Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 27/03/2021)

Terdapat pelbagai mod pengangkutan yang ada hari ini untuk perjalanan di seluruh Eropah, tetapi perjalanan kereta api berbanding perjalanan kapal terbang adalah yang paling menarik.

Walau bagaimanapun, mana mod pengangkutan adalah yang terbaik? pada Simpan Kereta Api, kita sudah tentu berat sebelah dan berfikir bahawa perjalanan kereta api adalah yang unggul jenis pengangkutan! Baca di bawah untuk mengetahui apa yang lebih baik dan mari kita selami pos kami mengenai perjalanan kereta api berbanding perjalanan kapal terbang.

 

Eco- mesra

Perjalanan udara kini diakui sebagai penyumbang pemanasan global yang paling cepat berkembang. Mengelakkan pesawat apabila terdapat mudah alternatif untuk perjalanan adalah mungkin perkara yang tunggal yang terbesar bahawa mana-mana individu boleh lakukan untuk mengurangkan jejak karbon mereka. pencemaran udara dikurangkan secara mendadak dengan mengambil kereta api ke atas kapal terbang. Di kebanyakan negara Eropah, rangkaian kereta api adalah luas dan perkhidmatan yang kerap, supaya anda boleh perjalanan mesra alam tanpa apa-apa pengorbanan.

Foggia untuk Trains Bari

Florence untuk Trains Bari

Naples untuk Trains Bari

Rom ke Kereta api Bari

 

eko pelancongan kereta api mesra

 

Fleksibiliti perjalanan kereta api berbanding perjalanan kapal terbang

Perjalanan dengan kapal terbang biasanya bermakna anda mesti menjamin minggu duduk anda, atau bulan, lebih awal untuk mendapatkan tambang yang munasabah.

Sebaik sahaja anda telah mendapat tempat duduk anda, ia tidak mudah untuk menukar penerbangan anda tanpa perlu membayar yuran besar.

Walaupun sesetengah kereta api memerlukan anda membuat tempahan tempat duduk terlebih dahulu, terdapat lebih banyak fleksibiliti, terutamanya jika anda perlu menukar masa yang anda ingin melancong.

Kini dengan Save A Train walaupun harga turun tiket anda, mereka akan memberitahu anda dan membantu anda bertukar-tukar tiket anda pada harga yang lebih murah!

Brussels untuk Trains Antwerp

Amsterdam untuk Trains Antwerp

Lille untuk Trains Antwerp

Paris untuk Trains Antwerp

 

Tiada keributan

Bayangkan mengambil perjalanan dan tidak mempunyai untuk tiba dua jam awal, tunggu dalam garis keselamatan lama, langkah keluar cecair dan gel anda, atau mengambil kira kasut anda untuk pemeriksaan. Selamat datang ke dunia perjalanan kereta api. Apabila anda melakukan perjalanan melalui udara, lebih banyak masa dan keselamatan langkah berjaga-jaga yang diperlukan. Perjalanan dengan kereta api biasanya bermakna anda boleh tiba 30 minit lebih awal dan berjalan terus ke platform anda tanpa kerumitan dan tidak perlu mendaftar masuk beg pakaian anda, jadi di sini kami memberi anda satu lagi titik perjalanan keretapi berbanding perjalanan kapal terbang, mana menang perjalanan kereta api!

Dijon untuk Trains Paris

Reims untuk Trains Paris

Lille untuk Trains Paris

Lawatan untuk Trains Paris

 

perjalanan kereta api berbanding perjalanan Plane, Speed ​​- pintu lebih cepat ke pintu

perjalanan udara dikenali sebagai salah satu daripada cara paling cepat untuk sampai ke destinasi anda, bagaimanapun, ini hanya mengambil penerbangan itu sendiri kira. Seawal untuk penerbangan anda adakah anda mempunyai untuk tiba untuk menyeberangi lama daftar masuk dan garis keselamatan? Sekiranya anda telah mendaftar masuk dalam beg, anda mesti menunggu untuk mengambilnya semasa anda tiba - ini memakan masa. tidak seperti lapangan terbang, di stesen-stesen kereta api terdapat tiada daftar masuk atau talian keselamatan, jadi anda tidak perlu berada di waktu stesen sebelum anda pelayaran. Paling stesen kereta api utama terletak betul-betul di tengah-tengah bandar-bandar mereka berkhidmat. Kebanyakannya apabila anda mengambil kereta api, anda tiba secara langsung di destinasi anda. Walau bagaimanapun, dengan menaiki kapal terbang, anda boleh menghabiskan berjam-jam mendapatkan ke dan dari lapangan terbang.

Amsterdam untuk Trains London

Lyon untuk Trains London

Paris untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

Kos efektif

Dalam dekad yang lalu, perjalanan kereta api telah menjadi semakin menarik untuk pelancong yang mementingkan perbelanjaan. Walaupun mengambil pesawat ke destinasi anda masih cara yang berkesan untuk sampai ke destinasi anda, terdapat kos tambahan yang kita biasanya mengabaikan untuk mengambil kira. Apabila menimbangkan mod pengangkutan, anda mesti menambah dalam kos tambahan untuk mendapatkan ke dan dari lapangan terbang. Ini sama ada melibatkan kos bahan api dan tempat letak kenderaan, atau bas lapangan terbang atau tambang teksi. Tiada yang murah.

Munich untuk Trains Potsdam

Hamburg untuk Trains Potsdam

Hanover untuk Trains Potsdam

Frankfurt ke Kereta api Potsdam

 

Keselesaan

Melainkan anda telah membayar untuk kelas perniagaan, ruang anda biasanya dihadkan pada tempat duduk kapal terbang. Di atas kereta api, anda boleh bergerak dengan lebih bebas, dan anda akan mempunyai lebih banyak ruangan untuk kaki di sekitar tempat duduk anda. Semasa penerbangan anda, anda perlu menunggu tanda tali pinggang keledar untuk mematikan untuk bergerak dari tempat duduk anda. Walau bagaimanapun, di kereta yang anda bergerak ke bawah lorong, meraih santapan atau kopi, dan melihat dunia berlalu. A menaiki kereta api yang indah juga boleh menjadi bercuti. Sebilangan besar kereta api Eropah juga menawarkan WiFi percuma - sesuatu yang belum dapat dikatakan untuk semua syarikat penerbangan.

perjalanan kereta api juga membolehkan anda untuk perjalanan selesa dengan haiwan kesayangan anda dipuja. banyak haiwan peliharaan tidak sesuai untuk perjalanan udara kerana kesihatan, umur, atau membiak.

penumpang kereta api Eropah boleh mengambil anjing, kucing, dan lain-lain haiwan kecil dengan mereka dan selalunya tanpa kos tambahan!

Mengambil semua faktor-faktor ini kira, ia adalah mudah untuk melihat bagaimana perjalanan kereta api menjadi semakin dominan hari ini. Pesawat adalah mudah untuk mendapatkan anda untuk negara batu. Walau bagaimanapun, jika anda berkeliling Eropah atau kawasan lain dengan pengangkutan kereta api yang sangat baik, perjalanan kereta api adalah cara yang lebih cekap dan selesa pengangkutan.

Frankfurt ke Kereta api Salzburg

Berlin untuk Trains Salzburg

Cologne untuk Trains Salzburg

Dresden untuk Trains Salzburg

 

keselesaan perjalanan kereta api

 

Jadi sekarang kita membuat kesimpulan pemenang dalam perjalanan kereta api berbanding pesawat perjalanan, Untuk mencari tambang kereta api terbaik di Eropah, melawat Simpan Kereta Api.

Untuk maklumat lanjut, ikut Simpan Kereta di Facebook, Akaun Instagram, dan Twitter Akaun.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-travel-versus-plane-travel%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)