Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 21/02/2021)

EU telah mencadangkan untuk melabur lebih dari € 100 bilion dalam kereta api untuk meningkatkan perjalanan Eropah, Pelaburan ini akan bergabung dengan pembiayaan awam dan swasta. Kesemuanya, jumlah pelaburan akan melebihi € 4.5 bilion. Pelaburan itu akan datang melalui sekumpulan pembiayaan dipanggil menghubungkan Eropah Kemudahan. pendek kata, pembiayaan akan datang dari beberapa kumpulan. Kumpulan ini merupakan negara, peribadi, dan bank pelaburan.

Pembiayaan akan membantu menaik taraf rangkaian perjalanan kereta api Eropah. juga, pelaburan akan membantu membangunkan pilihan bahan api alternatif untuk kereta api. tambahan, pembiayaan akan membuka jalan bagi pengangkutan sifar.

 

Projek Travel Eropah

Projek akan memberi tumpuan kepada rangkaian teras perjalanan Eropah. €719.5 juta adalah untuk rangkaian kereta api Eropah. €99.6 juta adalah untuk menaik taraf pengangkutan jalan. juga, €78.9 juta adalah untuk membangunkan pelabuhan. Dan €44.7 juta adalah untuk laluan air pedalaman.

inisiatif perdana bahawa pembiayaan akan meliputi termasuk;

  1. meningkatkan kelajuan kereta api antara Denmark dan Jerman.
  2. Menaik taraf landasan kereta api di Slovenia
  3. Terowong rel antara Itali dan Perancis
  4. Menambah 340 stesen mengecas disebabkan elektrik kereta
  5. Menyesuaikan laluan air kerana pengangkutan fret

Cologne untuk Trains Copenhagen

Dresden untuk Trains Copenhagen

Nuremburg ke Kereta api Copenhagen

 

Pembiayaan kereta api EU tambahan sebanyak €37 Billion untuk perjalanan Eropah

Menurut beberapa orang sumber, Eropah telah melaburkan € 37 Billion tambahan dalam industri kereta api. Jumlah ini akan memberi lebih banyak orang pekerjaan dan pendapatan. Rangkaian kereta api Eropah disebabkan oleh peningkatan kapasiti dan kesinambungan. Berikut adalah beberapa projek yang digunakan 37 Milyar €;

Dusseldorf ke Hamburg Kereta api

Bonn untuk Trains Berlin

Heidelberg untuk Trains Munich

 

 

1. Terowong Pangkalan Gotthard

Manakala terowong ini adalah 17 tahun, ia hanya dibuka untuk perjalanan Eropah di 2016. Kerana pergunungan Alpine, ia mengambil 2,400 pekerja untuk menggerudi melalui. panjang terowong adalah hampir 57 KM, menjadikannya terowong yang terbesar di dunia. Kerana saiz terowong, kosnya ialah € 11 bilion.

Ini menghubungkan terowong utara Itali dengan Southern Jerman yang merupakan dua negara penting dalam ekosistem perjalanan Eropah. Pada masa hadapan, 240 kereta api barang akan menggunakan ini terowong. Kerana terowong, yang muatan akan menggantikan lebih 2 juta perjalanan trak setiap tahun. Trak perlu memandu ke gunung dan menunggu dalam barisan tol. Akibatnya, yang muatan, yang akan bergerak tanpa gangguan 160 KM sejam akan diutamakan.

Trento untuk Trains Lake Garda Peschiera

Bolzano Bozen untuk Trains Lake Garda Peschiera

Bologna untuk Trains Lake Garda Peschiera

Venice untuk Trains Lake Garda Peschiera

 

2. Pautan Tali Pinggang Fehmarn

Ini link terowong tetap akan menjadi terowong terpanjang tenggelam dalam dunia. Terowong itu akan menghubungkan Denmark dengan Pulau Fehmarn di Jerman. Jumlah kos terowong pautan ini ialah €7 bilion. Pautan ini akan mengurangkan perjalanan kereta api masa antara Stockholm dan Hamburg oleh 2 Jam. Industri fret antara Jerman, Denmark, dan Sweden telah mendapat secara besar-besaran dari pautan ini, ini pasti akan meningkatkan perjalanan Eropah.

Stuttgart ke Hamburg Kereta api

Antwerp ke Hamburg Kereta api

Leipzig ke Hamburg Kereta api

Bonn ke Hamburg Kereta api

 

3. Eropah Travel Railway Network Connection Project VDE 8

VDE 8 mungkin tapak pembinaan keretapi terbesar di Jerman. Projek ini meningkatkan pengangkutan di seluruh Jerman. Oleh kerana saiz dan teknologi yang VDE 8 talian antara Berlin dan Munich berharga €10 bilion.

Dusseldorf untuk Trains Munich

Dresden ke Kereta api Munich

Nuremburg ke Kereta api Munich

Bonn untuk Trains Munich

 

tempahan tiket dalam 3 minit

Tempahan tiket kereta api dalam untuk perjalanan Eropah? Mengapa tidak mengambil 3 minit di laman web kami untuk mencari tiket murah untuk laluan anda. Log masuk ke laman web kami sekarang untuk kereta api buku. Tiket-tiket boleh dibayar dalam pelbagai cara, termasuk iDeal dan kad Kredit.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami di laman anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feu-invest-1-billion-euros-european-travel%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)