Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 12/11/2021)

Pernahkah anda mahu untuk melawat Eropah oleh sesuatu vintaj, seperti kereta api? Bagaimana ia bunyi untuk perjalanan sehingga 300 kilometer sejam? Eropah mempunyai rangkaian besar kereta api berkelajuan tinggi yang akan membawa anda dengan cepat ke destinasi anda. perkhidmatan kereta api berkelajuan tinggi hanya berhenti di bandar-bandar utama. Kereta api menawarkan gerabak selesa 1 dan Kelas 2, serta baik perkhidmatan katering. Berikut ialah maklumat lanjut mengenai yang paling cepat kereta api di Eropah.

 

alfa pendular

Alfa pendular mengembara sepanjang pantai Portugal, dari Braga ke Faro, dan berhenti di Porto, Coimbra, dan Lisbon. Dalam masa kurang daripada 6 Jam, anda boleh sampai ke bahagian lain di negara ini dan menikmati kemudahan yang sangat baik di atas kapal.

 

Alvia Trains di Eropah

Alvia itu, Adakah Sepanyol Kereta api terpantas di Eropah pesaing, perjalanan jarak jauh pada kelajuan sehingga 250 kilometer sejam. Selain menghubungkan bandar-bandar utama of Spain, kereta api ini juga menawarkan kemudahan moden. Mereka adalah kerusi berbaring besar dengan lebih daripada ruang yang cukup untuk kaki, meja lipat, dan audio dan video output.

 

ais

kereta api ICE di Eropah menghubungkan semua bandar-bandar utama di Jerman dan banyak bandar raya di negara-negara jiran. Ini kereta api berkelajuan tinggi moden dengan perkhidmatan setiap jam menawarkan banyak: antara lain, gerabak dengan penyaman udara, ruang yang besar untuk meregangkan kaki, skrin video, dan sistem audio. ICE akan membawa anda ke mana sahaja di Jerman dan merupakan kaedah terbaik untuk melancong ke negara lain, seperti Austria, Perancis, dan Switzerland.

Cologne untuk Trains Frankfurt

Munich ke Frankfurt Kereta api

Hanover untuk Trains Frankfurt

Hamburg ke Frankfurt Kereta api

 

 

anak panah

anak panah kereta api (sebelum ini dikenali sebagai Eurostar Italia) membentuk rangkaian kelajuan tinggi moden dan mereka adalah pencabar Itali dalam Kereta api terpantas di Eropah. perjalanan dengan anak panah menikmati sambungan pantas ke tengah-tengah bandar-bandar Itali seperti Rom, Venice, Florence, Milan, Verona, dan Naples. Terdapat tiga jenis kereta api Le Frecce yang memberi jaminan sambungan yang paling paling cepat bukan sahaja ke bandar-bandar yang paling popular di Itali tetapi juga untuk bandar-bandar kecil luar bandar Itali.

Milan ke Kereta api Rome

Florence ke Kereta api Rome

Pisa ke Kereta api Rome

Salerno untuk Kereta api Rome

 

Eurostar adalah di bawah pemenang laut untuk Kereta api terpantas di Eropah

Eurostar kereta api berkelajuan tinggi adalah pilihan terbaik untuk perjalanan dari London ke Brussels atau Paris. kereta api ini akan membawa anda melalui Terowong saluran ke tengah-tengah London. Travel air sambil menikmati semua keselesaan sebuah kereta api berkelajuan tinggi moden.

Amsterdam untuk Trains London

Lille untuk Trains London

Paris untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

eurostar Kereta api terpantas di Eropah

 

Railjet

Ini kereta api berkelajuan tinggi berjalan antara Austria, Republik Czech, Jerman, Hungary, dan Switzerland. kereta api Railjet model state-of-the-art yang memberikan sentuhan kepada pengalaman perjalanan dengan menawarkan perkhidmatan berkelajuan tinggi dengan keselesaan yang besar. kemudahan di atas kapal yang menarik dan perkhidmatan yang cemerlang adalah beberapa ciri-ciri. Kelajuan sehingga 230 kilometer sejam dicapai. The Railjet membolehkan anda untuk perjalanan di seluruh Austria dan juga untuk negara-negara jiran seperti Jerman, Switzerland, dan Hungary.

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Zurich ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

 

 

TGV – Adalah pilihan kami untuk Kereta api terpantas Di Eropah

Beroperasi di seluruh Perancis dan di luar, TGV memegang rekod kelajuan dunia untuk kereta api konvensional. pada 3 April 2007, Kereta TGV POS dicapai 357.2 mph (574.8 km / h), menjadikannya kereta api kelima paling pesat di Eropah. TGV trainset telah pun mencapai 515.3 km / h (320 mph) di bawah syarat-syarat ujian khas dan tidak pernah terganggu oleh keadaan cuaca seperti kabus tebal atau lain-lain.

Kereta api à Grande Vitesse akan membawa anda pada perjalanan kereta api romantis ke Paris atau di mana di sepanjang pantai Mediterranean jika anda supaya, sila. Membeli tiket TGV dan menonton filem di Cannes yang terkenal di dunia dan nikmati ladang anggur yang indah Lembah Loire, selepas itu. Menambah pengembaraan lebih sedikit untuk perjalanan anda dengan melawat bandar-bandar seperti Marseille, Lyon, dan Bordeaux.

Montpellier untuk Trains Marseille

Nice untuk Trains Marseille

Paris untuk Trains Marseille

Lyon untuk Trains Marseille

 

 

SJ

SJ Swedish berkelajuan tinggi adalah salah satu kereta api terpantas di Eropah yang direka khusus untuk rupa bumi Scandinavia dan berjalan pada kelajuan sehingga 200 kilometer sejam. kereta api ini menawarkan tahap keselesaan yang tinggi dan membolehkan anda untuk perjalanan cepat ke pusat bandar-bandar Sweden seperti Stockholm, Gothenburg, dan Malmo. Ini kereta api berkelajuan tinggi juga perjalanan terus ke Copenhagen (Denmark) melalui jalan yang paling lama dan jambatan kereta api di Eropah, yang menakjubkan Oresund Jambatan.

Baru dan vintage di satu - kereta api terpantas di Eropah menawarkan bahawa kemungkinan. Pilih kereta api dari senarai di atas dan kami pasti anda akan menikmati pengalaman yang anda dapat.

 

Anda boleh menempah tiket kereta api anda antara kereta api Terpantas di Eropah pada Save-A-Train kepada hampir setiap destinasi menyenaraikan di atas dalam 3 minit, dekat paling murah harga tiket kereta api dan dilepaskan daripada yuran tempahan menjijikkan!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fwhich-are-the-fastest-trains-in-europe-and-the-world%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)