För en tågbiljett NU

Billiga SBB-tågbiljetter och resvägar Priser

Här kan du hitta all information om Billiga SBB-tågbiljetter och SBB-resepriser och fördelar.

 

ämnen: 1. SBB med tåghöjdpunkter
2. Om SBB 3. Bästa insikter för att få en billig SBB-tågbiljett
4. Hur mycket kostar SBB-biljetter 5. Resvägar: Varför är det bättre att ta SBB-tåg, och inte resa med flygplan
6. Vilka är skillnaderna mellan Standard, Dags pass, och Supersaver på SBB 7. Finns det ett SBB-abonnemang
8. Hur länge innan SBB avgår för att anlända 9. Vilka är SBB-tågscheman
10. Vilka tågstationer betjänas av SBB 11. SBB FAQ

 

SBB med tåghöjdpunkter

 • De Schweiziska federala järnvägarna, SBB, är det nationella järnvägsföretaget som är verksamt i Schweiz.
  • SBB-tåg rankas på toppen av de nationella järnvägssystemen i Europa, och i 2017 rankades först för sin servicekvalitet, säkerhetsrankning, och prestandaindex.
  • 25 miljoner passagerare reser dagligen med SBB.
  • SBB-tågtjänst är en av de mest punktliga tågtjänsterna i världen, med mindre än 3 minuter i genomsnitt.
  • Den längsta SBB-tågtunneln, Gotthard-bastunneln, i schweiziska Alperna, åtgärder 57.1 kilometer och sätter ett världsrekord.
  • SBB har 3 officiella språk: tysk, franska, och italienska. Därför, SBB-tågstationer är namngivna och markerade i enlighet med orten: stationernas namn och skyltar i tvåspråkiga städer finns på båda lokala språken, och varför du kan se namnet ibland så här SBB CFF FFS.

Om SBB

SBB är en schweizisk tågservice som är en av de bästa i världen.

Det nationella schweiziska SBB-järnvägsbolaget verkar i hela Schweiz, med 798 tågstationer, och 721 tågbiljett försäljningsställen. SBB järnvägsföretag är statligt ägt sedan den 1 januari, 1999, vilket betyder att den federala staten har 100% av aktierna.

 

Sbb train in the snow

Gå till Spara ett tåghemsida eller använd den här widgeten för att söka efter tågbiljetter för SBB

Spara en tåg iPhone-app

Spara en tåg Android-app

 

Rädda ett tåg

Ursprung

Destination

Avgångsdatum

Återlämningsdatum (Valfri)

Vuxen (26-59):

Ungdom (0-25):

Senior (60+):


 

Bästa insikter för att få en billig SBB-tågbiljett

siffra 1: Få dina SBB-biljetter i förväg så mycket du kan

SBB-tågbiljetter är tillgängliga online upp till 60 dagar före ditt resedatum. När du beställer tågbiljetter i förväg, du får de billigaste biljetterna och de billigaste SBB-tågbiljetterna är mycket begränsade. dessutom, SBB-tågbiljettpriserna skjuter i höjden när din resedag närmar sig, så för att spara pengar på ditt SBB-tågbiljettköp, få dina tågbiljetter i förväg. För att spara pengar på SBB-tågbiljetter, köpa dina biljetter tidigt.

siffra 2: Res med SBB under lågtrafikperioder

SBB-tågbiljetter är billigare under lågtrafikperioder, i början av veckan, och under dagen. Du kan vara säker på att få billigare tågbiljetter inom veckan. På tisdag, onsdag, och torsdag, SBB-tågbiljetter är de mest ekonomiska. På grund av volymen på affärsresenärer pendlar till jobbet på morgonen och kvällen, tågbiljetter kostar mer. Således, det är mycket billigare att resa när som helst mellan middag och kväll. Helger är en annan toppperiod för tåg, särskilt på fredagar och lördagar. SBB: s tågbiljettpriser ökar också allmänna helgdagar och skolhelger.

siffra 3: Beställ dina biljetter till SBB när du är säker på ditt resschema

SBB tränar är i hög efterfrågan, och med bara 2 andra järnvägsföretag som konkurrens, de är för närvarande det bästa valet för tåg i Schweiz. De har råd att ställa in tågbiljettbegränsningar som den de har som förbjuder biljettbyte eller återbetalning om det inte är affärstypen biljett. Även om det fortfarande finns webbplatser där du kan sälja dina biljetter begagnade till människor, SBB tillåter inte begagnad biljettförsäljning. Hur hjälper detta dig att spara pengar? Beställ din biljett endast när du är säker på att ditt schema skulle spara dig från att boka en biljett två gånger eftersom något kom upp och du inte kunde använda den ursprungliga biljetten.

siffra 4: Köp dina SBB-biljetter på Save A Train

Spara ett tåg har det största, Det bästa, och de billigaste erbjudandena för tågbiljetter i Europa. Vår anslutning med många järnvägsoperatörer, tågbiljettkällorna, och vår kunskap om teknikalgoritmerna ger oss tillgång till de billigaste tågbiljettbjudandena. Vi erbjuder inte bara billiga tågbiljett erbjudanden för SBB ensam; vi tillhandahåller samma för andra alternativ till SBB.

Lyon till Basel tågpriser

Zürich till Basel tågpriser

Paris till Basel tågpriser

Lucerne till Basel tågpriser

 

SBB Train in Switzerland

 

Hur mycket kostar SBB-biljetter?

SBB-biljetter börjar från 12,50 € till så högt som 125 € för en enda tågresa. De priset på en SBB-tågbiljett beror på vilken typ av biljett, destination, och när du väljer att resa:

Enkelbiljett Rundresa
Standard 12,50 € – 35 € 28 € – 55 €
Första klass 50 € – 95 € 50 € – 125 €

 

Resvägar: Varför är det bättre att ta SBB-tåg, och inte resa med flygplan

1) Du anländer till Stadskärna. Detta är en fördel med SBB-tåg jämfört med flygplan. SBB-tåg och allt andra tågresor var som helst i staden till centrum i nästa stad, spelar ingen roll om det är en naturreservat eller by. Det sparar tid och kostnader för en hytt från flygplatsen till stadens centrum. Med tågstopp, det är lättare att komma till var du än är i staden. Det spelar ingen roll var du reser ifrån, genever, Basel, Zermatt, eller Zürich, centrumstopp är en stor fördel med SBB-tåg!

2) Att resa med flyg kräver att du är på flygplatsen minst flera timmar före flygtiden. Du måste gå igenom säkerhetskontroller innan du får gå ombord på planet. Med SBB-tåg, du måste bara vara på stationen mindre än en timme i förväg och ibland ännu mindre. När du också tänker på den tid det tar dig att pendla från flygplatsen till stadens centrum, du kommer att inse att SBB-tåg är bättre totalt sett restid.

3) På ytan, priset på SBB-tågbiljetter verkar vara dyrare än budgetbiljetter. i alla fall, när du jämför alla inblandade avgifter, SBB-tågbiljetter har ett bättre prisavtal. Med andra kostnader som bagageavgifter som du inte behöver betala på tåg, reser med SBB är bäst.

4) Tågen är miljövänliga. I en jämförelse mellan tåg och flygplan, tåg skulle alltid komma ut på toppen. Flygplan förorenar kraftigt jorden med de höga nivåerna av kol och CO2 som de ger. Tåg i jämförelse använder mycket mindre koldioxidavtryck än flygplan.

Chur till Thusis tågpriser

 

Vilka är skillnaderna mellan Standard, Dags pass, Saver Day Pass, och Supersaver på SBB?

SBB har olika typer av biljetter för olika budgetar och typer av resenärer: oavsett om det är affärer eller fritid. Du kan vara säker på att en av dessa biljetter passar dig.

Standard SBB-biljetter:

De SBB Standardbiljett är den mest flexibla av alla SBB-biljetter. Denna tågbiljett är för punkt-till-punkt 1 väg eller tur och retur. Med andra ord, SBB-standardbiljetten är det klassiska resekortet. Viktigast, den här tågbiljetten gäller hela dagen du valde vid köpet, och tills 5 är nästa dag. Dessutom, Du kan köpa en SBB point-to-point-biljett för första och andra klassen. En annan stor fördel med de punkt-till-punkt-biljetterna är att barn fram till ålder 6 resa gratis. Med andra ord, du kan resa vart du vill och i vilken klass som helst, på din resa från A till B.

 

 

SBB Day Pass och Saver Day Pass Biljetter:

Med ett Saver Day Pass-resekort, du kan betala så lite som 27 € per resa. Day Pass-biljetten är endast tillgänglig om du får dem i förväg, de finns inte på tågstationen, så tidigt som 60 dagar före avresedatumet. Du kan också beställa denna typ av tågbiljett en dag före resan. Dessutom, Saver Day Pass-biljetten gäller för båtar, bussar, eller spårvagnsresor.

SBB Supersaver Biljetter:

Denna biljettklass är inte lika flexibel som Standard SBB-tågbiljetten, men billigare än andra tågbiljetter. Supersaver SBB-biljetten erbjuder upp till 70% rabatt på standardbiljetter. Till skillnad från standardtågbiljetten, denna typ av biljett erbjuder det lägsta priset på en specifik resa från A till B. Menande, du kan inte hoppa av och på någon station, utom på de stationer du har förbokat.

Day Pass-resekortet ger dig flexibilitet när du reser. Med andra ord, du kan resa när du vill, på avresedagen.

Interlaken till Zürichs tågpriser

Lucerne till Zürich tågpriser

Bern till Zürich tågpriser

Genève till Zürich tågpriser

 

Finns det ett SBB-abonnemang?

Endast lokala medborgare kan köpa GA-resekortet, vilket i grunden är ett kort för allt. GA-resekortet är giltigt den all kollektivtrafik i Schweiz.

Du kan köpa den på:

– SBB-biljettdiskar.

– På SBB: s lokala kundtjänst 848 44 66 88

– Från personalen på SBB-tåg och bussar.

Familia GA resekort

Barn och unga vuxna fram till ålder 16 och deras föräldrar kan njuta av rabatterna på resekortet Familia GA. Detta kort är tillgängligt om minst en familjemedlem har detta SBB-resekort.

Alla innehavare av Familia GA njuter av de kraftigt reducerade priserna för andra GA-resekort. Dessutom, en familj kan bestämma om de vill köpa Familia GA för första eller andra klass.

Seven25 resekort

När du är 25 det handlar om att ha kul, och nu med ett sju25-kort, du kan resa obegränsat från 7 e.m. Menande, Detta resekort gäller mellan 7 pm det 5 är. Så, hur fungerar det? Seven25 laddas på ditt Swiss Pass-resekort och du kan använda det för alla stopp.

Basel till Interlaken tågpriser

Genève till Zermatt tågpriser

Bern till Zermatt tågpriser

Lucerne till Zermatt tågpriser

 

SBB Train Travel in Switzerland

 

Hur länge innan SBB avgår för att anlända?

För att få din SBB och vara i rätt tid, järnvägen rekommenderar att du anländer åtminstone 1 timme innan ditt SBB-tåg avgår. Vi på Save A Train eftersom vi reste mycket på SBB: s tåg, rekommenderar att du kommer till och med 30 minuter i förväg, så du behöver inte rusa genom de stora tågstationerna för att fånga tåget. Dessutom, en timme är tillräckligt med tid för att njuta av butikerna och matställen och få de saker du behöver för tågresa för att vara så smidig som möjligt.

 

Vilka är SBB-tågscheman?

Du kan ta reda på det i realtid på vår hemsida på Save A Train. Skriv bara in din aktuella plats och önskade destination, och vi visar dig den uppdaterade informationen för tågscheman.

 

Vilka tågstationer betjänas av SBB?

Det är över 10 stationer som trafikeras av SBB-tågtrafik.

Zürichs station i SBB är Zürichs centralstation (Det lokala namnet är Zurich HB). Detta är den största SBB-tågstationen i Zürich och ligger i hjärtat av Zürich, nära Floden Limmat.

Bern är huvudstaden i Schweiz och den närmaste tågstationen till universitetet i Bern i Langgasse-kvarteren.

I Genève nuförtiden SBB tränar avgår och anländer från Genèves centralstation, i centrum av staden.

Basel SBB-station är den största gränsstationen i Europa. Det vill säga från Schweiz, du kan resa till Tyskland, Frankrike, Österrike, och Nederländerna med SBB-tågtjänsten. Viktigast, det finns 50 butiker och restauranger i Basel station, där du kan handla allt du behöver för resan. Till exempel, du kan köpa snacks och sista minuten souvenirer. Från Basel SBB-station, och de stora stationerna du kan resa till är Frankfurt, Paris, och Salzburg.

Basel till Interlaken tågpriser

Genève till Zermatt tågpriser

Bern till Zermatt tågpriser

Lucerne till Zermatt tågpriser

 

SBB FAQ

Tillåts cyklar ombord på SBB-tåg?

Cyklar är tillåtna på SBB-tåg. Du kan köpa en biljett till dem på stationen, och registrera cykeln som bagage eller bär dem till tåget som handbagage.

Res barn gratis på SBB-tågen?

Ja i vissa fall, tillsammans med barn yngre än sex år reser gratis. Dessutom, barn från sex års ålder, och upp till deras 16 födelsedagsresor till halva priset.

Är husdjur tillåtna i SBB-tåg?

Ja, hundar är tillåtna så länge de reser i en passagerarlåda eller bagage.

Vad är ombordstigningsförfarandena för SBB?

Du bör anlända till stationen åtminstone 1 timme före tågets avgångstid, och visa ett ID till biljettinspektören för att verifiera.

Vanliga frågor om SBB – Kan jag boka plats i förväg på SBB?

Du kan reservera på tåget a jag vet i förväg för upp till 5 passagerare till priset av 5 € per säte. i alla fall, bokningen måste vara under namnet på en person som reser.

Finns det Wi-Fi-tjänst i SBB?

Ja. Du kan njuta Fri Wi-Fi på alla SBB-tåg och alla resekurser för upp till 60 minuter.

 

Sbb train in heavy snow

 

Om du har läst till denna punkt, du vet allt du behöver veta om dina SBB-tåg och är redo att köpa din SBB-tågbiljett på Rädda ett tåg.

 

Vi har tågbiljetter för dessa järnvägsoperatörer:

DSB Denmark

Danska DSB

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgien

intercity trains

Intercity-tåg

SJ Sweden Trains

SJ Sverige

NS International Cross border trains

NS International Nederländerna

OBB Austria logo

OBB Österrike

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norge

Switzerland Sbb railway

SBB Schweiz

CFL Luxembourg local trains

CFL Luxemburg

Thello Italy <> France cross border railway

fördjupas

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Tyskland

European night trains by city night line

nattåg

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Tyskland

Czech Republic official Mav railway operator

Mav tjeckiska

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

eurail logotyp

Eurail

 

Vill du bädda in den här sidan på din webbplats? Klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-sbb%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden), Eller så kan du bara länka direkt till den här sidan.

Copyright © 2021 - Rädda ett tåg, amsterdam, nederländerna
Lämna inte utan en present - Få kuponger och nyheter !