Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 21/02/2021)

Membeli tiket kereta api di Eropah sentiasa menarik. Pertama sekali, di Save A Train kami sentiasa mencari untuk tiket kereta api rendah kos untuk anda. Kami telah diterokai topik seperti nice hotel dan perjalanan kereta api yang indah. Tetapi topik yang paling panas dalam industri kereta api adalah persekitaran. Coradia Ilint adalah kereta api rendah pertama di dunia. Ia adalah mungkin kereta api paling mesra alam di planet ini.

 

Kereta api rendah yang baru di Eropah

yang Coradia Ilint ialah kereta api bawah pusat berasaskan hidrogen. Ia berlalu antara Jerman dan Republik Czech. Kereta api baru baru-baru ini selesai 4 minggu ujian yang dijalankan. Semasa ujian, kereta api pergi pada 80 KM sejam. Ujian juga dinilai rehat untuk kereta api. Aspek lain masih ada sedang diuji untuk memastikan perjalanan kereta api lancar.

Berlin ke Kereta api Munich

Frankfurt ke Kereta api Munich

Vienna untuk Trains Munich

Stuttgart ke Kereta api Munich

 

Hidrogen hanya kereta api

Kereta api baru adalah kereta api sel bahan bakar hidrogen pertama di dunia. Ia juga menggunakan kuasa elektrik untuk cengkaman. Bermakna ia akan mengeluarkan pelepasan sifar hanya memancarkan air dan wap pekat. kereta api senyap. The Coradia Ilint kereta api bawah pusat mempunyai aspek unik berikut;

  1. penukaran tenaga bersih
  2. penyimpanan tenaga yang fleksibel kerana bateri
  3. pengurusan pintar kuasa daya tarikan dan tenaga yang ada

Toyota cuba juga untuk melaksanakan ini pendekatan hidrogen untuk kereta mereka ia seolah-olah seperti pendekatan hanya berfungsi dengan kereta api. kereta api itu dijadual dilancarkan di UK dalam 2021. Coradia Ilint kereta api rendah dilancarkan dengan jayanya selain Jerman pada awal tahun 2018. Agar kereta api dapat beroperasi, ia memerlukan stesen pengisian minyak hidrogen sendiri yang kini berada di landasan Salzgitter.

Cologne untuk Trains Frankfurt

Munich ke Frankfurt Kereta api

Hanover untuk Trains Frankfurt

Hamburg ke Frankfurt Kereta api

 

 

akhbar Comments

Didier Pfleger, naib presiden Alstom Jerman dan Austria berkata;

“Ujian ini dijalankan adalah satu peristiwa penting kerana perlindungan alam sekitar dan inovasi teknikal”

“Selain hari ini sistem daya tarikan baru kami, setakat ini berjaya membuktikan pada gelang ujian, digunakan pada kereta api buat kali pertama - satu langkah utama ke arah mobiliti bersih di Eropah”

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Luxembourg ke Kereta api Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Catatan yang dikongsi oleh Maksim Tsurkov (@m_tsurkov)

 

Secara keseluruhannya, terdapat 14 Coradia Ilint kereta api bawah pusat di Eropah. kereta api ini akan menggantikan kereta api semasa kerana mereka menggunakan diesel. paling perlu diberi perhatian, kereta api boleh meliputi 1000 km pada satu tangki refill.

Anak Dongen, Setiausaha Kerajaan Negeri Parlimen di Kementerian Persekutuan Pengangkutan dan Infrastruktur Digital (BMVI), berkata:

“Pelepasan bebas, cekap tenaga dan kos efektif – tren dengan memandu sel bahan api adalah yang paling penting alternatif mesra alam untuk lokomotif diesel. Untuk mengukuhkan tapak perindustrian Lower Saxony, kami mahu membiayai projek LNVG dengan melabur sekitar 8.4 juta euro. Dana-dana yang akan disediakan daripada Program Inovasi Kebangsaan Hidrogen dan Sel Fuel teknologi

https://twitter.com/AlstomUK/status/928617417693126658

 

Membeli tiket kereta api di Eropah. tambahan pula, mungkin anda sedang mencari untuk perjalanan yang indah atau hanya yang paling cepat dan paling murah laluan untuk sampai ke destinasi anda, kami telah mendapat anda dilindungi. Masukkan sekarang ke Simpan Kereta Api, Ia hanya mengambil masa 3 minit untuk menggunakan mesin pencari kami untuk mendapatkan tiket bernilai terbaik yang ada.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fworlds-first-low-riding-train%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)