Lesetid: 6 minutter
(Sist oppdatert: 03/02/2023)

Et økende antall europeiske land fremmer togreiser over kortdistanseflyvninger. Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Sveits, og Norge er blant de europeiske landene som forbyr kortdistanseflyvninger. Dette er en del av innsatsen for å bekjempe den globale klimakrisen. Dermed, 2022 hadde blitt et år da jernbane fjernet kortdistanseflyvninger i Europa, først i Frankrike, med mange andre land å følge med i 2023.

Opprinnelsen til forbudet mot kortdistansefly i Europa

Luftfartsindustrien er en av de største kildene til klimagassutslipp i Europa, vokser med 29% i 2019. Mens regjeringer prøvde å bekjempe disse tallene, realiteten er at mindre enn 7% av persontransport drives med tog. Dette er et overraskende tall siden en tredjedel av de travleste kortdistansene har tog under 6 timer.

Så, Greenpeace gikk sammen med fremtredende europeiske regjeringer for å bekjempe klimaendringer. Nyere forskning utført av Greenpeace på oppdrag viser følgende enestående tall: 73 av 250 travleste kortdistanseflyvningene i Europa, i land som Sveits, og Storbritannia, har togalternativer under seks timer, og 41 ha direkte nattogalternativer.

Brussel til Utrecht Togene

Antwerpen til Utrecht Togene

Berlin til Utrecht Togene

Paris til Utrecht Togene

 

How Rail Ousted Short Haul Flights

 

Europeere støtter et forbud mot kortdistanseflyvninger

Flyforbudet for kortdistanser er en massiv endring i europeisk regional og internasjonal transport. Mens de fleste europeere reiser med tog mellom land og bruker intercitytog, turister på euro-reiser kan finne togreise utfordrende. likevel, togreiser er i ferd med å bli den viktigste måten å reise på i Europa, og lokalbefolkningen er alle for det.

En fersk undersøkelse fra den europeiske investeringsbanken viser det 62% av europeere støtter et forbud mot kortdistanseflyvninger. Flertallet av mennesker i Tyskland (63%), Frankrike, og Nederland (65%) foretrekker nattog. Utfordringen europeiske jernbaneselskaper står overfor gir sovende tog og alle nødvendigheter som gjør en god natts søvn mulig mens du reiser. EU støtter denne handlingen, som alle nå kan få tilgang til Greenpeace interaktivt kart over Europa og legg til togrutene de ønsker å se opprettet eller forbedret.

 

Highest Train Bridge In Europe

 

Frankrike er den første hvor jernbanen ble fjernet kort – Haul flyreiser

Frankrike er det første landet som offisielt forbyr kortdistanseflyvninger. Følgelig, passasjerer som foretrakk luksusen med å fly overalt i Frankrike, må nå bytte til å reise med tog. Mens togreiser høres kjedelig ut, en togreise som varer mindre enn 2.5 timer har mange fordeler. I utgangspunktet, flyreiser inn 6 ruter var planlagt å bli kansellert permanent. derimot, togruter til flyplassen gjør det umulig for passasjerer å ankomme tidlig nok om morgenen for internasjonale flyvninger.

Kortdistanseflyvninger vil slutte å operere på følgende tre ruter i Frankrike: Paris – Nantes, Lyon, og Bordeaux. I stedet, togreiser vil erstatte flyreiser siden det er et utmerket alternativ av 2 timer til 1-times flyreise. Dessuten, hvis togtilbudet vil bli forbedret mellom Paris Charles de Gaulle og Lyon og Rennes og mellom Lyon og Marseille, disse rutene vil bli med i den nye politikken.

Amsterdam til Paris tog

London til Paris tog

Rotterdam til Paris tog

Brussel til Paris tog

 

Fordelene med å reise med tog

Togreise er den raskeste måten å reise på i Europa takket være godt sammenkoblede regionale og internasjonale jernbaneruter. Dessuten, togreiser tilbyr mange fordeler du ikke kan nyte når du reiser med fly. for det første, på togstasjoner, passasjerer er ikke pålagt passkontroll, sikkerhetskontroll, og innsjekking, som sparer mye tid og problemer.

for det andre, når du reiser med tog, du kan nyte vakker utsikt som ikke er tilgjengelig fra flyets vindu. For eksempel, mange togreiser i Europa tilbyr et vindu til Europas mest naturskjønne landsbyer og daler, som Loire-dalen. For det tredje, i motsetning til fly, mange jernbaneselskaper tilbyr gratis Wi-Fi på tog. Så, hvis du reiser forretning eller leder, Wi-Fi er inkludert i billettprisen.

Brussel til Amsterdam Tog

London til Amsterdam Tog

Berlin til Amsterdam Tog

Paris til Amsterdam Tog

 

 

Reiser over landegrensene: Jernbane Eller Kortdistanseflyvninger

Alle har en historie om den gang en times tur ble til et 48-timers mareritt. Mens passasjerene er mer vant til å reise med fly, reise over landegrensene med tog er langt mer tilgjengelig, grønnere, og en betydelig sparing av tid og penger. I tillegg, de fleste jernbanepassasjerer er uvitende om det faktum at høyhastighetstog, som den franske TGV, er 40 minutter raskere og billigere enn et fly.

For eksempel, den tyske ICE-banen kan ta deg fra Brussel til Köln på mindre enn 5 timer. I tillegg, du kan legge til et stopp i Paris på vei til Köln, igjen via et høyhastighetstog. Tvert imot, hvis du reiser med fly, krever ekstra tid for å samle inn bagasje, og risikoen for flyplass- og flyforsinkelser, mens togene er punktlige over hele Europa. Dermed, grenseoverskridende togreiser er ideelt i Europa.

Frankfurt til Berlin Togene

Leipzig Berlin Togene

Hanover til Berlin Togene

Hamburg til Berlin Togene

 

Red Train

Fremtiden for kortdistanseflyvninger i Europa

Mens Frankrike er pioneren, fjerne kortdistanseflyvninger inn 3 ruter, Østerrike har kastet flyruten Salzburg til Wien. Tyskland vurderer fortsatt flyttingen, som Norge og Polen. Fremtiden for kortdistanseflyvninger er fortsatt ukjent, men med generasjon Z foretrekker grønne reiser, kulturelle opplevelser, og utforske lokalsamfunn, alternative togreiser kan dekke alle disse behovene.

Dessuten, å utforske toget som ennå ikke er tatt, kan fremme turisme på mindre populære destinasjoner i Europa. Dette vil ikke bare redusere flyplasstrafikken, og kaos, men vil også redusere overturisme på populære steder i Europa.

Salzburg Wien Togene

München til Wien Togene

Graz til Wien Togene

Praha til Wien Togene

 

Vintage Photo In The Train Restaurant

Nye internasjonale togturer å ta inn 2023

Som en del av arbeidet med å oppgradere nattbanetjenester, noen av Europas beste nattog har returnert til nye rutetider. For eksempel, passasjerer kan nå velge mellom, Venezia, Wien, Budapest, og Zagreb. Det nye overnattingstoget går avgang fra Venezia kl 8.29 pm.

Med disse nye forbindelsene, reisende kan utforske fantastiske destinasjoner. Dette takket være ikke bare nye togruter, men bedre, forbedret, og viktigst miljøvennlige nattog. En annen flott internasjonal jernbanerute inkluderer et natttog fra Praha eller Dresden til Basel. Dessuten, reisende kan til og med stoppe i vakre Sachsen. Så, du reiser etter middag og ankommer vakre Sveits om morgenen. Hvor fantastisk det er å ha muligheten til å vandre i de eventyrlignende gatene i Praha om ettermiddagen og vandre oppover den strålende skjønnheten i de sveitsiske alpene. Alt i alt, De siste årene har vist at reiselivsindustrien har gjort et betydelig skifte der jernbane ikke bare fjernet kortdistanseflyvninger i Europa, men ble også en høy kvalitet og service transport, som tilfredsstiller alle behov.

Interlaken til Zürich Togene

Lucerne til Zürich Togene

Bern til Zürich Togene

Geneva til Zürich Togene

 

Å konkludere, togreiser er grønnere, og tilbyr et vindu til noen av de vakre utsiktene i Europa. Vi kl Lagre et tog hjelper deg gjerne med å forberede en togtur og finne de beste togbillettene til de beste prisene.

 

 

Vil du legge inn blogginnlegget vårt «How Rail Outsted Short-Haul Flights In Europe» på nettstedet ditt? Du kan enten ta bilder og tekst eller gi oss kreditt med en lenke til dette blogginnlegget. Eller klikk her: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/how-rail-ousted-short-haul-flights-in-europe/ – (Rull ned litt for å se inn kode)