Da bi kartu za voz SADA

Cjenik jeftinih vlakovnih karata ICE i putnih ruta

Ovdje možete pronaći sve informacije o Njemačkoj Jeftine željezničke karte ICE i ICE putne cijene i koristi.

 

Teme: 1. ICE by Trainlights
2. O ICE vlaku 3. Najbolje informacije o kupnji jeftine karte za ICE za vlak
4. Koliko koštaju ICE karte 5. Putovanja: Zašto je bolje to ICE vozom, a ne putovati avionom
6. Koje su razlike između standardne klase i prve klase na ICE-u 7. Postoji li pretplata na ICE
8. Koliko treba prije polaska vlaka ICE 9. Koji su redovi vožnje ICE-a
10. Koje stanice opslužuje ICE 11. Često postavljana pitanja o ICE vlakovima

 

ICE by Trainlights

 • Najbrži voz u Njemačkoj je ICE voz brzinom od 300km / h.
 • Tvodeći ICE voz njemačkog željezničkog sistema povezuje svaki grad u Njemačkoj.
 • Od svih vozova koji voze na Njemački željeznički sistem, ICE pripada kategoriji A.
 • ICE vlakovi su dizajnirani da se takmiče sa avionima u smislu udobnosti i vremena do odredišta.
 • Međunarodne rute ICE uključuju Francusku, Belgija, Danska, Austrija, Holandija, i Švicarskoj.

 

O ICE vlaku

Intercity-Express ili njegov prečica ICE je sistem brzih vozova u vlasništvu Deutsche Bahna, Njemački nacionalni pružatelj usluga vlakova. The ICE vlakovi poznati su po luksuzu, brzina, i udobnost jer povezuju svaki grad u Njemačkoj.

Brzinama do 300 km na sat, putovanje vlakom ICE najbrži je način putovanja između udaljenih gradova poput Kelna i Hamburga.

ICE putne rute nisu ograničeni na Nemačku. Voz vozi međunarodnim linijama za Austriju, Francuska, Belgija, Switzerland, Danska, i Holandiji.

ICE Trains in a train station

Idi Spremi početnu stranicu vlaka ili koristite ovaj vidžet za pretraživanje vozne karte za ledene vlakove

Spremi aplikaciju za iPhone iPhone

Save A Train Android aplikacija

 

Save A Train

Porijeklo

odredište

Datum odlaska

Datum povratka (Neobavezno)

Odrasli (26-59):

Omladina (0-25):

Stariji (60+):


 

Najbolje informacije o kupnji jeftine karte za ICE za vlak

Broj 1: Rezervirajte svoje ICE ulaznice unaprijed koliko god možete

Ako želite doći jeftine ICE karte, ranije ih kupite, veće su šanse da ih jeftino nabavite. Oni su 3 vrste jeftinih ICE karata i sve tri vrste karata dostupne su u početno vrijeme prodaje, ali štediša košta, Ušteda cijena, i Super sparpreis možda neće biti dostupni kako se dan polaska bliži. Ulaznice za štedne karte možete rezervirati već ranije 6 meseci pre polaska.

Broj 2: Naručite svoje ICE karte za vlak kada ste sigurni u svoj plan putovanja

Ako budete sigurni u put i datum odlaska, uštedjeli biste novac u naknadi za povrat novca. Stopa povrata i mogućnost povrata neiskorištenih ICE karata ovise o vrsti karte koju kupite. takođe, naknada za povrat niža je za karte sa štednjom nego za standardne karte. Imajte na umu da vam DB neće vratiti novac u gotovini kada vratite kartu. DB povrat novca vrši se putem DB vaučera, koje možete koristiti za plaćanje bilo koje usluge koju nude. Možete i prodati svoj ICE vozne karte na mreži na internet forumima ako želite vratiti novac.

Broj 3: Putujte ICE vlakom tokom perioda izvan sezone

Ulaznice za ICE jeftinije su u izvan sezone (Utorak, Srijedom, Četvrtkom, i subotom). Tokom vrhunskih dana, jeftine karte se prodaju vrlo brzo, ostavljajući samo Flexpreis karte. Da putujete vršnim danima, unaprijed rezervirajte karte za štednju karata. Ako ne možete dobiti štedne karte, budite sigurni da putujete između kasnog jutra i ranog popodneva (zbog poslovnih putnika) jer bi tada karte za Flexpreis bile jeftinije. na kraju, izbjegavajte putovanje dalje javno i školske praznike jer bi se povećale i cijene ulaznica za ICE.

Broj 4: Kupite svoje ICE karte na Save A Train

Najbolju ponudu ICE karata za vlak u Europi pronaći ćete na našoj web stranici, Save A Train. Imamo najveću ponudu voznih karata u Europi i svijetu. Uz našu vezu sa bezbroj željezničkih operatera i pravim algoritmima, nudimo vam najjeftinije ICE karte koje ikada možete pronaći. takođe, pronalazimo jeftine alternative za vlakove koji nisu ICE.

Frankfurt Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

Arriving ICE Train

 

Koliko koštaju ICE karte?

Cijena ICE karte ovisi o vrsti karte i klasi sjedala koja želite. obično, njemačke željezničke je poznat po svom niske cijene ICE karata. Postoje tri vrste karata za ICE voz - standardna ili Flexpreis karta, karte za Supersaver ili Supersparpreis, i cijena štednje ili karte za Sparpreis ICE. Karte za štednju ulaznice jeftinije su od standardnih karata, ali raspoložive karte smanjuju se kako se dan odlaska bliži. ICE cijene karata zavise od klase koju odaberete i ovdje je rezime tabela prosječnih cijena po razredu:

Jednosmjerna karta Kružno putovanje
Standardni 17 € – 50 € 30 € – 120 €
Premium 21 € – 70 € 58 € – 152 €
posao 40 € – 87 € 80 € – 180 €

 

Dusseldorf München Vlakovi

Dresden München Vlakovi

Nuremberg u Minhen Trains

Bonn München Vlakovi

 

Putovanja: Zašto je bolje ići ICE vozom, a ne putovati avionom?

1) Izbjegavajte postupke prije ukrcaja. Ako imate let 9 am, bolje je da ste barem do aerodroma 7 prema tome, do trenutka kada ste morali proći procedure pred-ukrcaja i sigurnosne provjere, skoro će doći vrijeme da se ukrcate u avion.

Sa ICE vlakovima, možete stići bilo kada prije polaska, sve dok ga uđete u vlak prije nego što krenete. To je moguće jer ne postoje procedure pred ukrcavanje ili dugotrajne sigurnosne provjere. Samo se pokaži do stanice, locirajte svoj voz na pokazivaču, i ploča!

Ukupno vrijeme putovanja, ICE osvaja avione u Njemačkoj baš kao i po cijeni. Na stranu vrijeme izgubljeno u postupcima prije ukrcaja, avioni ukupno više gube vrijeme putovanja u putovanju na posao (od aerodroma do tačne lokacije).

2) Naknade za prtljagu. Možete biti sigurni da ćete platiti dodatni iznos za kofere ako putujete avionom. kako god, Ako putujete ICE vlakovima, plaćanje naknada za prtljagu dodatni je trošak koji nećete napraviti ako kupujete jeftine karte za ICE vlak. Pojasniti, sa jeftine ICE cijene, nećete morati da platite ni jedan kofer sa kojim putujete. To ICE čini jeftinijom i boljom opcijom putovanja.

3) Vlakovi su ekološki prihvatljiviji. The ICE voz je takođe ekološki prihvatljiviji nego avionima, što doprinosi zagađenju vazduha. Putovanje vlakom zagađuje emisiju ugljen-dioksida 20 puta manje od putovanja zrakom.

Berlin Hamburg Trains

Bremen Hamburg Trains

Hanover Hamburg Trains

Keln u Hamburg Trains

 

new ICE train come out of siemens factory

 

Koje su razlike između standardne klase i prve klase na ICE?

Za razliku od drugih vlakova sa kartama za različite odjeljke (standardna, posao, izvršna, itd) kao u Trenitaliji, Njemački ICE je malo drugačiji. U svakom ICE vlaku postoje dvije klase - prva klasa i druga klasa. Glavne razlike između obje kategorije su cijene, fleksibilnost, i ponuđene usluge.

Što se tiče karata i odjeljaka klase u ICE-ovom vlaku, bilo koja vrsta ulaznica može biti prvoklasna. To znači da čak i jeftine karte za ICE vlak, štedi cijenu, i Super sparpreis mogu priuštiti prvoklasna sjedišta. kako god, cijena varira za obje klase, kao što se vidi gore.

Ulaznice za prvu klasu ICE:

ICE-ova prvoklasna postavila je standard za luksuz, udobnost, i vrhunsku uslugu u njemačkom željezničkom sistemu. Dizajniran za rivalstvo avionima, ICE vlakovi pružaju udobnost za daleka putovanja. Dodatno, pretinci prve klase čine otprilike trećinu vlaka i mogu biti čak tri odjeljka, ovisno o ICE vlaku.

Prvoklasna sjedala su veća i drugačije su raspoređena u a 2-1 aranžman a ne a 2-2 u drugoj klasi. A ovo oslobađa više prostora za prolaz za putnike. štaviše, sjedala u prvoj klasi ICE također su presvučena umjetnom kožom i veća su od sjedala u drugoj klasi. Kako poslovni ljudi obično koriste prvu klasu, na raspolaganju su čvrsti stolovi za putnike koji žele obaviti neki posao dok su na putu.

Dodatne usluge koje razlikuju prvu klasu od druge klase na ICE vlakovima uključuju besplatne, dnevne novine, besplatni neograničeni WI-FI, i posebna pojačala za sprječavanje prekida u prijemu mobitela. Putnici prve klase takođe mogu naručiti hranu sa svojih mjesta ako ne žele u restoran u vlaku.

Još jedna pogodnost ograničena na ICE prvoklasne putnike je rezervacija sjedala. Sve ulaznice za prvoklasne, uključujući jeftine ICE karte, uživajte u ovoj dobrobiti. Ne morate brinuti hoćete li nasumično dobiti sjedalo za prozor; možete odabrati koje sjedalo želite tijekom rezervacije i rezervirati ga.

Cijene vlakova od Offenburga do Freiburga

Cijene vlakova od Stuttgarta do Freiburga

Leipzig do Freiburg Cijene vlakova

Cijene vlakova od Nürnberga do Freiburga

 

 

Ulaznice za drugu klasu ICE:

Predjeli druge klase nisu toliko udobni od prvoklasne. Osim toga, sjedala u odjeljku druge klase bolja su od prosječnih zrakoplovnih sjedala. Plus, ergonomski su, dođite sa naslonom za glavu, i prekriveni su uzorkom od tkanine. Ovo olakšava ugodno putovanje na duže relacije.

Postoji više kupea druge klase po ICE vlaku nego onih prve klase. Posebno, raspored sjedala u drugoj klasi nešto je stroži od prvorazrednog pretinca. U četiri su mjesta (2-2 raspored sedišta), sa svaka dva sjedala dijele srednji naslon za ruku.

dalje, putnici u drugoj klasi imaju pristup nekim uslugama iz prve klase, ali s ograničenjima. Uzmimo za primjer WI-FI. U drugoj klasi, Wi-Fi nije neograničen kao što je putnik prve klase. Putnici druge klase također nemaju besplatan pristup dnevnim novinama, pa ako želite nabaviti novine u drugoj klasi, morat ćete ga kupiti.

Putnici druge klase moraju ići u restoran ako žele naručiti hranu. Ne mogu naručiti sa svojih mjesta kao u ICE prvoklasnom pretincu. takođe, Ulaznice druge klase za ICE u cijenama Flexpreisa i štednje ne pokrivaju automatski rezervacije sjedala. Ako želite rezervisati mjesto u drugoj klasi, morat ćete platiti dodatni iznos od 6 eura. Slično tome, i putnici prve i druge klase imaju električnu utičnicu na svakom sjedalu.

Nuremberg Bamberg Trains

Frankfurt Bamberg Trains

Stuttgart Bamberg Trains

Dresden Bamberg Trains

 

Postoji li pretplata ICEnaciji?

ICE nudi željezničke karte na jeftine cijene ICE vlakova za neograničena putovanja širom Nemačke ili Evrope. Postoje tri vrste željezničkih prelaza:

Nemačka železnička propusnica

Njemački željeznički prolaz namijenjen je neograničenom putovanju unutar Njemačke. takođe, to je za putnike koji ne žive u Europi, Turska, i Rusija. Nekoliko prednosti njemačke željezničke propusnice uključuju:

 • Vlasnici željezničke propusnice mogu posjetiti određene bonus lokacije izvan Njemačke (Salzburg, Venecija, i Briselu)
 • Snižene ICE vozne karte za sve mlađe 28 godine
 • Neograničeno putovanje širom Nemačke
 • Dvoje ljudi može uštedjeti više novca upotrebom Twin Pas-a kada putuju zajedno
 • Fleksibilnost omogućava vlasnicima njemačkih željezničkih prelaza da putuju bilo gdje u bilo koje vrijeme

Vlasnici njemačke propusnice mogu birati 3 to 15 uzastopni dani putovanja u toku jednog mjeseca prilikom kupovine propusnice.

Eurail Pass

Prolaz Eurail dopušta ne-Europljanima koji žive izvan Rusije, Evropa, i Turska da putuju neograničeno širom Evrope. Neke pogodnosti uključuju:

 • Vaučeri i popusti za turističke atrakcije.
 • Različite kategorije za izbor - Odrasli, Stariji, i mladih.
 • Neograničeno putovanje 31 evropskih zemalja, uključujući Tursku.

InterRail Pass

Prolaz InterRail odobrava ljude koji žive u Rusiji, Turska, ili neograničeno putovanje širom Evrope. Perkovi ove propusnice uključuju:

 • Popusti na ICE vozne karte i za mlađe i za starije ljude.
 • Neograničeno putovanje u 33 zemlje u Evropi
 • Besplatne vožnje vlakom za vlasnike prolazaka koji putuju sa do dvoje djece mlađe 11 godine.
 • Period putovanja za 3 dana do 3 meseci po pojedincu.

Svaki prolaz je dostupan i treba ga aktivirati u roku 11 mjeseci kupovine.

Munich Salzburg Trains

Salzburg Passau

Beča do Salzburg Trains

Salzburg u Beč Trains

 

Koliko treba prije polaska vlaka ICE?

Da bismo osigurali da stižete na vrijeme za ukrcavanje, smjestiti se, i čak pregledajte trgovine, savjetujemo vam da stignete barem 30 nekoliko minuta prije vremena polaska.

 

Koji su redovi vožnje ICE-a?

Raspored vlakova nije utvrđen, što otežava odgovor. kako god, možete pristupiti rasporedu ICE vlakova u stvarnom vremenu na početnoj stranici Save A Train. Unesite svoje ishodište i odredište i odmah pristupite svim voznim redovima ICE-a. Najraniji vlak ICE kreće pored 6 am, s vozovima koji odlaze svaki 30 minuta do glavnih odredišta.

 

Koje stanice opslužuje ICE?

Međunarodne rute ICE polaze s nekoliko međunarodnih stanica, među njima su Bruxelles Midi Zuid (Bruxelles Midi South Station na engleskom), Arnhem Central, i Amsterdam Central, i još mnogo toga.

Za dolazak, ICE vlakovi stići na 11 Njemačke stanice i jedna švicarska stanica. takođe, glavne stanice dolaska uključuju Oberhausen, Duisburg, Dizeldorf, Keln, Aerodrom u Frankfurtu (Glavni aerodrom u Frankfurtu), Manheim, Siegburg, i drugi.

dalje, Dizeldorf je predivan grad smješten uz Rajnu s bogatom kulturnom istorijom i osjećajima. Mnogo je značajnih kulturnih i istorijskih atrakcija koje se mogu videti i Scenic rute za šetnje i odličan šoping prostor. To je savršena lokacija za vikend bijeg sa prijateljima ili porodicom.

Sa centra u Amsterdamu (Centraal je na holandskom jeziku i znači Glavni kolodvor), možete stići u Frankfurt, grad poznat kao finansijski kapital Evrope. Šta više, oni su prekrasne plaže, muzejima, i restorane koje treba posjetiti.

Keln je središte umjetnosti, arhitektura, i bogate povijesti. Vlakom ICE iz Amsterdam Centraala, možete stići u Keln da uronite u ljepotu ovog grada.

Zaista, postoje nevjerovatno lijepi botanički vrtovi, restorani sa širokim rasponom kulinarskih remek-djela, zoološki vrtovi, muzejima, i pubovima za uživanje. takođe, ako niste sigurni koju stanicu odabrati, naš algoritam će vam pomoći da odaberete.

Frankfurt na Heidelberg Trains

Stuttgart Heidelberg Trains

Nuremberg na Heidelberg Trains

Bonn Heidelberg Trains

 

Često postavljana pitanja o ICE vlakovima

Šta trebam ponijeti sa sobom u ICE?

Osim sebe? Ponesite sa sobom putni dokument, važeći pasoš, i putno osiguranje nije obavezno, ali ovaj dokument je dobar za vaše zdravlje.

Koja kompanija posjeduje ICE?

Intercity-Express (ICE) je u vlasništvu njemačkog nacionalnog pružatelja usluga vozova, Deutsche Bahn, a DB je u vlasništvu njemačke savezne vlade.

Gdje mogu ići s ICE-om?

ICE prvenstveno prolazi kroz sve gradove u Njemačkoj. Postoje neki međunarodni ICE putne rute do nekih zemalja koje graniče sa Njemačkom.

Koje su procedure ukrcavanja za ICE vlakove?

Ne postoje maštoviti postupci ukrcavanja. Kad stignete na stanicu, provjerite kontrolne table da biste pronašli svoj voz. Dodatno, tada možete ući u voz bilo kada prije nego što je zakazano da krene.

Koje usluge postoje u ICE vlaku?

ICE Train nudi ručak u tranzitu, gdje jelovnik sadrži obroke, lagane grickalice, i pića svih vrsta. Nadalje, pored svakog sjedala nalaze se priključci za punjenje, besplatni bežični pristup internetu (neograničeno u prvoj klasi), i pojačala za neprekinuti prijem mobitela (samo za prvu klasu).

Najtraženija ICE FAQ – Moram li unaprijed rezervirati mjesto na ICE-u?

Ne morate rezervirati mjesto unaprijed, ali možete napraviti rezervaciju sjedala ako to želite. Ako kupite kartu prve klase, automatski ste kvalificirani za slobodno rezervirano mjesto.

Postoji li WiFi internet unutar ICE-a?

da, tu je. U odjeljku druge klase, WI-FI internet je besplatan, ali nije neograničen, kao u prvoj klasi.

Konstanz Lindau Trains

Memmingen Lindau Trains

Biberach u Lindau Trains

Ulm Lindau Trains

 

DB ICE Train First class Seat type

 

napokon, Ako ste stigli toliko daleko, znate sve što trebate znati o ICE vlakovima i spremni ste za kupnju svoje ICE vlakovne karte SaveATrain.com.

 

Za ove željezničke operatere imamo karte za vlakove:

DSB Denmark

Danski DSB

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgija

intercity trains

Međugradski vozovi

SJ Sweden Trains

SJ Švedska

NS International Cross border trains

NS International Holandija

OBB Austria logo

OBB Austrija

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norway

Switzerland Sbb railway

SBB Švajcarska

CFL Luxembourg local trains

CFL Luksemburg

Thello Italy <> France cross border railway

produbljuje

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Njemačka

European night trains by city night line

noć Vozovi

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Njemačka

Czech Republic official Mav railway operator

Mav Czech

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

eurail logo

Eurail

 

Želite li ugraditi ovu stranicu na svoju stranicu? Kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-ice%2F%0A%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code), Ili jednostavno možete direktno povezati ovu stranicu.

autorsko pravo © 2021 - Save A Train, Amsterdam, Holandija
Ne ostavljajte bez sadašnjosti - Get Kuponi and News !