Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 11/12/2020)

Jerman mempunyai gunung yang megah, luar bandar yang menarik nafas lega, dan bandar-bandar kosmopolitan yang menjadikan perjalanan kereta api di sana sebagai pengalaman yang menawan. Disana ada tempat-tempat yang hebat untuk melihat termasuk Berlin, Munich, Hamburg, Cologne, dan Frankfurt, dan lain-lain lagi. Ini kawasan panas dan bandar-bandar kecil semuanya saling berkaitan oleh hi-kelajuan teratur sistem kereta api. Ini menjadikan perjalanan kereta api di Jerman begitu mudah. Berikut adalah panduan untuk pelancong untuk perjalanan kereta api di Jerman untuk memastikan anda mempunyai paling perjalanan menyeronokkan mungkin.

 

Kereta api yang berbeza boleh didapati

Rangkaian kereta api Jerman dikendalikan oleh Deutsche Bahn. Ini menyediakan beberapa jenis kereta api untuk mengangkut anda siang dan malam. Rangkaian kereta api utama di Jerman terdiri daripada kereta api serantau (seperti daftar serantau) dan kereta api antara bandar. kereta api antara bandar beroperasi dalam negara dan di peringkat antarabangsa antara bandar-bandar utama.

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

alam semula jadi perjalanan kereta api di Jerman

 

Terdapat juga cara-cara lain Latih perjalanan di Jerman seperti kereta api berkelajuan tinggi domestik, yang ais (Ekspres InterCity). Ini adalah kereta api yang paling popular di Jerman, menghubungkan bandar-bandar utama pada kelajuan yang tinggi. ini kereta api berkelajuan tinggi bergerak pada kelajuan sehingga 200mph (320 km / h).

 

Adakah saya perlu membuat tempahan tempat duduk di dalam kereta api Jerman?

Penggunaan terbaik perjalanan kereta api di Jerman adalah di siang hari, termasuk cepat Intercity Express, tidak memerlukan tempahan tempat duduk. Walau bagaimanapun, jika anda merancang perjalanan anda di sana ada salahnya tempahan tempat duduk anda terlebih dahulu. Menjamin tempat duduk tingkap dengan pemandangan atau hanya memilih tempat duduk anda untuk memastikan anda mengalami keselesaan maksimum.

Sesetengah kereta api antarabangsa dan laluan semalaman seperti ke Paris, Brussels, Venice, atau Copenhagen jangan memerlukan anda mempunyai tempahan sebelum menaiki pesawat. Apabila menggunakan laman Save A Train untuk menempah tiket kereta api anda, ia akan menyatakan sama ada atau tidak anda dikehendaki untuk membuat tempahan.

Cologne untuk Trains Frankfurt

Munich ke Frankfurt Kereta api

Hanover untuk Trains Frankfurt

Hamburg ke Frankfurt Kereta api

 

Menggunakan stesen loker – perjalanan kereta api di Jerman

Sebilangan besar stesen kereta api Jerman mempunyai banyak bank loker dalam pelbagai saiz. Ini adalah untuk menampung kedua-dua kecil dan bagasi besar. Jika anda mempunyai satu jam atau lebih sebelum daun kereta api menghubungkan anda, letakkan anda punya Bayaran bagasi ke dalam lokar, pergi untuk minum, atau mempunyai pandangan yang singkat di sekitar kawasan sekitarnya.

Frankfurt ke Kereta api Hanover

Brussels ke Kereta api Hanover

Vienna ke Kereta api Hanover

Cologne ke Kereta api Hanover

 

perjalanan kereta api di Jerman, stesen Keretapi, stesen kereta api

 

Harga loker menentukan harga mereka. Ini bermakna jika anda memerlukan penyimpanan kurang untuk bagasi, anda akan membayar kurang dan sebaliknya. Rangkaian harga stesen loker di Jerman adalah antara € 1 – € 5 untuk 24 penggunaan jam.

 

Kanak-kanak boleh Melatih perjalanan di Jerman secara percuma

Jerman adalah tempat yang hebat untuk perjalanan dengan keluarga. Pada kereta api kereta api Jerman, kanak-kanak di bawah umur enam perjalanan secara percuma tanpa tiket diperlukan. kanak-kanak lebih 6 tetapi berusia di bawah 15 juga perjalanan secara percuma apabila mereka ditemani oleh orang dewasa yang membayar tambang.

 

 

Bercadang untuk mengambil kereta api di seluruh Jerman? Pergi Untuk Simpan Train A Online untuk menyemak semua tambang eksklusif kami dan mula merancang pengembaraan seterusnya! Ikut kami di Facebook, Twitter, dan Jimat A Train Instagram Page juga melihat tawaran terbaru kami dan banyak lagi!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-travel-germany%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)