Реадинг Тиме: 8 минута
(Последње ажурирано: 21/12/2023)

У доба рада на даљину и дигиталног повезивања, више појединаца се одлучује за добијање дигиталне визе за слободњаке која им омогућава да раде са било ког места у свету. Дигитални номади, како су опште познати, искористите технологију да бисте се ослободили традиционалне канцеларијске поставке и истражили нове хоризонте. Одабир праве дестинације је кључан за успешно искуство дигиталних номада, узимајући у обзир факторе као што су трошкови живота, инфраструктура, и укупан квалитет живота. У овом чланку, ући ћемо у првих пет земаља које нуде идеално окружење за дигиталне номаде који траже равнотежу између посла и авантуре.

Шта је дигитална номадска виза?

Дигитална виза за слободњаке или Номад Виса је специјализовани програм за визу или боравак који одређене земље нуде појединцима који раде на даљину или зарађују на мрежи док бораве у тој земљи. Дигиталне номадске визе су дизајниране да олакшају легалан боравак удаљених радника, слободњаци, и самозапослена лица која своје радне обавезе могу обављати онлајн. Ове визе обично долазе са периодом важења који може да се креће од неколико месеци до неколико година, зависно од земље. Многи од ових програма нуде могућност продужења визе за смештај лица заинтересованих за дужи боравак.

Да испуњавате услове за дигиталну номадску визу, генерално морате да задовољите следеће критеријуме:

 1. Покажите доказе о послу на даљину, што се може поткрепити копијом уговора о раду или службеним писмом вашег послодавца којим се даје дозвола за рад на даљину.
 2. Поседујте довољна финансијска средства да се издржите током свог боравка, о чему сведоче банковни изводи или друга документација која показује довољно средстава за покривање животних трошкова.
 3. Одржавајте здравствено осигурање током целог боравка у земљи домаћину.
 4. Имајте чист кривични досије.

Пре него што се одлучите за одредиште, слободњаци морају узети у обзир различите факторе. Нека од ових разматрања укључују:

Повољно време – индивидуалне преференције за временске услове варирају. Док неки можда траже топлину, други можда више воле хладније климе. стога, у потрази за новом земљом, неопходно је фокусирати се на временске прилике које преовлађују у региону.

Поуздан ВиФи – с обзиром на ослањање сваког дигиталног номада на стабилну интернет везу, кључно је осигурати да одабрана земља има робусну ВиФи инфраструктуру. Доследна повезаност је неопходна јер директно утиче на вашу способност да ефикасно радите.

Успешна заједница – успостављање друштвених веза је кључно. Номадски начин живота може бити изолован, наглашавајући важност успостављања веза са другима током времена. Многа жаришта за дигиталне номаде су еволуирала као резултат окупљања номада у тим областима.

Приступачни животни трошкови – за дигиталне номаде, одржавање економичног начина живота је најважније. Изнајмљивање смештаја на кратак период може бити скупо, због чега је мудро тражити земље са нижим животним трошковима.

Оптимална равнотежа између посла и живота – постизање праве равнотеже између посла и доколице може бити изазов за дигиталне номаде. стога, избор локације која омогућава хармоничан спој професионалног и личног живота је кључан.

Амстердам на Парис Траинс

Лондона до Париза Траинс

Ротердам на Парис Траинс

Брисел То Парис Траинс

 

1. Португалија

 • Просечни месечни трошкови: $1200-$2200+ долар
 • Виса: Боравишна виза – ова виза вам омогућава да останете прва четири месеца. Када уђете у Португал, можете поднети захтев за двогодишњу боравишну дозволу. Виза за привремени боравак – са овом визом, можете остати за 12 месеци. Не можете продужити ову визу или је користити за добијање боравка, али можете га продужити четири пута
 • Потребна месечна плата: преко 3.040 €

Изгледа да се Португал трансформисао у Бали Европе, служећи као чвориште за дигиталне номаде. У лето 2022, Португал је најавио покретање посебне визе за слободњаке и удаљене раднике. Сада могу да истражују Португал са националном визом Д7, пружање могућности за обезбеђење боравишне дозволе.

Сигурно, клима је фантастична скоро током целе године, трошкови живота су нижи него у већем делу западне Европе, а кухиња је једноставно невероватна! Замислите да се препустите укусном оброку, након чега следе колачи са јајима, и закључно са гутљајем порта... дивно.

Док су различите области у Португалу погодне за онлајн предузетнике, крајњи град за дигиталне номаде у Португалу није нико други до главни град, Лисабон. Пршти од дигиталних номада из свих праваца, искусни путници тврде да је тренутно једна од најбољих локација за повезивање са појединцима који исто мисле. Друга најтраженија дестинација је Порто, живахан студентски град познат по живописном старом граду смештен уз реку и украшен зградама обложеним плавим плочицама. Представљен је новоинициран пројекат – успостављање дигиталног номадског села на Мадеири! Да постанете део овог подухвата у Понта До Солу, мора се поднети пријава. Ако је изабрано, могли бисте врло лако открити свој новопронађени дом у Португалу!

 

Digital Visa For Freelancers In Portugal

 

2. Естонија

 • Просечни месечни трошкови: $1000-$2000 долар
 • Виса: Ц дигитална номадска виза траје 6 месеци. Д дигитална номадска виза важи за 1 године
 • Потребна месечна плата: преко 3,504 €

Овај бивши совјетски дуж Балтичког мора један је од најпотцењенијих (и одлично!) Европске дестинације за номадски начин живота. у 2020, Естонија је учврстила свој статус пионира међу европским нацијама откривањем дигиталне визе за слободњаке, обележавајући пионирски потез. Естонија је отворила револуционарну е-резиденцију. Идеја је да власници широм света могу да оснују компанију у Естонији и да је воде у потпуности на мрежи. Ово се зове дигитална резиденција, и можете добити паметне картице које то потврђују широм света. Ако желите да се физички бавите слободним радом у Естонији, можете се фокусирати на Ц и Д визе.

Средиште свега је главни град, таллинн! Може се похвалити задивљујућом средњовековном архитектуром и укусном кухињом, Талин би могао бити идеално место за боравак уз уштеду средстава. додуше, због прилива страних радника, Талин је видео а благи пораст трошкова. иако, цене остају упоредиве са другим источноевропским фаворитима као што су Будимпешта или Праг.

Сада, Заједница дигиталних номада у Талину се претежно састоји од исељеника запослених у разним међународним компанијама у граду. Иако још увек нема много наменских простора за удаљене раднике, ово се несумњиво мења како номади све више гравитирају ка граду!

Брисел у Амстердам Траинс

Лондон на Амстердам Траинс

Берлин на Амстердам Траинс

Париз за Амстердам Траинс

 

Digital Nomad Lifestyle

3. Грузија (Држава, Не држава…)

 • Просечни месечни трошкови: $700-$1500 долар
 • Виса: без визе до 365 дани
 • Потребна месечна плата: ниједан

Грузија је недавно постала жариште дигиталних номада, привлачећи пажњу својим охрабривањем растуће заједнице у овом свету који се мења. У последњих неколико година, Грузија је активно привукла удаљене раднике, нуде бесплатне једногодишње визе и иновативне иницијативе које омогућавају сарадњу са локалним стручњацима. Прошле године, земља је направила пионирски корак увођењем дигиталне номадске визе, позиционирајући се као лидер у удаљеним радним дестинацијама.

тбилиси, капитал, је задивљујући спој старих отоманских утицаја и модерне европске културе. Познат по својој приступачности, Тбилиси је пожељан избор за дигиталне номаде, нуди лак приступ и планинама прекривеним снегом и прелепој обали.

Док заједница дигиталних номада у Тбилисију још увек расте, у њему се одржавају догађаји скоро сваке ноћи, пружајући широке могућности за умрежавање и ангажовање. За оне који траже опуштенији темпо, Батуми и Кутаиси се појављују као одличне алтернативе.

Бонус савет за номаде: Јужно од Грузије, Јерменија нуди сличну једногодишњу бесплатну визу. Ереван, њен главни град, има значајан потенцијал да постане следеће велико средиште номада у региону Кавказа. То ће целу област учинити привлачном перспективом за оне који се крећу у свету рада на даљину.

 

4. Бали, Индонезија

 • Просечни месечни трошкови: $700-$1200 долар
 • Виса: 30 дневна виза по доласку за већину националности или виза за други дом
 • Потребна месечна плата: ниједан

Позивање на прво место на свакој листи дигиталних номада, Бали оличава култно номадско искуство. Синоним за дигитални номадизам, Привлачност Балија лежи у скором савршенству.

Ово тропско уточиште нуди кафиће вредне Пинтерест-а, брзи Ви-Фи, нетакнуте плаже, бујне џунгле, приступачне луксузне виле, и култура која подстиче холистички саморазвој. Изнад његових карактеристика као из снова, Прави драгуљ Балија је његова заједница. Сваки дигитални номад и луталица привучен је местима као што је Цанггу, Улувату, и Убуд.

Без наменске Бали дигиталне номадске визе, опције укључују визу за другу кућу или визу Б211А. Док је друга кућна виза популарна, не испуњавају сви њене финансијске критеријуме. Ако 2.000.000.000 Рп (~$133,485) није изводљиво, алтернатива је виза Б211А. По доласку, добићете индонежанску дозволу за ограничен боравак (ЈЕ КАО). Власти ће фотографисати, зато размислите о новој фризури и одморите се на свом лету за представљив изглед. Ова виза ће вам омогућити да останете у току 30 дани. У случају продужења, мораћете да напустите земљу и поново уђете.

Салцбург у Бечу Траинс

Минхен у Бечу Траинс

Грац у Бечу Траинс

Праг у Беч Траинс

 

Digital Freelancers In Bali Indonesia

 

5. дубаи, УАЕ

 • Просечни месечни трошкови: $1500-$3000 долар
 • Виса: Виза за рад на даљину
 • Потребна месечна плата: минимални месечни приход од $3,500 долар

Дубаи је најавио дигиталну визу за слободњаке у 2020. Учесници у “Рад на даљину из Дубаија” Програм је могао да живи и ради у Емиратима, али није имао право да добије идентификациони документ у УАЕ – личну карту Емирата.

У пролеће год 2022, правила су се променила. Дигитални номади сада добијају Емиратес ИД заједно са својом боравишном визом. Картица вам омогућава да користите државне услуге, отвори банковни рачун, региструјте број телефона, и плаћају рачуне за комуналије. Било који странац, без обзира на националност, који намеравају да живе у УАЕ и раде на даљину за страну компанију могу поднети захтев за визу.

Дубаи је најбољи избор за слободњаке због своје политике прихода без пореза. Појединци у УАЕ не плаћају порез на доходак. Правна лица су ослобођена плаћања пореза на добит до јуна 2023. Након тога, компаније чији профит премашује АЕД 375,000, или $102,100, биће опорезоване по стопи од 9%.

Политика погодна за пословање поједностављује подухвате слободњака. Поред посла, слободњаци уживају у висококвалитетном начину живота са садржајима светске класе, разноврсна рекреација, и космополитски амбијент.

 

Dubai Is A Top Choice For Freelancers

 

Одабир праве земље и дигиталне визе за слободњаке је кључан за успех у спајању посла са путовањима и авантурама. Пет наведених земаља – Естонија, Португалија, Индонезија, АУЕ, и Грузија – нуде јединствена искуства и могућности за удаљене раднике. Од дигитално напредног пејзажа Естоније до културног богатства Португала, свака дестинација пружа посебан укус за оне који желе да редефинишу традиционални концепт рада. Како свет наставља да прихвата рад на даљину, ове земље се истичу као светионици за дигиталне номаде који траже испуњен и обогаћујући животни стил изван граница конвенционалне канцеларије.

 

Велико путовање возом почиње проналажењем најбољих карата на најлепшој и најудобнијој железничкој рути. Ми у Сачувајте Влак радо ће вам помоћи да се припремите за путовање возом док тражите да се преселите и пронађете најбоље карте за воз по најбољим ценама.

 

 

Да ли желите да уградите наш блог пост „Како се припремити за путовање возом“ на своју веб локацију? Можете или узети наше фотографије и текст и да нам дају кредит, позивајући се на овај блог пост. Или кликните овде: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fsr%2Fdigital-visa-for-freelancers-top-countries%2Ф – (Спустите мало да види Ембед Цоде)

 • Ако желите да будете добри према својим корисницима, можете их упутити директно на наше странице за претрагу. На овом линку, наћи ћете наше најпопуларније возне руте - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
 • Унутра имамо линкове за енглески одредишне странице, али такође имамо https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, и можете да промените / е у / фр или / де и више језика.