Da bi kartu za voz SADA

Jeftine vozne karte za SBB i cijene putnih linija

Ovdje možete pronaći sve informacije o Jeftine vozne karte za SBB i SBB cijene putovanja i koristi.

 

Teme: 1. SBB vlakom
2. O SBB-u 3. Najbolji uvidi da dobijete jeftinu voznu kartu za SBB
4. Koliko koštaju SBB karte 5. Putovanja: Zašto je bolje voziti SBB vlakove, a ne putovati avionom
6. Koje su razlike između Standarda, Day Pass, i Supersaver na SBB-u 7. Postoji li pretplata na SBB
8. Koliko treba prije dolaska SBB-a 9. Koji su vozni redovi SBB-a
10. Koje željezničke stanice opslužuje SBB 11. SBB FAQ

 

SBB vlakom

 • The Švicarske savezne željeznice, SBB, je nacionalna željeznička kompanija koja posluje u Švicarskoj.
  • SBB vozovi svrstani su u vrh nacionalnih željezničkih sistema u Evropi, i u 2017 je na prvom mjestu po kvalitetu usluge, rangiranje sigurnosti, i indeks performansi.
  • 25 milion putnika svakodnevno putuje SBB-om.
  • SBB usluga pružanja vlakova jedna je od najtačnijih usluga vozova na svijetu, sa manje od 3 minuta kašnjenja u prosjeku.
  • Najduži tunel vlaka SBB, tunel Gotthard Base, u swiss Alpama, mjere 57.1 kilometara i postavlja svjetski rekord.
  • SBB jeste 3 službeni jezici: njemački, francuski, i italijanski. stoga, Željezničke stanice SBB imenovane su i označene u skladu sa lokalitetom: Imena i znakovi stanica u dvojezičnim gradovima su na oba lokalna jezika, i zašto ime možete vidjeti ponekad ovako SBB CFF FFS.

O SBB-u

SBB je švicarska željeznička usluga koja je jedna od najboljih na svijetu.

Švicarska nacionalna željeznička kompanija SBB posluje u cijeloj Švicarskoj, sa 798 željezničke stanice, i 721 prodajna mjesta za karte za vlak. Željeznička kompanija SBB u državnom je vlasništvu od 1. januara, 1999, što znači savezna država 100% dionica.

 

Sbb train in the snow

Idi Spremi početnu stranicu vlaka ili koristite ovaj vidžet za pretraživanje trenira karte za SBB

Spremi aplikaciju za iPhone iPhone

Save A Train Android aplikacija

 

Save A Train

Porijeklo

odredište

Datum odlaska

Datum povratka (Neobavezno)

Odrasli (26-59):

Omladina (0-25):

Stariji (60+):


 

Najbolji uvidi da dobijete jeftinu voznu kartu za SBB

Broj 1: Nabavite SBB karte unaprijed koliko god možete

SBB karte za voz dostupni su na mreži do 60 dana prije datuma putovanja. Kada unaprijed naručite karte za vlak, dobivate najjeftinije karte i najjeftinije karte za vlak SBB-a su vrlo ograničene. Nadalje, Cijene karata za SBB-ove željeznice rastu kako se dan putovanja bliži, pa kako bi se uštedite novac na kupovini voznih karata za SBB, uzmite karte za voz unaprijed. Da biste uštedjeli novac na voznim kartama SBB-a, kupiti karte ranije.

Broj 2: Putujte SBB-om tokom perioda izvan sezone

SBB karte za voz su jeftiniji u periodima izvan vrhunca, početkom nedelje, i tokom dana. Možete biti sigurni da ćete dobiti jeftiniji voznih karata u roku od sedmice. U utorak, Srijeda, i četvrtak, SBB karte za voz su najekonomičnije. Zbog zapremine poslovne putnike putovanje na posao ujutro i navečer, karte za vlak koštaju više. Dakle, daleko je jeftinije putovati bilo kad između podneva i večeri. Vikendi su još jedan vrhunski period za vozove, posebno petkom i subotom. Cijene voznih karata za SBB također se povećavaju državni praznici i školski praznici.

Broj 3: Naručite karte za SBB kada budete sigurni u svoj raspored putovanja

SBB vozovi su u velikoj potražnji, i sa samo 2 ostale željezničke kompanije kao konkurencija, trenutno ostaju najbolji izbor za vozove u Švicarskoj. Mogu si priuštiti postavljanje ograničenja karata za vlakove poput one koja zabranjuje razmjenu karata ili povrat novca osim ako to nije karta tipa Business.. Iako još uvijek postoje web stranice na kojima možete prodati karte polovnim ljudima, SBB ne dozvoljava prodaju polovnih karata. Kako vam ovo pomaže da uštedite novac? Naručite svoju kartu samo kad ste sigurni u svoj raspored, dva puta biste uštedjeli od rezervacije jedne karte, jer se nešto pojavilo i niste mogli koristiti originalnu kartu.

Broj 4: Kupite svoje SBB karte na usluzi Save A Train

Spremi voz ima najveću, najbolji, i najjeftinije ponude za željezničke karte u Europi. Naša je veza s mnogim željezničkim operaterima, izvori vlakovnih karata, a naše znanje o tehnološkim algoritmima omogućava nam pristup najjeftinijim ponudama karata za voz. Ne nudimo samo jeftine ponude za željezničke karte samo za SBB; pružamo isto i za druge alternative SBB-u.

Cijene vlakova od Lyona do Basela

Cijene vlakova od Züricha do Basela

Cijene vlakova od Pariza do Bazela

Cijene vlakova Luzern - Basel

 

SBB Train in Switzerland

 

Koliko koštaju SBB karte?

SBB karte počinju od 12,50 EUR do 125 EUR za jedno putovanje vlakom. The cijena vozne karte SBB ovisi o tipu karte, odredište, i kada odlučite putovati:

Jednosmjerna karta Kružno putovanje
Standardni 12,50 € – 35 € 28 € – 55 €
Prvi razred 50 € – 95 € 50 € – 125 €

 

Putovanja: Zašto je bolje voziti SBB vlakove, a ne putovati avionom

1) Stižete u Centar grada. To je jedna prednost SBB vlakova u odnosu na avione. SBB trenira i sve ostala putovanja vozom od bilo kojeg mjesta u gradu do središta sljedećeg grada, nije važno je li rezervat prirode ili selo. To vam štedi vrijeme i troškove taksija od zračne luke do centra grada. Sa stanicama za vlakove, lakše je doći bilo gdje u gradu u koji idete. Nije važno odakle putujete, Ženeva, Bazel, Zermatt, ili Zurich, Stajališta u centru grada glavna su prednost SBB vlakova!

2) Putovanje avionom zahtijeva da na aerodromu budete najmanje nekoliko sati prije vremena leta. Prije ulaska u avion morate proći sigurnosne provjere. Sa vozovima SBB, jednostavno morate biti na stanici manje od sat vremena unaprijed, a ponekad i manje. Kad uzmete u obzir i vrijeme koje vam treba da putujete od aerodroma do centra grada, shvatit ćete da su SBB-ovi vozovi u ukupnom smislu bolji vrijeme putovanja.

3) Na površini, čini se da su cijene voznih karata SBB skuplje od budžetskih avio karata. kako god, kada uporedite sve uključene troškove, SBB karte za voz imaju povoljniju cijenu. Uz druge troškove, poput naknada za prtljagu, koje ne morate platiti u vozovima, putuje SBB je najbolji.

4) Vozovi su ekološki prihvatljivi. U upoređivanju vlakova i aviona, vozovi bi uvijek izlazili na vrh. Avioni jako zagađuju zemlju visokim nivoom ugljenika i CO2 koji oni ispuštaju. Vozovi u poređenju sa upotrebom mnogo manje ugljičnog otiska nego avionima.

Cijene vlakova Chur do Thusis

 

Koje su razlike između Standarda, Day Pass, Saver Day Pass, i Supersaver na SBB-u?

SBB ima različite vrste karata za različite budžete i vrste putnika: bilo da se radi o poslu ili odmoru. Možete biti sigurni da će vam jedna od ovih karata odgovarati.

Standardne SBB karte:

The SBB standardna karta je najfleksibilnija od svih SBB karata. Ova karta za vlak služi za tačku-do-tačke 1 put ili kružna putovanja. Drugim riječima, SBB standardna karta je klasična putnička karta. Najvažnije, ova karta za voz vrijedi cijeli dan koji ste odabrali u trenutku kupnje, i do 5 sam sljedeći dan. Osim toga, možete kupiti SBB point-to-point kartu za 1. i 2. razred. Još jedna velika prednost tih point-to-point ulaznica je u tome što djeca imaju dob 6 putujte besplatno. Drugim riječima, možete putovati bilo gdje želite i u bilo kojem razredu, na vašem putu od A do B.

 

 

SBB Day Pass i Saver Day Pass Karte:

Sa putnom karticom Saver Day Pass, po putovanju možete platiti samo 27 €. Ulaznica za Day Pass dostupna je samo ako ih nabavite unaprijed, nisu dostupni na željezničkoj stanici, već 60 dana prije datuma vašeg odlaska. Ovu vrstu karte za vlak možete naručiti i dan prije putovanja. štaviše, karta Saver Day Pass vrijedi za brodove, autobusi, ili vožnja tramvajem.

SBB Supersaver Karte:

Ova klasa karata nije tako fleksibilna kao standardna vozna karta SBB, ali jeftiniji od ostalih voznih karata. Supersaver SBB karta nudi do 70% popust na standardne karte. Za razliku od standardne karte za voz, ova vrsta karte nudi najnižu cijenu za određeno putovanje od A do B. Značenje, ne možete uskočiti i isključiti se ni na jednoj stanici, osim na stanicama koje ste unaprijed rezervirali.

Putna kartica Day Pass pruža vam fleksibilnost na datum putovanja. Drugim riječima, možete putovati bilo kada želite, na dan odlaska.

Interlaken do Zurich cijene vlakova

Cijene vlakova Luzern - Zürich

Cijene vlakova od Berna do Züricha

Cijene vlakova Ženeva - Zurich

 

Postoji li pretplata na SBB?

Samo lokalni građani mogu kupiti GA putnu karticu, što je u osnovi jedna karta za sve. GA putna karta vrijedi na sav javni prevoz u Švicarskoj.

Možete ga kupiti na:

– SBB brojači karata.

– U lokalnoj korisničkoj službi SBB 848 44 66 88

– Od osoblja u vozovima i autobusima SBB-a.

Familia GA Travelcard

Djeca i mladi odrasli do starosti 16 a njihovi roditelji mogu uživati ​​u popustima na putničkoj kartici Familia GA. Ova kartica je dostupna ako barem jedan član porodice ima ovu SBB putnu karticu.

Svi vlasnici Familia GA uživaju u znatno sniženim cijenama za ostale GA putne kartice. Osim toga, porodica može odlučiti da li želi kupiti Familia GA za 1. ili 2. razred.

Seven25 Travelcard

Kada ste 25 sve je u zabavi, i sada sa karticom od sedam25, možete putovati neograničeno od 7 pm. Značenje, Ova putna karta vrijedi između 7 pm it 5 am. Dakle, Kako to radi? Sedam25 je učitan na vašu putničku karticu Swiss Pass i možete ga koristiti za bilo koje zaustavljanje.

Basel do Interlaken cijene vlakova

Cijene vlakova od Ženeve do Zermatta

Cijene vlakova od Berna do Zermatta

Cijene vlakova Luzern - Zermatt

 

SBB Train Travel in Switzerland

 

Koliko treba prije dolaska SBB-a?

Da uzmete svoj SBB i budete na vrijeme, željeznica preporučuje da stignete barem 1 sat vremena prije polaska vašeg voza SBB. Mi u Save A Train-u pošto smo puno putovali u SBB-ovim vozovima, preporučujem dolazak čak 30 minuta unaprijed, tako da ne trebate žuriti kroz ogromne željezničke stanice da biste uhvatili voz. Osim toga, sat vremena je dovoljno vremena da uživate u trgovinama i štandovima sa hranom i nabavite one predmete koji su vam potrebni putovanje vlakom da bude što jednostavnije.

 

Koji su vozni redovi SBB-a?

To možete saznati u stvarnom vremenu na našoj početnoj stranici Save A Train. Samo upišite svoju trenutnu lokaciju i željeno odredište, i pokazali bismo vam ažurirane informacije o voznim redovima.

 

Koje željezničke stanice opslužuje SBB?

Gotovo je 10 stanice koje opslužuju SBB-ove železničke službe.

Stanica SBB u Zürichu je Zürich Central Station (Lokalni naziv je Zurich HB). Ovo je najveća željeznička stanica SBB u Zürichu i nalazi se u srcu Züricha, blizu Rijeka Limmat.

Bern je glavni grad Švicarske i najbliža željeznička stanica Univerzitetu u Bernu u četvrti Langgasse.

U Ženevi danas SBB vozovi polaze i dolaze sa Glavnog kolodvora u Ženevi, u centru grada.

Bazel SBB stanica je najveća granična stanica u Evropi. To će reći iz Švicarske, možete putovati u Njemačku, Francuska, Austrija, a Holandija sa vozom SBB. Najvažnije, oni su 50 trgovine i restorani na Bazelskoj stanici, gdje možete kupiti sve što vam je potrebno za putovanje. Na primjer, možete kupiti grickalice i last-minute suvenire. Od stanice Basel SBB, a glavne stanice do kojih možete putovati su Frankfurt, Pariz, i Salzburg.

Basel do Interlaken cijene vlakova

Cijene vlakova od Ženeve do Zermatta

Cijene vlakova od Berna do Zermatta

Cijene vlakova Luzern - Zermatt

 

SBB FAQ

Da li su bicikli dozvoljeni na brodu SBB Vozovi?

Bicikli su dozvoljeni u vozovima SBB. Za njih možete kupiti kartu na stanici, i registrirajte bicikl kao prtljagu ili ih nosite u vlak kao ručnu prtljagu.

Putuju li djeca besplatno u vozovima SBB?

Da u nekim slučajevima, praćena djeca mlađa od šest godina putuju besplatno. Osim toga, djeca od šeste godine, i do njihovih 16 rođendansko putovanje u pola cijene.

Da li su dozvoljeni kućni ljubimci u SBB vlakovima?

da, psima je dozvoljeno sve dok putuju u putničkom sanduku ili kombiju za prtljag.

Koje su procedure ukrcavanja za SBB?

Trebali biste stići barem na stanicu 1 sat vremena prije polaska vlaka, i pokažite ličnu kartu inspektoru karte da provjeri.

Najtraženija pitanja o SBB-u – Mogu li unaprijed rezervisati mjesto na SBB-u?

vi može rezerva u vozu a Znamat unaprijed za do 5 putnika po cijeni od 5 € po sjedištu. kako god, rezervacija mora biti pod imenom osobe koja putuje.

Postoji li Wi-Fi usluga unutar SBB-a?

da. Možete uživati besplatno Wi-Fi usluga na svim SBB vozovima i sve satove putovanja do 60 zapisnik.

 

Sbb train in heavy snow

 

Ako ste pročitali do sada, znate sve što trebate znati o svojim vozovima SBB i spremni ste za kupnju karte za vlak SBB Save A Train.

 

Za ove željezničke operatere imamo karte za vlakove:

DSB Denmark

Danski DSB

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgija

intercity trains

Međugradski vozovi

SJ Sweden Trains

SJ Švedska

NS International Cross border trains

NS International Holandija

OBB Austria logo

OBB Austrija

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norway

Switzerland Sbb railway

SBB Švajcarska

CFL Luxembourg local trains

CFL Luksemburg

Thello Italy <> France cross border railway

produbljuje

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Njemačka

European night trains by city night line

noć Vozovi

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Njemačka

Czech Republic official Mav railway operator

Mav Czech

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

eurail logo

Eurail

 

Želite li ugraditi ovu stranicu na svoju stranicu? Kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-sbb%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code), Ili jednostavno možete direktno povezati ovu stranicu.

autorsko pravo © 2021 - Save A Train, Amsterdam, Holandija
Ne ostavljajte bez sadašnjosti - Get Kuponi and News !