Da bi kartu za voz SADA

Jeftine vlakovne karte i cijene putovanja Trenitalia

Ovdje možete pronaći sve informacije o Jeftine vlakovne karte Trenitalia i Trenitalia cijene putovanja i koristi.

 

Teme: 1. Trenitalia by Highlights
2. O Trenitaliji 3. Najbolji uvidi za nabavku jeftine karte za vlak Trenitalia
4. Koliko koštaju karte za Trenitalia 5. Putovanja: Zašto je bolje uzimati Trenitaliju, a ne putovati avionom
6. Koje su razlike između standardne ekonomije, Premium, Poslovne i izvršne vlasti na Trenitaliji 7. Postoji li pretplata Trenitalia
8. Koliko prije odlaska Trenitalije do dolaska 9. Koji su redovi vožnje vlaka u Trenitaliji
10. Koje stanice opslužuju Trenitalia 11. Trenitalia FAQ

 

Trenitalia by Highlights

  • Kompanija Trenitalia pokrenuta je 1. juna 2000.
  • U 2005, the frecciarossa 1000, Pokrenuta je najbrža željeznička linija Trenitalia. Brzina koju Frecciarossa 1000 stiže se do 300km na sat.
  • Glavna međunarodna linija vlakova je između Ženeve i Milana i traje 4 sati na brodu Trenitalia.
  • Trenitalia upravlja uslugama vlaka na daljinu i vezama i regionalnim vlakovima do bilo kojeg mjesta u Italiji.

 

O Trenitaliji

Brzi voz Trenitalia usluga je koja povezuje sjever prema jugu i istok do zapad u Italiji, a takođe i Italiju sa Švicarskom, Francuska, Austrija, i Njemačke.

The trenitalia vozovi putuju brzinom do 3oo km na sat brzinim vlakovima.

Samo 3 sati mogli biste putovati od Milana do Rima, a iz Milana u Bolognu u 1 sat.

Trenitalia high-speed train

Idi Spremi početnu stranicu vlaka ili koristite ovaj vidžet za pretraživanje karte za vlak za Trenitalia

Spremi aplikaciju za iPhone iPhone

Save A Train Android aplikacija

 

Save A Train

Porijeklo

odredište

Datum odlaska

Datum povratka (Neobavezno)

Odrasli (26-59):

Omladina (0-25):

Stariji (60+):


 

Najbolji uvidi za nabavku jeftine karte za vlak Trenitalia

Broj 1: Rezervirajte svoje karte za Trenitalia unaprijed što više možete

Karte za Trenitalia dostupni su između 2 to 4 mjeseci prije datuma odlaska. Prethodna rezervacija karte za Trenitalia jamči vam da ćete dobiti najjeftinije karte koje su vrlo ograničene. Karte za vlak povećavaju cijenu kako se bliži dan putovanja, pa kako bi se uštedite novac na kupovini vlaka, naručite što je moguće više unaprijed.

Broj 2: Putovanje Trenitalijom u izvan sezone

Karte za Trenitalia jeftinije su tokom izvanrednih sati, na početku nedelje, a tokom dana i sredinom sedmice putovanja vlakovima (Utorak, Srijeda, i četvrtak) često nude najjeftinije cijene. Za najbolje cene, ne vozite vozove Trenitalia u rano jutro i rano navečer tokom sedmice (zbog mnogih poslovnih putnika). Izbjegavajte ako je moguće, vozove Trenitalia u petak i nedjelju navečer (povoljno za vikend bijeg) i tokom državnih praznika i tokom školskih praznika jer u tim prilikama cijene ulaznica za Trenitalia naglo rastu.

Broj 3: Naručite svoje karte za Trenitalia kada budete sigurni u svoj raspored putovanja

Usluga vozova za Trenitalia velika je potražnja. Trenitalia Base karta za voz može se zamijeniti i modificirati bez ograničenja, a Economy Standard karta može se mijenjati samo jednom prije datuma polaska vlaka. Ostale karte za Trenitalia ne možete zamijeniti ili povratiti, ali na internetu postoje forumi na kojima svoju kartu za Trenitalia možete prodati iz druge ruke. Spremi preporuku za vlak Trenitalia travel je da rezervirate kada budete sigurni u svoj raspored putovanja.

Broj 4: Karte za Trenitalia kupite na Save A Train

Save A Train ima najveću ponudu voznih karata u Europi i širom svijeta, pronalazimo najjeftinije karte za Trenitalia. Povezani smo s mnogim željezničkim operaterima i naši tehnološki algoritmi daju vam uvijek najjeftiniju kartu Trenitalia u Italiji s kombinacijama drugih željezničkih prijevoznika do drugih odredišta. Također možemo pronaći alternative vozovima Trenitalia.

Karte za Bari do Fasano

Karte za Taranto do Fasano

Karte Milan do Firenca

Karte za Veneciju i Milan

 

Koliko koštaju karte za Trenitalia?

Na primjer, cijene ulaznica za Trenitalia mogu početi od 21 eura u vrijeme promocije, ali mogu doseći 97 eura u zadnji čas. Cijene karata za Trenitalia ovise o klasi koju ste odabrali i ovdje je sažet tabela prosječnih cijena po razredu za Rim-Napulj / Rim – Milan / Milan – Vlakovi u Firenci:

Jednosmjerna karta Kružno putovanje
Standardni 21 € – 70 € 40 € – 130 €
Premium 42 € – 90 € 78 € – 172 €
posao 47 € – 97 € 90 € – 190 €

 

Karte Milan do Napulj

Karte za Firencu i Napulj

Karte Venecija do Napulj

Karte Pisa - Napulj

 

Putovanja: Zašto je bolje uzimati Trenitaliju, a ne putovati avionom?

1) Prednost vlakova Trenitalia započinje činjenicom da možete krenuti i stići direktno u centar grada u bilo kojem od gradova iz kojih putujete. Svakako, ovo je nešto što je veoma jedinstveno za vozove, pogotovo ako vozite vlakom iz Rima, Milan, Firenca, Ženeva, ili Monako, to je velika korist za Trenitalia. Zbog činjenice da je putovanje direktno do centra grada, izbegavate gužve u prometu i nema ništa gore od gužve u prometu na godišnjem odmoru.

Kada su u pitanju karte za vlak Trenitalia cijene, cijene se često razlikuju. Neke promocije omogućavaju kupnju jeftinih voznih karata, ali tokom posljednjih dana prije polaska, cijene su sve veće, pa ako volite glatka putovanja, Trenitalia je za tebe!

2) Putovanje avionom ima procedure aerodromske sigurnosti. To znači da morate biti barem 2 sati prije planiranog polaska. Sa Trenitalijom, morate stići samo 30 minuta unaprijed. takođe, morate stići na aerodrom iz centra grada. Dakle, ako računate cijelo vrijeme putovanja, Trenitalia uvijek pobjeđuje u ukupnom vremenu putovanja i takođe u ceni ako svoje vreme računate kao novac.

3) Ponekad su cijene karata za Trenitalia veće nego u avionu po nominalnoj vrijednosti karte, ali usporedba bi trebala uključivati ​​koliko vas košta prijevoz bilo kojim prijevoznim sredstvom do aerodroma. pored, u nekim slučajevima, dobijate i slobodno vrijeme kada putovanja vlakovima Trenitalia i na kraju s Trenitalijom, nemate naknade za kofere.

4) na kraju, Avioni su jedan od razloga zagađenja zraka, na nivou upoređivanja, Vozovi Trenitalia su mnogo više ekološki prihvatljiv, i ako upoređujete avion sa putovanjem vlakom, putovanje vlakom je 20 puta manje zagađivač ugljikom nego u avionima.

Karte Milano - Genova

Karte Rim - Genova

Karte za Firencu i Genovu

Karte za Veneciju i Genovu

 

Koje su razlike između standardne ekonomije, Premium, posao, i izvršni direktor Trenitalije?

Trenitalia nudi nekoliko usluga klasa karata za vlak koje su izgrađene za bilo koji proračun i vrstu putnika, da li ste poslovni putnik, slobodno vrijeme, ili oboje.

Glavna razlika između klasa vlakovnih karata Trenitalia je nefleksibilnost izmjena karata, cijene, i usluge. Nadalje, standardna karta ekonomskog vlaka je najjeftiniji i najfleksibilniji način putovanja u Italiji.

Ulaznice za standardnu ​​ekonomiju:

The Trenitalia Standardna karta za vlak je najjeftinija od svih cijena Trenitalije. Najbolje je rezervirati ovu kartu za vlak unaprijed jer su osnovne karte niske cijene – brzo se prodaju. Putnici koji imaju standardnu ​​kartu za vlak mogu uzeti kofere koji se uklapaju u prtljažni prostor, besplatno i mogu otkazati kartu za vlak prije polaska i dobiti djelomični povrat novca (odbitak od 20%).

Ulaznice Premium Premium Trenitalia:

Ova klasa karata za vlak je skuplja od vrste karata Standard Trenitalia, the Economy Trenitalia Premium karta nudi dodatne usluge. Ova vrsta voznih karata dostupna je u vlakovima velike brzine Trenitalia i omogućava promjenu vremena i datuma samo jednom prije datuma polaska.

Pored prednosti Standardnih voznih karata, Ulaznice Trenitalia Economy Premium nude ljepša sjedala s više mjesta za noge i zavaljena sjedala na dugim putovanjima. Iznad svega, postoje tri menija za hranu od kojih možete birati i lagani obrok i piće biće posluženi u vašem sjedištu u vozovima Trenitalia.

Ulaznice za poslovne treintalije:

The Trenitalia Poslovna karta kupci mogu uživati ​​u svim prednostima koje smo gore napisali, putnici Trenitalia Business Premier imaju koristi od mnogih torbi za prtljag, udobna ergonomska sjedala od kože, produžena prostorija za noge, i tri menija hrane na izbor. štaviše, imate zidove za privatnost i tihi prostor u poslovnim zonama u vozovima Trenitalia.

Ulaznice za treintaliju:

The Trenitalia Executive karta kupci mogu uživati ​​u svim gore spomenutim prednostima, uz šire ergonomske naslonjene kožne sjedalice kako bi položili glave i udobno uživali u pogledu na Italiju.

 

Postoji li pretplata na Trenitalianaciji?

Postoji propusnica za Italiju, ali preporučuje se samo kao jeftina opcija ako planirate trenirati putovanja 14 dana, pretplata omogućava istraživanje Italije vlakom sa posebnim propusnicama. Oni su 3 dostupne razine prolaza: lako, Udobnost, i Izvršni i možete odabrati broj putovanja koji variraju 3 to 10 i odaberite vrstu vlaka od brze Frecce do medjusobne i EuroCity.

Propusnica je dostupna u obliku papira i mora se aktivirati unutar 11 mjeseci od dana kupovine.

 

Koliko prije odlaska Trenitalije do dolaska?

Da biste stigli na vlak Trenitalia i stigli pravo na vrijeme, željeznica preporučuje dolazak barem 30 nekoliko minuta prije nego što vaš vlak krene. Zaista smo u Save A Train-u, vjerujte da je dovoljno vremena i možete uživati ​​i u trgovinama i nabaviti one stvari koje su vam potrebne putovanje vlakom da bude što jednostavnije.

 

Trenitalia tickets

 

Karte Milano - Rim

Karte za Firencu i Rim

Karte Pisa - Rim

Karte za Napulj i Rim

 

Koji su redovi vožnje vlaka u Trenitaliji?

Ovo je teško pitanje, ali na njega možete odgovoriti u potpunosti i u stvarnom vremenu. Detaljno idite na našu početnu stranicu, unesite svoje poreklo i odredište u Italiji, a možete pronaći najtačniju Rasporedi vlakova u Trenitaliji oni su. Vlakovi u Trenitaliji voze već ranije 6 sam na 11 navečer od Milana do Bolonje, da pojasnimo da većina vozova Trenitalije vozi do kasnih večernjih sati, a voz polazi na otprilike svakih pola sata.

Karte Milan do Venecija

Karte za Padovu i Veneciju

Karte za Bolognu i Veneciju

Karte Rim - Venecija

 

Koje stanice opslužuju Trenitalia?

Trenitalia pokriva cijelu Italiju, kako god, glavne nacionalne stanice su Milano, Rim, Venecija, Napulj, Torino, bologna, Ženeva, Firenca, i Verona. Oni su 11 međunarodne stanice: 5 Željezničke stanice u Trenitalia u Švicarskoj i 6 stanice u Francuskoj i nekoliko u Austriji, Njemačkoj i Hrvatskoj. Tako da biste očito mogli udobno i brzo putovati kroz prelijepu Europu i diviti se talijanskim pogledima, a da ništa ne propustite!

Centralna željeznička stanica u Milanu nalazi se u najprometnijem Piazza Duca d'Aosta. Željeznička stanica arhitektonski je impresivna i okružena je neboderima. Dok čekate da se ukrcate u vlak Trenitalia, možete prošetati i diviti se čudesnim skulpturama.

Rim Termini je jedna od najvećih željezničkih stanica u Evropi. Smješteno je točno preko puta Dioklecijanove kupelji u starom Rimu. Ulaz na terminal je iz Piazza dei Cinquecento. Oni su 29 platforme na terminalu, a Trenitalijin ured za karte za željezničke karte nalazi se u predvorju stanice.

Željeznička stanica u Firenci, Santa Maria Novella, je nekoliko minuta hoda od Duomoa i glavnih atrakcija u starom gradu Firenze. Stanica je dobila ime po crkvi Santa Maria Novella odmah preko njezina ulaza. Dakle, lako biste mogli ukrasti još nekoliko ljepših trenutaka u Starom gradu, pre nego što nastavite na vašem sledeća avantura u Italiji.

Napuljski terminal je istočno od Starog grada. Ako to planirate napraviti jednodnevni izleti iz Napulja do Pompeja ili Sorrenta, onda ćete se sigurno zaustaviti na željezničkoj stanici u Napulju zbog svog putovanja vlakom.

Ako niste sigurni koji željeznički kolodvor odabrati u gradu koji posjetite, napravili smo na našoj stranici Sve stanice u većini velikih gradova, pa će naš algoritam odabrati za vas pravu stanicu za polazak i dolazak.

 

Trenitalia FAQ

Šta da donesem sa sobom u Trenitaliju?

Jednako je važno dolazak na putovanje Trenitalijom je neophodno. Povrh toga, pobrinite se da imate putnu ispravu o Trenitaliji na telefonu ili odštampanu, a valjana putovnica je obavezna i uvek je dobro imati putno osiguranje.

Koja kompanija posjeduje Trenitalia?

Trenitalia je u vlasništvu talijanske vlade i dio je FS Italiane Group.

Trenitalia Najčešća pitanja o tome Gdje mogu ići s Trenitalijom?

Regionalni, mitropolit, i međunarodnih vozova, Vlakovi Trenitalia mogu vas odvesti bilo gdje u Italiji i do odabranih zemalja koje imaju granice s Italijom. Na primjer, vozovima brzih vlakova Trenitalia možete putovati u Francusku i Švicarsku.

Koji su postupci ukrcavanja za Trenitalia?

Rezervirati karte za vlak i ukrcaj u Trenitalia nikada nije bilo lakše. Lako možete kupiti svoju kartu za Trenitalia u zadnjem trenutku online i do 1 sat vremena prije polaska vlaka. Za ukrcaj, sve što trebate je putovnica i takođe PNR kod (6-brojčani broj). Pojasniti, PNR kod vam se šalje u e-poruci s potvrdom rezervacije s e-kartom. Vlakovnu kartu ne morate unaprijed ispisati jer je ona dostupna na vašem mobilnom telefonu i priložena uz potvrdu e-pošte, a kontrolor vlaka također može potvrditi vašu kartu po imenu u najgorem slučaju.

Kakve usluge na Trenitaliji?

Trenitalia vozovi imaju određeni caffe bar u vlaku koji je posvećen piću i laganoj hrani. Jelovnik uključuje sendviče, čokoladni čips, grickalice, čokoladice, kafa, topla čokolada, i čaj, a u ovom željezničkom vagonu restorana možete jesti i piti ili uzeti ono što ste kupili natrag u svoje sjedalo. Ako putujete u poslu, Premium, ili Prva klasa možete odabrati jedno besplatno piće dobrodošlice 9 dostupno piće i slatko, ukusan, ili međuobrok bez glutena. Na svim vozovima Trenitalia, Uz vaše sedište postoje otvori za struju.

Najtraženija pitanja o Trenitaliji – Moram li unaprijed rezervirati mjesto na Trenitaliji?

Kada rezervišete kartu za Trenitalia, sjedište vam se automatski dodjeljuje i ne možete rezervirati posebno sjedalo prilikom rezervacije. Ako ima slobodnih sjedišta dok ste u vlaku, dozvoljeno vam je da se krećete, promijeniti sjedišta, i imaju drugačiji prostor.

Postoji li WiFi internet unutar Trenitalije?

Kada unaprijed kupite karte za Trenitalia, možete uživati Besplatan WiFi internet na svim vozovima i klasama tipa Trenitalia frecciarossa.

 

Trenitalia tickets

 

U zakljucku, ako ste stigli tako daleko, znate sve što trebate znati o vlakovima u Trenitalia i spremni ste za kupnju karte za vlak u Trenitalia SaveATrain.com.

 

Za ove željezničke operatere imamo karte za vlakove:

DSB Denmark

Danski DSB

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgija

intercity trains

Međugradski vozovi

SJ Sweden Trains

SJ Švedska

NS International Cross border trains

NS International Holandija

OBB Austria logo

OBB Austrija

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norway

Switzerland Sbb railway

SBB Švajcarska

CFL Luxembourg local trains

CFL Luksemburg

Thello Italy <> France cross border railway

produbljuje

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Njemačka

European night trains by city night line

noć Vozovi

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Njemačka

Czech Republic official Mav railway operator

Mav Czech

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

eurail logo

Eurail

 

Želite li ugraditi ovu stranicu na svoju stranicu? Kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-trenitalia%2F%0A%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code), Ili jednostavno možete direktno povezati ovu stranicu.

autorsko pravo © 2021 - Save A Train, Amsterdam, Holandija
Ne ostavljajte bez sadašnjosti - Get Kuponi and News !