Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 24/04/2020)

Apa cara yang lebih baik untuk menghabiskan musim panas anda daripada perjalanan di seluruh Eropah, betul? betul. Anda tidak perlu memecahkan bank untuk melihat beberapa ibu Eropah cantik; percaya atau tidak, tetapi salah satu aspek kritikal dalam bilik Eropah kos efektif anda memilih kereta api dan bukannya kapal terbang bagi destinasi anda.

Disini adalah 5 sebab mengapa memilih untuk kereta api dan bukannya pesawat akan membantu anda mengalami Eropah dengan cara yang terbaik mungkin.

 

Mereka Adakah Super-Fast

Adakah pemikiran tertipu yang London-Paris kereta api Eurostar dan Perancis TGV adalah satu-satunya laluan kereta api berkelajuan tinggi di Eropah - untuk beberapa dekad yang lalu, lelaki ini telah membangunkan laluan kelajuan tinggi di seluruh benua, menyumbang kepada peningkatan pelancongan kereta api dan membuat kereta api pasti bukannya pesawat dijemput sebagai pilihan perjalanan utama. Secara purata, kereta api kelajuan tinggi dalam perjalanan Eropah 125 kepada 200 mph, bergantung kepada stesen laluan dan kereta api sedang fabulously saling berkait.

London untuk Trains Brussels

London untuk Trains Paris

London untuk Trains Lyon

London untuk Trains Amsterdam

 

 

Trains Daripada Planes sebagai Opsyen Pantas

Mereka juga boleh menjadi lebih cepat daripada terbang, terutama untuk perjalanan lebih panjang daripada kira-kira 600 batu. bagaimana begitu? Apabila anda mengira masa yang anda belanjakan memandu ke lapangan terbang, kemudian mendapat di sana awal (dan sering menghabiskan lebih 2 jam sebelum penerbangan anda), dan pemeriksaan keselamatan memuncak, anda sedar lebih mudah untuk memandu ke stesen keretapi pusat bandar dan lembaga 5 minit sebelum kereta api meninggalkan stesen.

Amsterdam untuk Trains Brussels

Amsterdam untuk Trains Antwerp

Amsterdam untuk Trains Lille

Amsterdam untuk Trains Paris

 

Anda Bayar Kurang Untuk Top-Notch Sleeper Perkhidmatan Than Pertama-Class Plane Tiket

Walaupun semasa anda dalam perjalanan di kereta api paling mewah, anda akan mendapat apa-apa harga berpatutan. Anda akan tertanya-tanya mengapa anda akan telah mengelakkan perjalanan kereta api sebelum! misalnya, anda akan membayar sekitar £ 880 setiap orang untuk dua hari / satu perjalanan malam dengan Seven Stars Jepun, dan menikmati landskap yang subur di pulau selatan Jepun Kyushu semasa anda dalam perjalanan; bertentangan dengan harga yang, tiket kapal terbang dari London ke Tokyo akan dikenakan bayaran hampir £ 5000 dengan British Airways. woah! Kita mempunyai perasaan anda akan memilih kereta api dan bukannya pesawat dari sekarang, tidak akan anda?

Waktu Keretapi Lyon ke Geneva

Zurich ke Kereta api Geneva

Paris untuk Trains Geneva

Bern untuk Trains Geneva

 

Tiada Kehilangan Bagasi apabila anda mengambil Trains Daripada Planes

 

Kehilangan Bagasi Apakah (hampir) Tidak pernah Dengar ketika membandingkan Keretapi Bukannya Pesawat

Kehilangan bagasi adalah sesuatu perkara yang sudah, sekurang-kurangnya apabila ia datang jarak jauh pesawat perjalanan. Bertentangan dengan, stesen kereta api dan kereta api tidak kehilangan penumpang beg penumpang sendirilah orang-orang yang bimbang tentang bagasi mereka sendiri. Anda juga boleh membawa seberapa banyak yang anda boleh membawa, tidak seperti pesawat yang mempunyai jelas had bagasi.

Ini mungkin sebab terbaik untuk menggunakan kereta api dan bukannya pesawat.

Salzburg ke Kereta api Berlin

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

Anda Boleh Langkau neraka Jahannam, Lapangan Terbang Keselamatan

Apabila ia datang kepada keselamatan, memilih kereta api dan bukannya pesawat seolah-olah seperti pilihan yang logik, dan kini anda akan melihat mengapa. Pengalaman keselamatan lapangan terbang adalah pada dasarnya satu siri situasi yang tidak menyenangkan. Anda mula berpeluh sebaik sebelum anda masuk ke dalam pemeriksaan keselamatan walaupun anda tahu anda tidak melakukan atau membawa apa-apa haram dengan anda. dan, jangan kita lupa permintaan yang tidak menyenangkan untuk mengeluarkan tali pinggang anda, menanggalkan kasut dan barang kecil anda, dan kemudian menepuk ke bawah oleh seorang lelaki gagah perkasa. Kereta api tidak mempunyai ini - dan itu cukup banyak anjing laut-tawaran.

Nantes untuk Trains Bordeaux

Paris untuk Trains Bordeaux

Lyon untuk Trains Bordeaux

Marseilles untuk Trains Bordeaux

 

Semak imbas ke Save-A-Train untuk menempah perjalanan menaiki kereta api ke destinasi kegemaran anda, dan pada kadar paling murah! Lupa semua tentang yuran tempahan dan menghayati proses tempahan 3 minit mudah dalam talian.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feuropean-trip-trains-planes%2F%0A%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)