Waktu membaca: 6 minit
(Lepas Kemaskini: 11/04/2022)

Polemik pada melatih berbanding bas di Eropah adalah satu topik yang tidak berkesudahan, semua orang ada pendapat masing-masing. tetapi, kita bercakap tentang keselamatan, dan jika kita - adakah ia cukup? Keselamatan pengangkutan pilihan kami harus sentiasa diutamakan, dan kami menangani hari ini. biasanya, orang cenderung untuk mendekati topik ini berbeza, bergantung kepada pilihan perjalanan mereka sendiri. lagi, berita terkini kita mendengar tentang kemalangan di sekitar faktor dunia dalam, serta. Walaupun anda jarang akan mendengar terdapat kemalangan kereta api di suatu tempat, ia berlaku. Sebagaimana yang dilakukannya dengan udara, kereta, bas dan lain-lain cara pengangkutan. walaupun begitu, Statistik adalah jelas - secara rasmi, kereta api adalah salah satu daripada mod pengangkutan paling selamat hari ini! Tahap keselamatan yang sama berlaku untuk trafik udara manakala semua cara pengangkutan lain menyusul.

 

Adakah Kereta Api Salah Satu Mod Pengangkutan Paling Selamat di Semua Negara?

Tiada, bukan. Tidak semua landasan dan kereta api yang berkualiti yang sama. Apabila kita bercakap mengenai rel keselamatan perjalanan, kita biasanya bercakap mengenainya dalam konteks negara tertentu. Secara umumnya, perjalanan kereta api adalah sangat selamat, tetapi masih tidak rugi untuk memeriksa keadaan rel dan ketersambungan negara jika anda ingin melakukan perjalanan dengan kereta api.

misalnya, tujuh tahun lalu A.S. dikira 32,367 kemalangan maut, 570 kemalangan maut kereta api, dan 485 kematian udara. Ini adalah nombor hanya kasar, tetapi mereka memberi gambaran cukup jelas menunjukkan bahawa perjalanan kereta api dan perjalanan udara kedua-duanya adalah ketara lebih selamat daripada perjalanan jalan raya.

Jika anda melakukan perjalanan di seluruh Eropah, menyemak fakta-fakta kereta api mengejutkan.

Interlaken untuk Trains Zurich

Lucerne untuk Trains Zurich

Bern untuk Trains Zurich

Geneva untuk Trains Zurich

 

Kereta api adalah Salah Satu Safest Mod Of Transportation 1

 

Apa Adakah Safe Means Kurangnya Pengangkutan?

Yang harus motosikal. berseloroh (tidak bahawa ada apa-apa lucu terdapat) doktor lazimnya merujuk kepada motosikal (iaitu, kemalangan yang disebabkan oleh menunggang satu) sebagai “kitaran penderma.” Rupa-rupanya, kemalangan ini biasanya begitu kerap dan boleh membawa maut yang mereka keluarkan banyak penderma organ. perjalanan di sebahagian daripada kereta api terpantas di Eropah tidak menyebabkan banyak kemalangan.

Munich untuk Trains Berlin

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

train car bike

 

Bagaimana Saya Boleh Pasti Melatih Merupakan salah satu daripada mod pengangkutan paling selamat sekarang?

Berikut adalah beberapa sebab-sebab utama mengapa kereta api adalah salah satu daripada mod pengangkutan paling selamat:

Kemalangan kurang

Apabila kedua-dua kereta api dan kereta api secukupnya dijaga (iaitu, kerap diservis, dikekalkan, digantikan apabila diperlukan, dan lain-lain.), anda akan jarang pernah menyaksikan sebarang kemalangan dengan ini bermakna pengangkutan. Salah satu sebab ialah, tidak seperti pengangkutan jalan, hanya ada satu cara dan satu cara perjalanan (iaitu, kereta api) berikut satu laluan ke destinasi yang terakhir. Tiada kenderaan yang tidak dijangka akan tiba ke tempat anda, membuat anda kehilangan kawalan ke atas roda. Tiada perubahan secara tiba-tiba dan bertukar, atau situasi tertekan dan berpotensi berbahaya yang lain. Ini mungkin salah satu daripada sebab mengapa pengangkutan dengan kereta api kekal salah satu daripada mod pengangkutan paling selamat setakat ini.

Lille untuk Trains Paris

Luxembourg untuk Trains Paris

Frankfurt ke Kereta api Paris

Geneva untuk Trains Paris

 

Kereta api adalah Salah Satu Safest Mod Of Transportation 3

 

Kereta Api Adalah Salah Satu Mod Pengangkutan Paling Selamat dengan Faedah Alam Sekitar

Jika kita bandingkan kereta api dengan jalan dan pengangkutan udara, kita dengan mudah menunjukkan bahawa Kereta Api adalah Salah Satu Kaedah Pengangkutan yang Paling Selamat tetapi juga banyak lagi lestari daripada kaedah pengangkutan lain. bagaimana? Kereta api tidak menghasilkan seberapa banyak pelepasan CO2, dan pelepasan kereta api tidak dilepaskan terus ke dalam suasana atas. Tambahan pula, kereta api tidak menggunakan tenaga terlalu banyak atau ruang, dan tahap bunyi mereka adalah kurang daripada kaedah pengangkutan lain. Sebilangan besar penumpang yang sedar akan ekologi memilih kereta api komuter sebagai kaedah pilihan pengangkutan mereka. Pelancong di seluruh Eropah, terlalu, suka eko-keramahan dari kereta api bersama-sama dengan laporan keselamatan mereka.

Amsterdam untuk Trains London

Rotterdam ke Kereta api London

Paris untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

Faedah Kesihatan

Selain daripada yang dinyatakan di atas yang faedah alam sekitar yang, pada masa yang sama, manfaat kesihatan kita sendiri, bukan sahaja Keretapi adalah Salah Satu Safest Mod Of Transportation tetapi kereta api menunggang adalah sangat baik untuk kesihatan kita secara keseluruhan.

Mengenai kereta api komuter, mereka membenarkan mereka yang menunggang mereka untuk:

  • Bergerak kereta itu dan berjalan di lorong kereta api semasa bergerak. Ini membantu penginapan badan mudah alih
  • Berjalan ke pejabat atau rumah mereka selepas mereka meninggalkan stesen. Ini adalah besar untuk badan mereka
  • Berehat sebentar dalam perjalanan ke tempat kerja dan kembali dari tempat kerja tanpa mengambil risiko masuk ke dalam kemalangan kereta. Pencegahan keselamatan penting
  • menikmati aktiviti riadah antara titik A dan B. Cara yang hebat untuk berehat dan mendapatkan diri anda keluar dari suasana yang tidak baik

hari-hari ini, apabila semua orang bekerja terlalu keras dan melompat dari kerusi kereta mereka untuk kerusi mereka di tempat kerja dan sebaliknya, mempunyai sedikit masa sejuk di antara adalah penting. Mempunyai peluang untuk berehat di kereta api sebagai anda berulang-alik adalah pasti salah satu daripada banyak sebab mengapa orang memilih kereta api.

 

Kereta api adalah Salah Satu Safest Mod Of pelepasan co2 Pengangkutan

 

Bercakap kereta api jarak jauh, mereka pilihan yang hebat untuk perjalanan kerana mereka membenarkan beberapa downtime. Mendapatkan dari titik A ke titik B dalam 2 jam dengan kapal terbang adalah cekap, tetapi adakah ia selamat untuk kesihatan anda? Adakah ia mencabar post blog kami “Kereta api adalah Salah Satu Safest Mod Of Transportation”? boleh anda badan dan minda memproses perubahan secara tiba-tiba iklim, tekanan atmosfera, dan segala-galanya di antara? tidak. Ini adalah mengapa perjalanan dengan melatih seluruh Eropah membolehkan badan anda membiasakan diri dengan perubahan dan memprosesnya dalam a cara sihat.

Berlin ke Kereta api Munich

Frankfurt ke Kereta api Munich

Vienna untuk Trains Munich

Stuttgart ke Kereta api Munich

 

Ruang (keselamatan) faedah

Bukan kesihatan atau keselamatan faedah, tetapi keselamatan bagasi memainkan peranan cukup penting untuk beberapa penumpang. Tidak kira jika anda cahaya pek untuk perjalanan atau tidak, anda mahu bagasi anda dalam satu bahagian. Kebanyakan pelancong adalah pengumpul artifak berharga, patung, dokumen, dan lain-lain. dan mereka mahukan kenangan mereka bersama mereka. malangnya, perjalanan udara terkenal dengan barang yang hilang dan rosak yang jarang berlaku semasa anda menaiki kereta api. Tambahan pula, bagasi anda adalah sentiasa dengan anda, sehingga tidak ada seorang pun dapat merampas ia di tuntutan bagasi. Adakah ini alasan untuk mengatakan kereta api adalah salah satu daripada mod pengangkutan paling selamat? Kami fikir begitu.

 

 

perjalanan kereta api bukan cawan semua orang teh, tetapi ia pasti adalah salah satu cawan paling selamat, dan paling banyak menawan yang, terlalu. masa depan anda perancangan destinasi percutian anda, mempertimbangkan kereta api yang adalah salah satu kaedah pengangkutan yang paling selamat, dan jangan ragu untuk memberi peluang kepada perjalanan kereta api. Ia selesa, ia adalah selamat, ia sangat menarik, dan pengalaman yang anda akan ingat selama-lamanya. Jika anda adalah perjalanan di seluruh Eropah, hubungi kami di https://www.saveatrain.com untuk menempah tiket anda dalam masa kurang daripada tiga minit dan mula menikmati perjalanan yang selamat anda di atas landasan!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-safest-transportation%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)