Order A Train Tiket SEKARANG

Tiket Keretapi CFL Murah Dan Harga Perjalanan

Di sini anda boleh mendapatkan semua maklumat mengenai Tiket kereta api CFL murah dan Harga perjalanan CFL dan faedah.

 

topik: 1. Sorotan CFL dengan Keretapi
2. Mengenai CFL 3. Wawasan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Keretapi CFL yang Murah
4. Berapakah kos tiket CFL 5. Laluan Perjalanan: Mengapa lebih baik menggunakan kereta api CFL, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang
6. Apakah perbezaan antara Masa yang singkat, dan Tiket Hari di CFL 7. Adakah terdapat langganan CFL
8. Berapa lama sebelum keberangkatan CFL saya perlu tiba 9. Apakah jadual kereta api CFL
10. Stesen mana yang dilayan oleh CFL 11. Soalan Lazim CFL

 

Sorotan CFL dengan Keretapi

  • Dengan kadar ketepatan masa yang tinggi 96%, CFL (Syarikat kereta api rasmi Luxembourg) adalah salah satu pengendali kereta api yang paling dipercayai di Eropah.
  • Setiap tahun, CFL mengambil 25 juta orang dan 105 juta tan barang ke destinasi mereka di Luxembourg dan di seluruh Eropah.
  • CFL sangat mesra alam, Bebas CO2, dan 100% dari semua elektrik mereka bersumberkan tenaga boleh diperbaharui.
  • CFL adalah penyedia perkhidmatan mobiliti terbesar di Luxembourg.

 

Mengenai CFL

CFL, Persatuan Kereta Api Nasional Luxembourg, adalah nama lain untuk Kereta Api Nasional Luxembourg. Sejak ditubuhkan di 1946, CFL telah memberikan perkhidmatan mobiliti kepada warga Luxembourg.

Tawaran CFL perkhidmatan keretapi di Luxembourg dan di seluruh Eropah. Dengan tiket yang betul, anda boleh melawat yang terbaik tempat percutian di Eropah. Dengan pelbagai kategori tiket, CFL memenuhi keperluan semua orang.

Kereta api CFL kerap dilalui, Luxembourg – Brussels, Luxembourg – Paris, Ettelbruck – Liege, Wasserbillig - Dusseldorf. Anda boleh pergi ke negara jiran di Eropah menggunakan kereta api CFL: Perancis, Jerman, dan Belgium.

Di seluruh syarikat, 3,090 pekerja bekerja di landasan kereta api untuk memastikan bahawa berjuta-juta penumpang selamat sampai ke destinasi mereka setiap hari.

 

CFL train heading to luxembourg

Pergi ke Simpan Laman Utama Keretapi atau gunakan widget ini untuk mencari tiket kereta api untuk CFL:

Simpan Aplikasi iPhone Kereta Api

Simpan Aplikasi Android Train

 

Simpan Kereta Api

Asal

Destinasi

Tarikh berlepas

Tarikh Pengembalian (Pilihan)

Dewasa (26-59):

Belia (0-25):

Kanan (60+):


 

Wawasan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Keretapi CFL yang Murah

nombor 1: Tempah tiket CFL anda terlebih dahulu sebanyak yang anda boleh

Harga Tiket kereta api CFL meningkat apabila hari perjalanan semakin hampir. Anda boleh menjimatkan wang dengan menempah tiket kereta api CFL anda sejauh mungkin dari hari berlepas (Kebiasaannya 3 bulan ke depan adalah maksimum). Membuat tempahan lebih awal memastikan anda mendapat tiket kereta api CFL termurah. Jumlah mereka juga terhad, jadi lebih cepat anda membuat pesanan, lebih murah untuk anda. Untuk menjimatkan wang pada tiket kereta api CFL, beli tiket anda lebih awal.

nombor 2: Perjalanan dengan CFL dalam tempoh luar puncak

Seperti setiap pengendali kereta api, Tiket kereta api CFL adalah lebih murah semasa tempoh luar puncak, pada awal minggu, dan pada waktu siang. Anda pasti dapat tiket kereta api lebih murah dalam seminggu. Pada hari Selasa, Hari Rabu, dan Khamis, Tiket kereta api CFL paling menjimatkan. Kerana jumlah pelancong perniagaan berulang-alik ke tempat kerja pada waktu pagi dan petang, tiket kereta api lebih mahal dalam kebanyakan masa. Jauh lebih murah untuk melakukan perjalanan pada bila-bila masa antara perjalanan pagi dan petang. Hujung minggu adalah satu lagi masa puncak kereta api, terutamanya pada hari Jumaat dan Sabtu. Harga tiket kereta api CFL juga meningkat cuti umum dan cuti sekolah, dan cuti sekolah di Eropah boleh berlanjutan 3 minggu setiap masa.

nombor 3: Pesan tiket anda untuk CFL apabila anda yakin dengan jadual perjalanan anda

Kereta api CFL berada dalam permintaan tinggi, dan dengan persaingan yang minimum, mereka kini menjadi pilihan utama untuk kereta api di Luxembourg. Mereka mampu menetapkan sekatan tiket kereta api seperti yang mereka ada yang melarang pertukaran tiket atau pembayaran balik kecuali jika itu adalah jenis tiket kereta api Perniagaan. Walaupun masih ada laman web di mana anda boleh menjual tiket terpakai kepada orang lain, CFL tidak membenarkan penjualan tiket terpakai. Bagaimana ini dapat membantu anda menjimatkan wang? Pesan tiket anda apabila anda yakin dengan jadual anda akan menjimatkan anda dari menempah satu tiket dua kali kerana ada sesuatu yang timbul dan anda tidak dapat menggunakan tiket yang dibeli asal.

nombor 4: Beli tiket CFL anda di Save A Train

Save a Train mempunyai yang terbesar, terbaik, dan tawaran termurah untuk tiket kereta api di Eropah. Hubungan baik kami dengan banyak pengendali kereta api, yang merupakan sumber tiket kereta api, dan pengetahuan kami mengenai algoritma teknologi yang terlibat, beri kami akses kepada tawaran tiket kereta api termurah. Kami tidak hanya menawarkan tawaran tiket kereta api murah untuk CFL sahaja; kami memberikan yang sama untuk alternatif lain untuk CFL.

Harga Kereta Api Luxembourg ke Colmar

Harga Kereta Api Luxembourg ke Brussels

Harga Kereta Api Antwerp ke Luxembourg

Harga Kereta Api Metz ke Luxembourg

 

onboard the CFL train

 

Berapakah kos tiket CFL?

Pengangkutan awam Di antara Grand Douchy dari Luxembourg kadang-kadang percuma dan kadang-kadang tidak, bergantung pada laluan dan jika anda seorang warganegara. Walau bagaimanapun, 1kelas pertama di kereta api CFL, sentiasa memerlukan wang, tetapi mereka juga bukan pilihan yang mahal. Tiket kereta api CFL bermula dari € 3 hingga € 6 untuk satu perjalanan dengan kereta api. yang harga tiket kereta api CFL bergantung pada jenis tiket yang anda beli dan bila anda memilih untuk melancong:

Harga
Masa yang singkat € 3
Tiket Hari 6 €

 

 

Laluan Perjalanan: Mengapa lebih baik menggunakan kereta api CFL, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang

1) Anda selalu Tiba di Pusat Bandar. Ini adalah satu kelebihan kereta api CFL jika dibandingkan dengan kapal terbang. Kereta api CFL dan semua perjalanan kereta api yang lain dari mana sahaja di bandar hingga ke pusat bandar seterusnya. Ia menjimatkan masa dan kos teksi dari lapangan terbang ke pusat bandar. Dengan perhentian kereta api, lebih mudah untuk pergi ke mana sahaja di bandar yang anda tuju. Tidak kira dari mana anda pergi, Brussels, Nancy, Paris, atau Amsterdam, perhentian pusat bandar adalah kelebihan utama kereta api CFL! Sebagai contoh, Lapangan Terbang Luxembourg adalah 20 beberapa minit dari pusat bandar.

2) Perjalanan dengan kapal terbang memerlukan anda sekurang-kurangnya berada di lapangan terbang 2 beberapa jam sebelum waktu penerbangan anda. Anda mesti melalui pemeriksaan keselamatan sebelum dibenarkan menaiki pesawat. Dengan kereta api CFL, anda hanya perlu berada di stesen kurang dari 30 beberapa minit lebih awal. Apabila anda juga mempertimbangkan waktu yang diperlukan untuk berulang-alik dari lapangan terbang ke pusat bandar, anda akan menyedari bahawa kereta api CFL lebih baik syarat masa perjalanan.

3) Tiket kereta api CFL murah walaupun anda membandingkannya dengan tiket penerbangan. lebih-lebih lagi, apabila anda membandingkan semua caj yang terlibat, Tiket kereta api CFL mempunyai tawaran harga yang lebih baik. Dengan kos lain seperti kos bagasi yang tidak perlu anda bayar di kereta api, melancong dengan CFL yang terbaik.

4) Kereta api mesra alam. Sebagai perbandingan antara kereta api dan kapal terbang, kereta api selalu keluar dari atas. Pesawat terbang mencemarkan atmosfera dengan kadar karbon yang tinggi yang dikeluarkannya. Kereta api sebagai perbandingan memberi Karbon 20x kurang daripada kapal terbang.

 

Apakah perbezaan antara Waktu Pendek, dan Tiket Hari di CFL?

CFL mempunyai pelbagai jenis tiket untuk anggaran dan jangka masa perjalanan yang berbeza: sama ada perniagaan atau percutian. Anda boleh yakin bahawa salah satu tiket ini sesuai untuk perjalanan kelas 1 anda di Luxembourg dengan kereta api nasional CFL.

Tiket CFL Masa Ringkas:

Tiket masa pendek sah untuk kelas 1 sahaja untuk 2 jam dari saat pengesahan. Anda boleh melakukan perjalanan di rangkaian kereta api CFL tanpa sekatan tetapi mengambil kira waktu ketibaan kereta api ke destinasi, mengikut jadual waktu. Sekiranya anda perlu melakukan perjalanan dalam masa yang singkat, anda mesti mendapat tiket ini. Anda tidak terhad kepada kereta api tertentu, dan anda dibenarkan memilih sambungan anda.

CFL Tiket Hari:

Tiket CFL Day adalah tiket kelas 1 jangka panjang, dan ia sah dari saat terbit hingga 4 pada keesokan harinya. Anda boleh membeli tiket kereta api CFL Day dari mesin tiket, pejabat tiket, atau Simpan Keretapi.

 

 

Adakah terdapat langganan CFL?

Pengangkutan awam, termasuk perkhidmatan kereta api CFL terpilih, di Luxembourg, adalah percuma. Oleh itu, tidak perlu langganan CFL, melainkan anda lebih suka melancong kelas 1. Warganegara Luxembourg yang sering melakukan perjalanan merentas sempadan ke Perancis, dapat menikmati pas bulanan kelas 1 Flexway, untuk 85 €. Sebagai tambahan, Warganegara Luxembourg dapat menikmati harga rendah untuk tiket bulanan ke Jerman. Oleh itu, di mana anda boleh mendapatkan maklumat tambahan mengenai perkara ini?

– Kaunter tiket CFL.

– Di telefon perkhidmatan pelanggan CFL 2489 2489

 

Berapa lama sebelum keberangkatan CFL saya perlu tiba?

Adalah sukar untuk mengatakan yang kedua dengan tepat, tetapi Save a Train menasihatkan bahawa anda akan tiba 30 beberapa minit sebelum waktu berlepas anda. Dengan jangka masa ini, anda juga akan mempunyai cukup masa untuk membeli barang yang anda perlukan membuat perjalanan kereta api anda semudah mungkin.

 

Apakah jadual kereta api CFL?

Anda boleh mengetahui secara langsung di laman utama kami di Save a Train. Taipkan lokasi semasa dan destinasi yang anda mahukan, dan kami akan menunjukkan maklumatnya kepada anda.

Harga Kereta Api Luxembourg ke Cologne

Harga Kereta Api Luxembourg ke Koblenz

Harga Kereta Api Paris ke Luxembourg

Harga Kereta Api Brussels ke Luxembourg

 

old style CFL trains

 

Stesen mana yang dilayan oleh CFL?

Stesen Luxembourg CFL terletak di Place de la Gare yang berada di pusat bandar.

Di Troisvierges, Kereta api CFL bertolak dan tiba dari stesen Troisvierges yang terletak dalam talian 10, menghubungkan bandar Luxembourg ke utara negara ini. Troisvierges adalah rumah bagi dua bukit tertinggi di Luxembourg.

Kereta api CFL juga berangkat dan tiba di bandar Nancy di Perancis. Kereta api CFL bertolak dari Stesen Pusat Luxembourg ke Nancy setiap kali 1 jam.

Anda boleh menemui Flanders di Belgium dengan perjalanan dengan kereta api dari Luxembourg ke Ghent dan / atau Brussels. Kereta api CFL berangkat setiap jam dari Luxembourg ke bandar-bandar yang menakjubkan di Belgium dan Bandar Lama yang menawan di Eropah.

 

 

Soalan Lazim CFL

Adakah Basikal Dibolehkan Menumpang di Kereta Api CFL?

Basikal dibenarkan di kereta api CFL secara percuma, dan selagi anda menyimpannya di tempat yang ditentukan untuk basikal. Anda boleh mencari tempat menyimpan basikal dengan tanda hijau di pintu CFL.

Adakah Anak-anak Melancong Percuma di Kereta CFL?

Ya, tetapi hanya sehingga usia 12 tahun. Kanak-kanak lebih muda dari 12 tahun, boleh melakukan perjalanan percuma sekiranya ditemani oleh orang yang lebih tua dari usia 12, dengan tiket dan kad pengenalan yang sah.

Adakah Haiwan Peliharaan Dibolehkan di Kereta CFL?

Ya, CFL menyukai anjing dari pelbagai saiz dan ini 4 manusia berkaki boleh melakukan perjalanan secara percuma dengan kereta api CFL. Anjing mesti dipimpin dan tidak dibenarkan duduk di tempat duduk.

Apakah prosedur boarding untuk CFL?

Setiap penumpang mesti menunjukkan tiket dan kad pengenalan yang sah. Sekiranya anda kehilangan tiket kereta api atau tergesa-gesa, dan tidak membeli tiket terlebih dahulu, anda boleh melakukannya di kereta api, dari wakil CFL.

Soalan Lazim CFL Paling Diminta – Adakah saya perlu menempah tempat lebih awal di CFL?

Tiada, tidak ada tempahan tempat duduk di kereta api nasional atau antarabangsa CFL, anda duduk di mana anda mempunyai tempat percuma, dan anda akan sentiasa mendapat tempat percuma sekiranya anda membeli tiket kereta api terlebih dahulu.

Adakah terdapat internet Wi-Fi di kereta api CFL?

Tiada. Anda boleh menikmati Internet Wi-Fi percuma di stesen kereta api CFL terpilih, tetapi Wi-Fi tidak tersedia di kereta api CFL.

Harga Kereta Api Luxembourg ke Ettelbruck

Harga Kereta Api Ettelbruck ke Junglinster

Harga Kereta Api Mersch ke Luxembourg

Harga Keretapi Clervaux ke Luxembourg

 

Brand new CFL Train

 

Sekiranya anda telah membaca hingga ke tahap ini, anda tahu semua yang perlu anda ketahui mengenai kereta api CFL dan bersedia untuk membeli tiket kereta api CFL anda untuk perjalanan anda yang akan datang Simpan Kereta Api.

 

Kami mempunyai Tiket Keretapi untuk pengendali keretapi ini:

DSB Denmark

DSB Denmark

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgium

intercity trains
Kereta Api Antara Bandar
SJ Sweden Trains

SJ Sweden

NS International Cross border trains

NS International Belanda

OBB Austria logo

OBB Austria

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norway

Switzerland Sbb railway

SBB Switzerland

CFL Luxembourg local trains

CFL Luxembourg

Thello Italy <> France cross border railway

menjadi lebih mendalam

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Jerman

European night trains by city night line

Kereta api malam

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Jerman

Czech Republic official Mav railway operator

Mav Czech

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

logo eurail

Eurail

 

Adakah anda ingin membenamkan halaman ini pada tapak anda? Tekan di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-cfl%2F%0A%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed), Atau anda boleh memaut terus ke halaman ini.

Hak Cipta © 2021 - Simpan Kereta Api, Amsterdam, Belanda
Jangan biarkan tanpa hadir seorang - Dapatkan Kupon dan Berita !