Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 25/01/2021)

Adakah anda suka perjalanan dengan kereta api? Adakah anda suka melihat istana yang menakjubkan di negara-negara seperti Perancis? Jika itu berlaku, maka anda telah sampai ke tempat yang betul. Ini kerana artikel ini “10 Castles Charming Di Perancis Dengan Kereta Api” akan memberikan anda senarai muktamad bagi sepuluh istana yang paling menawan di Perancis. Apa lagi, kami akan memberitahu anda bagaimana untuk mencapai mereka dengan kereta api!

 

1. Chateau of Chenonceau

Chateau of Chenonceau adalah satu yang unik kerana mereka membinanya di atas asas kilang di 16ke abad. Anda boleh dengan mudah mencapainya melalui kereta api sebagai istana yang sangat berdekatan dengan stesen. Anda boleh mendapatkan kepadanya dari Tours, bandar utama agak dekat ke istana.

Nantes ke Tours Kereta api

Lille ke Tours Kereta api

 

 

2. Chateau of Chantilly

Terletak di Chantilly Estate, istana ini memang patut dikunjungi apabila anda melihat bagaimana ia kelihatan. Ia dekat dengan pusat Paris yang membuat perjalanan ke ia angin.

Dijon untuk Trains Paris

Reims untuk Trains Paris

Lille untuk Trains Paris

Lawatan untuk Trains Paris

 

3. Istana Fontainebleau

Ya, ia adalah secara teknikal istana, tetapi yang peduli, ia menakjubkan! Mereka membina Fontainebleau kembali dalam 12ke abad, dan ia masih kelihatan menarik dan dijaga dengan baik. Ia juga mudah untuk melawat. Anda boleh mendapatkannya dari Paris dalam masa kurang daripada satu jam dengan Transilien talian R.

Brussels untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Marseille untuk Trains Paris

Amsterdam untuk Trains Paris

 

4. Istana Breteuil

 Chateau de Breteuil

Anda dapat melihat istana ini cantik dalam taman semula jadi negara betul di luar Paris. Walau bagaimanapun, melawat istana yang indah ini dengan kereta api adalah agak sukar kerana hanya ada pengangkutan ulang-alik yang pergi terus kepadanya. Sekurang-kurangnya anda masih boleh menikmati perjalanan dengan kereta api ke Paris!

Strasbourg ke Kereta api Paris

Zurich ke Kereta api Paris

Frankfurt ke Kereta api Paris

Geneva untuk Trains Paris

 

5. Castle Chambord

Castle Chambord adalah sebuah istana benar-benar memukau dan mengenakan yang bernilai melawat. Untuk mendapatkan kepadanya, anda akan memerlukan teksi atau pengangkutan ulang-alik dari bandar Blois. Walau bagaimanapun, mencapai Blois boleh diakses dari banyak bandar-bandar di Perancis. Anda boleh mendapatkan kepadanya dalam masa kurang daripada satu jam setengah apabila melakukan perjalanan dari Paris.

 

6. Chateau d'Amboise

Istana Amboise adalah antara istana yang paling menawan di Perancis. Ia adalah permata sebenar seni bina dari Renaissance. Anda boleh sampai ke Chateau dengan mudah dengan kereta api dari beberapa bandar di Perancis melalui TGV atau Intercity kereta api.

 

 

7. Istana Terkenal Chateau de Monte-Cristo

Kami sangat mengesyorkan ini comel, istana kecil sebagai Alexandre Dumas yang terkenal membinanya! Anda boleh sampai ke Monte Cristo Castle mudah dengan garis kereta api tempatan kerana ia adalah betul-betul di Paris! Dengan itu dalam fikiran, anda boleh mengambil mana-mana kereta api jika anda datang dari tempat lain.

 

8. Istana Menakjubkan Chateau d'Azay-le-Rideau

Charming Castles in France - Chateau d'Azay-le-Rideau

Ia adalah sebuah istana kecil benar-benar indah dibina betul-betul di sebuah pulau dalam tasik kecil! Ia tidak boleh mendapat apa-apa lebih cantik daripada ini. Anda boleh sampai ke istana dengan mudah dengan mengambil setengah perjalanan menaiki kereta api jam dari bandar Tours. Kemudian anda hanya perlu membuat 20 minit berjalan kaki ke istana.

 

9. Istana Haut-Koenigsbourg

Ia mungkin tidak menjadi antara istana yang paling menawan di Perancis, tetapi kami terpaksa memasukkannya. Istana ini kaya dengan sejarah, dan ia adalah benar-benar menakjubkan, bukan sahaja dengan cara menawan! Stesen kereta api paling dekat dengan istana di Selestat, dan anda boleh sampai dari Strasbourg atau beberapa bandar lain yang berdekatan.

Paris untuk Trains Strasbourg

Luxembourg untuk Trains Strasbourg

Nancy untuk Trains Strasbourg

Basel untuk Trains Strasbourg

 

 

10. Chateau de Pierrefonds

yang Chateau de Pierrefonds sudah pasti yang paling layak berada di senarai tentang istana yang paling menawan di Perancis. Anda hanya boleh mencapai istana dengan mengambil kereta api ke Compiegne, kemudian mengambil bas untuk Pierrefonds.

 

Jika anda memerlukan maklumat lanjut mengenai perjalanan kereta api 10 Castles Charming Di Perancis Dengan Kereta Api, awak boleh hubungi kami melalui laman web kami.

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcharming-castles-france%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)