Läsningstid: 3 minuter
(Senast uppdaterad: 12/11/2021)

Tågresor i Italien erbjuder inte bara komfort utan några imponerande utsikt. En av de bästa sakerna med att ta tåg i Italien är möjligheten att titta på vackra landskap när du reser från en plats till en annan. I vissa delar av Italien, Det finns natursköna tågsträckor som är mer än bara sätt transport. Dessa natursköna tåg kommer att behandla dig till kustnära utsikt, dramatiska bergslandskapet, glittrande sjöar och så mycket mer. Här är 5 mest natursköna tågresor i Italien.

 

Låt oss öppna listan över 5 mest natursköna tågresor i Italien med – Levanto till La Spezia – Fem länder

Tågsträckor som följer Italiens dramatiska kustlinjer är bland de roligaste. De Cinque Terre järnväg serverar de fem italienska Rivierans byar i regionen på ett dramatiskt sätt. Koppla av bakom panoramafönster och njut av vackra berg, det turkosa havet, bucolic vingårdar, och olivträd. Ta ett tåg mellan Levanto och La Spezia för en kort men vacker pittoreska resa. När du har nått din destination, du kan sedan tillbringa dag vandring den fantastiska byn.

Florens till Levanto Tåg

Florens till La Spezia Tåg

Rom till La Spezia Tåg

La Spezia till Levanto Tåg

 

Neapel till Sorrento

Res från Neapel till Sorrento och passera genom de arkeologiska platserna i Herculaneum och Pompeji. Denna fantastiska resa ger utsikt över Vesuvius och Neapelbukten på vägen. Detta tågresa är definitivt en av de mest natursköna tågresor i Italien.

Milan till Neapel Tåg

Florens till Neapel Tåg

Bari till Neapel Tåg

Rom till Neapel Tåg

 

 

Rimini till Catania – tillsammans med Italiens östkust

Det bästa sätt att resa från Norra Italien till södra Italien är ned östkusten med tåg. Linjen löper parallellt med kusten för en hel sex timmars otroligt landskap. Starta vid Rimini, ta en plats vänd framåt och ta en picknick med dig för en fantastisk resa! På väg till Catania, tåget korsar citron lundar och lavaflöden, med stannar vid några intressanta stationer under hela resan.

Messina till Catania Tåg

Syracuse till Catania Tåg

Taormina till Catania Tåg

Palermo till Catania Tåg

 

Venedig till Florens – 5 mest natursköna tågresor i Italien

Upptäck två av Italiens berömda städer med en vacker tågresa däremellan. De resa från Venedig till florens tar dig längs hisnande landskap och charmig städer. Denna resa är bara två timmar lång men är verkligen en berikande upplevelse. Det finns inget bättre sätt att resa mellan de två städerna.

Rimini till Florens Tåg

Rom till Florens Tåg

Milan till Florens Tåg

Venedig till Florens Tåg

 

Milano till Bolzano är vår sista val för 5 natursköna tågresor i Italien

Upplev en underbar tågresa från Milan till Bolzano. Tar dig från mode huvudstad i världen till de ojämna och dramatiska klipp bergen som utgör de italienska alperna. Se Italiens gamla städer, storslagen natur och de vackraste och fotograferade bergen i Europa. Mata in Bolzano är som att lämna Italien och in Germany, denna lilla stad är tyska i utseende, eftersom det var en del av Österrike före första världskriget. denna natursköna tågresa är magiska!

Trento till Bolzano Tåg

Milan till Bolzano Tåg

Bologna till Bolzano Tåg

Venedig till Bolzano Tåg

 

Funderar på att ta ett tåg till din favorit europeisk stad? Gå till vår hemsida Saveatrain.com för att kolla in alla våra exklusiva priser och börja planera ditt nästa äventyr!

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, klicka sedan här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F5-most-scenic-train-journeys-in-italy-save-a-train-blog%2F%3Flang%3Dsv – (Scrolla ner för att se den inbäddade koden)