Lukuaika: 6 minuutit
(Viimeksi päivitetty: 03/02/2023)

Yhä useammat Euroopan maat edistävät junamatkustusta lyhyen matkan lennoilla. Ranska, Saksa, Iso-Britannia, Sveitsi, ja Norja ovat niitä Euroopan maita, jotka kieltävät lyhyen matkan lennot. Tämä on osa ponnisteluja maailmanlaajuisen ilmastokriisin torjumiseksi. Täten, 2022 oli vuosi, jolloin rautatie syrjäytti lyhyen matkan lennot Euroopassa, ensin Ranskassa, monien muiden maiden kanssa 2023.

  • Juna on ympäristöystävällinen tapa matkustaa. Tämä artikkeli on kirjoitettu kouluttaa noin junamatka Save A Train, The Halvin junalippujen verkkosivusto Maailmassa.

Lyhyen matkan lentokiellon alkuperä Euroopassa

Lentoteollisuus on yksi suurimmista kasvihuonekaasupäästöjen lähteistä Euroopassa, kasvaa 29% sisään 2019. Vaikka hallitukset yrittivät taistella näitä lukuja vastaan, todellisuus on, että vähemmän kuin 7% matkustajaliikenne tapahtuu junilla. Tämä on yllättävä luku siitä lähtien kolmanneksella vilkkaimmista lyhyen matkan lennoista on junia 6 tuntia.

Niin, Greenpeace yhdisti voimansa merkittävien Euroopan hallitusten kanssa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Tuore Greenpeacen tilaama tutkimus esittelee seuraavat erinomaiset luvut: 73 n 250 vilkkaimpia lyhyen matkan lentoja Euroopassa, sellaisissa maissa kuin Sveitsi, ja Iso-Britannia, on junavaihtoehtoja alle kuuden tunnin ajan, ja 41 on suoria yöjunia vaihtoehtoja.

Bryssel Utrecht Junat

Antwerpenin Utrecht Junat

Berliini Utrecht Junat

Pariisi Utrecht Junat

 

How Rail Ousted Short Haul Flights

 

Eurooppalaiset kannattavat lyhyen matkan lentojen kieltämistä

Lyhyen matkan lentokielto on valtava muutos Euroopan alueellisessa ja kansainvälisessä liikenteessä. Useimmat eurooppalaiset matkustavat junalla maiden välillä ja käyttävät intercity-junia, euromatkoilla matkustavien turistien mielestä junamatka voi olla haastavaa. Kuitenkin, junalla matkustamisesta on tulossa ensisijainen matkustustapa Euroopassa, ja paikalliset ovat sitä varten.

Euroopan investointipankin tuore tutkimus osoittaa tämän 62% eurooppalaisista kannattaa lyhyen matkan lentojen kieltämistä. Suurin osa ihmisistä Saksassa (63%), Ranska, ja Alankomaat (65%) mieluummin yöjunia. Eurooppalaisten rautatieyhtiöiden kohtaama haaste on tarjota ratapölkyt ja kaikki tarpeet, jotka mahdollistavat hyvät yöunet matkoilla. EU tukee tätä toimintaa niin paljon, johon kuka tahansa voi nyt päästä käsiksi Greenpeacen interaktiivinen Euroopan kartta ja lisää junareittejä, joita he haluaisivat luoda tai parantaa.

 

Highest Train Bridge In Europe

 

Ranska on ensimmäinen, jossa rautatie lyhennettiin – Kuljetuslennot

Ranska on ensimmäinen maa, joka kieltää lyhyen matkan lennot virallisesti. siis, matkustajat, jotka pitivät mieluummin lentämistä kaikkialla Ranskassa, joutuvat nyt vaihtamaan matkustamaan junalla. Junamatka kuulostaa tylsältä, alle kestävä junamatka 2.5 tunteilla on monia etuja. ensin, lennot sisään 6 reitit suunniteltiin peruttavaksi pysyvästi. kuitenkin, junareitit lentokentälle estävät matkustajien saapumisen riittävän aikaisin aamulla kansainvälisille lennoille.

Lyhyen matkan lennot lakkaavat toimimasta seuraavilla kolmella Ranskan reitillä: Pariisi – Nantes, Lyon, ja Bordeaux. Sen sijaan, junamatkat korvaavat lennot vuodesta lähtien on erinomainen vaihtoehto 2 tuntia 1 tunnin lentoon. Lisäksi, jos junaliikennettä parannetaan Pariisin Charles de Gaullen ja Lyonin ja Rennesin sekä Lyonin ja Marseillen välillä, nämä reitit liittyvät uuteen politiikkaan.

Amsterdam Pariisiin Junat

Lontoosta Pariisiin Junat

Rotterdam Pariisi Junat

Bryssel Pariisiin Junat

 

Junalla matkustamisen edut

Junamatka on nopein tapa matkustaa Euroopassa hyvien alueellisten ja kansainvälisten rautatieyhteyksien ansiosta. Lisäksi, junamatkailu tarjoaa monia etuja, joista et voi nauttia lentäessään. Ensinnäkin, juna-asemilla, matkustajilta ei vaadita passintarkastusta, turvatarkastus, ja sisäänkirjautuminen, mikä säästää paljon aikaa ja vaivaa.

toiseksi, junalla matkustaessa, voit nauttia kauniista näkymistä, joita ei ole saatavilla lentokoneen ikkunasta. Esimerkiksi, monet junamatkat Euroopassa tarjoavat ikkunan Euroopan kauneimpiin kyliin ja laaksoihin, kuin Loiren laakso. Kolmanneksi, toisin kuin lentokoneet, monet rautatieyhtiöt tarjoavat ilmaisen Wi-Fi:n junissa. Niin, jos matkustat liike- tai johtajana, Wi-Fi sisältyy lipun hintaan.

Bryssel Amsterdam Junat

Lontoo Amsterdam Junat

Berliini Amsterdam Junat

Pariisi Amsterdam Junat

 

 

Rajat ylittävä matkailu: Rail Or Lyhyen matkan lennot

Jokaisella on tarina siitä, kun tunnin matka muuttui 48 tunnin painajaiseksi. Vaikka matkustajat ovat enemmän tottuneet matkustamaan lentokoneella, rajat ylittävä matkustaminen junalla on paljon helpommin saavutettavissa, vihreämpää, ja säästää huomattavasti aikaa ja rahaa. Lisäksi, useimmat junamatkustajat eivät ole tietoisia siitä, että suurnopeusjunat, kuten ranskalainen TGV, olemme 40 minuuttia nopeampi ja halvempi kuin lentokone.

Esimerkiksi, Saksan ICE-junalla pääsee Brysselistä Kölniin alle 5 tuntia. Lisäksi, voit lisätä pysähdyksen Pariisiin matkalla Kölniin, jälleen suurnopeusjunalla. Päinvastoin, jos matkustat lentokoneella, vaatii lisäaikaa matkatavaroiden keräämiseen, sekä lentokenttien ja lentojen viivästymisen riski, kun taas junat kulkevat täsmällisesti kaikkialla Euroopassa. Täten, rajat ylittävä junamatkailu on ihanteellinen Euroopassa.

Frankfurt Berliiniin Junat

Leipzig Berliini Junat

Hannover Berliiniin Junat

Hampurista Berliiniin Junat

 

Red Train

Lyhyen matkan lentojen tulevaisuus Euroopassa

Vaikka Ranska on edelläkävijä, syrjäyttää lyhyen matkan lennot 3 reitit, Itävalta on syrjäyttänyt Salzburgin ja Wienin välisen lentoreitin. Saksa harkitsee edelleen muutosta, kuten Norja ja Puola. Lyhyen matkan lentojen tulevaisuus ei ole vielä tiedossa, mutta Z-sukupolvi suosii vihreää matkustamista, kulttuurisia kokemuksia, ja tutustua paikallisiin yhteisöihin, vaihtoehtoinen junamatka voisi vastata kaikkiin näihin tarpeisiin.

Lisäksi, vielä käyttämättömien junareittien tutkiminen saattaa edistää matkailua vähemmän suosituissa paikoissa Euroopassa. Tämä ei ainoastaan ​​vähennä lentokenttäliikennettä, ja kaaos, mutta se myös vähentää ylimatkailua suosituissa paikoissa Euroopassa.

Salzburg Wien Junat

München Wien Junat

Graz Wieniin Junat

Praha Wien Junat

 

Vintage Photo In The Train Restaurant

Uusia kansainvälisiä junamatkoja 2023

Osana pyrkimyksiä parantaa yöjunaliikennettä, Jotkut Euroopan parhaista yöjunista ovat palanneet uusilla aikatauluilla. Esimerkiksi, matkustajat voivat nyt valita, Venetsia, Wien, Budapest, ja Zagreb. Uusi yöjuna lähtee Venetsiasta klo 8.29 pm.

Näillä uusilla yhteyksillä, matkailijat voivat tutustua upeisiin kohteisiin. Tämä ei johdu pelkästään uusista junareiteistä, mutta parempi, parantunut, ja kaikkein tärkeimpänä ympäristöystävällisiä yöjunia. Toinen loistava kansainvälinen rautatiereitti sisältää yöpymisen Prahasta tai Dresdenistä Baseliin. Lisäksi, matkailijat voivat jopa pysähtyä ihanassa Sachsenissa. Niin, lähdet päivällisen jälkeen ja saavut kauniiseen Sveitsiin aamulla. Kuinka ihanaa onkaan saada mahdollisuus vaeltaa satumaisilla Prahan kaduilla iltapäivällä ja vaeltaa Sveitsin Alppien upeassa kauneudessa. Kaikki kaikessa, viime vuodet ovat osoittaneet, että matkailuala on tehnyt merkittävän muutoksen, jossa rautatie ei vain syrjäyttänyt lyhyen matkan lentoja Euroopassa, mutta siitä tuli myös laadukas ja palvelukuljetus, joka tyydyttää kaikki tarpeet.

Interlaken Zürich Junat

Luzernin Zürich Junat

Bern Zürich Junat

Geneve Zurich Junat

 

lopuksi, junamatkailu on vihreämpää, ja tarjoaa ikkunan joihinkin kauniisiin näkymiin Euroopassa. Me klo Tallenna juna auttaa mielellään sinua valmistautumaan junamatkaan ja löytämään parhaat junaliput parhaaseen hintaan.

 

 

Haluatko upottaa blogitekstimme "Kuinka Rail syrjäytti lyhyen matkan lennot Euroopassa" sivustollesi? Voit joko ottaa valokuvamme ja tekstin tai antaa meille tunnustusta linkin kautta tähän blogikirjoitukseen. Tai klikkaa tästä: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/how-rail-ousted-short-haul-flights-in-europe/ – (Selaa alas hieman nähdä upotuskoodin)