Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 30/01/2021)

Baru kelajuan tinggi, kereta api merentas sempadan terus membuka baris di seluruh dunia. tambahan pula, mereka hampir selalu mengalahkan perjalanan udara mengenai keselesaan, keuntungan, dan kelajuan perjalanan. Pada ketika ini, terdapat lebih dan lebih rangkaian kereta api di seluruh dunia! Semua orang yang ke dalam kereta api merentas sempadan suka ia!

Perjalanan melalui Eropah kereta api adalah lebih lanjut mengenai penurunan daripada kelajuan. Seperti yang anda lulus pemandangan yang indah dalam perjalanan anda ke destinasi akhir, anda berasa tenang dan indah. Akibatnya, akan di dalam kereta api merentas sempadan menjadi masa untuk berehat, mempunyai masa anda sendiri dan juga bermeditasi.

jadi, mari kita lihat beberapa kereta api merentas sempadan terbaik di Eropah bersama-sama:

 

Kereta api Eurostar Cross Border

Menghubungkan London dengan Amsterdam, Avignon, Brussels, kecil, Lyon, Marseille, Paris, dan Rotterdam, Eurostar adalah mungkin yang paling popular berkelajuan tinggi perkhidmatan kereta api di Eropah. juga, Getlink berasingan beroperasi dan memiliki kereta api. Mereka merentasi Channel Tunnel antara United Kingdom dan Perancis. Berjalan pada rangkaian kelajuan tinggi baris, Eurostar melatih kiraan Kelas lapan belas kereta 373/1 kereta api dan Kelas enam belas kereta 374 kereta api. Mereka berjalan di sehingga 186 mph (300 kilometer sejam). tambahan pula, Eurostar membawa lebih penumpang daripada semua syarikat penerbangan yang digabungkan. Ini membuat Eurostar pengendali kereta api yang dominan di laluan yang ia beroperasi.

kereta api merentas sempadan Eurostar akan membawa anda melalui United Kingdom, Perancis, Belgium, dan Belanda. Tambahan pula, ia akan membolehkan anda untuk menikmati pemandangan yang indah laluan ini di sepanjang jalan.

Hanover untuk Trains Rotterdam

London untuk Trains Rotterdam

Hamburg ke Kereta api Rotterdam

Cologne untuk Trains Rotterdam

 

Kereta api Border Cross dari Sepanyol ke Perancis

Kereta api Thalys Cross Border (Perancis: [seperti])

Pada mulanya dibina di sekitar garis kelajuan tinggi LGV Nord antara Paris dan Brussels, Thalys merupakan pengendali kereta api berkelajuan tinggi Bahasa Perancis-Belgium. Rel Eurostar kereta berkongsi trek ini, menjadikan mereka salah satu daripada kereta api merentas sempadan terbaik. Thalys pergi dari Paris, Brussels atau Amsterdam ke London melalui Lille dan Channel Tunnel dan dengan kereta api TGV domestik Perancis. Tambahan pula, Thalys menyajikan Amsterdam dan Cologne, terlalu! Ini adalah berita yang hebat untuk semua orang yang suka untuk mempunyai banyak pilihan dan untuk penginapan mereka. Thalys Antarabangsa, NMBS / SNCB, dan kereta api Jerman menguruskan sistem manakala THI Kilang dan NMBS / SNCB mengendalikannya. Akibatnya – dengan Thalys – melatih perjalanan di Eropah sudah pasti hebat!

Amsterdam untuk Trains Cologne

Brussels untuk Trains Cologne

Cologne untuk Trains Antwerp

Paris untuk Trains Amsterdam

 

 

Antarabangsa NS

Sebelum ini dikenali sebagai Hispeed NS, NS International merupakan pengendali kereta api di Belanda untuk semua orang dengan mata yang berminat untuk pengalaman perjalanan yang menakjubkan. NS International beroperasi antarabangsa antara bandar dan kelajuan tinggi Trains Border Cross dengan sambungan ke:

– Belgium (Intercity Direct)

– Jerman dan Switzerland (Intercity-Express)

– Perancis (Thalys)

Di atas semua, NS International pada masa ini mengendalikan kedua-dua kelajuan tinggi dan bukan kelajuan tinggi perkhidmatan dan merupakan sebahagian daripada Nederlandse Spoorwegen. Begitu juga, NS International boleh memperkenalkan separuh kelajuan tinggi dan berkelajuan tinggi Perkhidmatan kadang-kadang dalam masa terdekat.

Brussels untuk Trains Leiden

Antwerp untuk Trains Leiden

Berlin untuk Trains Haarlem

Paris untuk Trains Haarlem

 

Kereta api Border Cross – TGV (Perancis: A Kereta Api Berkelajuan Tinggi)

SNCF beroperasi TGV yang adalah perkhidmatan kereta api berkelajuan tinggi Perancis antara bandar dan pengendali milik negara kereta api yang terbaik. Walaupun pada mulanya berpusat di Paris, rangkaian mempunyai, selama bertahun, berkembang. Ia kini menghubungkan bandar-bandar utama di seluruh Perancis (Marseille, kecil, Bordeaux, Strasbourg, Rennes) dengan negara-negara sekitarnya. Terdapat kira-kira 110 juta penumpang setahun di Perancis menunggang dengan TGV. Menurut data dari April 2007, TGV adalah kereta api yang paling cepat beroda pada, mencapai 574.8 km / h (357.2 mph). Anda akan mengalami terbaik antarabangsa sambungan ke Brussels di Belgium dan Luxembourg di utara dengan kereta api TGV, pasti.

TGV antarabangsa di timur akan membawa anda ke Frankfurt dan Munich. Begitu juga, anda travels selatan akan membawa anda terus ke Milan di Itali atau Barcelona di Sepanyol. Jangan membuat kesilapan perjalanan, TGV adalah salah satu kereta api merentas sempadan yang paling selesa! tambahan pula, ia akan membawa anda dalam perjalanan romantis yang paling indah dari Paris ke pantai Mediterranean. atau, kepada Bordeaux cantik, Lyon dan Marseille dan Cannes terkenal di dunia. Oleh itu, jika anda ingin mencapai Perancis dan / atau Switzerland dengan kereta api, anda boleh berbuat demikian dengan menaiki kereta api merentas sempadan dikendalikan oleh TGV Lyria.

Zurich ke Kereta api Paris

Paris untuk Trains Frankfurt

Geneva untuk Trains Paris

Paris untuk Trains Cologne

 

Untuk mendapatkan yang terbaik pengalaman kereta api dalam hidup awak, pada harga yang hebat dan dilepaskan daripada yuran tempahan menjijikkan, penggunaan Simpan Kereta Api

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcross-border-trains-europe%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)