Läsningstid: 4 minuter
(Senast uppdaterad: 19/08/2022)

A tågresa tvingar oss att pausa, blicka ut genom fönstret och uppskatta lyxen att ta vår tid. Att resa är spännande men kan ibland ta upp all vår energi, ett långt tåg resa är en chans att stänga av och varva ner. Få ut det mesta av din resa – här är våra bästa saker att göra på långa tågresor för att garantera varje resenär en avkopplande och trevlig resa.

 

Lyssna på musik samtidigt som en lång tågresor

Sätt på dig hörlurarna och sakta ner medan du lyssnar på din favoritmusik. Det finns inget bättre sätt att njuta av pittoreska landskap. Slappna av och se det vackra landskapet rusa förbi medan du lyssnar på dina favoritartister.

Dijon till Paris Tåg

Reims till Paris Tåg

Lille till Paris Tåg

Turer till Paris Tåg

 

Lär dig ett nytt språk

Varför inte utveckla en ny färdighet på resa? Om du reser till ett land som talar ett annat språk, en lång tågresa ger möjlighet att plocka upp några ord och fraser.

Milan till Venedig Tåg

Padua till Venedig Tåg

Bologna till Venedig Tåg

Rom till Venedig Tåg

 

Saker att göra på långa tågresor

Det är bra att känna till grunderna för alla språk när du besöker ett främmande land. Lyckligtvis, det finns många apps och podcaster du kan ladda ner den erbjuder kurser inklusive den populära spanska, tysk, italienska, och engelska.

 

Läsa

Läsning är bra för avkoppling och är alltid ett trevligt sätt att fördriva tiden. Långa arbetstider och upptagna liv kan innebära mindre tid för läsning, så en lång tågresa utgör en möjlighet att hoppa in i din bok eller eBook. Om du känner dig lat och vill någon att göra läsning för dig, en ljudbok är ett bra alternativ.

Bremen till Berlin Tåg

Leipzig till Berlin Tåg

Hannover till Berlin Tåg

Hamburg till Berlin Tåg

 

Använda sig av teknologi

med bärbara datorer, iPads, och smartphones till ditt förfogande, det är lätt att hitta underhållning ombord. Fånga upp på din favorit tv-serie eller titta på den film som du har längtat att titta på.

Saker att göra på långa tågresor

Huruvida det finns wifi eller inte, det är en bra idé att ladda ner något program eller film du planerar att titta på innan resan. Ikapp med mycket omtyckta berättelser på skärmen och innan du vet det, du kommer att vara på din destination.

Frankfurt till Prag Tåg

München till Prag Tåg

Berlin till Prag Tåg

Wien till Prag Tåg

 

Besök matsalen

Det är lätt att känna sig trött och trög under en lång tågresa. Efter att ha suttit på ett tåg i timmar, är det viktigt att sträcka på benen när det är möjligt. En kort promenad till matsalen kommer att hjälpa dig att använda tiden och att känna laddas. Gå igenom vagnarna till matsal, titta på landskap, och njut av en dessert med en valfri dryck

Milano till Rom Tåg

Florens till Rom Tåg

Bologna till Rom Tåg

Neapel till Rom Tåg

 

 

Träffa nya människor på långa tågresor

Att resa med tåg kan vara en social upplevelse. Träffa nya människor på tåg är lättare än på andra transportsätt transport. Till skillnad från ett plan, du har friheten att röra dig och umgås med andra resenärer. Det är fascinerande vad man kan lära sig av andra människor och deras berättelser – prata om livet, arbete, och växa ditt nätverk. Fråga personen bredvid dig om boken de läser, erbjuda dem en söt, eller helt enkelt inleda en konversation om destination de reser till. Det passerar samtal du har när reser Europa med tåg som skapar bestående minnen.

Lyon till Marseille Tåg

Paris till Marseille Tåg

Nice till Marseille Tåg

Bordeaux till Marseille Tåg

 

Förbereda dig för nästa lång tågresor

De långa tågresor är ibland det enda perioder av lugn under din resa. Det kan vara en fantastisk chans för dig att tanka och förbered dig för din valda destination. Dricka massor av vatten, äta lite mat, och om möjligt, sova. Använda lång tågresa klokt kommer att hjälpa dig att känna pigg och full av energi - redo för nästa destination.

 

Vad gör du under långa tågresor? Låt oss veta genom att tweeta oss på @SaveATrain! , Här hittar du våra andra sociala kanaler på Saveatrain

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fthings-long-train-journeys%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)