Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 03/02/2023)

Anda mempunyai banyak pilihan apabila anda membuat keputusan bagaimana untuk perjalanan. Seperti nama filem yang terkenal, anda boleh pergi melalui pesawat, kereta api, dan kereta. Apabila ia datang untuk mengambil lawatan ke Itali, bagaimanapun – ada beberapa faedah yang pasti untuk pergi dengan menaiki kereta api.

 

KESELESAAN TURUN KERETAPI

kanak-kanak menikmati perjalanan dengan kereta api

 

tempat duduk syarikat penerbangan adalah terkenal pendek ruangan untuk kaki, dan anda tidak dibenarkan untuk menggunakan peranti elektronik semasa berlepas dan mendarat. Ini bermakna untuk penerbangan pendek, anda terhad kepada kerusi kecil anda untuk majoriti penerbangan tanpa gangguan yang ditawarkan oleh telefon pintar dan teknologi, ini betul-betul berbeza dengan menaiki kereta api.

Kereta sering memberi lebih ruang, tetapi perjalanan boleh menjadi beralun dan beberapa orang mengalami penyakit kereta – terutama pada perjalanan jauh apabila anda mungkin mahu membaca atau bermain permainan. menaiki kereta api, sebaliknya, menyediakan tempat duduk yang selesa dan perjalanan yang lancar – tanpa gangguan oleh berlepas panjang dan kali pendaratan, lagi pengalaman yang berbeza dari perjalanan dengan kereta api.

Apabila membuat perjalanan dengan menaiki kereta api di Itali, anda boleh cuba yang amat kerusi ergonomik selesa dan kabin kalis bunyi yang baru kelajuan tinggi Anak Panah Merah 1000 kereta api.

Naples untuk Trains Genoa

Turin untuk Trains Genoa

Rimini untuk Trains Genoa

Siena untuk Trains Genoa

 

PANDANGAN TRAIN RIDE

perjalanan udara menawarkan pemandangan udara yang menakjubkan, tetapi hanya untuk masa yang singkat sehingga pesawat yang naik jauh di atas desa. Manakala lebuhraya tidak biasanya indah, jalan raya antara bandar-bandar boleh menawarkan pemandangan cantik. Walau bagaimanapun, pemandu mempunyai untuk menumpukan perhatian di jalan raya, jadi hanya penumpang lain boleh menyaksikan bukit-bukau atau laut yang indah. menaiki kereta api membolehkan semua pelancong untuk menikmati keindahan alam semula jadi di luar tingkap.

Salah satu perkara yang kamu dengar dari orang yang mengembara ke Itali dengan kereta api adalah bagaimana cantik ia adalah untuk perjalanan kereta api semasa matahari terbenam.

perjalanan kereta api dalam Itali adalah sangat indah jadi pastikan anda melakukan perjalanan di sepanjang Cinque Terra antara Levanto dan La Spezia atau mengambil perjalanan ke pantai timur dari Rimini ke Catania.

Messina untuk Trains Palermo

Syracuse ke Kereta api Palermo

Sicily untuk Trains Palermo

Catania untuk Trains Palermo

 

 

KOS

perjalanan menaiki kereta api lebih murah daripada terbang. Sewa kereta boleh menjadi kos efektif, tetapi apabila anda menambah insurans, gas, dan masa (lebih banyak masa memandu bermakna lebih malam tempat penginapan) percutian anda boleh mendapatkan mahal cepat. Anda juga boleh mengambil menaiki kereta api semalaman, dengan cara itu anda membayar untuk penginapan dan pengangkutan dalam satu.

Rom ke Kereta api Levanto

Siena untuk Trains La Spezia

Rimini untuk Trains La Spezia

La Spezia untuk Trains Levanto

 

ALAM SEKITAR

masa matahari terbenam di atas pergunungan

 

Kereta api mengeluarkan yang jauh lebih kecil pelepasan karbon daripada kapal terbang atau kereta. Menurut kajian yang, kereta mengeluarkan dua kali ganda jumlah CO2 kereta api lakukan.

Pesawat menyebabkan yang paling kesan alam sekitar. Apabila memilih antara terbang atau menaiki kereta api, pertimbangkan ini: pesawat menggunakan majoriti bahan api mereka untuk berlepas dan mendarat. Walaupun ini menyeimbangkan lebih panjang penerbangan jarak jauh, ia bermakna lebih banyak bahan api bagi setiap kilometer digunakan penerbangan yang lebih pendek, seperti perjalanan dalam Italy.

Di samping itu, kebanyakan orang melakukan perjalanan ke lapangan terbang dengan kereta atau teksi, menambah lebih banyak pengeluaran karbon kepada jumlah mereka. Ini bermakna ia lebih masuk akal alam sekitar untuk mengambil menaiki kereta api antara bandar daripada penerbangan yang singkat atau memandu.

Selain daripada petrol dan diesel penggunaan, ada juga bunyi dan pencemaran udara, serta keperluan untuk kereta letak kereta di bandar-bandar yang sudah kekurangan kawasan hijau.

Milan untuk Trains Turin

Lake Como untuk Trains Turin

Genoa untuk Trains Turin

Parma untuk Trains Turin

 

TRAIN RIDE SELAMAT

Semasa mengukur kematian setiap batu penumpang, terbang adalah lebih selamat daripada memandu. Berikut adalah mengapa: ada peluang yang kurang kesilapan manusia, dan lebih sukar untuk menjadi juruterbang daripada mendapatkan lesen memandu. Mengambil kira keadaan jalan raya dan keletihan semasa memandu jauh, ia adalah mudah untuk melihat mengapa memilih kapal terbang adalah lebih selamat daripada kereta.

Berbanding dengan kereta api, bagaimanapun, pesawat tidak cukup selamat. Kereta api bergerak sepanjang trek pada kelajuan yang lebih perlahan, bermakna ada peluang yang kurang terhempas berbanding pesawat. Sekiranya berlaku kegelinciran, kelajuan perlahan bermakna kurang risiko.

Florence untuk Trains Rimini

Rom ke Kereta api Rimini

Milan untuk Trains Rimini

Venice untuk Trains Rimini

 

MASA PERJALANAN

An lebuh purata lorong bergerak kira-kira 2,500 orang setiap jam – manakala garis kereta api biasa boleh membawa 50,000 orang setiap jam. Ini menjadikan perjalanan menaiki kereta api dengan ketara lebih cepat daripada memandu, terutamanya apabila anda faktor dalam trafik bergerak perlahan, berhenti jalan-jalan, lampu isyarat dan giliran salah yang tidak dapat dielakkan. Tambahan pula, pemandu mempunyai untuk memberi tumpuan di jalan raya, jadi mereka tidak akan dapat membaca, kajian, tidur, atau bekerja.

Terbang jarak jauh mungkin lebih cepat daripada perjalanan dengan kereta api, tetapi untuk jarak yang pendek, perjalanan udara tidak menjimatkan masa. pertama, anda perlu untuk sampai ke lapangan terbang – sering terletak jauh dari kawasan perumahan. Anda juga perlu berada di sana sekurang-kurangnya sejam sebelum waktu berlepas anda untuk mendaftar masuk dan pergi melalui keselamatan. Jika awak periksa bagasi anda, anda perlu tunggu sehingga ia di karusel. Dan itu semua sebelum apa-apa kelewatan penerbangan atau berjalan kaki atau bas antara terminal lapangan terbang dan pagar.

Genoa ke Kereta api Venice

Turin untuk Trains Venice

Parma untuk Trains Venice

La Spezia untuk Trains Venice

 

KEBOLEHAMPUAN

matahari dan stesen kereta api

 

Lapangan Terbang sering terletak di luar bandar, bermakna apabila anda mendarat, anda masih perlu mengambil kereta, bas, atau kereta api ke bandar. Apabila ia datang untuk melihat pemandangan, jalan raya di pusat bandar boleh sesak dan sukar untuk akses dengan kereta, jadi mengambil kereta api untuk membuat banyak akal di kawasan metropolitan.

 

Adakah anda ingin membeli tiket menaiki kereta api tanpa bayaran tempahan? lawatan SaveATrain.com to mengakses kadar kereta api paling murah.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fwhy-a-train-ride-is-the-best-way-to-see-italy%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)