Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 30/04/2021)

Zašto putujemo vlakom? Putovanja vozom opušta, praktičan i nudi socijalni aspekt koji druge metode transporta jednostavno ne može odgovarati. kako god, putuju s invaliditetom može biti zastrašujuće za neke. To ne znači da ne možete uživati ​​u zabavi, iako. Ovaj članak nudi neke osnovne oblasti koje trebate uzeti u obzir prilikom planiranja tvoj putovanje vozom tako da je putovanje sa invaliditetom u Evropu manje stresno.

Iako postoje sigurno neke izazove pristupačnost, osnovna činjenica je da je više istraživanja radite, više pristupačan i zabavan vaše putovanje će biti! Na primjer; Jeste li znali da Herkulanuma je ruševine su gotovo identični Pompeji, ali su u invalidskim kolicima za porodicu? I to krstarenje putnika sa invaliditetom nemaju uzeti “magarac put” do litice prilikom posjete grčkog otoka Santorini? Vaš odmor ne mora biti borba - učiniti domaći i vaše putovanje može biti ispunjen u potpunosti dostupan hotelski smještaj, pristupačan rute između dostupnih turist atrakcija, i divno dostupan travel iskustva.

 

Koji voz uzeti na Save-A-Train ako putujete s invaliditetom?

Ako imate više opcija na raspolaganju (neke zemlje imaju samo jedan rail sistema), pokušajte odabrati prijevoznika koji nudi najviše usluga prilagođenih vašim potrebama putovanja s invaliditetom. naime; Boarding pomoć i pristupačan spavaćim kolima. Sanitarije bi trebalo da bude dovoljno velika da vas i vaše kolicima smjestiti uz pratnju ili polaznik. Kao uvjek, pitati što više pitanja kao što možete unaprijed bi se izbjeglo nepotrebno iznenađenja!

Putovanje sa invaliditetom, kako da se ukrca na voz s invalidskim kolicima

Pogodnosti i usluge

Posebna Putovanje sa servisa invaliditetom može se razlikovati od jedne regije u drugu, ovisno o nekoliko kriterija; automobile na određeni vlak, objekata na različitim stanice duž vaše rute, pa čak i pravila vašeg operatera o pristupačnosti.

Paris u London Trains

Brisel u Pariz Trains

Frankfurt u Pariz Trains

Köln u Brisel Trains

 

Pročitajte svoju kartu i znajte svoju rutu dok putujete s invaliditetom

Pažljivo pregledajte kartu i plan putovanja kada ih primite. Bi se osiguralo da ste ugodno sa svoje politike i odredbe tako da se ne iznenadio svojim raznim zaustavljanja (posebno kada putuju u inostranstvo).

Köln do Frankfurta Trains

Munich Frankfurt Trains

Hanover do Frankfurta Trains

Hamburg Frankfurt Trains

 

Rampe i težina granica

Dobijanje na i iz voza je očito važan dio putovanja. provjerite je li vaš odlazak i dolazak stanice su opremljene sa platformama na visokom nivou ili invalidskim kolicima lifta. Ovo će ga učiniti mnogo lakše i isključivanje voz dok je putovao s invaliditetom.

Milan u Pompei Trains

Florence Pompei Trains

Salerno Pompeji Trains

Napulj Pompei Trains

 

Putovanje sa invaliditetom, voz rampa za invalidska kolica

Dodatni prtljag kada putujete sa invaliditetom

Većina prijevoznika će se potruditi da primi ljude koji putuju sa invaliditetom i potencijal dodatni prtljažni oni mogu zahtijevati (npr. invalidska kolica, kisik tenkovi, itd). Ako znate da će trebati dodatne zahtjeve prtljaga, pustiti svog operatera znati unaprijed.

Venecije do Rima Trains

Venecija Milan Trains

Lyon u Pariz Trains

Zurich Interlaken Trains

 

Kada dođete

Ostani u najpristupačniji dijelovima grada. Ovo je jedan od najtežih dijelova planiranja putovanja vlakom dok putujete s invaliditetom. Možda ste pronašli veliki pristupačan hotel, ali ono što će se naći kada hodate / izbaciti na prednja vrata? Da li postoje brda i stepenice u svim pravcima? Ćete morati da prevrnuti kaldrmi? Da li postoje dostupni restorana u blizini? Od presudne je važnosti da se istraži hotel susjedstvu. Možeš koristiti Google Mape Prikaz ulice dobiti laika zemljišta, zatim email hotel sa svojim pitanjima.

Sa svim admin s puta, ne zaboravite da odvojite malo vremena za opuštanje i uživanje u avanturu. Uzmite malo vremena da zadovolji vaše kolege putnike, zuri kroz prozor, ili jednostavno se izgubi na kratko dok putujete rutu toliko su otišli ranije.

 

Vozne karte možete naručiti među Najbrži vlakovi u Europi on Save-A-Train skoro svaki odredište objavljivanja gore u 3 zapisnik, na najjeftinije cijene vozne karte i oslobođen odvratan naknade za rezervaciju!

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu?, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftraveling-disability-europe%2F%0A%3Flang%3Dbs– (Dođite spusti da vidi Embed Code)