Waktu membaca: 7 minit
(Lepas Kemaskini: 10/09/2021)

Memanggil semua penggila dan pencari pengembaraan! Adakah anda ingin mengetahui apakah titik permulaan pendakian Terbaik dan bagaimana menuju ke sana dengan kereta api? Kemudian anda berada di tempat yang betul!

 

BEST POINTS mendaki START: LIMA TERRE PANTAI TRAIL - ITALY

 

CINQUE TERRE Hiking Start Points

 

Hiking di Cinque Terre adalah salah satu perkara yang terbaik untuk dilakukan di Itali, dan salah satu daripada Best titik mula mendaki. laluan mendaki Its adalah antara yang paling indah di Eropah dan jika anda adalah seorang penyayang luar atau hanya seseorang yang mahu senaman di antara picisan makanan Itali, ini adalah salah satu cara yang paling bermanfaat untuk menikmati makanan Itali garis pantai yang menakjubkan.

Tetapi apabila anda berjalan Cinque Terre anda perlu datang bersedia. Daripada memahami kesukaran jejak untuk pembungkusan perkara yang betul dan akan pada masa yang betul dalam setahun, yang mendapat maklumat akan membuat perbezaan antara kenaikan yang mengubah hidup dan bekerja keras lelah.

Bagaimana untuk sampai ke sana dengan kereta api:

Sekali di Itali, dengan bantuan Save A Train, kereta api itu masih cara terbaik untuk sampai ke Cinque Terre. Ada kereta api tempatan, yang kereta api Cinque Terre Express, yang berjalan di sepanjang pantai di antara stesen Centrale La Spezia dan Levanto. Ia berhenti di semua lima bandar-bandar (Monterosso, Corniglia, Vernazza, Manarola, Riomaggiore), dan anda akan perlu untuk bergerak di antara mereka apabila anda berada dalam kawasan ini (melainkan anda memilih untuk berjalan kaki di laluan yang sering mencabar). Pada musim panas 2016, kos Cinque Terre Express adalah € 4 setiap perjalanan. Semasa di luar musim, biasanya dari November hingga Mac, kos jatuh kepada € 1.80. kereta api ini tidak menawarkan reserved tempat duduk.

• Tiba dari Florence atau Rom: Terdapat beberapa kereta api terus setiap hari dari stesen Novella Firenze Santa Maria ke La Spezia Centrale; yang lain memerlukan anda untuk menukar kereta api di Pisa. Harga bermula dari € 13.50. Di La Spezia, berubah menjadi Cinque Terre Express.

Florence untuk Trains Levanto

Florence untuk Trains La Spezia

Rom ke Trains La Spezia

Rom ke Kereta api Levanto

 

BEST POINTS mendaki START: EAGLES WALK - AUSTRIA

yang Eagle Walk diperbuat daripada 23 peringkat dikaitkan, yang mengikuti laluan nafas pengambilan melalui Tirol. The Best titik mula mendaki di rantau ini, banyak bahagian boleh diakses dengan mudah dengan kereta kabel dan siap sebagai penuh- atau setengah hari pelancongan. Kami ingin memperkenalkan anda kepada seksyen kegemaran kami blog ini.

Sama ada anda merancang kenaikan sehari atau pengembaraan multi-minggu dalam gunung, anda akan mencari yang Eagle Walk untuk menjadi hebat pengalaman luar. Ia menawarkan peluang yang hebat untuk menjelajahi, pengalaman, dan berhubung dengan alam semula jadi.

Pick Top kami: Lake Zireiner Lihat

Berjalan setengah hari untuk pejalan kaki sekali-sekala. Dari Kramsach dalam Lower Inn Valley, mengambil lif kerusi ke rumah Sonnwendjoch yang. Dengan berjalan kaki singkat membawa kepada yang indah Zireiner tasik, yang terletak di sebuah lembah hampir 1,800 meter di atas paras laut - tempat yang hebat untuk menyejukkan diri di panas musim panas bulan. berjalan terus Zireiner Alm padang (1,698m) sebelum kembali ke bahagian atas lif kerusi, membolehkan anda untuk menunggang kembali turun ke Inn Valley.

Bagaimana untuk sampai ke sana dengan kereta api:

Ia mudah untuk perjalanan dari UK ke Austria dengan kereta api. Anda boleh pergi dari London ke Vienna, Salzburg atau Innsbruck dalam satu hari oleh kereta api laju. Atau mengambil waktu makan tengahari yang Eurostar dari London ke Brussels, yang Thalys kelajuan tinggi kereta api kepada Cologne, dan Nightjet yang cemerlang kereta api tidur ke Innsbruck, Linz, atau Vienna semalaman. Pernah kesana, sampai ke Tirol mudah dengan rangkaian menyeluruh ramai pengangkutan. Ia adalah mudah untuk perjalanan di seluruh rantau ini menggunakan kereta api. Pejalan kaki yang ingin mengambil bahagian atau semua Eagle Walk boleh mengakses permulaan dan penamat mata setiap peringkat menggunakan pengangkutan awam tempatan.

London untuk Trains Brussels

Brussels untuk Trains Cologne

Cologne untuk Trains Vienna

Cologne untuk Trains Innsbruck

 

BEST POINTS mendaki START: CAMINO DE SANTIAGO - SPAIN

CAMINO DE SANTIAGO – SPAIN Trail

 

Camino dikenali dalam bahasa Inggeris sebagai Way of St James. Semua laluan Camino haji membawa ke Santiago de Compostela kerana ini adalah di mana mayat St James, (Santiago), terdapat di abad kesembilan. haji adalah popular ke-10, 11ke, dan abad ke-12 dan kemudian perlahan-lahan merosot popularitinya.

Menjelang abad ke-20, hampir tidak ada orang yang berjalan mana-mana laluan. Kemudian pada tahun 1970-an dan awal 1980 yang laluan yang menjadi kepentingan kepada beberapa. Mereka mula menulis dan peta laluan lagi.

Dalam abad ke-21, idea haji yang mungkin menarik. Walau bagaimanapun, aktiviti berjalan selama sebulan dan terputus dari peranti moden sangat membebaskan.

Laluan Camino:

 

Camino Spain possible Routes

 

Sarria adalah bandar disukai oleh jemaah haji sebagai titik di mana mereka memulakan Camino de Santiago. Daripada lebih 300,000 jemaah haji yang berangkat Santiago de Compostela dalam 2017, sesetengah 60% telah memilih untuk mengikuti Camino Frances. Dan lebih daripada 80,000 daripada mereka memilih Sarria sebagai titik permulaan mereka. Sebab utama untuk memilih Sarria adalah kerana ia menawarkan jarak minimum yang diperlukan bagi jemaah haji untuk dianugerahkan Compostela (sijil jemaah haji). Jarak ke Santiago boleh dilindungi dalam hanya lima peringkat dan mempunyai sebilangan besar hotel dan perkhidmatan untuk jemaah haji. Sarria adalah mudah untuk ke pengangkutan awam dari bahagian yang berlainan di Sepanyol.

Bagaimana untuk sampai ke Sarria dengan kereta api:

kereta api adalah salah satu yang paling selesa pilihan jika anda dalam perjalanan dari Madrid ke Sarria. Terdapat terus sambungan yang meninggalkan stesen kereta api Chamartin Madrid dua kali sehari, dengan perjalanan masa kira-kira enam jam. lebih-lebih lagi, terdapat pelbagai kereta api yang menghubungkan Madrid dengan Santiago de Compostela dan Lugo, bandar galician dari mana ia adalah sangat mudah untuk ke Sarria, dengan beberapa sambungan terus setiap hari. Anda boleh berunding dengan setiap masa dan frekuensi dengan menghubungi Renfe, syarikat kereta api kebangsaan Sepanyol.

kereta api juga pilihan terbaik apabila perjalanan dari Barcelona. Terdapat pautan terus setiap hari dari Barcelona (atau anda boleh menukar di Monforte de Lemos), dengan kereta api di siang hari (jika anda menggabungkan AVE atau kelajuan tinggi kereta api dengan Jarak jauh pilihan) dan kereta api semalaman. Purata masa perjalanan dari Barcelona adalah 12 Jam. Kereta api dari Barcelona ke Sarria juga menghubungkan dengan bandar-bandar utama yang lain termasuk Tarragona, Lleida, Zaragoza, Pamplona, Vitoria, Burgos, Palencia, dan Leon.

Dari Santiago de Compostela, Renfe menawarkan dua kereta api setiap hari untuk Sarria: satu pada 5 petang (masa perjalanan dua jam); dan pada 6.07 petang (dengan masa perjalanan hampir empat jam).

dari Lugo, yang kereta api juga merupakan pilihan yang paling selesa. Renfe menawarkan pelbagai sambungan harian yang akan membawa anda ke Sarria dari Lugo dalam 30 minit.

 

BEST POINTS mendaki START: WESTWEG TRAIL - JERMAN

WESTWEG TRAIL – GERMANY View

 

Ia boleh dikatakan bahawa laluan Westweg adalah asal-usul semua laluan mendaki jarak jauh Jerman. Ia menjadi jalan yang ditetapkan yang pertama seumpamanya kembali pada 1900. Sejak itu, jejak telah berkembang untuk meliputi jarak 177 batu (285 kilometer) - bermula di Pforzheim di utara dan berakhir di Basel di selatan.

Berbeza dengan Mittelweg dan Ostweg, yang Westweg membawa anda kebanyakannya melalui barat pergunungan. Dan seperti yang anda pergi, anda akan menyaksikan kepelbagaian semula jadi pelbagai Jerman rendah gunung terbesar. Tebal cemara dan merapikan hutan. Ini adalah apa yang memberi gunung berkisar namanya, expanses tiada pokok di utara Hutan Hitam. tasik gunung tenang, panorama puncak rock, lembah glasier, dan gunung.

Di antara, anda akan mendaki puncak tertinggi lagi dan lagi. Anda berjalan lebih dataran tinggi yang Hornisgrinde dan melawat Belchen dan Hochblauen. Menikmati pemandangan di Schliffkopf dan berkeliaran moor tinggi di sekitar Hohloh. Satu titik yang tinggi sebenar kenaikan anda, sudah tentu, akan pendakian ke Feldberg. Gunung tertinggi di Black Forest.

Bagaimana untuk sampai ke Westweg dengan kereta api:

Sebilangan besar hiking boleh dibahagikan kepada jarak yang dapat dikendalikan. Ini kerana kebanyakan kampung-kampung di sepanjang laluan mendaki boleh menjadi dicapai dengan baik dengan kereta api. bantuan yang besar untuk merancang kenaikan adalah peta umum percuma daripada Schwarzwald Tourismus GmbH (Ludwigstrase 23, 79104 Freiburg, www.blackforest-tourism.com). Ia menunjukkan semua laluan kereta api dan bas untuk KONUS di wilayah dan sekitarnya.

Sebagai tambahan, banyak komuniti mempunyai tips khas untuk mendaki lawatan dan lawatan sehari dilupakan Konus mereka. Jika anda merancang penginapan yang lebih lama ia mungkin berguna untuk mendapatkan SchwarzwaldCard dan juga. kad ini adalah satu pelaburan yang baik jika anda menggunakan diskaun disambungkan kepada kad intensif.

Offenburg untuk Trains Freiburg

Stuttgart untuk Trains Freiburg

Leipzig untuk Trains Freiburg

Nuremburg ke Kereta api Freiburg

 

 

Bersedia untuk memakai but pengembara dan menikmati beberapa hiking alam semula jadi? Tempah kereta api anda dalam beberapa minit dan dengan NO bayaran tambahan di Simpan Kereta Api!

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-hiking-start-points%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)