Läsningstid: 6 minuter
(Senast uppdaterad: 30/04/2021)

Neapel är en underbar, kvintessensen italienska staden. Den är fylld med kullar, gamla byggnader, och andra små och söta underverk. Det är i huvudsak den perfekta italienska staden för alla som vill uppleva den äkta italiensk anda och de bästa dagsturer från Neapel.

i alla fall, det är inte allt. Du behöver gå till Neapel för de magnifika pizzor de gör. Pizzor är inte vardagen typ hittar du var som helst i världen. Napoli pizza är något unikt och har en smak som inte kan matchas.

Men vi avvika. Om du befinner dig i Neapel, Du bör inte ägna all din tid förundras över skönheten i staden och äta sin härliga pizza. Du måste också besöka omgivningen. Det beror på Neapel har några av de mest vackra omgivningarna i hela Italien. Från den massiva Pompeji ruinerna till den pittoreska och förståe berömda Amalfikusten - du kan se en hel del.

Med det i åtanke, Vi trodde att vi skulle hjälpa dig genom att ge dig den ultimata listan över de sju bästa dagsturer från Neapel, Italien. Låt oss börja:

 

1. En av de bästa dagsturer från Neapel: Ruinerna av Herculaneum

Vi ville börja inte med det uppenbara, men mindre uppenbara. Herculaneum är mindre kända kusin till Pompeji. Den numera berömda 79 AD utbrott av Vesuvius förstörde både Pompeji och den angränsande Herculaneum.

i alla fall, i dag, alla utmärkelser gå till Pompeji. Nästan varje person i världen vet vad Pompeji är, men mycket få känner till Herculaneum. Detta är en stor skam om du frågar oss.

För det första, Herculaneum är mer bevarad. När du kommer dit, hittar du de flesta av husen och andra monument nästan intakt.

Andra, Herculaneum är sällan trångt. Som vi redan har sagt, dessa ruiner är mindre kända och besöks i mindre antal. Det är också mindre och lättare att se närmare.

Resa Herculaneum är mycket lätt, som tåg gå till det från Neapel varje timme eller så. Du behöver inte ens oroa dig för tid som du kommer att ha gott om det för att se dessa ruiner.

Milan till Neapel Tåg

Florens till Neapel Tåg

Venedig till Neapel Tåg

Pisa till Neapel Tåg

 

The Ruins Of Herculaneum

 

2. Pompeji

Även om Herculaneum är vackrare, enligt vår åsikt, du kan inte missa Pompeii. Väl, de bästa dagsutflykter från Neapel alltid måste inkludera både Pompeji och Herculaneum.

Hela staden Neapel lever i skuggan av den mäktiga Vesuvius. i alla fall, bara Pompeji kan verkligen säga att det känner till makt Vesuvius. Du kan se berget när Pompei, och du kan verkligen förstå styrkan i den enda aktiva vulkanen i Europa.

När du går till Pompeji, du måste vara redo. Platsen är mer massiv än de flesta tror, så du måste gå dit så tidigt som möjligt. Dessutom, Om du går på sommaren, det är väldigt varmt, så du kommer att behöva föra massor av vatten.

i alla fall, komma till Pompeji är den lättaste delen. Du kan snabbt nå den från Neapel via tåg, som går där under hela dagen.

Neapel till Pompeji Tåg

Torre Del grekiska Tåg till Pompeji

Pompeji till Nocera Lägre Tåg

Tåg till Salerno Nocera Inferiore

 

Pompeii Best Day Trips from Naples

 

3. En av de bästa dagsturer från Neapel: Vesuvius

Naturligtvis, Inget besök till Neapel kan vara komplett utan att se Vesuvius. Du bokstavligen inte kan gå utan att se det på grund av sin massiva storlek som kan ses från nästan var som helst i Neapel.

i alla fall, du bäst kan uppleva det inte på avstånd, men genom att står på den. Berget är mycket lång, men du kan fortfarande ta en organiserad tur och vandra upp i en timme eller mindre. Du kommer att finna det utmanande, men de erfarenheter som du kommer att få på toppen är helt värt det.

För att nå Mount Vesuvius, allt du behöver är att ta ett snabbtåg från Neapel som tar dig nära botten till Ercolano Scavi station. Då måste du ta en av de Vesuvio Express bussar som går till startpunkten för måttligt utmanande vandring.

Tåg till Salerno Mercato San Severino

Pescara till Neapel Tåg

Bracciano till Manziana Tåg

Santa Marinella till Bracciano Tåg

 

Mount Vesuvius

 

4. Positano på Amalfikusten

Hela Amalfikusten är bara tigger ses. När du åker dit, du snabbt inse varför. De massiva klippor är respektingivande inspirerande, och skönheten i havet är obeskrivlig.

Du behöver ta ett tåg rida till antingen Sorrento eller Salerno. Sedan kan du ta en buss eller hyra en bil för att gå över de små vägar som korsar Amalfikusten.

Positano är rätt i mitten av kusten och är den mest vacker stad på det. Om du någonsin såg några bilder av städer på Amalfikusten, du har troligen sett Positano. Den berömmelse som omger staden förtjänade, som landskapet är hänförande.

Bari till Neapel Tåg

Drivlinor till Neapel

Salerno till Neapel Tåg

Taranto till Neapel Tåg

 

 

5. En av de bästa dagsturer från Neapel: Sorrento

Sorento är en liten stad som sitter på motsatt sida av Amalfikusten. Det är alltså närmare till Neapel, och du kan också mycket lätt att nå det via lokalt tåg rader.

Staden har ett par slående stränder och en magnifik gamla stan. De flesta gå till Sorrento, inte för havet och skrämmande klippor, men för historien. Sorrento är verkligen en utmärkt gammal italiensk stad. Det är mycket mindre än Neapel och har den riktiga gamla italienska anda endast små italienska städer i söder kan ha.

Dessutom, du borde definitivt besöka Sorrento på en av dina bästa dagsutflykter från Neapel på grund av Capri. Ön Capri ligger i närheten och är utan tvekan en av de vackraste små öarna du någonsin kommer att se.

Foggia till Neapel Tåg

Tivoli till Neapel Tåg

Temoli till Neapel Tåg

Lecce till Neapel Tåg

 

Sorrento Best Day Trips from Naples

 

6. Ön Ischia

Flera vackra öar surround Neapel. i alla fall, i särklass vackraste är Ischia, och här är varför:

  • Ischia är den största ön i Neapelbukten
  • Ischia har allt: stränder, termiska vatten, restauranger, och magnifika byggnader

Det är den bästa platsen för avkoppling i Neapel. Du kan också få till det snabbt genom att ta en båt från centrala Neapel.

Salerno till Maratea Tåg

Bari till Maratea Tåg

Neapel till Maratea Tåg

Drivlinor till Maratea

 

Island Of Ischia

 

7. Kungliga slottet i Caserta: Den italienska Versailles

De kallar inte denna massiva 1200 room slott den italienska Versailles för ingenting. Palatset är fylld med monumentala trappor och är en Unescos världsarvslista. Du hittar också påkostade kungliga lägenheter och en samling av Presepi - julkrubbor i Neapel.

Allt som allt, du kan inte gå fel genom att besöka denna massiva palace. Du kan ta ett tåg från centralstationen i Neapel och komma ut på Caserta station. Palatset är bara en kort promenad efteråt.

Neapel till Caserta Tåg

Salerno till Caserta Tåg

Ström till Caserta Tåg

Bari till Caserta Tåg

 

Versailles Best Day Trips from Naples

 

Så, där har du dem, de sju bästa dagsturer från Neapel. Om du vill att verkligen uppleva skönheten i Neapel, du behöver gå på alla dessa resor. Också, Om du vill veta mer, gärna kontakt Rädda ett tåg.

 

 

Vill du bädda in våra blogginlägg “7 Bästa Dagsutflykter från Neapel i Italien” på din webbplats? Du kan antingen ta våra bilder och text och ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg. Eller klicka här: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-day-trips-naples/?lang=sv Deen- (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)