Läsningstid: 7 minuter
(Senast uppdaterad: 10/09/2021)

Ringer till alla äventyrsknarkare och sökande! Vill du veta vilka som är de bästa startpunkterna för vandring och hur du kommer dit med tåg? Då är du på rätt plats!

 

Bästa vandra startpunkter: FEM TERRE Coastal Trail - Italien

 

CINQUE TERRE Hiking Start Points

 

Vandring i Cinque Terre är ett av de bästa saker att göra i Italien, och en av de bästa vandring startpunkter. Dess vandringsleder är bland de vackraste i Europa och om du är en utomhus älskare eller bara någon som vill träna i mellan dekadent italienska rätter, det är ett av de mest givande sätten att njuta av Italiens spektakulär kustlinje.

Men när du vandra Cinque Terre du behöver komma förberedda. Från att förstå trail svårt att packa rätt saker och gå i rätt tid på året, vara välinformerad kommer att göra skillnaden mellan en livsförändrande vandring och en utmattande slit.

Hur man tar sig dit med tåg:

En gång i Italien, med hjälp av Save A Train, tåget är fortfarande det bästa sättet att nå Cinque Terre. Det finns en lokal tåg, de Cinque Terre Express tåg, som löper längs kusten mellan stationer Centrale La Spezia och Levanto. Den stannar vid alla fem städer (Monterosso, Corniglia, Vernazza, Manarola, Riomaggiore), och du måste ta det att röra sig mellan dem när du är i området (om du väljer att vandra på ofta utmanande spår). Från och med sommaren 2016, kostnaden för Cinque Terre Express är € 4 per resa. Under lågsäsong, vanligtvis från november till mars, kostnaden sjunker till € 1,80. Detta tåg erbjuder inte reserverade sittplatser.

• Kommer från Florens eller Rom: Det finns några direkta tåg per dag från Firenze Santa Maria Novella station till La Spezia Centrale; andra kräver att du byta tåg i Pisa. Priserna börjar på 13,50 €. På La Spezia, förändras till Cinque Terre Express.

Florens till Levanto Tåg

Florens till La Spezia Tåg

Rom till La Spezia Tåg

Rom till Levanto Tåg

 

Bästa vandra startpunkter: EAGLES Walk - ÖSTERRIKE

De Eagle Walk är gjord av 23 länkade stadier, vilka följer en med en otrolig väg genom Tirol. De bästa vandring startpunkter i regionen, många sektioner kan lätt nås med linbana och avslutade som en fullständig- eller halvdag tur. Vi skulle vilja presentera dig till vår favorit i den här bloggen.

Oavsett om du planerar en dag vandring eller en multi-veckors äventyr i bergen, hittar Eagle Walk vara en stor naturupplevelse. Det erbjuder enastående möjligheter att utforska, erfarenhet, och ansluta med naturen.

Vår Top Pick: Sjön Zireiner See

En halvdagars promenad för tillfälliga vandrare. Från Kramsach i Nedre Inndalen, ta stolliften till Sonnwendjoch house. En kort promenad leder till den idylliska Zireiner sjön, som ligger i en dal nästan 1.800 meter över havet - ett bra ställe att svalka dig i den varma sommar månader. Vandringen fortsätter att Zireiner Alm betesmark (1,698m) innan han återvände till toppen av stolliften, så att du kan åka tillbaka till Inn Valley.

Hur man tar sig dit med tåg:

Det är lätt att resa från STORBRITANNIEN till Österrike med tåg. Du kan gå från london till Wien, Salzburg eller Innsbruck på en enda dag höghastighetståg. Eller ta en lunch Eurostar från London till Bryssel, en Thalys hög hastighet tåg till köln, och den utmärkta Nightjet sleeper tåg till Innsbruck, Linz, eller Wien över natten. Väl där, komma till Tirol är lätt med sitt omfattande nätverk av offentliga transport. Det är lätt att resa runt i området med hjälp av tåg. Vandrare som vill ta på sig en del av eller hela Eagle Walk kan komma start och mål punkter varje steg med hjälp av den lokala kollektivtrafiken.

London till Bryssel Tåg

Bryssel till Köln Tåg

Köln till Wien Tåg

Köln till Innsbruck Tåg

 

Bästa vandra startpunkter: CAMINO DE SANTIAGO I SPANIEN

CAMINO DE SANTIAGO – SPAIN Trail

 

Camino är känd på engelska som ett sätt att St James. Alla Camino pilgrimsfärd vägar leder till Santiago de Compostela eftersom det är där resterna av St. James, (Santiago), upptäcktes i det nionde århundradet. Pilgrimsfärden var populära i den 10: e, 11th, och 1100-talet och sedan långsamt minskat i popularitet.

Vid 20-talet, nästan ingen gick någon av de vägar. Sedan i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet rutten blev av intresse för ett fåtal. De började att skriva och kartlägga vägar igen.

I den 21: a århundradet, tanken på en pilgrimsfärd är kanske pittoreska. i alla fall, ansträngningen att gå en månad och kopplas bort från moderna enheter är oerhört befriande.

camino Rutter:

 

Camino Spain possible Routes

 

Sarria är staden föredras av pilgrimer som den punkt där de går ombord på Camino de Santiago. Av de mer än 300,000 pilgrimer som färdades Santiago de Compostela i 2017, några 60% hade valt att följa Camino Frances. Och mer än 80,000 av dem valde Sarria som utgångspunkt. Den främsta anledningen till att välja Sarria är att det erbjuder det minsta avstånd som krävs för att pilgrimer ska få Compostela (pilgrimen certifikat). Avståndet till Santiago kan täckas på bara fem steg och har ett stort antal boendealternativ och tjänster för pilgrimer. Sarria är lätt att komma till på kollektivtrafiken från olika delar av Spanien.

Hur får man till Sarria med tåg:

Tåget är en av de mest bekväm alternativ om du reser från Madrid till Sarria. Det finns en direkt förbindelse som lämnar Madrid Chamartin tågstationen två gånger om dagen, med en resa tid av ungefär sex timmar. Dessutom, finns det olika tåg som ansluter Madrid med Santiago de Compostela och Lugo, Galiciska städer som det är mycket lätt att komma till Sarria, med flera direktförbindelser varje dag. Du kan konsultera alla tider och frekvenser genom att kontakta Renfe, Spaniens nationella järnvägsföretag.

Tåget är också det bästa alternativet när du reser från Barcelona. Det finns dagliga direkta länkar från Barcelona (eller så kan du ändra på Monforte de Lemos), med tåg under dagen (om du kombinerar AVE eller höghastighetståg med Lång distans alternativ) och nattåg. Den genomsnittliga restid från Barcelona är 12 timmar. Tåget från Barcelona till Sarria ansluter även med andra större städer som Tarragona, Lleida, Zaragoza, Pamplona, Vitoria, Burgos, Palencia, och Leon.

Från Santiago de Compostela, Renfe erbjuder två dagliga tåg till Sarria: en vid 5 e.m (två timmars restid); och vid 6.07 e.m (med en restid på nästan fyra timmar).

från Lugo, de tåg är också den mest bekväma alternativet. Renfe erbjuder många dagliga förbindelser som tar dig till Sarria från Lugo i 30 minuter.

 

Bästa vandra startpunkter: Westweg TRAIL - TYSKLAND

WESTWEG TRAIL – GERMANY View

 

Man kan säga att Westweg leden är ursprunget till alla tyska långväga vandringsleder. Det blev den första utsedda vägen i sitt slag tillbaka i 1900. Sedan dess, leden har vuxit att täcka ett avstånd av 177 mil (285 kilometer) - start i Pforzheim i norr och slutar i Basel i söder.

I motsats till Mittelweg och Ostweg, den Westweg tar du oftast genom den västra delen av bergen. Och när du går, du kommer att se den naturliga mångfalden i den största tyska låga bergskedjan. De täta gran och granskogar. Detta är vad som ger bergskedjan sitt namn, de trädlösa vidderna i norra Svart skog. Tyst fjällsjöar, panorama- berg crests, glacial dalar, och berg.

Mellan, du bestiga de högsta topparna och om igen. Du vandra över platån i Hornisgrinde och besöka Belchen och Hochblauen. Njut av utsikten på Schliffkopf och strövar omkring på höga heden runt Hohloh. En sann höjdpunkt din vandring, självklart, blir bestigningen av Feldberg. Det högsta berget i Schwarzwald.

Hur får man till Westweg med tåg:

De flesta vandringssträckor kan delas upp i hanterbara avstånd. Det beror på att de flesta byar längs vandringsleder kan vara nått väl med tåg. Stor hjälp för att planera vandringen är den allmänna kartan kostnadsfritt av Schwarzwald Tourismus GmbH (Ludwigstrasse 23, 79104 Freiburg, www.blackforest-tourism.com). Den visar alla tåg- och busslinjer för KONUS i regionen och bortom.

Dessutom, många samhällen har särskilda tips för vandringsturer och dagsturer för deras Konus gäster. Om du planerar en längre vistelse kan det vara bra att få en SchwarzwaldCard samt. Detta kort är en god investering om du använder rabatter är anslutna till kortet intensivt.

Offenburg till Freiburg Tåg

Stuttgart till Freiburg Tåg

Leipzig till Freiburg Tåg

Nürnberg till Freiburg Tåg

 

 

Redo att sätta på dina kängor och njuta av några naturen vandring? Boka ditt tåg inom några minuter och utan extra avgifter på Rädda ett tåg!

 

 

Vill du bädda in vårt blogginlägg på din sida, du kan antingen ta våra bilder och text och bara ge oss kredit med en länk till detta blogginlägg, eller klicka här: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-hiking-start-points%2F%3Flang%3Dsv– (Rulla ner lite för att se den inbäddade koden)