Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 11/04/2021)

Att resa till Europa reser tillbaka i tiden till ett förtrollat ​​palatsland, skogar, och den vackraste naturen och vattenfallen. Oavsett om du reser till Italien eller Schweiz, planerar a 2 månaders euro-resa, eller bara ha en vecka för ett europeiskt land, du måste få tid att utforska 1 av de vackra vattenfallen i Europa, listade i vår 7 de vackraste vattenfallen i Europa.

 

1. De vackraste vattenfallen i Europa: Marmore vattenfall, Italien

Vattenfallet i Marmore når 165 m med den högsta av 3 på höjden av 85 m. Därför, det högsta konstgjorda vattenfallet i Europa är Marmore-vattenfallet. Detta hisnande vattenfall ligger i hjärtat av regionen Umbrien och skapades av forntida romare.

De vitfärgade klipporna och vattenfallet på flera nivåer nås enkelt med tåg från Rom Termini till staden Terni. Tågen till Terni är mycket frekventa och ett tåg avgår varje timme. När du anländer till Terni tågstation, det finns bussar som kan ta dig till vattenfallet. Det finns en entré till vattenfallen.

dock, med Trenitalia-tågbiljetten får du rabatt och det är en annan fördel för att resa med tåg till Marmore vattenfall:)

Ett litet insiders tips från oss till dig, det finns bra restauranger vid foten av Marmore-vattenfallen, men vi rekommenderar starkt att ta en panini att gå på Da Panzerotto. Ha en picknick på ett lugnt ställe vid vattenfallet är mycket bättre än den turistiska upplevelsen.

Rom till Terni biljetter

Florens till Rom biljetter

Pisa till Rom biljetter

Neapel till Rom biljetter

 

Marmore, Italien

 

2. Geotermiska vattenfall, Italien

Det mest kända och fotograferade vattenfallet i Italien är det geotermiska vattenfallet i byn Di Saturnia. Beläget i Toscana, Saturnia varma källor är en av de vackraste naturliga varma källor i Europa. Denna lilla stad är hem för de berömda varma källorna sedan romartiden. Din Toscana-semester kommer inte att vara komplett utan en dag i Saturnias heta vattenfall. Fjädrarna är utmärkta för avkoppling efter att ha besökt de andra vackra vattenfallen i närheten, Kvarn, och Gorellos fall.

De fantastiska Saturnia-vattenfallen är en tågresa borta från Rom. Först, du tar tåget till Orbetello-Monte Arg. och därifrån kan du nå de vackra vattenfallen med bil eller taxi, allt på mindre än 3 timmar från Rom.

Rom till Orbetello Monte Argentario biljetter

Genua till Florens Tåg

Sestri Levante till Rom Tåg

Parma till Florens Tåg

 

De vackraste vattenfallen i Italien

 

3. De vackraste vattenfallen i Europa: Rhen vattenfall, schweiz

Med utsikt över slottet Worth och palatset Schloss Laufen, Rhinen vattenfall är ett av de bredaste vattenfallen i Europa. Vid första ögonkastet, Rhinen vattenfall verkar vara mycket kort, men de är väldigt breda. Du kommer att kunna upptäcka dessa vackra vattenfall i all sin härlighet från a båttur i floden.

Det är bäst att besöka Rhen-vattenfallen på sommaren efter att is smälter och allt runt är frodig grönt. Rhinen vattenfall är en 50 minuter med tåg från Zürich och det finns faktiskt två tågstationer på båda sidor om vattenfallen. Därför, det är väldigt lätt att resa till de fantastiska vattenfallen både för familjer och Ensamresenärer resenärer~~POS=HEADCOMP.

München till Zürich biljetter

Berlin till Zürich tågbiljetter

Basel till Zürich tågbiljetter

Wien till Zürich tågbiljetter

 

rhen, Schweiz ett av de vackraste vattenfallen i Europa

 

4. Staubbach Falls, schweiz

Med utsikt över en söt alpin by, Staubbach vattenfall i Lauterbrunnen dalen i Schweiz är magnifik. Landskapet kring detta höga vattenfall liknar en romantisk målning. Det finns faktiskt 72 vattenfall i Lauterbrunnen dal, men utan tvekan, Staubbach vattenfall är det mest natursköna och romantiska av dem alla. På våren, dalen upplevs i underbara färger och den bekväma temperaturen möjliggör vandring och utforska området.

Vissa säger att den schweiziska dalen har inspirerat J.R.R Tolkeins roman Rivendell, som kanske stannade i den lilla byn och beundrade utsikten över vattenfallet från ett kafé vid dess fötter.

Staubbach vattenfall ligger i närheten av staden Bern och du kan komma till Lauterbrunnen dal på mindre än 3 timmar med tågresor från Luzern eller på mindre än 4 timmar från Genève. Från tågstationen, vattenfallen är en promenad bort och du behöver bara korsa stadens centrum.

Lucerne till Lauterbrunnen biljetter

Geneve till Lauterbrunnen biljetter

Lucerne till Interlaken biljetter

Zürich till Interlaken biljetter

 

Staubbach Falls, schweiz

 

5. De vackraste vattenfallen i Europa: Stuibenfall, Tyrol, österrike

Om du älskar extremt och letar efter särskilt vackra vyer, du kommer absolut att älska Stuibenfall vattenfallet i Tyrol. Hängbroarna och spiraltornen gör vandringen till detta fantastiska vattenfall spännande och spännande. Tyrols högsta och största vattenfall är 2,4 km, så att du kan utforska det i en dagstur vandring. De vandringsstig börjar och slutar vid parkeringen i staden Umhausen.

Du kommer säkert att träffa många vandrare och turister längs vägen, så oroa dig inte för att känna dig ensam eller gå vilse.

München är bara 3 timmar bort med tåg från Stuibenfall. Så, det betyder att du lätt kan fly till helgen från den livliga staden till ett av de vackraste vattenfallen i Europa. Så, du kommer att njuta av både landsbygden och München på din vårsemester i Europa.

Salzburg till Wien biljetter

München till Wien biljetter

Graz till Wien biljetter

Prag till Wien biljetter

 

De vackraste vattenfallen i Europa

 

6. Krimml Falls, österrike

Ligger i Österrike största nationalpark, High Tauern National Park, Krimml-vattenfallet är ett trestegs vattenfall, nå 1490 m i höjd och 380 m hög. Forntida skogar, fauna, kronhjort, och örnar är bara några av parkens invånare som kan korsa vägar med dig på väg till ett annat fantastiskt vattenfall i Europa. Om du är en campingentusiast och erfaren vandrare, denna park och Krimml-vattenfall kommer att vara ganska ett oförglömligt äventyr i de österrikiska högländerna.

Landskapet runt vattenfallen är särskilt anmärkningsvärt på våren efter att snön smälter när Krimml-vattenfallet häller, fågelsång och den magnifika faunan som vaknar efter den långa vintern.

Du kan antingen köra eller ta ett tåg & buss till Krimml vattenfall. Resan är mindre än 3 timmar från Salzburg och det är ingen gång att du promenerar i Österrikes paradis.

München till Innsbruck biljetter

Salzburg till Innsbruck biljetter

Oberstdorf till Innsbruck biljetter

Graz till Innsbruck biljetter

 

 

7. Vattenfall i Gavarnie, frankrike

Beläget i en frodig grön dal, de höga Gavarnie-vattenfallen i Frankrike är 422 meter hög och mycket populär bland turister. Med utsikt över Hautes Pyrenees, Gavarnie-vattenfallet är både romantiskt och perfekt för seriösa vandrare som vill utforska och erövra den Franska Pyrenéerna. Gavarnie vattenfall är bara 40 minuters bilresa från byn Gavarnie.

De vackra vattenfallen ligger på gränsen mellan Frankrike och Spanien i de spektakulära Pyrenéerna och bara 4 timmar bort från Toulouse med tåg.

Europa är ett drömmål för ensamresenärer och familjer. Det är väldigt lätt att resa över Europa och alla vackra vattenfall på vår lista är mycket tillgängliga med tåg eller buss, för dagsturer eller camping, för erfarna resenärer eller nybörjare som känner sig äventyrliga och drömmer om att utforska det bästa av Europas natur.

Amsterdam till Paris biljetter

London till Paris biljetter

Rotterdam till Paris biljetter

Bryssel till Paris biljetter

 

Gavarnie, Frankrike vattenfall

 

Här på Spara A Train, Vi hjälper dig gärna med att hitta de billigaste tågbiljetterna och resvägarna till någon av de vackra vattenfallen på vår lista.

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “7 De vackraste vattenfallen i Europa” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länkar till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/most-beautiful-waterfalls-europe/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)