Läsningstid: 5 minuter
(Senast uppdaterad: 30/04/2021)

Varje sann vinälskare vet att vin städer i Europa erbjuder prisvärda och fantastiska vin. Från Frankrike till Italien, och vidare, dessa länder identifieras av många att ha de bästa vinerna i världen.

Till viss del, Detta beror på att den idealiska klimatodlingsförhållanden, men det är fortfarande en konst. Inte alla vet hur man gör de mest utsökta viner.

Vinälskare vet att vissa platser är lite svårt att nå med tåg, eftersom de har sina rötter i landsbygden. Tack och lov, Västeuropa har flera städer som fortfarande kan erbjuda dig de bästa vinerna i Europa. Plus, du behöver inte besvära dig att hitta ett sätt att få dem, eftersom alla dessa är nås med tåg. Om utgångspunkten är någon av de stora länderna i Europa, du har en lätt tid att komma dit.

Med allt detta i åtanke, låt oss ta en titt på den ultimata listan över de bästa vin städer i Europa och hur man besöka dem med tåg.

 

Koblenz, Tyskland

Koblenz vin städer i Europa

 

Tyvärr inte känt för alla, Rhen River Valley i Tyskland är fylld med kvalitet vingårdar. De producerar de bästa vinerna i hela Tyskland, och de flesta av dem att nå Koblenz.

Denna lilla stad ligger vid floden Rhen och erbjuder några av de bästa vinbarer och restauranger i regionen. Det är särskilt vacker, inte som vissa andra större städer i området.

Vingårdarna i regionen är känd för att ha världens bästa Riesling vin. Om du bestämmer dig för att besöka den natursköna staden Koblenz, du måste prova ett glas eller två av kallt vitt vin.

Att ta sig till Koblenz är ganska lätt, eftersom det har en av de bästa platserna för alla Rhendalen vin städer. Det är halvvägs mellan två stora tyska städer - köln och Frankfurt, och snabbtåg kommer att Koblenz från båda. Vad mer, Staden ligger på välbesökta Rhendalen natursköna tåg väg.

I slutet, staden är relativt nära gränsen mot Nederländerna, Belgien, Luxemburg, och Frankrike. Det innebär att du kommer att ha några problem att hitta ett tåg från dessa länder samt.

Berlin till Koblenz Tåg

Frankfurt till Koblenz Tåg

Luxemburg till Koblenz Tåg

Stuttgart till Koblenz Tåg

 

wien, Österrike

Wien är inte bara bland de bästa städerna att bo i; det är också bland de bästa vin städerna i Europa. Landet producerar mycket vin i allmänhet, av vilka de flesta är från vingårdar längs Donau dalen. Wien själv är en av de få världens huvudstäder som producerar vin i staden.

Allt detta innebär att du kommer att få chansen att prova de bästa vinerna i landet har att erbjuda, rätt i Wien. dessutom, bör du veta att en flaska vin att njuta av är Weissburgunder.

Wien är huvudstad i Österrike och en av de större städerna i Europa, vilket innebär att du snabbt komma dit med tåg. Det är den centrala järnvägs nav som har kopplingar till flera grannländer.

Salzburg till Wien Tåg

Munich till Wien Tåg

Graz till Wien Tåg

Prag till Wien Tåg

 

Vår självklara val för Top 5 vin städer i Europa är Bordeaux, Frankrike

Bordeaux städer i Europa

 

De av er bekant med viner, vet att Bordeaux i Frankrike är en av de mest kända vin huvudstäder i världen. Det är därför det är på listan över de bästa vin städerna i Europa. Allt vin gjort i denna berömda region flyter in i staden som kan avnjutas.

Bordeaux-viner är kända för sina mineral och frukt anteckningar, från syrlig frukt till sötare mogen frukt. Dessa viner har också den fantastiska förmågan att åldras väl. Skaparna lämnar ofta dem att åldras under flera decennier.

Naturligtvis, du behöver inte försöka gamla viner som kostar en förmögenhet att uppleva regionens bästa viner. Det finns gott om prisvärda viner med ett exceptionellt pris-värde förhållandet. Den översta vin du måste försöka här är Red Bordeaux.

Nå staden kommer inte vara ett problem, oavsett var du befinner dig i Västeuropa. Vad mer, de flesta av de tåglinjer går till Bordeaux erbjudande höghastighetståg. Du behöver bara ett par timmar att nå staden från var som helst i Frankrike. Tåget från Paris når Bordeaux på mindre än 3 timmar!

Toulouse till Bordeaux Tåg

Paris till Bordeaux Tåg

Lyon till Bordeaux Tåg

Marseille till Bordeaux Tåg

 

florens, Italien är vår sista vin städer i Europa

Juvelen i Toscana, om inte alla Italien, Florens är den perfekta staden med de bästa vinerna i landet. Det finns flera byar runt om i staden som producerar underbara Sangiovese vin och alla av dem förtjänar att vara med på listan över vin städer i Europa. Dessa underbara byar och den fantastiska italienska inredningen är svåra att nå, men staden Florens är.

Du kan nå staden med tåg från någonstans i Italien, eller vidare, tycka om Schweiz och Frankrike. Det finns regelbunden, höghastighetståg som går flera gånger varje dag från Milano och Rom, men också från Venedig. Dessa resor tar mindre än två timmar, och du får chansen att se vackra kullar och fält i Italien.

Rimini till Florens Tåg

Rom till Florens Tåg

Pisa till Florens Tåg

Venedig till Florens Tåg

 

 

Så är du redo att njuta av vin städer i Europa? SaveATrain.com hjälper dig att komma till någon stad i Europa, snabb, billig, och med ett leende!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss en kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fwine-cities-europe%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)