Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 12/11/2021)

Salah satu perkara yang paling menarik tentang perjalanan di Eropah adalah bahawa anda boleh pergi ke sana dengan kereta api di mana-mana. Ia adalah min yang paling meluas pengangkutan dan kegemaran ramai orang untuk perjalanan benua. Orang ramai bertanya beberapa soalan sebelum mereka membuat keputusan untuk mengambil kereta api, keperluan pra-perjalanan seperti di mana saya boleh membeli tiket? Bagaimana saya boleh menyemak jadual? Bolehkah saya menyeberang dari satu negara ke negara lain? Apakah kereta api malam seperti?

 

Berikut adalah keperluan pra-perjalanan anda perlu tahu:

Jadual dan Harga Kereta api Eropah

Walaupun seluruh Eropah dikaitkan dengan rangkaian kereta api yang sangat luas setiap negara mempunyai syarikat kereta api dan, Oleh itu, laman web dengan jadual dan kadar. Jika anda ingin melakukan perjalanan dengan kereta api di negara yang sama, tanpa melanggar mana-mana sempadan, ia masih disyorkan anda pergi terus ke Jimat A Train seperti yang anda lakukan dengan penerbangan ke Skyscanner. Jika anda tidak tahu apa itu, Google akan memberikan anda jawapan. Hampir semua laman web yang mempunyai versi bahasa Inggeris, jadi ia mudah untuk mengemudi dan menyemak jadual. Jika anda ingin melakukan perjalanan dengan kereta api dari satu negara ke negara yang lain (sentiasa dalam Eropah) anda juga perlu mencari laluan dalam aplikasi seperti Save A Train.

Luxembourg untuk Trains Brussels

Antwerp untuk Trains Brussels

Amsterdam untuk Trains Brussels

Paris untuk Trains Brussels

 

Bagaimana dan Bila Beli Tiket?

Salah satu keperluan pra-perjalanan pasti tiket. Beberapa petikan kereta api (terutamanya yang kelajuan tinggi dan orang-orang yang menghubungkan ibu atau bandar-bandar besar) cenderung kepada kenaikan harga apabila pendekatan tarikh; ada orang lain (kereta api tempatan dan orang-orang yang menghubungkan bandar-bandar berdekatan) yang sentiasa mengekalkan harga yang sama. Jika anda sedang dalam perjalanan dari modal untuk modal, ia adalah yang terbaik untuk membeli tiket yang beberapa minggu lebih awal bagi mendapatkan harga terbaik. Jika anda membeli tiket melalui aplikasi (banyak syarikat kereta api Eropah mempunyai aplikasi mereka sendiri juga), anda akan menerima tiket elektronik dengan kod QR anda boleh menunjukkan pemandu daripada skrin telefon anda, jadi anda tidak perlu untuk mencetak mereka.

London untuk Trains Lille

London untuk Trains Paris

Lyon untuk Trains London

London untuk Trains Bordeaux

 

Essentials pra-Trip MAP

Bagaimana untuk Dapatkan ke Stesen merupakan kunci kepada Essentials Pre-Trip

Perkara yang baik tentang perjalanan dengan kereta api adalah bahawa stesen biasanya di tengah-tengah bandar-bandar dan mudah diakses dengan metro, bas atau berjalan kaki. Anda tidak perlu untuk perjalanan satu jam untuk pergi ke lapangan terbang (melainkan jika anda berada di pinggir bandar, walaupun secara umum ia tidak mengambil masa begitu lama). Jika awak perjalanan dengan bagasi sedikit, anda boleh pergi dengan Pengangkutan awam. Jika anda sangat dimuatkan, mungkin teksi adalah pilihan terbaik. Ia tidak menyakitkan untuk mengatakan ia: sesetengah bandar mempunyai beberapa stesen kereta api (sebagai contoh, Paris) jadi sentiasa memastikan apa kereta api anda bertolak dari. Kadang-kadang ia boleh berlaku bahawa anda perlu untuk memindahkan dari satu stesen yang lain.

Berlin ke Kereta api Munich

Frankfurt ke Kereta api Munich

Vienna untuk Trains Munich

Stuttgart ke Kereta api Munich

 

ketepatan masa Kereta api di Eropah

kereta api Eropah berlepas pada saat-saat yang tepat (melainkan jika terdapat kelewatan untuk beberapa sebab iklim). Panduan ke balai polis itu pada 15-20 minit sebelum sentiasa salah satu daripada keperluan pra-perjalanan. Perlu diingat bahawa terdapat kereta api yang sangat panjang dan kadang-kadang anda perlu berjalan banyak untuk sampai ke akhir platform. yang berhenti antara satu bandar dengan bandar lain biasanya tidak bertahan lebih daripada beberapa minit.

Ini adalah panduan kecil tetapi berguna tentang keperluan praperjalanan untuk perjalanan kereta api di Eropah dan perkara yang anda perlu tahu sebelum membuat keputusan untuk menaiki kereta api. Kami berharap bahawa pengalaman anda boleh mendapat akan tidak ternilai.

Zurich ke Kereta api Zermatt

Geneva ke Kereta api Zermatt

Bern ke Kereta api Zermatt

Lucerne untuk Kereta api Zermatt

 

Masukkan Save-A-Train untuk menempah tiket kereta api anda ke mana-mana destinasi di 3 minit, pada yang paling murah harga tiket kereta api dan dilepaskan daripada yuran tempahan menjijikkan!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F4-train-pre-trip-essentials-europe%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)