Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 14/05/2020)

Paris dan Rom adalah di bahagian atas senarai baldi hampir setiap pengunjung. Bandar-bandar ini yang menakjubkan adalah popular untuk budaya mereka, masakan bertaraf dunia, indah seni bina dan banyak lagi. Manakala Rome dan Paris yang berjauhan, mereka sangat baik dihubungkan dengan kereta api. Ini bermakna anda tidak perlu melakukan perkara bandar-bandar indah, anda boleh melawat kedua-dua mereka! Untuk membantu anda untuk membuat ini perjalanan sebagai menyeronokkan yang mungkin kami berkongsi dengan anda bagaimana untuk pergi dari Rome ke Paris dengan Keretapi Highspeed.

 

Perjalanan dengan kereta api berkelajuan tinggi

Anda boleh mempercepatkan melalui Perancis dan Itali dengan hanya menggunakan sambungan kelajuan tinggi. Salah satu cara yang paling cepat dan paling selesa untuk perjalanan dari Rome ke Paris ialah dengan mengambil Thello kereta api laju. Ini kereta kontemporari akan pukul ke Paris dalam masa yang singkat. pertama, anda akan menaiki kereta api berkelajuan tinggi ke Rom ke Milan dan Milan ke Paris dengan kereta api berkelajuan tinggi Thello. Masa perjalanan untuk perjalanan ini berbeza, bergantung kepada melatih anda mengambil. Kami mengesyorkan anda menempah tempat duduk anda terlebih dahulu sebagai anda mesti membuat tempahan untuk kereta api ini untuk mendapatkan tempat duduk.

Masa Keretapi Lyon ke Nice

Paris ke Kereta api Nice

Avignon ke Kereta api Nice

Marseilles untuk Trains Nice

 

Rome ke Paris dengan kereta api

 

Mengambil jalan yang indah – Rome ke Paris dengan Kereta Api Berkelajuan Tinggi

Bergantung pada laluan yang anda ambil untuk mengambil perjalanan dari Rom ke Paris dengan kereta api berkelajuan tinggi, anda mungkin mahu menikmati meneroka salah satu daripada bandar-bandar yang indah Perancis di sepanjang jalan. bagus menyerap keagungan Provence dan saham melalui yang cantik pantai, persiaran luas dan terbuka pasaran. Singgah di Nice akan membolehkan anda untuk melihat satu lagi bahagian yang menakjubkan dari Perancis dan baik akan berpecah perjalanan anda dari Rome ke Paris.

Dijon untuk Trains Provence

Paris untuk Trains Provence

Lyon untuk Trains Provence

Marseilles untuk Trains Provence

 

 

Melawat bandar-bandar Eropah yang lain di sepanjang jalan

Membuat sebahagian besar kebebasan anda dengan menggunakan kereta api serantau dan berhenti di lain bandar-bandar Eropah. Melancong dari Rome ke Milan, ke Geneva sebelum anda sampai ke destinasi anda – Paris.

Paris untuk Trains Lille

Rom ke Kereta api Milan

Hamburg untuk Trains Berlin

Geneva untuk Trains Paris

 

Rome ke Paris dengan kereta api

 

Tiada perjalanan kereta api adalah lebih empat jam lama. Ini menjadikan ini laluan yang sempurna untuk mana-mana pengembara yang tidak suka akan keretapi panjang. Ia adalah baik untuk ingat bahawa beberapa bandar-bandar lebih mahal untuk melawat daripada yang lain, jadi bergantung kepada bajet anda, anda mungkin lebih suka jadual perjalanan yang tidak termasuk semua bandar-bandar kami telah disenaraikan. Lihatlah laman web kami dan anda boleh membuat jadual perjalanan peribadi untuk membawa anda dari Rom ke Paris dengan kereta api berkelajuan tinggi tetapi juga Dari Paris ke Rom dengan kereta api yang sama. Anda juga boleh menyimpan sehingga tarikh dengan promosi terkini mengenai kami Facebook, Twitter dan laman Instagram.

 

Berfikir tentang membuat dunia dari Rom ke Paris diri? Pergi ke SaveATrain Online untuk memeriksa semua tambang eksklusif kami dan mula merancang pengembaraan seterusnya!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhow-to-get-from-rome-to-paris-by-train%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)