Waktu membaca: 6 minit
(Lepas Kemaskini: 03/02/2023)

Semakin banyak negara Eropah mempromosikan perjalanan kereta api melalui penerbangan jarak dekat. Perancis, Jerman, United Kingdom, Switzerland, dan Norway adalah antara negara Eropah yang mengharamkan penerbangan jarak dekat. Ini adalah sebahagian daripada usaha dalam memerangi krisis iklim global. Oleh itu, 2022 telah menjadi tahun apabila kereta api menggulingkan penerbangan jarak dekat di Eropah, pertama di Perancis, dengan banyak negara lain untuk diikuti 2023.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

Asal Larangan Penerbangan Jarak Pendek Di Eropah

Industri penerbangan adalah salah satu sumber utama pelepasan gas rumah hijau di Eropah, berkembang oleh 29% dalam 2019. Walaupun kerajaan cuba memerangi nombor ini, realitinya adalah kurang daripada 7% pengangkutan penumpang dikendalikan oleh kereta api. Ini adalah angka yang mengejutkan sejak itu satu pertiga daripada penerbangan jarak pendek tersibuk mempunyai kereta api di bawahnya 6 Jam.

jadi, Greenpeace bergabung tenaga dengan kerajaan Eropah terkemuka untuk memerangi perubahan iklim. Penyelidikan terbaru oleh Greenpeace yang ditugaskan membentangkan nombor tertunggak berikut: 73 daripada 250 penerbangan jarak pendek tersibuk di Eropah, di negara seperti Switzerland, dan UK, mempunyai alternatif kereta api di bawah enam jam, dan 41 mempunyai alternatif kereta api malam langsung.

Brussels untuk Trains Utrecht

Antwerp untuk Trains Utrecht

Berlin untuk Trains Utrecht

Paris untuk Trains Utrecht

 

How Rail Ousted Short Haul Flights

 

Orang Eropah Menyokong Pengharaman Penerbangan Jarak Pendek

Larangan penerbangan jarak dekat adalah perubahan besar dalam pengangkutan serantau dan antarabangsa Eropah. Walaupun kebanyakan orang Eropah mengembara dengan kereta api antara negara dan menggunakan kereta api antara bandar, pelancong dalam perjalanan euro mungkin mendapati perjalanan kereta api mencabar. tetap, perjalanan kereta api akan menjadi cara utama perjalanan di Eropah, dan penduduk tempatan semua untuk itu.

Tinjauan Bank Pelaburan Eropah baru-baru ini menunjukkan bahawa 62% orang Eropah menyokong larangan penerbangan jarak dekat. Majoriti orang di Jerman (63%), Perancis, dan Belanda (65%) lebih suka kereta api malam. Cabaran yang dihadapi oleh syarikat kereta api Eropah adalah menyediakan kereta tidur dan semua keperluan yang membolehkan tidur malam yang nyenyak semasa dalam perjalanan. EU begitu menyokong akta ini, yang kini boleh diakses oleh sesiapa sahaja Greenpeace peta interaktif Eropah dan tambahkan laluan kereta api yang mereka ingin lihat dibuat atau dipertingkatkan.

 

Highest Train Bridge In Europe

 

Perancis Adalah Yang Pertama Tempat Rel Digulingkan Pendek – Penerbangan Angkut

Perancis adalah negara pertama yang mengharamkan penerbangan jarak dekat secara rasmi. akibatnya, penumpang yang lebih suka kemewahan terbang ke mana-mana di Perancis kini perlu menukar perjalanan dengan kereta api. Semasa perjalanan kereta api terdengar membosankan, perjalanan kereta api yang berlangsung kurang daripada 2.5 jam mempunyai banyak kelebihan. mulanya, penerbangan masuk 6 laluan telah dirancang untuk dibatalkan secara kekal. Walau bagaimanapun, laluan kereta api ke lapangan terbang menyebabkan penumpang tidak dapat tiba awal pagi untuk penerbangan antarabangsa.

Penerbangan jarak dekat akan berhenti beroperasi pada tiga laluan berikut di Perancis: Paris – Nantes, Lyon, dan Bordeaux. sebaliknya, perjalanan kereta api akan menggantikan penerbangan sejak terdapat alternatif yang sangat baik daripada 2 jam ke penerbangan kapal terbang 1 jam. lebih-lebih lagi, jika perkhidmatan kereta api akan dipertingkatkan antara Paris Charles de Gaulle dan Lyon dan Rennes dan antara Lyon dan Marseille, laluan ini akan menyertai dasar baharu.

Amsterdam untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Rotterdam untuk Trains Paris

Brussels untuk Trains Paris

 

Kelebihan Perjalanan Dengan Kereta Api

Perjalanan kereta api adalah cara terpantas untuk melancong di Eropah terima kasih kepada laluan rel serantau dan antarabangsa yang bersambung dengan baik. tambahan pula, perjalanan kereta api menawarkan banyak faedah yang anda tidak dapat nikmati apabila melakukan perjalanan dengan kapal terbang. Pertama, di stesen kereta api, penumpang tidak perlu mengawal pasport, pemeriksaan keselamatan, dan daftar masuk, yang menjimatkan banyak masa dan kerumitan.

Kedua, apabila melakukan perjalanan dengan kereta api, anda boleh menikmati pemandangan indah yang tidak tersedia dari tingkap pesawat. Sebagai contoh, banyak perjalanan kereta api di Eropah menawarkan tingkap ke kampung dan lembah yang paling indah di Eropah, seperti lembah Loire. Ketiga, tidak seperti kapal terbang, banyak syarikat kereta api menyediakan Wi-Fi percuma di kereta api. jadi, jika anda melancong perniagaan atau eksekutif, Wi-Fi termasuk dalam tambang tiket.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

 

Perjalanan Merentas Sempadan: Rel Atau Penerbangan Jarak Pendek

Setiap orang mempunyai cerita tentang masa itu perjalanan sejam bertukar menjadi mimpi ngeri 48 jam. Manakala penumpang lebih terbiasa melakukan perjalanan dengan kapal terbang, perjalanan rentas sempadan dengan kereta api adalah jauh lebih mudah diakses, lebih hijau, dan menjimatkan masa dan wang yang banyak. Sebagai tambahan, kebanyakan penumpang kereta api tidak menyedari hakikat bahawa kereta api berkelajuan tinggi, seperti TGV Perancis, adalah 40 minit lebih cepat dan lebih murah daripada kapal terbang.

misalnya, kereta api ICE Jerman boleh membawa anda dari Brussels ke Cologne dalam masa kurang daripada 5 Jam. Sebagai tambahan, anda boleh menambah perhentian di Paris dalam perjalanan ke Cologne, sekali lagi melalui kereta api laju. Sebaliknya, jika anda mengembara dengan kapal terbang, memerlukan masa tambahan untuk mengambil bagasi, dan risiko kelewatan lapangan terbang dan penerbangan, manakala kereta api menepati masa di seluruh Eropah. Oleh itu, perjalanan kereta api rentas sempadan adalah ideal di Eropah.

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

Red Train

Masa Depan Penerbangan Jarak Pendek Di Eropah

Manakala Perancis adalah perintis, menyingkirkan penerbangan jarak pendek masuk 3 laluan, Austria telah menggulingkan laluan penerbangan Salzburg ke Vienna. Jerman masih mempertimbangkan langkah itu, seperti Norway dan Poland. Masa depan penerbangan jarak dekat masih tidak diketahui, tetapi dengan Generasi Z lebih mengutamakan perjalanan hijau, pengalaman budaya, dan meneroka komuniti tempatan, perjalanan kereta api alternatif boleh menyediakan semua keperluan ini.

lebih-lebih lagi, meneroka laluan kereta api yang belum diambil mungkin mempromosikan pelancongan di destinasi yang kurang popular di Eropah. Ini bukan sahaja akan mengurangkan trafik lapangan terbang, dan huru-hara tetapi juga akan mengurangkan pelancongan berlebihan di tempat-tempat popular di Eropah.

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

 

Vintage Photo In The Train Restaurant

Perjalanan Kereta Api Antarabangsa Baharu Untuk Dibawa 2023

Sebagai sebahagian daripada usaha menaik taraf perkhidmatan rel malam, beberapa kereta api malam terbaik Eropah telah kembali pada jadual waktu baharu. misalnya, penumpang kini boleh memilih antara, Venice, Vienna, Budapest, dan Zagreb. Kereta api semalaman baharu berlepas dari Venice pada 8.29 petang.

Dengan sambungan baharu ini, pelancong boleh menerokai destinasi yang menakjubkan. Ini berkat bukan sahaja laluan kereta api baharu, tetapi lebih baik, bertambah baik, dan yang paling penting kereta api malam mesra alam. Satu lagi laluan kereta api antarabangsa yang hebat termasuk kereta api semalaman dari Prague atau Dresden ke Basel. lebih-lebih lagi, pengembara juga boleh singgah di Saxony yang indah. jadi, anda berlepas selepas makan malam dan tiba di Switzerland yang indah pada waktu pagi. Alangkah indahnya untuk mempunyai pilihan untuk bersiar-siar di jalan-jalan seperti dongeng di Prague pada waktu petang dan mendaki keindahan gemilang Swiss Alps. Semua dalam semua, beberapa tahun kebelakangan ini telah membuktikan bahawa industri pelancongan membuat perubahan yang ketara di mana kereta api bukan sahaja menyingkirkan penerbangan jarak dekat di Eropah, tetapi juga menjadi pengangkutan yang berkualiti tinggi dan perkhidmatan, yang memenuhi semua keperluan.

Interlaken untuk Trains Zurich

Lucerne untuk Trains Zurich

Bern untuk Trains Zurich

Geneva untuk Trains Zurich

 

Untuk menyimpulkan, perjalanan kereta api lebih hijau, dan menawarkan tingkap kepada beberapa pemandangan indah di Eropah. Kami di Simpan Kereta Api akan gembira untuk membantu anda membuat persediaan untuk perjalanan kereta api dan mencari tiket kereta api terbaik pada harga terbaik.

 

 

Adakah anda ingin membenamkan catatan blog kami "Bagaimana Kereta Api Mengusir Penerbangan Jarak Pendek Di Eropah" ke tapak anda? Anda boleh sama ada mengambil gambar dan teks kami atau memberi kami kredit dengan pautan ke catatan blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/how-rail-ousted-short-haul-flights-in-europe/ - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)