Order A Train Tiket SEKARANG

Harga Tiket Keretapi SBB Murah dan Laluan Perjalanan

Di sini anda boleh mendapatkan semua maklumat mengenai Tiket kereta api SBB murah dan Harga perjalanan SBB dan faedah.

 

topik: 1. Sorotan Kereta Api SBB
2. Mengenai SBB 3. Wawasan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Keretapi SBB yang Murah
4. Berapakah kos tiket SBB 5. Laluan Perjalanan: Mengapa lebih baik menaiki kereta api SBB, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang
6. Apakah perbezaan antara Standard, Hari berlalu, dan Supersaver di SBB 7. Adakah terdapat langganan SBB
8. Berapa lama sebelum keberangkatan SBB tiba 9. Apakah jadual kereta api SBB
10. Stesen kereta api mana yang dilayan oleh SBB 11. Soalan Lazim SBB

 

Sorotan Kereta Api SBB

 • yang Keretapi Persekutuan Switzerland, SBB, adalah syarikat kereta api nasional yang beroperasi di Switzerland.
  • Kereta api SBB berada di kedudukan teratas sistem kereta api nasional di Eropah, dan dalam 2017 menduduki tempat pertama kerana kualiti perkhidmatan mereka, peringkat keselamatan, dan indeks prestasi.
  • 25 juta penumpang melakukan perjalanan dengan SBB setiap hari.
  • Perkhidmatan kereta api SBB adalah salah satu perkhidmatan kereta api paling tepat waktu di dunia, dengan kurang daripada 3 kelewatan minit secara purata.
  • Terowong kereta api SBB terpanjang, terowong Gotthard Base, di dalam Swiss Alps, langkah-langkah 57.1 kilometer dan mencipta rekod dunia.
  • SBB mempunyai 3 Bahasa rasmi: Jerman, Perancis, dan Itali. Oleh itu, Stesen kereta api SBB diberi nama dan ditandakan sesuai dengan lokasi: nama dan tanda stesen di bandar dwibahasa terdapat dalam kedua-dua bahasa tempatan, dan mengapa anda dapat melihat namanya kadang-kadang seperti ini SBB CFF FFS.

Mengenai SBB

SBB adalah perkhidmatan kereta api Switzerland yang merupakan antara perkhidmatan terbaik di dunia.

Syarikat kereta api SBB Switzerland nasional beroperasi di seluruh Switzerland, dengan 798 stesen kereta api, dan 721 tempat jualan tiket kereta api. Syarikat kereta api SBB adalah milik kerajaan sejak 1 Januari, 1999, bermaksud negeri persekutuan memegang 100% saham.

 

Sbb train in the snow

Pergi ke Simpan Laman Utama Keretapi atau gunakan widget ini untuk mencari tiket kereta api untuk SBB

Simpan Aplikasi iPhone Kereta Api

Simpan Aplikasi Android Train

 

Simpan Kereta Api

Asal

Destinasi

Tarikh berlepas

Tarikh Pengembalian (Pilihan)

Dewasa (26-59):

Belia (0-25):

Kanan (60+):


 

Wawasan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Keretapi SBB yang Murah

nombor 1: Dapatkan tiket SBB anda terlebih dahulu sebanyak yang anda boleh

Tiket kereta api SBB boleh didapati dalam talian sehingga 60 beberapa hari sebelum tarikh perjalanan anda. Apabila anda memesan tiket kereta api lebih awal, anda mendapat tiket termurah dan tiket kereta api SBB termurah sangat terhad. tambahan pula, Harga tiket kereta api SBB meroket ketika hari perjalanan anda semakin hampir, jadi untuk menjimatkan wang untuk pembelian tiket kereta api SBB anda, dapatkan tiket kereta api anda lebih awal. Untuk menjimatkan wang untuk tiket kereta api SBB, beli tiket anda lebih awal.

nombor 2: Perjalanan dengan SBB dalam tempoh luar waktu puncak

Tiket kereta api SBB adalah lebih murah pada masa luar puncak, pada awal minggu, dan pada waktu siang. Anda pasti dapat tiket kereta api lebih murah dalam seminggu. Pada hari Selasa, Hari Rabu, dan Khamis, Tiket kereta api SBB adalah yang paling menjimatkan. Kerana jumlah pelancong perniagaan berulang-alik ke tempat kerja pada waktu pagi dan petang, tiket kereta api lebih mahal. Oleh itu, jauh lebih murah untuk melakukan perjalanan pada bila-bila masa antara tengah hari dan petang. Hujung minggu adalah satu lagi masa puncak kereta api, terutamanya pada hari Jumaat dan Sabtu. Harga tiket kereta api SBB juga meningkat cuti umum dan cuti sekolah.

nombor 3: Pesan tiket anda untuk SBB apabila anda sudah pasti jadual perjalanan anda

Kereta api SBB berada dalam permintaan tinggi, dan dengan hanya 2 syarikat kereta api lain sebagai persaingan, mereka kini tetap menjadi pilihan utama untuk kereta api di Switzerland. Mereka mampu menetapkan sekatan tiket kereta api seperti yang mereka ada yang melarang pertukaran tiket atau pengembalian wang kecuali jika itu adalah jenis perniagaan tiket. Walaupun masih ada laman web di mana anda boleh menjual tiket terpakai kepada orang lain, SBB tidak membenarkan penjualan tiket terpakai. Bagaimana ini dapat membantu anda menjimatkan wang? Pesan tiket anda hanya apabila anda yakin dengan jadual anda akan menjimatkan anda dari menempah satu tiket dua kali kerana ada sesuatu yang timbul dan anda tidak dapat menggunakan tiket asal.

nombor 4: Beli tiket SBB anda di Save A Train

Save a Train mempunyai yang terbesar, yang terbaik, dan tawaran termurah untuk tiket kereta api di Eropah. Hubungan kami dengan banyak pengendali keretapi, sumber tiket kereta api, dan pengetahuan kami mengenai algoritma teknologi memberi kami akses kepada tawaran tiket kereta api termurah. Kami tidak hanya menawarkan tawaran tiket kereta api murah untuk SBB sahaja; kami memberikan yang sama untuk alternatif lain untuk SBB.

Harga Kereta Api Lyon ke Basel

Harga Kereta Api Zurich ke Basel

Harga Kereta Api Paris ke Basel

Harga Kereta Api Lucerne ke Basel

 

SBB Train in Switzerland

 

Berapakah kos tiket SBB?

Tiket SBB bermula dari € 12.50 hingga setinggi € 125 untuk perjalanan satu kereta api. yang harga tiket kereta api SBB bergantung pada jenis tiket apa, destinasi, dan apabila anda memilih untuk melancong:

Tiket sehala Perjalanan pergi dan balik
standard € 12.50 – 35 € 28 € – 55 €
Kelas pertama 50 € – € 95 50 € – € 125

 

Laluan Perjalanan: Mengapa lebih baik menaiki kereta api SBB, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang

1) Anda Tiba di Pusat bandar. Ini adalah satu kelebihan kereta api SBB jika dibandingkan dengan kapal terbang. Kereta api SBB dan semua perjalanan kereta api yang lain dari mana sahaja di bandar hingga ke pusat bandar seterusnya, tidak menjadi masalah sama ada rizab alam semula jadi atau kampung. Ia menjimatkan masa dan kos teksi dari lapangan terbang ke pusat bandar. Dengan perhentian kereta api, lebih mudah untuk pergi ke mana sahaja di bandar yang anda tuju. Tidak kira dari mana anda pergi, Geneva, Basel, Zermatt, atau Zurich, hentian pusat bandar adalah kelebihan utama kereta api SBB!

2) Perjalanan dengan kapal terbang memerlukan anda berada di lapangan terbang sekurang-kurangnya beberapa jam lebih awal dari waktu penerbangan anda. Anda mesti menjalani pemeriksaan keselamatan sebelum dibenarkan menaiki pesawat. Dengan kereta api SBB, anda hanya perlu berada di stesen kurang dari satu jam lebih awal dan kadang-kadang kurang. Apabila anda juga mempertimbangkan waktu yang diperlukan untuk berulang-alik dari lapangan terbang ke pusat bandar, anda akan menyedari bahawa kereta api SBB lebih baik dari segi jumlah masa perjalanan.

3) Atas permukaan, harga tiket kereta api SBB nampaknya lebih mahal daripada tiket penerbangan bajet. Walau bagaimanapun, apabila anda membandingkan semua caj yang terlibat, Tiket kereta api SBB mempunyai tawaran harga yang lebih baik. Dengan kos lain seperti kos bagasi yang tidak perlu anda bayar di kereta api, perjalanan dengan SBB yang terbaik.

4) Kereta api mesra alam. Sebagai perbandingan antara kereta api dan kapal terbang, kereta api selalu keluar dari atas. Pesawat terbang mencemarkan bumi dengan kadar karbon dan CO2 yang tinggi yang mereka keluarkan. Kereta api digunakan sebagai perbandingan lebih kurang jejak karbon daripada kapal terbang.

Harga Kereta Api Chur to Thusis

 

Apakah perbezaan antara Standard, Hari berlalu, Pas Hari Penjimat, dan Supersaver di SBB?

SBB mempunyai pelbagai jenis tiket untuk anggaran dan jenis pelancong yang berbeza: sama ada perniagaan atau percutian. Anda boleh yakin bahawa salah satu tiket ini sesuai untuk anda.

Tiket SBB Standard:

yang Tiket SBB Standard adalah yang paling fleksibel dari semua tiket SBB. Tiket kereta api ini adalah dari titik ke titik 1 cara atau perjalanan pergi balik. Dalam kata lain, tiket standard SBB adalah kad perjalanan klasik. Yang paling penting, tiket kereta api ini sah untuk sepanjang hari yang anda pilih semasa pembelian, dan sehingga 5 pada keesokan harinya. Sebagai tambahan, anda boleh membeli tiket point-to-point SBB untuk kelas 1 dan 2. Kelebihan lain dari tiket point-to-point adalah kanak-kanak sehingga usia 6 melancong percuma. Dalam kata lain, anda boleh melancong ke mana sahaja yang anda mahukan dan di mana-mana kelas, dalam perjalanan anda dari A ke B.

 

 

Pass Day SBB dan Pass Day Saver Tiket:

Dengan kad perjalanan Saver Day Pass, anda boleh membayar serendah € 27 setiap perjalanan. Tiket Day Pass hanya tersedia jika anda mendapatkannya terlebih dahulu, mereka tidak terdapat di stesen kereta api, seawal 60 hari sebelum tarikh keberangkatan anda. Anda juga boleh memesan tiket kereta api jenis ini sehari sebelum perjalanan. lebih-lebih lagi, tiket Saver Day Pass sah untuk kapal, bas, atau perjalanan trem.

SBB Supersaver Tiket:

Kelas tiket ini tidak fleksibel seperti tiket kereta api Standard SBB, tetapi lebih murah daripada tiket kereta api lain. Tiket Supersaver SBB menawarkan sehingga 70% diskaun untuk tiket standard. Berbeza dengan tiket kereta api standard, tiket jenis ini menawarkan tambang terendah dalam perjalanan tertentu dari A ke B. Makna, anda tidak boleh naik dan turun di stesen mana-mana, kecuali di stesen yang anda telah membuat tempahan awal.

Kad perjalanan Day Pass memberi anda kelonggaran pada tarikh perjalanan. Dalam kata lain, anda boleh melakukan perjalanan bila-bila masa yang anda mahukan, pada hari tarikh berlepas.

Harga Kereta Api Interlaken ke Zurich

Harga Kereta Api Lucerne ke Zurich

Harga Kereta Api Bern ke Zurich

Harga Kereta Api Geneva ke Zurich

 

Adakah terdapat langganan SBB?

Hanya warganegara tempatan yang boleh membeli kad perjalanan GA, yang pada dasarnya adalah satu kad untuk segalanya. Kad perjalanan GA sah pada semua pengangkutan awam di Switzerland.

Anda boleh membelinya di:

– Kaunter tiket SBB.

– Di perkhidmatan pelanggan tempatan SBB 848 44 66 88

– Dari kakitangan di kereta api dan bas SBB.

Familia GA Travelcard

Kanak-kanak dan orang dewasa muda sehingga usia 16 dan ibu bapa mereka dapat menikmati potongan harga pada kad perjalanan Familia GA. Kad ini tersedia sekiranya sekurang-kurangnya seorang ahli keluarga mempunyai kad perjalanan SBB ini.

Semua pemegang Familia GA menikmati harga yang sangat rendah untuk kad perjalanan GA yang lain. Sebagai tambahan, keluarga boleh memutuskan sama ada mereka ingin membeli Familia GA untuk kelas 1 atau 2.

Seven25 Travelcard

Apabila anda berada 25 ini semua tentang bersenang-senang, dan sekarang dengan kad tujuh25, anda boleh melakukan perjalanan tanpa had dari 7 petang. Makna, Kad perjalanan ini berlaku antara 7 pm ia 5 pagi. jadi, Bagaimanakah ia berfungsi? Tujuh tujuh dimuat ke kad perjalanan Swiss Pass anda dan anda boleh menggunakannya untuk sebarang hentian.

Harga Keretapi Basel ke Interlaken

Harga Kereta Api Geneva ke Zermatt

Harga Kereta Api Bern ke Zermatt

Harga Kereta Api Lucerne ke Zermatt

 

SBB Train Travel in Switzerland

 

Berapa lama sebelum keberangkatan SBB tiba?

Untuk mendapatkan SBB anda dan tepat pada waktunya, kereta api mengesyorkan agar anda sampai sekurang-kurangnya 1 sejam sebelum kereta api SBB anda berlepas. Kami di Save A Train kerana banyak perjalanan di kereta api SBB, mengesyorkan tiba walaupun 30 beberapa minit lebih awal, jadi anda tidak perlu tergesa-gesa melalui stesen kereta api yang besar untuk menaiki kereta api. Sebagai tambahan, satu jam adalah masa yang cukup untuk menikmati kedai-kedai dan kedai makanan dan mendapatkan barang-barang yang anda perlukan perjalanan kereta api menjadi sehalus mungkin.

 

Apakah jadual kereta api SBB?

Anda boleh mengetahui secara langsung di laman utama kami di Save A Train. Taipkan lokasi semasa dan destinasi yang anda mahukan, dan kami akan menunjukkan kepada anda maklumat terkini untuk jadual kereta api.

 

Stesen kereta api mana yang dilayan oleh SBB?

Terdapat lebih 10 stesen yang dilayan oleh perkhidmatan kereta api SBB.

Stesen Zurich SBB adalah Stesen Pusat Zurich (Nama tempatan ialah Zurich HB). Ini adalah stesen kereta api SBB terbesar di Zurich dan terletak di tengah-tengah bandar raya Zurich, berhampiran Sungai Limmat.

Bern adalah ibu kota Switzerland dan stesen kereta api terdekat dengan University of Bern di Langgasse Quarter.

Di Geneva Pada masa ini Kereta api SBB bertolak dan tiba dari Geneva Central Station, di pusat bandar.

Basel Stesen SBB adalah stesen sempadan terbesar di Eropah. Maksudnya Dari Switzerland, anda boleh melancong ke Jerman, Perancis, Austria, dan Belanda dengan perkhidmatan kereta api SBB. Yang paling penting, disana ada 50 kedai dan restoran di stesen Basel, di mana anda boleh membeli semua yang anda perlukan untuk perjalanan. misalnya, anda boleh membeli makanan ringan dan cenderamata terakhir. Dari stesen Basel SBB, dan stesen utama yang boleh anda lawati adalah Frankfurt, Paris, dan Salzburg.

Harga Keretapi Basel ke Interlaken

Harga Kereta Api Geneva ke Zermatt

Harga Kereta Api Bern ke Zermatt

Harga Kereta Api Lucerne ke Zermatt

 

Soalan Lazim SBB

Adakah Basikal Dibolehkan Menumpang di Kereta Api SBB?

Basikal dibenarkan di kereta api SBB. Anda boleh membeli tiket untuk mereka di stesen, dan mendaftarkan basikal sebagai bagasi atau membawanya ke kereta api sebagai beg tangan.

Adakah Anak-anak Melancong Percuma di Kereta SBB?

Ya dalam beberapa kes, mengiringi kanak-kanak yang berumur kurang dari enam tahun secara percuma. Sebagai tambahan, kanak-kanak dari usia enam tahun, dan sehingga mereka 16 perjalanan ulang tahun dengan harga separuh.

Adakah Haiwan Peliharaan Dibolehkan di Kereta Api SBB?

Ya, anjing dibenarkan sepanjang mereka menaiki peti penumpang atau van bagasi.

Apakah prosedur menaiki SBB?

Anda mesti sampai di stesen sekurang-kurangnya 1 sejam sebelum waktu berlepas keretapi anda, dan menunjukkan kad pengenalan kepada pemeriksa tiket untuk mengesahkan.

Soalan Lazim SBB Paling Diminta – Bolehkah saya menempah tempat lebih awal di SBB?

anda boleh menempah di kereta api yang saya tahudi terlebih dahulu sehingga 5 penumpang dengan harga € 5 setiap tempat duduk. Walau bagaimanapun, tempahan mesti atas nama orang yang sedang dalam perjalanan.

Adakah terdapat perkhidmatan Wi-Fi di dalam SBB?

Ya. Anda boleh menikmati percuma Wi-Fi perkhidmatan di semua kereta api SBB dan semua kelas perjalanan sehingga 60 minit.

 

Sbb train in heavy snow

 

Sekiranya anda telah membaca hingga ke tahap ini, anda tahu semua yang perlu anda ketahui mengenai kereta api SBB anda dan bersedia untuk membeli tiket kereta api SBB anda Simpan Kereta Api.

 

Kami mempunyai Tiket Keretapi untuk pengendali keretapi ini:

DSB Denmark

DSB Denmark

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgium

intercity trains

Kereta Api Antara Bandar

SJ Sweden Trains

SJ Sweden

NS International Cross border trains

NS International Belanda

OBB Austria logo

OBB Austria

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norway

Switzerland Sbb railway

SBB Switzerland

CFL Luxembourg local trains

CFL Luxembourg

Thello Italy <> France cross border railway

menjadi lebih mendalam

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Jerman

European night trains by city night line

Kereta api malam

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Jerman

Czech Republic official Mav railway operator

Mav Czech

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

logo eurail

Eurail

 

Adakah anda mahu memasukkan halaman ini ke laman web anda? Tekan di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-sbb%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed), Atau anda boleh memaut terus ke halaman ini.

Hak Cipta © 2021 - Simpan Kereta Api, Amsterdam, Belanda
Jangan biarkan tanpa hadir seorang - Dapatkan Kupon dan Berita !