Da bi kartu za voz SADA

Jeftine CFL vozovnice i cijene putovanja

Ovdje možete pronaći sve informacije o Jeftine karte za CFL vlak i CFL cijene putovanja i koristi.

 

Teme: 1. CFL vozom Najvažnije
2. O CFL-u 3. Vrhunski uvidi kako biste dobili jeftinu kartu za CFL voz
4. Koliko koštaju CFL karte 5. Putovanja: Zašto je bolje koristiti CFL vlakove, a ne putovati avionom
6. Koje su razlike između kratkog vremena, i dnevne karte na CFL-u 7. Postoji li CFL pretplata
8. Koliko treba prije dolaska CFL-a 9. Koji su CFL vozni redovi
10. Koje stanice opslužuje CFL 11. CFL FAQ

 

CFL vozom Najvažnije

  • Sa visokom stopom tačnosti od 96%, CFL (Službena luksemburška željeznička kompanija) je jedan od najpouzdanijih željezničkih operatera u Evropi.
  • Svake godine, CFL uzima loptu 25 milion ljudi i 105 miliona tona robe do njihovih odredišta u Luksemburgu i širom Evrope.
  • CFL je vrlo ekološki prihvatljiv, Bez CO2, i 100% Sva njihova električna energija dobiva se iz obnovljive energije.
  • CFL je najveći luksemburški pružatelj usluga mobilnosti.

 

O CFL-u

CFL, Luksemburška nacionalna željeznička kompanija, je drugo ime za Luksemburške nacionalne željeznice. Otkako je osnovana u 1946, CFL je pružio usluge mobilnosti građanima Luksemburga.

CFL nudi željezničke usluge unutar Luksemburga i širom Evrope. Sa pravom ulaznicom, možete posjetiti sve najbolje mjesta za odmor u Europi. Sa različitim kategorijama karata, CFL zadovoljava svačije potrebe.

CFL vozovi su česte željezničke linije, Luksemburg – Brisel, Luksemburg – Pariz, Ettelbruck – gospodar, Wasserbillig– Dusseldorf. Do susjednih zemalja u Europi možete doći CFL vlakovima: Francuska, Njemačka, i Belgije.

Preko korporacije, 3,090 zaposlenici rade na željeznici kako bi osigurali da neki milioni putnika svakodnevno sigurno stignu na odredišta.

 

CFL train heading to luxembourg

Idi Spremi početnu stranicu vlaka ili koristite ovaj vidžet za pretraživanje trenira karte za CFL:

Spremi aplikaciju za iPhone iPhone

Save A Train Android aplikacija

 

Save A Train

Porijeklo

odredište

Datum odlaska

Datum povratka (Neobavezno)

Odrasli (26-59):

Omladina (0-25):

Stariji (60+):


 

Vrhunski uvidi kako biste dobili jeftinu kartu za CFL voz

Broj 1: Rezervirajte CFL karte unaprijed koliko god možete

Cijena od CFL karte za voz raste kako se dan putovanja približava. Možete uštedjeti novac ako rezervirate svoje CFL karte za vlak što dalje od dana polaska (Normalno 3 mjeseci unaprijed je maksimum). Rana rezervacija osigurava da ćete dobiti najjeftinije karte za CFL vlak. Oni su takođe ograničeni u broju, pa prije naručite, jeftinije za vas. Da uštedite novac na CFL voznim kartama, kupiti karte ranije.

Broj 2: Putujte CFL-om tokom perioda izvan sezone

Kao i kod svakog željezničkog operatera, CFL karte za voz su jeftinije tokom perioda van vrhunca, početkom nedelje, i tokom dana. Možete biti sigurni da ćete dobiti jeftiniji voznih karata u roku od sedmice. U utorak, Srijeda, i četvrtak, CFL karte za voz su najekonomičnije. Zbog zapremine poslovne putnike putovanje na posao ujutro i navečer, karte za voz u većini slučajeva koštaju više. Daleko je jeftinije putovati između jutarnjih i večernjih putovanja. Vikendi su još jedan vrhunski period za vozove, posebno petkom i subotom. Cijene CFL željezničkih karata također se povećavaju državni praznici i školski praznici, i školski praznici u Evropi mogu trajati 3 svaki tjedan.

Broj 3: Naručite karte za CFL kada ste sigurni u svoj raspored putovanja

CFL vozovi su u velikoj potražnji, i uz minimalnu konkurenciju, trenutno ostaju najbolji izbor za vozove u Luksemburgu. Mogu si priuštiti postavljanje ograničenja za vozne karte poput onog koje imaju i koje zabranjuje razmjenu ili povrat karata, osim ako se radi o poslovnoj vrsti željezničke karte. Iako još uvijek postoje web stranice na kojima možete prodati karte polovnim ljudima, CFL ne dozvoljava prodaju polovnih karata. Kako vam ovo pomaže da uštedite novac? Naručite kartu kada ste sigurni da će vas raspored uštedjeti dva puta rezervirati jednu kartu jer se nešto pojavilo i niste mogli koristiti originalnu kupljenu kartu.

Broj 4: Kupite CFL karte na Save A Train

Spremi voz ima najveću, najbolje, i najjeftinije ponude za željezničke karte u Europi. Naš dobar odnos sa mnogim željezničkim operaterima, koji su izvori voznih karata, i naše znanje o uključenim tehnološkim algoritmima, dajte nam pristup najjeftinijim ponudama za željezničke karte. Ne nudimo samo jeftine ponude za željezničke karte samo za CFL; pružamo isto i za druge alternative CFL-u.

Cijene vlakova iz Luksemburga u Colmar

Cijene vlakova od Luksemburga do Brisela

Cijene vlakova od Antwerpena do Luksemburga

Cijene vlakova od Metza do Luksemburga

 

onboard the CFL train

 

Koliko koštaju CFL karte?

Javni prijevoz unutar Veliko Douchy of Luxembourg je ponekad besplatno, a ponekad ne, ovisno o ruti i ako ste građanin. kako god, 1prva klasa na CFL vlakovima, uvek košta novac, ali oni također nisu skup izbor. CFL karte za vlak kreću se od 3 do 6 eura za jedno putovanje vlakom. The cijena CFL vozne karte zavisi od vrste karte koju kupite i kada se odlučite na putovanje:

Cijena
Kratko vrijeme € 3
Dnevna karta € 6

 

 

Putovanja: Zašto je bolje koristiti CFL vlakove, a ne putovati avionom

1) Uvijek stignete u City Center. To je jedna prednost CFL vlakova u odnosu na avione. CFL vozovi i sve ostalo ostala putovanja vozom od bilo kojeg mjesta u gradu do središta sljedećeg grada. To vam štedi vrijeme i troškove taksija od zračne luke do centra grada. Sa stanicama za vlakove, lakše je doći bilo gdje u gradu u koji idete. Nije važno odakle putujete, Brisel, Nancy, Pariz, ili Amsterdam, Stajališta u centru grada glavna su prednost CFL vlakova! Na primjer, Luksemburška zračna luka je 20 nekoliko minuta od centra grada.

2) Putovanje avionom zahteva da barem budete na aerodromu 2 sati prije vašeg leta. Morate proći sigurnosne provjere prije nego što im dozvolite da se ukrcaju u avion. S CFL vozovima, samo moraš biti na stanici manje od 30 minuta unaprijed. Kad uzmete u obzir i vrijeme koje vam treba da putujete od aerodroma do centra grada, shvatit ćete da su CFL vlakovi bolji u uslovi ukupnog vremena putovanja.

3) CFL karte za vlak su jeftine čak i ako ih usporedite s avionskim kartama. štaviše, kada uporedite sve uključene troškove, CFL karte za voz imaju još povoljniju cijenu. Uz druge troškove, poput naknada za prtljagu, koje ne morate platiti u vozovima, putuje CFL je najbolji.

4) Vozovi su ekološki prihvatljivi. U poređenju između vlakova i aviona, vozovi bi uvijek izlazili na vrh. Avioni jako zagađuju atmosferu visokim nivoom ugljika koji ispuštaju. Vozovi u poređenju daju Ugljik 20x manje nego avionima.

 

Koje su razlike između kratkog vremena, i dnevna karta za CFL?

CFL ima različite vrste karata za različite budžete i trajanje putovanja: bilo da se radi o poslu ili odmoru. Možete biti sigurni da bi jedna od ovih karata bila idealna za vaše putovanje prvom razredom preko Luksemburga na CFL nacionalnim vlakovima.

Kratkotrajne CFL karte:

Kratkotrajna karta vrijedi samo za 1. klasu za 2 sati od trenutka validacije. Možete putovati CFL mrežom vlakova bez ikakvih ograničenja, ali uzimajte u obzir vrijeme dolaska vlaka do odredišta, prema redu vožnje. Ako morate putovati u kratkom roku, trebalo bi da dobijete ovu kartu. Niste ograničeni na određeni voz, i vama je dopušteno da odaberete svoju vezu.

CFL Dnevne karte:

CFL dnevne karte su dugotrajne ulaznice za prvu klasu, a vrijede od trenutka izdavanja do 4 jesam sutradan. Kartu za voz CFL dana možete kupiti u automatu za prodaju karata, blagajna, ili spasite voz.

 

 

Postoji li CFL pretplata?

Javni prijevoz, uključujući odabrane CFL usluge vozova, u okviru Luksemburga, je besplatno. stoga, nema potrebe za CFL pretplatom, osim ako više ne volite putovati u 1. razred. Građani Luksemburga koji često putuju preko granice do Francuske, mogu uživati ​​u Flexway mjesečnoj propusnici za 1. klasu, za 85 €. Osim toga, Građani Luksemburga mogu uživati ​​u niskim cijenama mjesečnih karata za Njemačku. Pa gdje možete dobiti dodatne informacije o ovome?

– CFL brojači karata.

– Na telefon za pomoć klijentima CFL-a 2489 2489

 

Koliko treba prije dolaska CFL-a?

Teško je tačno reći drugo, ali Save a Train savjetuje da stignete 30 nekoliko minuta prije vremena polaska. Sa ovim vremenskim okvirom, imat ćete i dovoljno vremena za kupovinu stvari koje su vam potrebne putujte vozom što je moguće lakše.

 

Koji su CFL vozni redovi?

To možete saznati u stvarnom vremenu na našoj početnoj stranici Spremi voz. Samo upišite svoju trenutnu lokaciju i željeno odredište, a mi bismo vam pokazali informacije.

Cijene vlakova od Luksemburga do Kölna

Cijene vlakova od Luksemburga do Koblenza

Cijene vlakova od Pariza do Luksemburga

Cijene vlakova od Brisela do Luksemburga

 

old style CFL trains

 

Koje stanice opslužuje CFL?

Luksemburška stanica CFL nalazi se na trgu Place de la Gare koji se nalazi u centru grada.

U Troisviergesu, CFL vozovi polaze i dolaze sa stanice Troisvierges koja se nalazi na liniji 10, povezujući grad Luksemburg sa sjeverom zemlje. U Troisviergesu se nalaze dva najviša brda u Luksemburgu.

CFL vlakovi također polaze i dolaze u grad Nancy u Francuskoj. CFL vozovi polaze sa centralne stanice u Luksemburgu do Nancyja svaki 1 sat.

Flandriju u Belgiji možete otkriti putovanjem vlakom od Luksemburga do Genta i / ili Brisela. CFL vlakovi polaze svaki sat iz Luksemburga do nevjerojatnih belgijskih gradova i šarmantni stari gradovi u Evropi.

 

 

CFL FAQ

Da li su bicikli dozvoljeni na brodu CFL vozovi?

Bicikli su dozvoljeni u CFL vlakovima besplatno, i sve dok ih pohranjujete u za to predviđena mjesta za bicikle. Prostor za odlaganje bicikala možete locirati zelenom oznakom na CFL vratima.

Putuju li djeca besplatno CFL vlakovima?

da, ali samo do godine 12 godine. Djeca mlađa od 12 godine, mogu putovati besplatno ako su u pratnji osobe starije od godine 12, sa važećom kartom i ličnom kartom.

Da li su dozvoljeni kućni ljubimci u CFL vlakovima?

da, CFL voli pse svih veličina 4 ljudi s nogama mogu besplatno putovati CFL vozovima. Psi moraju biti na čelu i ne smiju sjediti na sjedalima.

Koji su postupci ukrcavanja za CFL?

Svaki putnik mora predočiti važeću kartu i ličnu kartu. Ako ste izgubili kartu za voz ili ste žurili, i nisu kupili kartu unaprijed, to možete učiniti u vozu, od predstavnika CFL-a.

Najtraženija česta pitanja o CFL-u – Moram li unaprijed naručiti mjesto na CFL-u?

ne, ne postoji rezervacija mjesta u CFL nacionalnim ili međunarodnim vozovima, sjedite tamo gdje vam je slobodno mjesto, i uvijek ćete imati slobodno mjesto ako ste unaprijed kupili kartu za voz.

Postoji li Wi-Fi internet u CFL vlakovima?

ne. Možete uživati Besplatan Wi-Fi internet na odabranim CFL željezničkim stanicama, ali Wi-Fi nije dostupan u CFL vlakovima.

Cijene vlakova od Luksemburga do Ettelbrucka

Cijene vlakova od Ettelbrucka do Junglinstera

Mersch za Luksemburg Cijene vlakova

Cijene vlakova Clervaux - Luksemburg

 

Brand new CFL Train

 

Ako ste pročitali do sada, znate sve što trebate znati o CFL vlakovima i spremni ste kupiti kartu za CFL vlak za vaše predstojeće putovanje Save A Train.

 

Za ove željezničke operatere imamo karte za vlakove:

DSB Denmark

Danski DSB

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgija

intercity trains
Međugradski vozovi
SJ Sweden Trains

SJ Švedska

NS International Cross border trains

NS International Holandija

OBB Austria logo

OBB Austrija

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norway

Switzerland Sbb railway

SBB Švajcarska

CFL Luxembourg local trains

CFL Luksemburg

Thello Italy <> France cross border railway

produbljuje

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Njemačka

European night trains by city night line

noć Vozovi

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Njemačka

Czech Republic official Mav railway operator

Mav Czech

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

eurail logo

Eurail

 

Želite li ugraditi ovu stranicu na svoju web stranicu? Kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-cfl%2F%0A%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code), Ili jednostavno možete direktno povezati ovu stranicu.

autorsko pravo © 2021 - Save A Train, Amsterdam, Holandija
Ne ostavljajte bez sadašnjosti - Get Kuponi and News !