Lesetid: 8 minutter
(Sist oppdatert: 21/12/2023)

I en tid med fjernarbeid og digital tilkobling, flere enkeltpersoner velger å få et digitalt visum for frilansere som lar dem jobbe fra hvor som helst i verden. Digitale nomader, som de er allment kjent, dra nytte av teknologi for å bryte ut av det tradisjonelle kontoroppsettet og utforske nye horisonter. Å velge riktig destinasjon er avgjørende for en vellykket digital nomadeopplevelse, med tanke på faktorer som levekostnader, infrastruktur, og generell livskvalitet. I denne artikkelen, vi vil fordype oss i de fem beste landene som tilbyr et ideelt miljø for digitale nomader som søker en balanse mellom arbeid og eventyr.

Hva er et digitalt nomadevisum?

Et digitalt visum for frilansere eller Nomad Visa er et spesialisert visum- eller oppholdsprogram som tilbys av visse land til personer som jobber eksternt eller tjener inntekt på nettet mens de bor i det landet. Digitale nomadevisum er designet for å lette det lovlige oppholdet til fjernarbeidere, frilansere, og selvstendig næringsdrivende som kan utføre sine arbeidsoppgaver online. Disse visumene har vanligvis en gyldighetsperiode som kan variere fra noen måneder til flere år, avhengig av landet. Mange av disse programmene tilbyr muligheten for visumforlengelse for å imøtekomme personer som er interessert i et lengre opphold.

For å være kvalifisert for et digitalt nomadevisum, vanligvis må du tilfredsstille følgende kriterier:

 1. Vis bevis på en ekstern jobb, som kan dokumenteres gjennom en arbeidskontraktkopi eller et offisielt brev fra arbeidsgiveren din som gir tillatelse til fjernarbeid.
 2. Ha tilstrekkelige økonomiske ressurser til å forsørge deg selv gjennom hele oppholdet, som dokumentert av kontoutskrifter eller annen dokumentasjon som viser rikelig med midler til å dekke levekostnader.
 3. Oppretthold helseforsikringsdekning for hele oppholdet i vertslandet.
 4. Ha et rent strafferegister.

Før du slår deg ned på en destinasjon, frilansere må ta hensyn til ulike faktorer. Noen av disse hensynene inkluderer:

Gunstig vær – individuelle preferanser for værforhold varierer. Mens noen kanskje søker varme, andre foretrekker kanskje kjøligere klima. Følgelig, i jakten på et nytt land, det er viktig å fokusere på det rådende været i regionen.

Pålitelig WiFi – gitt at enhver digital nomad er avhengig av en stabil internettforbindelse, Det er avgjørende å sikre at det valgte landet har robust WiFi-infrastruktur. Konsekvent tilkobling er uunnværlig siden det direkte påvirker din evne til å jobbe effektivt.

Et blomstrende fellesskap – Å etablere sosiale forbindelser er sentralt. Den nomadiske livsstilen kan være isolerende, understreker viktigheten av å knytte forbindelser med andre over tid. Mange hotspots for digitale nomader har utviklet seg som et resultat av at nomader samles i disse områdene.

Rimelige levekostnader – for digitale nomader, å opprettholde en økonomisk livsstil er avgjørende. Å leie bolig for kortere varighet kan være kostbart, gjør det fornuftig å oppsøke land med lavere levekostnader.

Optimal balanse mellom arbeid og privatliv – Å oppnå den rette likevekten mellom arbeid og fritid kan være utfordrende for digitale nomader. Derfor, å velge et sted som legger til rette for en harmonisk blanding av profesjonelt og personlig liv er avgjørende.

Amsterdam til Paris tog

London til Paris tog

Rotterdam til Paris tog

Brussel til Paris tog

 

1. Portugal

 • Gjennomsnittlige månedlige utgifter: $1200-$2200+ USD
 • Visum: Oppholdsvisum – dette visumet lar deg bli i de første fire måneder. Når du kommer inn i Portugal, du kan søke om to års oppholdstillatelse. Visum for midlertidig opphold – med dette visumet, du kan bo i 12 måneder. Du kan ikke forlenge dette visumet eller bruke det for å få opphold, men du kan forlenge den fire ganger
 • Obligatorisk månedslønn: over €3.040

Det ser ut til at Portugal har forvandlet seg til Europas Bali, fungerer som et knutepunkt for digitale nomader. I løpet av sommeren 2022, Portugal annonserte lanseringen av et spesielt visum for frilansere og fjernarbeidere. De kan nå utforske Portugal med D7 nasjonalt visum, gi mulighet til å få oppholdstillatelse.

Sikkert, klimaet er fantastisk nesten hele året, levekostnadene er lavere enn i store deler av Vest-Europa, og kjøkkenet er rett og slett fantastisk! Tenk deg å unne deg et deilig måltid, etterfulgt av eggeterter, og avslutter med en slurk portvin... herlig.

Mens ulike områder i Portugal er egnet for nettbaserte gründere, den ultimate byen for digitale nomader i Portugal er ingen ringere enn hovedstaden, Lisboa. Sprudlende av digitale nomader fra alle retninger, erfarne reisende hevder at det for øyeblikket er et av de beste stedene for å komme i kontakt med likesinnede individer. Den nest mest ettertraktede destinasjonen er Porto, en pulserende studentby kjent for sin pittoreske gamleby som ligger langs elven og er utsmykket med bygninger med blå fliser. Et nystartet prosjekt er avduket – etableringen av en digital nomadlandsby på Madeira! Å bli en del av denne bestrebelsen i Ponta Do Sol, man må sende inn en søknad. Hvis valgt, du kan godt oppdage ditt nyfunnede hjem i Portugal!

 

Digital Visa For Freelancers In Portugal

 

2. Estland

 • Gjennomsnittlige månedlige utgifter: $1000-$2000 USD
 • Visum: C digital nomadvisum varer 6 måneder. D digitalt nomadevisum er gyldig for 1 år
 • Obligatorisk månedslønn: over €3.504

Denne tidligere sovjeten langs Østersjøen er en av de mest undervurderte (og utmerket!) Europeiske destinasjoner for nomadiske livsstiler. I 2020, Estland befestet sin status som en banebryter blant europeiske nasjoner ved å avduke et digitalt visum for frilansere, markerer et banebrytende trekk. Estland åpnet en banebrytende etablering av e-residency. Tanken er at eiere over hele verden kan etablere et selskap i Estland og drive det helt på nett. Dette kalles digital residency, og du kan få smartkort som sertifiserer det over hele verden. Hvis du ønsker å fysisk engasjere deg i frilansing i Estland, du kan fokusere på C- og D-visumene.

Navnet i det hele er hovedstaden, Tallinn! Med fengslende middelalderarkitektur og deilig mat, Tallinn kan være det ideelle stedet å bo mens du sparer penger. Riktignok, på grunn av tilstrømning av utenlandsk arbeidskraft, Tallinn har sett en en liten økning i utgiftene. Selv om, prisene forblir sammenlignbare med andre østeuropeiske favoritter som Budapest eller Praha.

Akkurat nå, Tallinns digitale nomadesamfunn består hovedsakelig av utlendinger ansatt av forskjellige internasjonale selskaper i byen. Selv om det ikke er mange dedikerte plasser for eksterne arbeidere ennå, dette er utvilsomt i endring ettersom nomader i økende grad trekker mot byen!

Brussel til Amsterdam Tog

London til Amsterdam Tog

Berlin til Amsterdam Tog

Paris til Amsterdam Tog

 

Digital Nomad Lifestyle

3. Georgia (Landet, Ikke staten...)

 • Gjennomsnittlige månedlige utgifter: $700-$1500 USD
 • Visum: visumfritak for inntil 365 dager
 • Obligatorisk månedslønn: ingen

Georgia har nylig blitt et hotspot for digitale nomader, få oppmerksomhet for sin oppmuntring til et voksende fellesskap i denne foranderlige verden. I løpet av de siste årene, Georgia har aktivt tiltrukket seg eksterne arbeidere, tilbyr gratis ettårsvisum og innovative initiativer som tillater samarbeid med lokale fagfolk. I fjor, landet tok et banebrytende skritt ved å innføre et digitalt nomadevisum, posisjonerer seg som en frontløper på fjernarbeidsdestinasjoner.

Tbilisi, hovedstaden, er en fengslende blanding av gamle osmanske påvirkninger og moderne europeisk kultur. Kjent for sin rimelige pris, Tbilisi er et foretrukket valg for digitale nomader, tilbyr enkel tilgang til både snødekte fjell og vakker kyst.

Mens Tbilisis digitale nomadsamfunn fortsatt vokser, det arrangeres arrangementer nesten hver kveld, gir gode muligheter for nettverk og engasjement. For de som søker et mer avslappet tempo, Batumi og Kutaisi fremstår som utmerkede alternativer.

Et bonustips for nomader: Rett sør for Georgia, Armenia tilbyr tilsvarende ett års gratis visum. Jerevan, dens hovedstad, har betydelig potensial til å bli det neste store knutepunktet for nomader i Kaukasus-regionen. Det vil gjøre hele området til et fristende perspektiv for de som navigerer i en verden av fjernarbeid.

 

4. Bali, Indonesia

 • Gjennomsnittlige månedlige utgifter: $700-$1200 USD
 • Visum: 30 dagsvisum ved ankomst for de fleste nasjonaliteter eller Second Home Visa
 • Obligatorisk månedslønn: ingen

Hevder topplasseringen på alle digitale nomadelister, Bali symboliserer den ikoniske nomadeopplevelsen. Synonymt med digital nomadisme, Balis lokke ligger i dens nesten perfeksjon.

Denne tropiske havn tilbyr Pinterest-verdige kafeer, høyhastighets Wi-Fi, uberørte strender, frodige jungler, rimelige luksusvillaer, og en kultur som fremmer helhetlig selvutvikling. Utover dens drømmeaktige funksjoner, Balis virkelige perle er samfunnet. Hver digital nomad og vandrer blir trukket til steder som Canggu, Uluwatu, og Ubud.

Uten dedikert Bali digital nomadevisum, alternativene inkluderer Second Home Visa eller B211A visum. Mens Second Home Visa er populært, ikke alle oppfyller de økonomiske kriteriene. Hvis Rp2.000.000.000 (~$133 485) er ikke mulig, B211A visum er alternativet. Ved ankomst, du vil motta en indonesisk begrenset oppholdstillatelse (ITAS). Myndighetene vil ta et bilde, så vurder en frisk hårklipp og hvil på flyturen for et presentabelt utseende. Dette visumet vil tillate deg å holde deg opp til 30 dager. Ved forlengelse, du må forlate landet og reise inn igjen.

Salzburg Wien Togene

München til Wien Togene

Graz til Wien Togene

Praha til Wien Togene

 

Digital Freelancers In Bali Indonesia

 

5. Dubai, UAE

 • Gjennomsnittlige månedlige utgifter: $1500-$3000 USD
 • Visum: Remote Working Visa
 • Obligatorisk månedslønn: minste månedlige inntekt på $3,500 USD

Dubai har annonsert et digitalt visum for frilansere i 2020. Deltakere i “Fjernarbeid fra Dubai” programmet kunne bo og jobbe i Emiratene, men hadde ikke rett til å få et identifikasjonsdokument i UAE – Emirates ID-kort.

På våren 2022, reglene endret seg. Digitale nomader mottar nå en Emirates ID sammen med oppholdsvisumet. Kortet lar deg bruke offentlige tjenester, åpne en bankkonto, registrere et telefonnummer, og betale strømregninger. Enhver utlending, uavhengig av nasjonalitet, har tenkt å bo i UAE og jobbe eksternt for et utenlandsk selskap, kan sende inn en visumsøknad.

Dubai er et toppvalg for frilansere på grunn av sin skattefrie inntektspolitikk. Enkeltpersoner i UAE betaler ikke inntektsskatt. Juridiske personer er fritatt for å betale selskapsskatt frem til juni 2023. Etter det, selskaper hvis fortjeneste overstiger AED 375,000, eller $102,100, vil bli skattlagt med en sats på 9%.

Bedriftsvennlige retningslinjer forenkler frilansvirksomhet. Foruten jobb, frilansere nyter en livsstil av høy kvalitet med fasiliteter i verdensklasse, mangfoldig rekreasjon, og en kosmopolitisk atmosfære.

 

Dubai Is A Top Choice For Freelancers

 

Å velge riktig land og digitalt visum for frilansere er avgjørende for å lykkes med å blande arbeid med reise og eventyr. De fem nevnte landene – Estland, Portugal, Indonesia, AUE, og Georgia – tilbyr unike opplevelser og muligheter for fjernarbeidere. Fra Estlands digitale fremadrettede landskap til Portugals kulturelle rikdom, hver destinasjon gir en distinkt smak for de som ønsker å redefinere det tradisjonelle konseptet arbeid. Mens verden fortsetter å omfavne fjernarbeid, disse landene skiller seg ut som fyrtårn for digitale nomader som søker en tilfredsstillende og berikende livsstil utenfor et konvensjonelt kontor.

 

En flott togreise begynner med å finne de beste billettene på den vakreste og mest komfortable togruten. Vi kl Lagre et tog vil gjerne hjelpe deg med å forberede deg på en togtur mens du ser etter å flytte og finne de beste togbillettene til de beste prisene.

 

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt "Hvordan forberede deg på en togtur" på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst, og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fno%2Fdigital-visa-for-freelancers-top-countries%2F – (Rull ned litt for å se inn kode)