikken over voldoende financiële middelen om tijdens uw verblijf in uw levensonderhoud te voorzien, zoals blijkt uit bankafschriften of andere documentatie waaruit blijkt dat er voldoende middelen zijn om de kosten van levensonderhoud te dekken.
 3. Houd een ziektekostenverzekering aan voor de gehele duur van uw verblijf in het gastland.
 4. Zorg voor een blanco strafblad.

Voordat u zich op een bestemming vestigt, freelancers moeten rekening houden met verschillende factoren. Sommige van deze overwegingen omvatten:

Gunstig weer – individuele voorkeuren voor weersomstandigheden variëren. Terwijl sommigen misschien warmte zoeken, anderen geven misschien de voorkeur aan koelere klimaten. bijgevolg, in de zoektocht naar een nieuw land, het is essentieel om je te concentreren op het heersende weer in de regio.

Betrouwbare wifi – gezien de afhankelijkheid van elke digitale nomade van een stabiele internetverbinding, Het is van cruciaal belang dat het gekozen land over een robuuste WiFi-infrastructuur beschikt. Consistente connectiviteit is onmisbaar omdat dit een directe invloed heeft op uw vermogen om effectief te werken.

Bloeiende gemeenschap – Het leggen van sociale verbindingen is cruciaal. De nomadische levensstijl kan isolerend zijn, het benadrukken van het belang van het smeden van verbindingen met anderen in de loop van de tijd. Veel hotspots voor digitale nomaden zijn ontstaan als gevolg van de samenkomst van nomaden in die gebieden.

Betaalbare kosten van levensonderhoud – voor digitale nomaden, Het handhaven van een economische levensstijl is van het grootste belang. Het huren van accommodatie voor een korte periode kan kostbaar zijn, waardoor het verstandig is om landen te zoeken met lagere kosten van levensonderhoud.

Optimale balans tussen werk en privé – het vinden van het juiste evenwicht tussen werk en vrije tijd kan een uitdaging zijn voor digitale nomaden. daarom, het kiezen van een locatie die een harmonieuze mix van professioneel en privéleven mogelijk maakt, is cruciaal.

Amsterdam naar Parijs Treinen

Londen naar Parijs Treinen

Rotterdam naar Parijs Treinen

Brussel naar Parijs Treinen

 

1. Portugal

 • Gemiddelde maandelijkse uitgaven: $1200-$2200+ Amerikaanse Dollar
 • Visa: Verblijfsvisum – Met dit visum kunt u de eerste vier maanden blijven. Zodra u Portugal binnenkomt, U kunt een verblijfsvergunning voor twee jaar aanvragen. Visum voor tijdelijk verblijf – met dit visum, je kunt blijven 12 maanden. U kunt dit visum niet verlengen of gebruiken om een verblijfsvergunning te verkrijgen, maar je kunt het vier keer verlengen
 • Vereist maandsalaris: ruim € 3.040

Het lijkt erop dat Portugal is getransformeerd in het Bali van Europa, fungeert als een hub voor digitale nomaden. In de zomer van 2022, Portugal heeft de lancering aangekondigd van een speciaal visum voor freelancers en externe werknemers. Ze kunnen nu Portugal verkennen met het nationale visum D7, het bieden van de mogelijkheid om een verblijfsvergunning te verkrijgen.

Zeker, het klimaat is bijna het hele jaar door fantastisch, de kosten van levensonderhoud zijn lager dan in een groot deel van West-Europa, en de keuken is gewoon geweldig! Stel je voor dat je geniet van een heerlijke maaltijd, gevolgd door eiertaartjes, en afsluitend met een slokje port… heerlijk.

Terwijl verschillende gebieden in Portugal geschikt zijn voor online ondernemers, de ultieme stad voor digitale nomaden in Portugal is niemand minder dan de hoofdstad, Lissabon. Barstensvol digitale nomaden uit alle richtingen, doorgewinterde reizigers beweren dat het momenteel een van de beste locaties is om in contact te komen met gelijkgestemde individuen. De tweede meest gewilde bestemming is Porto, een levendige studentenstad die bekend staat om zijn pittoreske oude stad, gelegen langs de rivier en versierd met gebouwen met blauwe tegels. Er is een nieuw geïnitieerd project onthuld: de oprichting van een digitaal nomadendorp op Madeira! Om deel uit te maken van dit streven in Ponta Do Sol, men moet een aanvraag indienen. Indien geselecteerd, u zou heel goed uw nieuwe huis in Portugal kunnen ontdekken!

 

Digital Visa For Freelancers In Portugal

 

2. Estland

 • Gemiddelde maandelijkse uitgaven: $1000-$2000 Amerikaanse Dollar
 • Visa: Het C-visum voor digitale nomaden is geldig 6 maanden. D digitale nomadenvisum is geldig voor 1 jaar
 • Vereist maandsalaris: ruim € 3.504

Deze voormalige Sovjet langs de Baltische Zee is een van de meest onderschatte (en uitstekend!) Europese bestemmingen voor de nomadische levensstijl. In 2020, Estland versterkte zijn status als pionier onder de Europese landen door een digitaal visum voor freelancers te onthullen, een baanbrekende stap markeren. Estland opende een baanbrekende vestiging van e-residentie. Het idee is dat eigenaren over de hele wereld een bedrijf in Estland kunnen opzetten en dit volledig online kunnen runnen. Dit heet digitale residentie, en je kunt smartcards krijgen die het over de hele wereld certificeren. Als je fysiek wilt freelancen in Estland, u kunt zich concentreren op de C- en D-visa.

Het middelpunt van dit alles is de hoofdstad, Tallinn! Met boeiende middeleeuwse architectuur en een verrukkelijke keuken, Tallinn is misschien wel de ideale plek om te wonen en tegelijkertijd wat geld te besparen. Toegegeven, als gevolg van de toestroom van buitenlandse werknemers, Tallinn heeft een gezien lichte stijging van de uitgaven. Hoewel, de prijzen blijven vergelijkbaar met die van andere Oost-Europese favorieten zoals Boedapest of Praag.

Momenteel, De digitale nomadengemeenschap van Tallinn bestaat voornamelijk uit expats die in dienst zijn bij verschillende internationale bedrijven in de stad. Hoewel er nog niet veel speciale ruimtes zijn voor externe medewerkers, dit is ongetwijfeld aan het veranderen nu nomaden steeds meer naar de stad trekken!

Brussel naar Amsterdam Treinen

Londen naar Amsterdam Trains

Berlijn naar Amsterdam Treinen

Parijs naar Amsterdam Treinen

 

Digital Nomad Lifestyle

3. Georgië (Het land, Niet de staat...)

 • Gemiddelde maandelijkse uitgaven: $700-$1500 Amerikaanse Dollar
 • Visa: visumvrijstelling voor maximaal 365 dagen
 • Vereist maandsalaris: geen

Georgië is onlangs een hotspot geworden voor digitale nomaden, het vergaren van aandacht voor de aanmoediging van een groeiende gemeenschap in deze veranderende wereld. De afgelopen jaren, Georgië heeft actief externe werknemers aangetrokken, het aanbieden van gratis visa voor een jaar en innovatieve initiatieven die samenwerking met lokale professionals mogelijk maken. Vorig jaar, het land zette een baanbrekende stap door een digitaal nomadenvisum in te voeren, positioneert zichzelf als koploper op het gebied van werken op afstand.

Tbilisi, de hoofdstad, is een boeiende mix van oude Ottomaanse invloeden en moderne Europese cultuur. Bekend om zijn betaalbaarheid, Tbilisi is een voorkeurskeuze voor digitale nomaden, biedt gemakkelijke toegang tot zowel de met sneeuw bedekte bergen als de prachtige kust.

Terwijl de digitale nomadengemeenschap in Tbilisi nog steeds groeit, er worden bijna elke avond evenementen georganiseerd, biedt volop mogelijkheden voor netwerken en betrokkenheid. Voor degenen die op zoek zijn naar een meer ontspannen tempo, Batoemi en Koetaisi komen naar voren als uitstekende alternatieven.

Een bonustip voor nomaden: Net ten zuiden van Georgië, Armenië biedt een soortgelijk gratis visum van één jaar. Jerevan, zijn kapitaal, heeft een aanzienlijk potentieel om het volgende grote knooppunt voor nomaden in de Kaukasusregio te worden. Het zal het hele gebied een aantrekkelijk vooruitzicht maken voor degenen die door de wereld van werken op afstand navigeren.

 

4. Bali, Indonesië

 • Gemiddelde maandelijkse uitgaven: $700-$1200 Amerikaanse Dollar
 • Visa: 30 dagvisum bij aankomst voor de meeste nationaliteiten of Second Home Visa
 • Vereist maandsalaris: geen

Claim de eerste plaats op elke digitale nomadenlijst, Bali belichaamt de iconische nomadische ervaring. Synoniem voor digitaal nomadisme, De aantrekkingskracht van Bali ligt in de bijna perfectie.

Deze tropische oase biedt Pinterest-waardige cafés, snelle wifi, ongerepte stranden, weelderige oerwouden, betaalbare luxe villa's, en een cultuur die holistische zelfontwikkeling bevordert. Afgezien van zijn dromerige kenmerken, Het echte pareltje van Bali is de gemeenschap. Elke digitale nomade en zwerver wordt aangetrokken door plaatsen als Canggu, Uluwatu, en Ubud.

Zonder speciaal visum voor digitale nomaden op Bali, opties omvatten het Second Home Visa of het B211A-visum. Terwijl het Second Home Visa populair is, niet iedereen voldoet aan de financiële criteria. Als Rp 2.000.000.000 (~ $ 133.485) is niet haalbaar, het B211A-visum is het alternatief. Bij aankomst, u ontvangt een Indonesische vergunning voor beperkt verblijf (ITAS). De autoriteiten zullen een foto maken, overweeg dus een fris kapsel en rust tijdens uw vlucht uit voor een representatieve look. Met dit visum kunt u maximaal blijven 30 dagen. In geval van verlenging, u zult het land moeten verlaten en opnieuw moeten binnenkomen.

Salzburg naar Wenen Treinen

München naar Wenen Treinen

Graz naar Wenen Treinen

Praag naar Wenen Treinen

 

Digital Freelancers In Bali Indonesia

 

5. Dubai, VAE

 • Gemiddelde maandelijkse uitgaven: $1500-$3000 Amerikaanse Dollar
 • Visa: Visum voor werken op afstand
 • Vereist maandsalaris: minimaal maandinkomen van $3,500 Amerikaanse Dollar

Dubai heeft een digitaal visum voor freelancers aangekondigd 2020. Deelnemers aan de “Werken op afstand vanuit Dubai” programma kon in de Emiraten wonen en werken, maar had geen recht op het verkrijgen van een identificatiedocument in de VAE – de Emirates ID-kaart.

In het voorjaar van 2022, de regels veranderden. Digitale nomaden ontvangen nu een Emirates ID samen met hun verblijfsvisum. Met de kaart kunt u gebruik maken van overheidsdiensten, een bankrekening openen, registreer een telefoonnummer, en energierekeningen betalen. Elke buitenlander, ongeacht nationaliteit, die van plan zijn in de VAE te gaan wonen en op afstand te werken voor een buitenlands bedrijf, kunnen een visumaanvraag indienen.

Dubai is een topkeuze voor freelancers vanwege het belastingvrije inkomensbeleid. Individuen in de VAE betalen geen inkomstenbelasting. Rechtspersonen zijn tot en met juni vrijgesteld van het betalen van vennootschapsbelasting 2023. Daarna, bedrijven waarvan de winst hoger is dan AED 375,000, of $102,100, wordt belast tegen een tarief van 9%.

Een bedrijfsvriendelijk beleid vereenvoudigt freelance-ondernemingen. Naast werk, freelancers genieten van een hoogwaardige levensstijl met voorzieningen van wereldklasse, gevarieerde recreatie, en een kosmopolitische sfeer.

 

Dubai Is A Top Choice For Freelancers

 

Het kiezen van het juiste land en het juiste digitale visum voor freelancers is cruciaal voor het succes van het combineren van werk met reizen en avontuur. De vijf genoemde landen – Estland, Portugal, Indonesië, AUE, en Georgië – bieden unieke ervaringen en kansen voor externe werknemers. Van het digitale landschap van Estland tot de culturele rijkdom van Portugal, elke bestemming biedt een aparte smaak voor diegenen die het traditionele concept van werk willen herdefiniëren. Terwijl de wereld het werken op afstand blijft omarmen, deze landen onderscheiden zich als bakens voor digitale nomaden die op zoek zijn naar een vervullende en verrijkende levensstijl buiten de grenzen van een conventioneel kantoor.

 

Een geweldige treinreis begint met het vinden van de beste kaartjes op de mooiste en meest comfortabele treinroute. wij bij Red een trein helpt u graag bij het voorbereiden van een treinreis terwijl u op zoek bent naar een verhuizing en het vinden van de beste treinkaartjes tegen de beste prijzen.

 

 

Wil je onze blogpost "Hoe bereid je je voor op een treinreis" insluiten op je site?? U kunt onze foto ' s en tekst en geef ons krediet met een link naar deze blog post. Of klik hier: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fnl%2Fdigital-visa-for-freelancers-top-countries%2F - (Scroll een beetje naar beneden naar de embed code te zien)