Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 12/11/2021)

Att ta tåget är ett av de bästa sätten att uppleva Europas mest natursköna områden. Njut av spektakulära berg, sjöar, landskap floder och otroligt bedrifter av teknik - Dessa är Vackraste tågresor i Europa.

 

Glacier Express är bland de mest natursköna tågresor i Europa

West Highland telefoni Scenic tågresor, Skottland

Alla ombord på Hogwarts Express! De flesta av de 264km resan är på ett enda spår som ger en glimt av den fantastiska hedar, sjöar, några av de mest avlägsna stationerna i Storbritannien och - att lägga till en skvätt Harry Potter magi - Glenfinnan viadukt som används av Hogwarts Express.

 

Rutt: Paris till Trevlig

Cue lera-kakel-tak byar, snyggt vingårdar, och vackra blå vatten!

En lista av Den mest natursköna tågresor i Europa skulle inte vara komplett utan syd-of-France. Det är känt för sin skönhet, så det är ingen överraskning det gjorde vår lista. Från och med Paris, du är i solros och lavendelfält i Provence bara två timmar senare. Se till att du packar din dräkt, ’Orsakar den franska Rivieran är inte något du vill missa i sommar.

Lyon til Nice tåg

Paris til Nice tåg

Avignon Fina Tåg

Marseille Fina Tåg

 

 

Rhendalen Scenic tågresor, Tyskland

Följ kurvorna över floden Rhen som det gör sin väg från Koblenz till Mainz. Det är bara en femtio minuters resa, men längs rutten, du kommer se slott och vingårdar klamrar sig fast på flodens sluttningar. Det ser verkligen ut som något ur en saga!

Berlin till Koblenz Tåg

Frankfurt till Koblenz Tåg

Wien till Koblenz Tåg

Stuttgart till Koblenz Tåg

 

frukost München och middag i Venedig

3 länder, 3 x vyerna. Hoppa på ett tåg från München till Venedig och få att dricka 3 länder till ett värde av en spektakulär utsikt. Denna linje går genom några av de vackraste bergen, floder, och alpina byar i Österrike, Tyskland, och Italien. 3-in1 av De Vackraste tågresor i Europa.

Milan till Venedig Tåg

Munich till Venedig Tåg

Bologna till Venedig Tåg

Rom till Venedig Tåg

 

Norge

Om du letar efter något som är inte så trångt och annat på den vilda sidan, då denna resa är för dig. Börjar på havsnivå, majestic Fjordland snabbt ger vika för branta klippväggar och frodiga ängar. Var noga med att packa kängor, eftersom tåget stannar vid flera destination vandringsleder.

 

Vår sista för det här inlägget natursköna tågresor i Europa är, Boarding Glacier Express!

St. Moritz till Zermatt. 8 timmars ren natursköna lycka. Det är inte kallas Glacier Express för ingenting. Res genom ett landskap så helig för européerna att järnvägen (tillsammans med Bernina) är en UNESCOs världsarvslista; det är också hem för rinner av mäktiga Rhone och Rhine Rivers.

Zürich till Zermatt Tåg

Geneve till Zermatt Tåg

Bern till Zermatt Tåg

Lucerne till Zermatt Tåg

 

Så nu när du är klar läser, är du redo att göra din egen natursköna tågresor i Europa, på Save A Train vi har den bästa tåg färdbiljetter, på de billigaste priserna, och många betalningsalternativ.

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fscenic-train-trips-europe%2F%0A%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)