Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 01/04/2021)

Melancong adalah pengembaraan utama tetapi anda harus melakukannya tanpa barang, terutamanya bagi layovers atau jika anda hanya mempunyai hari yang percuma di salah satu daripada Jerman bandar-bandar popular. Kami mempunyai semua maklumat yang anda perlukan untuk lokasi bagasi kiri di Jerman selama tiga bandar utama, Berlin, Munich, dan Hamburg.

Sama ada anda menghadiri Oktoberfest di Munich, berdiri kagum dengan gerbang Brandenburg di Berlin, atau bersenang-senang dalam suasana pesta Reeperbahn di Hamburg, ini adalah cara yang paling mudah dan paling mudah untuk memastikan bahawa bagasi anda dijaga dengan baik semasa anda menerokai.

 

Left Luggage Lokasi Di Jerman: Berlin

Berlin Lapangan Terbang

pada Tegel Lapangan Terbang, anda akan mencari lokasi bagasi kiri pada Terminal A dan mereka dibuka setiap hari dari 5 am untuk 10:30 petang. Harga yang anda akan membayar akan berbeza-beza dari € 7.20 untuk € 9.90 dan bergantung kepada saiz beg anda. Tempoh masa untuk simpanan adalah tidak terhad.

Dekat Lapangan Terbang Schonefeld, anda akan mencari lokasi bagasi yang ditinggalkan di Terminal D Ketibaan. jam mereka adalah Ahad hingga Jumaat, daripada 7:30 am untuk 11:30 petang dan Sabtu dari 8 am untuk 6 petang. Harga pelbagai dari € 4 hingga € 6 untuk bagasi tangan dan € 7 hingga € 10 untuk bagasi yang didaftar normal.

 

Berlin Airport Arrivals

 

Left Luggage Lokasi Pada Stesen kereta api

Kemudahan stesen kereta api untuk anda adalah bahawa ia adalah terbuka 24 jam sehari, tujuh hari seminggu. Stesen Kereta Api Central (Hauptbahnhof) adalah di mana anda akan mencari loker dan ia terletak di tempat letak kereta di luar bangunan utama di kawasan C.

Bergantung kepada saiz persalinan yang anda perlu, mereka kos antara € 4 dan € 6 sehari dan tempoh simpanan maksimum adalah 72 Jam. Jika anda lebih suka melawat pejabat kiri bagasi, ada satu dibuka setiap hari dari 6 am untuk 10 pm dan harganya sekitar € 5 setiap item.

stesen lain dengan simpanan persalinan termasuk Alexanderplatz, Ostbahnhof, Potsdamer Platz dan Zoologischer Garten. Mudah untuk mencari lokasi bagasi kiri di Jerman!

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

DB Left Luggage Locations in Germany

 

Left Luggage Lokasi Di Jerman: Munich

Munich Lapangan Terbang

Lapangan Terbang Munich adalah pilihan terbaik apabila anda melawat bandar. Pusat Perkhidmatan di Terminal 1 ia terbuka 24 jam dan terdapat lokasi kedua di Terminal 2 tetapi waktu operasi adalah dari 5 am hingga tengah malam setiap hari.

Anda akan membayar antara € 5 dan € 10, bergantung kepada saiz bagasi anda serta kandungannya. Memeriksa lapangan terbang’ laman web sebelum anda melakukan perjalanan untuk maklumat terkini dan lapangan terbang lain untuk lokasi bagasi kiri di Jerman.

 

Luggage inside Munich airport

 

Left Luggage Lokasi Di Munich Stesen kereta api

Menyimpan barang di Stesen Pusat Munich akan menjadi mudah bagi anda. Terdapat banyak loker dan terdapat tanda-tanda dengan mudah mencari mereka. A persalinan standard akan dikenakan bayaran kira-kira € 4 sehari dan untuk yang lebih besar, saman-kes persalinan bersaiz kira-kira € 6 setiap hari. Namun begitu ada had sekatan 72 jam.

Banyak stesen lain telah dilengkapi dengan kemudahan yang sama.

Dusseldorf untuk Trains Munich

Dresden ke Kereta api Munich

Nuremburg ke Kereta api Munich

Bonn untuk Trains Munich

 

Left Luggage Locations in Germany

 

Left Luggage Lokasi Di Jerman: Hamburg

Hamburg Lapangan Terbang

satunya pilihan anda adalah lapangan terbang di Hamburg. Pejabat kiri bagasi di Terminal 2, Tahap 1 Pelepasan dan ia terbuka Isnin hingga Ahad dari 4:30 am untuk 11 petang. Anda akan membayar antara € 5 dan € 25, semua bergantung kepada saiz. Yang lebih besar bagasi anda, lebih tinggi bayaran anda, dan lapangan terbang juga mengenakan bayaran € 3 sebagai kos pemprosesan sekali sahaja bagi setiap item.

Anda boleh menyimpan barang-barang anda di sini untuk jangka masa yang terhad dan lebih baik anda memeriksa terlebih dahulu sebelum ketibaan anda. Mengumpulkan maklumat sebanyak yang anda sebelum boleh ke.

 

Hamburg Baggage Storage

 

Left Luggage Lokasi Pada Stesen kereta api

Seperti banyak stesen kereta api di Eropah, anda berada dalam nasib dengan loker yang semuanya mudah diakses dan dibuka 24 jam sehari. Kos purata adalah € 5 sehari dan tidak ada sekatan saiz.

Berlin ke Hamburg Kereta api

Bremen ke Hamburg Kereta api

Hanover ke Hamburg Kereta api

Cologne ke Hamburg Kereta api

 

 

Services Private: The 'Airbnb Bagi Ruang

Terdapat beberapa syarikat yang menggunakan sistem yang sangat sama dengan Airbnb, hanya untuk bagasi. Anda hanya perlu mencari lokasi, membuat tempahan dan kemudian meninggalkan beg anda di lokasi yang diperakui yang adalah yang paling mudah untuk anda. Ia adalah cara yang terbaik untuk mencari tempat bagasi kiri di Jerman.

Insurans adalah termasuk dalam harga dan mereka berbeza dari syarikat ke syarikat. Anda juga akan mempunyai ketenangan fikiran bahawa beg anda akan selamat.

Penyimpan

Ini adalah perkhidmatan simpanan yang sangat terkenal yang mudah untuk digunakan dan berharga agak munasabah. Anda akan membayar kadar rata sebanyak € 5 setiap beg sehari. beg anda juga dilindungi selama lebih € 800. Itu semua termasuk dalam harga.

Anda hanya mencari laman web mereka untuk lokasi berhampiran anda. Anda akan dapat untuk memilih khusus anda 'StashPoint' dan apabila anda menurunkan beg anda, tunjukkan hos anda tempahan anda dan anda disusun!

perkhidmatan yang serupa dengan ini termasuk Nannybag dan BagBnb. perkhidmatan ini sebenarnya boleh didapati di seluruh Eropah dan boleh dengan mudah digunakan untuk Jerman.

Apabila membuat perjalanan dan menyimpan bagasi diperlukan, ia sentiasa terbaik untuk bersedia. Periksa semula semua butiran dan cari penyelesaian yang sesuai untuk anda dan ke mana sahaja anda pergi. Sama ada itu lapangan terbang, stesen kereta api, atau memeriksa perkhidmatan peribadi yang bagus dalam talian, itu semua boleh didapati di klik butang. bagasi gembira dan menyimpan wang pada tiket kereta api anda dan penggunaan Simpan Kereta Api!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “Di mana Untuk Cari Left Luggage Lokasi Di Jerman?” ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/left-luggage-locations-germany/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)