Lesetid: 6 minutter
(Sist oppdatert: 11/08/2023)

Er du en tog-entusiast eller noen som elsker å utforske nye destinasjoner med tog? Vi vil, vi har spennende nyheter til deg! Den europeiske union (USA) har nylig avduket omfattende forskrifter for å forbedre jernbanetransporten. Disse nye reglene prioriterer bedre beskyttelse for passasjerene, sikre en jevnere og morsommere reiseopplevelse for alle. Endelig, i denne artikkelen, vi vil fordype oss i detaljene i nye EUs jernbaneforskrifter og hvordan de vil ha en positiv innvirkning på togreisene dine.

Forstå EUs nye jernbaneforskrifter

Til å begynne med, la oss få en bedre forståelse av EUs nye jernbaneforskrifter. EU utviklet disse forskriftene til forbedre jernbanepassasjerene’ rettigheter og fremme en sømløs reiseopplevelse. Reglene dekker ulike aspekter ved togreise, alt fra passasjerrettigheter og tilgjengelighet til datadeling mellom jernbaneoperatører. derav, ved å implementere denne forskriften, EU har som mål å heve jernbanetransportens generelle kvalitet og effektivitet, som resulterer i en vinn-vinn for alle reisende.

Amsterdam til Paris tog

London til Paris tog

Rotterdam til Paris tog

Brussel til Paris tog

 

New EU Train Regulations

 

Force Majeure-kompensasjonspolitikk

Tidligere, togpassasjerer i Europa kunne kreve pengekompensasjon på 25% av billettprisen for en togforsinkelse på mer enn en time og 50% for en forsinkelse på mer enn 2 timer. Nå, selskaper vil være unntatt fra disse betalingene dersom årsaken til forsinkelsen er force majeure. Dette inkluderer alt som jernbaneoperatører ikke kan kontrollere — for eksempel, stormer, flom, jordskjelv, terrorangrep, pandemier, og så videre. Dersom et selskap objektivt sett ikke kan forhindre togforsinkelse eller kansellering under ekstraordinære omstendigheter, passasjerer bør ikke forvente kompensasjon av 50% eller 25%. derimot, selskaper må fortsatt omdirigere passasjerer til andre tog eller refundere billetten dersom reisen ikke kan organiseres.

i mellomtiden, det er viktig å merke seg at streiker ikke anses som makt majeure. Hvis en streik fører til at passasjerer blir strandet på stasjonen og venter på et tog, selskapet er ansvarlig for å sikre at kundene når de tiltenkte destinasjonene. Kompensasjoner for forsinkelser må fortsatt gjelde.

Brussel til Amsterdam Tog

London til Amsterdam Tog

Berlin til Amsterdam Tog

Paris til Amsterdam Tog

 

Selvomdirigering og kompensasjon for forsinkelser

En av de bemerkelsesverdige bestemmelsene i de nye EUs jernbaneforskrifter er innføringen av egenomdirigering. Ved reiseforsinkelse, dersom jernbaneselskapet ikke klarer å tilby en løsning innen rimelig tid (typisk 100 minutter), passasjerer har rett til å ta saken i egne hender. Passasjerer kan selvstendig endre ruten ved å kjøpe billetter til et annet tog eller buss. Jernbaneselskapet må refundere den nye billettkostnaden, sikre at passasjerer kommer frem til bestemmelsesstedet jevnt, selv under forsinkelser. derimot, det ville være best å vurdere at utgiften skal være reell “nødvendig og rimelig,” så det vil ikke fungere å kjøre i et VIP-alternativ på bekostning av den forsinkede transportøren.

Salzburg Wien Togene

München til Wien Togene

Graz til Wien Togene

Praha til Wien Togene

 

Railway Timetable

Datadeling og forbedrede billettalternativer

Deling av trafikk og reisedata i sanntid mellom jernbaneoperatører forbedrer reiseopplevelsen. Det nye regelverket tar sikte på å skape større konkurranse blant jernbaneoperatører. Dette gjør de ved å oppmuntre til informasjonsutveksling om togplaner, beleggsgrader, og forsinkelser. Dessuten, reisende kan forvente mer attraktive billettalternativer på grunn av denne økte konkurransen. Det vil gi dem et mer omfattende utvalg av valgmuligheter og økt fleksibilitet når de planlegger togreiser.

Som et resultat, de nyoppdagede samarbeids- og datadelingsmekanismene mellom jernbaneoperatører kan potensielt skape en ringvirkning av positive endringer i hele reiseøkosystemet. Som togreise blir mer praktisk og allsidig, det kan oppmuntre flere til å velge tog fremfor andre transportformer, til slutt bidra til redusert trafikkbelastning, lavere karbonutslipp, og en mer bærekraftig transportfremtid.

Interlaken til Zürich Togene

Lucerne til Zürich Togene

Bern til Zürich Togene

Geneva til Zürich Togene

 

Summer Solo Train Traveling

Forbedret tilgjengelighet for passasjerer med redusert mobilitet

Under de nye EU-forskriftene, jernbaneselskapene må prioritere behovene til bevegelseshemmede passasjerer. De må sørge for at reisene deres forblir uavbrutt og problemfrie, selv under forstyrrelser. Dette betyr at personer med nedsatt funksjonsevne eller mobilitetsutfordringer kan forvente bedre tilgjengelighet og assistanse når de reiser med tog. Disse forskriftene styrker passasjerene, slik at de kan legge ut på sine reiser med selvtillit og fred i sinnet.

I henhold til EUs nye jernbaneforskrifter, dersom en bevegelseshemmet passasjer trenger assistanse, de kan be om å reise utelukkende med ledsagere. I dette tilfellet, ledsageren har rett til fribillett og plass ved siden av den de bistår. Forespørsler for bistand etter de nye reglene aksepteres t.o.m 24 timer før avgang. Dette er en utmerket fordel for togbransjen pga busselskaper krever melding senest kl 36 timer i forveien, mens luft- og vannbærere krever det 48 timer i forveien.

Frankfurt til Berlin Togene

Leipzig Berlin Togene

Hanover til Berlin Togene

Hamburg til Berlin Togene

 

Empty Train Station Platform

 

Bærekraft og komfort

EUs forpliktelse til bærekraft er tydelig i de nye jernbaneforskriftene. EU fremmer jernbanetransport som et grønnere alternativ, som har som mål å redusere karbonutslipp og bidra til en grønnere fremtid. Med dette regelverket på plass, EU oppfordrer passasjerer til velge tog fremfor andre transportformer. Dette fremmer bærekraftige reisevaner og støtter miljøvernarbeid.

Dessuten, sykkelentusiaster fikk også sterk oppmuntring og støtte. Den spennende nyheten er at de nye togene og oppgraderte vogner vil inneholde dedikerte sykkelplasser. Disse plassene er obligatoriske, betyr at de må være tilgjengelige. Derfor, hvis du er en sykkelelsker, disse spesielt utpekte områdene vil gjøre togreisen din enda mer sykkelvennlig.

 

 

Konklusjonen ved New EU Rail Regulation

Faktisk, implementering av nye EUs jernbaneforskrifter betyr å forbedre togreisen for passasjerer over hele kontinentet. Det demonstrerer anerkjennelsen av jernbaner’ avgjørende rolle i å koble samfunn, fremme turisme, og fremme økonomisk vekst. EUs innsats for å styrke passasjerrettigheter og sikre en jevnere reiseopplevelse er et eksempel på deres dedikasjon til å skape et pålitelig og kundesentrert jernbanenettverk.

For å konkludere, det nye EU-regelverket for jernbanetransport markerer et betydelig skritt fremover når det gjelder å prioritere passasjerbeskyttelse og forbedre reiseopplevelsen. Denne forskriften tar sikte på å gjøre togreise mer praktisk, effektiv, og hyggelig for alle. De inkluderer forbedret tilgjengelighet for passasjerer med redusert mobilitet. En annen positiv endring er innføringen av egenomdirigering. I tillegg, økt konkurranse blant jernbaneoperatører vil komme de reisende til gode. Med disse progressive tiltakene på plass, passasjerer kan trygt legge ut på togreisene. Deres rettigheter er beskyttet, og deres reiseopplevelse er en prioritet. EUs forpliktelse til å heve kvaliteten på jernbanetransport gjenspeiler deres visjon om en bærekraftig og passasjersentrisk fremtid. Alt ombord for en jevnere, mer herlig togreiseopplevelse!

 

En flott togreise begynner med å finne de beste billettene på den vakreste og mest komfortable togruten. Vi kl Lagre et tog hjelper deg gjerne med å forberede en togtur og finne de beste togbillettene til de beste prisene.

 

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt "Hvordan forberede deg på en togtur" på nettstedet ditt? Du kan enten ta våre bilder og tekst, og gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fno%2Fnew-european-rail-regulation%2F – (Rull ned litt for å se inn kode)