Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 30/04/2021)

Mengapa kita melakukan perjalanan dengan kereta api? perjalanan kereta api adalah santai, praktikal dan menawarkan aspek sosial yang kaedah pengangkutan yang lain semata-mata tidak dapat menandingi. Walau bagaimanapun, melancong dengan upaya boleh menjadi sesuatu yang membingungkan kepada beberapa. Ini tidak bermaksud anda tidak dapat menikmati keseronokan, walaupun. Artikel ini menawarkan beberapa kawasan asas yang anda perlu dipertimbangkan apabila merancang anda perjalanan kereta api supaya perjalanan dengan kecacatan di Eropah adalah kurang tekanan.

Walaupun terdapat pasti beberapa cabaran Kebolehcapaian, fakta asas adalah bahawa penyelidikan yang lebih anda lakukan, lebih mudah dan menyeronokkan percutian anda akan menjadi! Sebagai contoh; Adakah anda tahu bahawa runtuhan Herculaneum adalah hampir sama dengan Pompeii, tetapi kerusi roda mesra? Dan penumpang pelayaran kurang upaya tidak perlu mengambil “jalan keldai” sehingga tebing ketika melawat pulau Yunani Santorini? Percutian anda tidak perlu menjadi perjuangan - melakukan kerja rumah anda dan perjalanan anda boleh diisi dengan pelbagai kemudahan yang boleh diakses sepenuhnya, laluan diakses antara diakses pelancongan tarikan, dan indah diakses pengalaman perjalanan.

 

Keretapi yang mana yang harus anda tempuh dengan Save-A-Train jika anda dalam perjalanan dengan orang kurang upaya?

Jika anda mempunyai beberapa pilihan yang ada untuk anda (sesetengah negara hanya mempunyai satu sistem rel), cuba untuk memilih pembawa yang menawarkan perkhidmatan yang paling hebat Perjalanan anda dengan keperluan kecacatan. iaitu; bantuan Boarding dan boleh diakses kereta tidur. Tandas juga harus cukup besar untuk menampung anda dan kerusi roda anda bersama-sama dengan pengiring atau atendan. Seperti biasa, bertanya seberapa banyak soalan yang anda boleh lebih awal untuk mengelakkan kejutan yang tidak perlu!

Perjalanan kurang upaya, bagaimana untuk menaiki kereta api dengan kerusi roda

Kemudahan dan Perkhidmatan

Perjalanan khas dengan perkhidmatan kecacatan mungkin berbeza-beza dari satu kawasan yang lain, bergantung kepada beberapa kriteria; kereta di kereta api tertentu anda, kemudahan di pelbagai stesen sepanjang laluan anda, dan juga dasar syarikat penerbangan anda mengenai kebolehcapaian.

Paris untuk Trains London

Brussels untuk Trains Paris

Frankfurt ke Kereta api Paris

Cologne untuk Trains Brussels

 

Baca Tiket Anda dan Ketahui Laluan Anda semasa Mengembara dengan orang kurang upaya

Teliti tiket dan jadual perjalanan anda dengan teliti setelah anda menerimanya. Pastikan anda selesa dengan dasar dan peruntukannya supaya anda tidak terkejut di pelbagai persinggahan anda (terutamanya apabila melancong ke luar negara).

Cologne untuk Trains Frankfurt

Munich ke Frankfurt Kereta api

Hanover untuk Trains Frankfurt

Hamburg ke Frankfurt Kereta api

 

Tanjakan dan Had Berat

Mendapatkan dalam dan di luar kereta api adalah jelas satu bahagian penting dalam perjalanan. memastikan stesen berlepas dan ketibaan anda disediakan dengan platform peringkat tinggi atau lif kerusi roda. Ini akan menjadikan ia lebih mudah untuk mendapatkan dalam dan di luar kereta api anda dalam Perjalanan kurang upaya.

Milan untuk Trains Pompei

Florence untuk Trains Pompei

Salerno untuk Trains Pompeii

Naples untuk Trains Pompei

 

Perjalanan kurang upaya, tanjakan kereta api untuk kerusi roda

Bagasi Tambahan apabila Mengembara dengan orang kurang upaya

Majoriti syarikat penerbangan akan melakukan yang terbaik untuk menampung orang yang melancong dengan yang hilang upaya dan potensi bagasi tambahan mereka mungkin memerlukan (cth. kerusi roda, tangki oksigen, dan lain-lain.). Jika anda tahu anda akan memerlukan keperluan tambahan berat bagasi, biarkan pembawa anda tahu terlebih dahulu.

Venice ke Kereta api Rome

Venice untuk Trains Milan

Lyon untuk Trains Paris

Zurich ke Kereta api Interlaken

 

Apabila anda tiba

Tinggal di bahagian-bahagian yang paling mudah bandar. Ini adalah salah satu bahagian paling sukar dalam merancang perjalanan kereta api anda semasa melakukan perjalanan dengan orang kurang upaya. Anda mungkin telah menjumpai hotel diakses hebat, tetapi apa yang anda akan dapati apabila anda berjalan / melancarkan pintu depan? Adakah terdapat bukit dan tangga dalam semua arah? anda akan mempunyai untuk bergolek batu buntar? Adakah terdapat diakses restoran berdekatan? Ia adalah penting untuk penyelidikan kejiranan hotel. Anda boleh menggunakan Peta Google Street View untuk mendapatkan meletakkan tanah itu, maka e-mel hotel dengan soalan anda.

Dengan semua admin daripada cara, ingat untuk mengambil masa untuk berehat dan menikmati pengembaraan. Ambil sedikit masa untuk bertemu penumpang rakan-rakan anda, pandangan ke luar tingkap, atau hanya hilang untuk sementara semasa anda dalam perjalanan laluan yang begitu banyak yang terdahulu.

 

Anda boleh memesan tiket kereta api anda di antara kereta api terpantas di Eropah pada Save-A-Train kepada hampir setiap destinasi menyenaraikan di atas dalam 3 minit, dekat paling murah harga tiket kereta api dan dilepaskan daripada yuran tempahan menjijikkan!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda?, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftraveling-disability-europe%2F%0A%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)