Order A Train Tiket SEKARANG

Harga Tiket Keretapi ICE Murah dan Harga Laluan Perjalanan

Di sini anda dapat mencari semua maklumat mengenai Jerman Tiket kereta api ICE murah dan Harga perjalanan ICE dan faedah.

 

topik: 1. Sorotan Kereta Api ICE
2. Mengenai ICE Train 3. Wawasan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Keretapi ICE Murah
4. Berapakah kos tiket ICE 5. Laluan Perjalanan: Mengapa lebih baik to menaiki kereta api ICE, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang
6. Apakah perbezaan antara Kelas Standard dan Kelas Pertama pada ICE 7. Adakah terdapat langganan ICE
8. Berapa lama sebelum keberangkatan kereta api ICE tiba 9. Apakah jadual keretapi ICE
10. Stesen mana yang dilayan oleh ICE 11. Soalan Lazim Kereta Api ICE

 

Sorotan Kereta Api ICE

 • Kereta api terpantas di Jerman adalah kereta api ICE dengan kelajuan 300km / jam.
 • Tkereta api utama ICE sistem kereta api Jerman menghubungkan setiap bandar di Jerman.
 • Dari semua kereta api yang bergerak di Sistem kereta api Jerman, ICE tergolong dalam Kategori A.
 • Kereta api ICE dirancang untuk bersaing dengan kapal terbang dari segi keselesaan dan masa ke destinasi.
 • Laluan antarabangsa ICE merangkumi Perancis, Belgium, Denmark, Austria, Belanda, dan Switzerland.

 

Mengenai ICE Train

Intercity-Express atau dengan nama jalan pintasnya ICE adalah sistem kereta api berkelajuan tinggi dimiliki oleh Deutsche Bahn, Penyedia kereta api nasional Jerman. yang Kereta api ICE terkenal dengan kemewahan, kepantasan, dan keselesaan ketika mereka menghubungkan setiap bandar di Jerman.

Dengan kelajuan setinggi 300km sejam, perjalanan dengan kereta api ICE adalah cara terpantas untuk melakukan perjalanan antara bandar jauh seperti Cologne dan Hamburg.

Laluan Perjalanan ICE tidak terhad kepada Jerman. Kereta api bergerak di laluan antarabangsa ke Austria, Perancis, Belgium, Switzerland, Denmark, dan Belanda.

ICE Trains in a train station

Pergi ke Simpan Laman Utama Keretapi atau gunakan widget ini untuk mencari tiket kereta api untuk Ice Trains

Simpan Aplikasi iPhone Kereta Api

Simpan Aplikasi Android Train

 

Simpan Kereta Api

Asal

Destinasi

Tarikh berlepas

Tarikh Pengembalian (Pilihan)

Dewasa (26-59):

Belia (0-25):

Kanan (60+):


 

Wawasan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Keretapi ICE Murah

nombor 1: Tempah tiket ICE anda terlebih dahulu sebanyak yang anda boleh

Sekiranya anda ingin mendapatkan tiket ICE murah, lebih awal anda membelinya, semakin besar peluang anda untuk mendapatkannya dengan murah. Disana ada 3 jenis tambang ICE Murah dan ketiga-tiga jenis tiket boleh didapati pada waktu penjualan awal, tetapi tambang penjimat, Harga jimat, dan Super sparpreis mungkin tidak tersedia kerana hari keberangkatan semakin hampir. Anda boleh menempah tiket tambang seawal seawal 6 bulan sebelum bertolak.

nombor 2: Pesan tiket kereta api ICE anda apabila anda pasti akan jadual perjalanan anda

Memastikan tarikh perjalanan dan keberangkatan anda akan menjimatkan wang dalam bayaran balik. Kadar bayaran balik dan pilihan untuk mengembalikan tiket ICE yang tidak digunakan bergantung pada jenis tiket yang anda beli. juga, yuran pengembalian lebih rendah untuk tiket tambang penjimat daripada tiket tambang biasa. Perhatikan bahawa DB tidak akan mengembalikan wang tunai kepada anda semasa anda mengembalikan tiket anda. Bayaran balik DB dilakukan melalui baucar DB, yang boleh anda gunakan untuk membayar sebarang perkhidmatan yang mereka tawarkan. Anda juga boleh menjual Tiket kereta api ICE dalam talian di forum internet jika anda ingin mendapatkan wang kembali.

nombor 3: Perjalanan dengan kereta api ICE dalam tempoh luar waktu puncak

Tiket ICE lebih murah pada waktu luar waktu (Selasa, Hari Rabu, Khamis, dan Sabtu). Pada waktu puncak, tiket murah habis sangat cepat, hanya tinggal tiket Flexpreis. Untuk melancong pada hari Puncak, tempah lebih awal untuk mendapatkan tiket tambang penjimat. Sekiranya anda tidak dapat mendapatkan tiket tambang penjimat, pastikan perjalanan antara lewat pagi dan awal petang (kerana pelancong perniagaan) kerana tiket Flexpreis akan lebih murah ketika itu. akhir sekali, elakkan perjalanan awam dan cuti sekolah kerana harga tiket ICE juga akan meningkat.

nombor 4: Beli tiket ICE anda di Save A Train

Anda akan mendapat tawaran tiket kereta api ICE terbaik di Eropah di laman web kami, Simpan Kereta Api. Kami mempunyai tawaran tiket kereta api terbesar di Eropah dan dunia. Dengan hubungan kami dengan banyak pengendali kereta api dan algoritma yang betul, kami menawarkan tiket ICE termurah yang pernah anda dapati. juga, kami menjumpai alternatif murah untuk kereta api selain ICE.

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

Arriving ICE Train

 

Berapakah kos tiket ICE?

Harga tiket ICE bergantung pada jenis tiket dan kelas tempat duduk yang anda mahukan. Secara umumnya, kereta api Jerman terkenal dengan harga tiket ICE rendah. Terdapat tiga jenis tiket untuk kereta api ICE - tiket standard atau Flexpreis, tiket tambang Supersaver atau Supersparpreis, dan tiket penjimat atau Sparpreis ICE. Tiket tambang penjimatan lebih murah daripada tiket biasa, tetapi tiket yang ada berkurang apabila hari berlepas semakin hampir. Harga tiket ICE bergantung pada kelas yang anda pilih dan berikut adalah jadual ringkasan harga purata bagi setiap kelas:

Tiket sehala Perjalanan pergi dan balik
standard 17 € – 50 € 30 € – 120 €
Premium 21 € – 70 € 58 € – 152 €
Perniagaan 40 € – 87 € 80 € – 180 €

 

Dusseldorf untuk Trains Munich

Dresden ke Kereta api Munich

Nuremburg ke Kereta api Munich

Bonn untuk Trains Munich

 

Laluan Perjalanan: Mengapa lebih baik menaiki kereta api ICE, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang?

1) Elakkan Prosedur Pra-Pesawat. Sekiranya anda mempunyai penerbangan 9 pagi, anda lebih baik berada di lapangan terbang sekurang-kurangnya 7 Oleh itu pada masa anda mesti menjalani Prosedur Pra-boarding dan pemeriksaan keselamatan, sudah hampir masanya anda menaiki kapal terbang.

Dengan kereta api ICE, anda boleh sampai bila-bila sebelum berlepas selagi anda menaiki kereta api sebelum bergerak. Ini mungkin kerana tidak ada prosedur Pra-boarding atau pemeriksaan keselamatan yang lama. Hanya muncul ke stesen, cari kereta api anda pada penunjuk, dan papan!

Secara keseluruhan masa perjalanan, ICE menang di atas kapal terbang di Jerman seperti juga pada harga. Selain dari masa yang terbuang dalam prosedur Pra-boarding, kapal terbang kehilangan keseluruhan secara keseluruhan masa perjalanan dalam perjalanan (dari lapangan terbang ke lokasi yang tepat).

2) Bayaran Bagasi. Anda boleh yakin bahawa anda akan membayar tambahan untuk beg pakaian sekiranya anda menaiki kapal terbang. Walau bagaimanapun, Sekiranya anda mengembara dengan Kereta ICE, membayar yuran bagasi adalah perbelanjaan tambahan yang tidak akan anda buat jika membeli tiket kereta api ICE murah. Untuk menjelaskan, dengan harga ICE murah, anda tidak perlu membayar beg pakaian yang anda bawa. Itu menjadikan ICE pilihan perjalanan yang lebih murah dan lebih baik.

3) Kereta api lebih mesra alam. yang Kereta api ICE juga lebih mesra alam daripada kapal terbang, yang menyumbang kepada pencemaran udara. Perjalanan dengan kereta api 20% kurang pencemaran pelepasan karbon daripada perjalanan dengan udara.

Berlin ke Hamburg Kereta api

Bremen ke Hamburg Kereta api

Hanover ke Hamburg Kereta api

Cologne ke Hamburg Kereta api

 

new ICE train come out of siemens factory

 

Apakah perbezaan antara Kelas Standard dan Kelas Pertama di ICE?

Tidak seperti kereta api lain dengan tiket untuk kompartemen yang berbeza (standard, perniagaan, eksekutif, dan lain-lain.) seperti di Trenitalia, ICE Jerman sedikit berbeza. Terdapat dua kelas di setiap kereta api ICE - kelas pertama dan kelas kedua. Perbezaan utama antara kedua-dua kategori adalah harga, kelenturan, dan perkhidmatan yang ditawarkan.

Mengenai tiket dan ruang kelas di kereta api ICE, sebarang jenis tiket boleh berada di kelas satu. Ini bermaksud bahawa walaupun tiket kereta api ICE murah, harga penjimat, dan Super sparpreis mampu mendapat tempat duduk kelas pertama. Walau bagaimanapun, harga berbeza untuk kedua-dua kelas, seperti yang dilihat di atas.

Tiket ICE Kelas Satu:

Kelas pertama ICE menetapkan standard untuk kemewahan, keselesaan, dan perkhidmatan hebat dalam sistem kereta api Jerman. Direka untuk menyaingi kapal terbang, Kereta api ICE memberikan keselesaan untuk perjalanan jarak jauh. tambahan, kompartemen kelas pertama membentuk kira-kira satu pertiga dari kereta api dan boleh terdiri daripada tiga kompartemen bergantung pada kereta api ICE yang diambil.

Tempat duduk petak kelas pertama lebih besar dan disusun secara berbeza di a 2-1 susunan dan bukannya a 2-2 di kelas kedua. Dan ini membebaskan lebih banyak ruang lorong untuk penumpang. lebih-lebih lagi, tempat duduk di kelas pertama ICE juga ditutupi kulit palsu dan lebih besar daripada tempat duduk di kelas kedua. Sebagai peniaga biasanya menggunakan kelas pertama, terdapat meja kukuh disediakan untuk penumpang yang ingin melakukan kerja semasa dalam perjalanan.

Perkhidmatan tambahan yang membezakan kelas pertama dari kelas kedua di kereta api ICE termasuk percuma, surat khabar harian, WI-FI tanpa had percuma, dan penguat khas untuk mengelakkan gangguan dalam penerimaan telefon bimbit. Penumpang Kelas Satu juga boleh memesan makanan dari tempat duduk mereka jika mereka tidak mahu pergi ke restoran di dalam kereta api.

Keuntungan lain yang terhad untuk pelancong kelas pertama ICE adalah tempahan tempat duduk. Semua tiket untuk kelas pertama, termasuk tiket ICE murah, nikmati faedah ini. Anda tidak perlu risau untuk mendapatkan tempat duduk di tingkap secara rawak; anda boleh memilih tempat duduk yang anda mahukan semasa membuat tempahan dan menempahnya.

Harga Keretapi Offenburg ke Freiburg

Harga Kereta Api Stuttgart ke Freiburg

Harga Keretapi Leipzig ke Freiburg

Harga Kereta Api Nuremberg ke Freiburg

 

 

Tiket ICE Kelas Kedua:

Kompartmen Kelas kedua tidak jauh dari Kelas Pertama dengan selesa. Sebagai tambahan, tempat duduk di petak kelas kedua lebih baik daripada tempat duduk rata-rata syarikat penerbangan. Tambahan pula, mereka ergonomik, datang dengan sandaran kepala, dan ditutup dengan kain bercorak. Ini menjadikan perjalanan jarak jauh yang selesa.

Terdapat lebih banyak petak kelas kedua bagi kereta api ICE daripada yang pertama. terutamanya, susunan tempat duduk di kelas kedua sedikit lebih ketat daripada ruang kelas pertama. Terdapat empat tempat duduk setiap baris (2-2 susunan tempat duduk), dengan setiap dua tempat duduk berkongsi sandaran tangan tengah.

lagi, penumpang di kelas kedua mempunyai akses ke beberapa perkhidmatan di kelas pertama tetapi dengan had. Ambil contoh WI-FI. Di kelas kedua, Wi-Fi tidak terhad seperti untuk penumpang kelas Pertama. Penumpang kelas kedua juga tidak mempunyai akses ke surat khabar harian secara percuma, jadi jika anda ingin mendapatkan surat khabar di kelas kedua, anda mesti beli satu.

Penumpang kelas kedua harus pergi ke restoran sekiranya ingin memesan makanan. Mereka tidak boleh memesan dari tempat duduk mereka seperti di ruang kelas pertama ICE. juga, Tiket kelas kedua ICE di Flexpreis dan tambang penjimat tidak meliputi tempahan tempat duduk secara automatik. Sekiranya anda ingin menempah tempat duduk di kelas Kedua, anda perlu membayar jumlah tambahan sebanyak € 6. Begitu juga Penumpang Kelas Pertama dan Kelas Kedua mempunyai saluran elektrik di setiap tempat duduk.

Nuremburg ke Kereta api Bamberg

Frankfurt ke Kereta api Bamberg

Stuttgart untuk Trains Bamberg

Dresden untuk Trains Bamberg

 

Adakah terdapat langganan ICEtion?

ICE menawarkan laluan kereta api di harga Kereta Api ICE murah untuk perjalanan tanpa had ke seluruh Jerman atau Eropah. Terdapat tiga jenis laluan rel:

Pas Rel Jerman

Pas kereta api Jerman adalah untuk perjalanan tanpa had di Jerman. juga, untuk pelancong yang tidak tinggal di Eropah, Turki, dan Rusia. Beberapa faedah Pass Kereta Jerman termasuk:

 • Pemegang pas kereta api dapat mengunjungi lokasi bonus tertentu di luar Jerman (Salzburg, Venice, dan Brussels)
 • Tiket kereta api ICE diskaun untuk semua orang di bawah 28 tahun
 • Perjalanan tanpa had ke seluruh Jerman
 • Dua orang dapat menjimatkan lebih banyak wang dengan menggunakan Pas Pas ketika bepergian bersama
 • Fleksibiliti membolehkan pemegang pas kereta api Jerman melakukan perjalanan ke mana sahaja pada bila-bila masa

Pemegang hantaran Jerman boleh memilih 3 kepada 15 hari perjalanan berturut-turut dalam sebulan semasa membeli pas.

Pas Eurail

Pas Eurail membenarkan orang bukan Eropah yang tinggal di luar Rusia, Eropah, dan Turki untuk melakukan perjalanan tanpa had di seluruh Eropah. Beberapa faedah termasuk:

 • Voucher dan potongan untuk tarikan pelancong.
 • Kategori yang berbeza untuk dipilih - Dewasa, Kanan, dan Belia.
 • Perjalanan tanpa had 31 negara-negara Eropah, termasuk Turki.

Pas InterRail

Pas InterRail memberi orang yang tinggal di Rusia, Turki, atau Eropah tanpa had perjalanan ke seluruh Eropah. Faedah lulus ini termasuk:

 • Diskaun pada Tiket kereta api ICE untuk orang muda dan tua.
 • Perjalanan tanpa had ke 33 negara di Eropah
 • Perjalanan kereta api percuma untuk pemegang Pas yang melakukan perjalanan dengan sehingga dua anak di bawah umur 11 tahun.
 • Tempoh perjalanan untuk 3 hari ke 3 bulan setiap individu.

Setiap pas ada dan harus diaktifkan dalam 11 bulan pembelian.

Munich ke Salzburg Kereta api

Salzburg ke Passau

Vienna untuk Trains Salzburg

Salzburg untuk Trains Vienna

 

Berapa lama sebelum keberangkatan kereta api ICE tiba?

Untuk memastikan anda tiba tepat waktu untuk menaiki kapal terbang, menetap, dan sekata meninjau kedai, anda dinasihatkan untuk sampai sekurang-kurangnya 30 beberapa minit sebelum waktu berlepas anda.

 

Apakah jadual keretapi ICE?

Jadual keretapi tidak tetap, yang menjadikannya sukar untuk dijawab. Walau bagaimanapun, anda boleh mengakses jadual keretapi ICE dalam masa nyata di laman utama Save A Train. Masukkan asal dan destinasi anda dan dapatkan akses segera ke semua jadual keretapi ICE. Keretapi ICE terawal berangkat menjelang 6 pagi, dengan kereta api pergi setiap 30 minit ke destinasi utama.

 

Stesen mana yang dilayan oleh ICE?

Laluan antarabangsa ICE berlepas dari beberapa stesen antarabangsa, antaranya ialah Brussels Midi Selatan (Brussels Midi South Station dalam Bahasa Inggeris), Arnhem Tengah, dan Amsterdam Central, dan banyak lagi.

Untuk ketibaan, Kereta api ICE tiba di 11 Stesen Jerman dan satu stesen Switzerland. juga, stesen ketibaan utama termasuk Oberhausen, Duisburg, Dusseldorf, Cologne, Lapangan Terbang Frankfurt (Lapangan Terbang Utama Frankfurt), Manheim, Siegburg, dan lain lain.

lagi, Dusseldorf adalah sebuah bandar yang indah yang terletak di sepanjang Rhine dengan sejarah dan rasa budaya yang kaya. Terdapat banyak tarikan budaya dan bersejarah yang terkenal untuk dilihat dan laluan indah untuk berjalan-jalan dan kawasan membeli-belah yang hebat. Ia adalah lokasi yang sempurna untuk percutian hujung minggu dengan rakan atau keluarga.

Dari Amsterdam Central (Centraal dalam bahasa Belanda dan ini bermaksud Central Station), anda boleh sampai di Frankfurt, bandar yang dikenali sebagai ibu negara kewangan Eropah. Apa lagi, disana ada Pantai yang cantik, muzium, dan restoran untuk dikunjungi.

Cologne adalah pusat seni, seni bina, dan sejarah yang kaya. Dengan kereta api ICE dari Amsterdam Centraal, anda boleh tiba di Cologne untuk menyelami keindahan yang ada di bandar ini.

sesungguhnya, terdapat kebun raya yang sangat indah, restoran dengan pelbagai karya masakan, kebun binatang, muzium, dan pub untuk dinikmati. juga, jika anda tidak pasti stesen apa yang hendak dipilih, algoritma kami akan membantu anda memilih.

Frankfurt ke Kereta api Heidelberg

Stuttgart untuk Trains Heidelberg

Nuremburg ke Kereta api Heidelberg

Bonn untuk Trains Heidelberg

 

Soalan Lazim Kereta Api ICE

Apa yang perlu saya bawa ke ICE?

Selain dari diri anda? Bawa dokumen perjalanan anda, pasport yang sah, dan insurans perjalanan tidak wajib tetapi dokumen ini baik untuk kesihatan anda.

Syarikat apa yang memiliki ICE?

Intercity-Express (ais) dimiliki oleh penyedia kereta api nasional Jerman, Deutsche Bahn, dan DB dimiliki oleh Kerajaan Persekutuan Jerman.

Di mana saya boleh pergi dengan ICE?

ICE terutamanya melintasi semua bandar di Jerman. Terdapat sebilangan antarabangsa Laluan perjalanan ICE ke beberapa negara yang bersempadan dengan Jerman.

Apakah prosedur menaiki kereta api ICE?

Tidak ada prosedur menaiki kenderaan mewah. Apabila anda tiba di stesen, periksa papan penunjuk untuk mencari kereta api anda. tambahan, anda kemudian boleh menaiki kereta api bila-bila masa sebelum dijadualkan berangkat.

Perkhidmatan apa yang ada di kereta api ICE?

ICE Train menawarkan tempat makan sementara di mana menu mengandungi makanan, makanan ringan, dan minuman dari semua jenis. tambahan pula, terdapat port pengecasan di sebelah setiap tempat duduk, WiFi percuma (tidak terhad dalam Kelas Pertama), dan penguat untuk penerimaan telefon bimbit tanpa gangguan (hanya untuk Kelas Pertama).

Soalan Lazim ICE Paling Diminta – Adakah saya perlu menempah tempat lebih awal di ICE?

Anda tidak perlu menempah tempat lebih awal, tetapi anda boleh membuat tempahan tempat duduk jika anda mahu. Sekiranya anda membeli tiket kelas satu, anda secara automatik layak mendapat tempat duduk percuma.

Adakah terdapat WiFi internet di dalam ICE?

Ya, terdapat. Di petak kelas Kedua, Internet WI-FI percuma tetapi tidak terhad seperti di Kelas Pertama.

Konstanz untuk Trains Lindau

Memmingen untuk Trains Lindau

Biberach untuk Trains Lindau

Ulm untuk Trains Lindau

 

DB ICE Train First class Seat type

 

akhirnya, Sekiranya anda sampai sejauh ini, anda tahu semua yang perlu anda ketahui mengenai kereta api ICE dan bersedia untuk membeli tiket kereta api ICE anda SaveATrain.com.

 

Kami mempunyai Tiket Keretapi untuk pengendali keretapi ini:

DSB Denmark

DSB Denmark

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgium

intercity trains

Kereta Api Antara Bandar

SJ Sweden Trains

SJ Sweden

NS International Cross border trains

NS International Belanda

OBB Austria logo

OBB Austria

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norway

Switzerland Sbb railway

SBB Switzerland

CFL Luxembourg local trains

CFL Luxembourg

Thello Italy <> France cross border railway

menjadi lebih mendalam

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Jerman

European night trains by city night line

Kereta api malam

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Jerman

Czech Republic official Mav railway operator

Mav Czech

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

logo eurail

Eurail

 

Adakah anda mahu memasukkan halaman ini ke laman web anda? Tekan di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-ice%2F%0A%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed), Atau anda boleh memaut terus ke halaman ini.

Hak Cipta © 2021 - Simpan Kereta Api, Amsterdam, Belanda
Jangan biarkan tanpa hadir seorang - Dapatkan Kupon dan Berita !