Order A Train Tiket SEKARANG

Tiket Kereta Api OBB Murah Dan Harga Perjalanan

Di sini anda boleh mendapatkan semua maklumat mengenai Tiket kereta api OBB murah dan Harga perjalanan OBB dan faedah.

 

topik: 1. Sorotan Kereta Api OBB
2. Mengenai OBB 3. Pandangan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Kereta Api OBB yang Murah
4. Berapakah kos tiket OBB 5. Laluan Perjalanan: Mengapa lebih baik menaiki kereta api OBB, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang
6. Apakah perbezaan antara Standard, Keselesaan, dan Sparschiene pada OBB 7. Adakah terdapat langganan OBB
8. Berapa lama sebelum keberangkatan OBB tiba 9. Apakah jadual kereta api OBB
10. Stesen mana yang dilayan oleh OBB 11. Soalan Lazim OBB

 

Sorotan Kereta Api OBB

  • Dengan kadar ketepatan masa yang tinggi 96%, OBB (kadang-kadang dipanggil OEBB) adalah salah satu pengendali kereta api yang paling dipercayai di Eropah.
  • Setiap tahun, OBB mengambil 447 juta orang dan 105 juta tan barang ke destinasi mereka di Austria dan di seluruh Eropah.
  • OBB sangat mesra alam, dan 100% dari semua elektrik mereka bersumberkan tenaga boleh diperbaharui.
  • OBB adalah penyedia perkhidmatan mobiliti terbesar di Austria.

 

Mengenai OBB

OBB, Keretapi Persekutuan Austria, adalah nama lain untuk Keretapi Persekutuan Austria. Sejak ditubuhkan di 1923, OBB telah memberikan perkhidmatan mobiliti kepada warga Australia selama bertahun-tahun sekarang. Satu kajian baru-baru ini menunjukkan bahawa di Eropah, OBB adalah yang terbaik dalam ketepatan masa, kebolehpercayaan, dan kekerapan.

OBB menawarkan perkhidmatan keretapi di Austria dan di seluruh Eropah. Dengan tiket yang betul, anda boleh melawat yang terbaik tempat percutian di Eropah. Dengan pelbagai kategori tiket dan langganan kad, OBB memenuhi keperluan semua orang.

Kereta api OBB kerap ke Vienna – Graz, Salzburg – Vienna, Linz – st. Polten, Graz - Salzburg. Anda juga boleh pergi ke negara jiran di Eropah menggunakan kereta api OBB.

Di seluruh syarikat, 41,904 pekerja yang bekerja di rangkaian kereta api dan bas (tambah lagi 2,000 perantis) memastikan bahawa sebilangan 1.3 juta penumpang selamat sampai ke destinasi mereka setiap hari.

 

OBB train tickets

Pergi ke Simpan Laman Utama Keretapi atau gunakan widget ini untuk mencari tiket kereta api untuk OBB

Simpan Aplikasi iPhone Kereta Api

Simpan Aplikasi Android Train

 

Simpan Kereta Api

Asal

Destinasi

Tarikh berlepas

Tarikh Pengembalian (Pilihan)

Dewasa (26-59):

Belia (0-25):

Kanan (60+):


 

Pandangan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Kereta Api OBB yang Murah

nombor 1: Tempah tiket OBB anda terlebih dahulu sebanyak yang anda boleh

Harga Tiket kereta api OBB meningkat apabila hari perjalanan semakin hampir. Anda boleh menjimatkan wang dengan menempah tiket kereta api OBB anda sejauh mungkin dari hari berlepas. Tiket kereta api OBB disediakan seawal 3 kepada 6 bulan menjelang keberangkatan kereta api. Membuat tempahan lebih awal memastikan anda mendapat tiket kereta api OBB termurah. Jumlah mereka juga terhad, jadi lebih cepat anda menempah, lebih murah untuk anda. Untuk menjimatkan wang untuk tiket kereta api OBB, beli tiket anda lebih awal.

nombor 2: Perjalanan dengan OBB dalam tempoh luar waktu puncak

Tiket kereta api OBB adalah lebih murah semasa tempoh luar puncak, pada awal minggu, dan pada waktu siang. Anda pasti dapat tiket kereta api lebih murah dalam seminggu. Pada hari Selasa, Hari Rabu, dan Khamis, Tiket kereta api OBB adalah yang paling menjimatkan. Kerana jumlah pelancong perniagaan berulang-alik untuk bekerja pada waktu pagi dan malam, tiket kereta api lebih mahal. Jauh lebih murah untuk melakukan perjalanan pada bila-bila masa antara perjalanan pagi dan petang. Hujung minggu adalah satu lagi masa puncak kereta api, terutamanya pada hari Jumaat dan Sabtu. Harga tiket kereta api OBB juga meningkat cuti umum dan cuti sekolah.

nombor 3: Pesan tiket anda untuk OBB apabila anda yakin dengan jadual perjalanan anda

Kereta api OBB berada dalam permintaan tinggi, dan dengan persaingan yang minimum, mereka kini menjadi pilihan utama untuk kereta api di Austria. Mereka mampu menetapkan sekatan tiket kereta api seperti yang mereka ada yang melarang pertukaran tiket atau pengembalian wang kecuali jika itu adalah jenis perniagaan tiket. Walaupun masih ada laman web di mana anda boleh menjual tiket terpakai kepada orang lain, OBB tidak membenarkan penjualan tiket terpakai. Bagaimana ini dapat membantu anda menjimatkan wang? Pesan tiket anda hanya apabila anda yakin dengan jadual anda akan menjimatkan anda dari menempah satu tiket dua kali kerana ada sesuatu yang timbul dan anda tidak dapat menggunakan tiket asal.

nombor 4: Beli tiket OBB anda di Save A Train

Save a Train mempunyai yang terbesar, yang terbaik, dan tawaran termurah untuk tiket kereta api di Eropah. Hubungan kami dengan banyak pengendali keretapi, sumber tiket kereta api, dan pengetahuan kami mengenai algoritma teknologi memberi kami akses kepada tawaran tiket kereta api termurah. Kami tidak hanya menawarkan tawaran tiket kereta api murah untuk OBB sahaja; kami memberikan yang sama untuk alternatif lain untuk OBB.

Tiket Salzburg ke Vienna

Tiket Munich ke Vienna

Tiket Graz ke Vienna

Tiket Prague ke Vienna

 

OBB moving train

 

Berapakah kos tiket OBB?

Tiket OBB bermula dari € 1,5 hingga setinggi € 51 untuk satu perjalanan dengan kereta api. yang harga tiket kereta api OBB bergantung pada jenis tiket yang anda beli dan bila anda memilih untuk melancong:

 

Tiket sehala Perjalanan pergi dan balik
standard € 1,50 – € 51 € 2,40 – € 100
Kelas pertama € 1,50 – € 51 € 2,40 – € 100

 

 

Laluan Perjalanan: Mengapa lebih baik menaiki kereta api OBB, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang

1) Anda Tiba di Pusat Bandar. Ini adalah satu kelebihan kereta api OBB jika dibandingkan dengan kapal terbang. Kereta api OBB dan semua kereta api lain bergerak dari mana sahaja di bandar ke pusat bandar seterusnya. Ia menjimatkan masa dan kos teksi dari lapangan terbang ke pusat bandar. Dengan perhentian kereta api, lebih mudah untuk pergi ke mana sahaja di bandar yang anda tuju. Tidak kira dari mana anda pergi, Munich, Salzburg, Linz, atau Cologne, perhentian pusat bandar adalah kelebihan utama kereta api OBB!

2) Perjalanan dengan kapal terbang memerlukan anda berada di lapangan terbang sekurang-kurangnya beberapa jam sebelum waktu penerbangan anda. Anda mesti melalui pemeriksaan keselamatan sebelum dibenarkan menaiki pesawat. Dengan kereta api OBB, anda hanya perlu berada di stesen kurang dari satu jam lebih awal. Apabila anda juga mempertimbangkan waktu yang diperlukan untuk berulang-alik dari lapangan terbang ke pusat bandar, anda akan menyedari bahawa kereta api OBB lebih baik dari segi jumlah masa perjalanan.

3) Atas permukaan, harga tiket kereta api OBB nampaknya lebih mahal daripada tiket penerbangan bajet. Walau bagaimanapun, apabila anda membandingkan semua caj yang terlibat, Tiket kereta api OBB mempunyai tawaran harga yang lebih baik. Dengan kos lain seperti kos bagasi yang tidak perlu anda bayar di kereta api, perjalanan dengan OBB yang terbaik.

4) Kereta api mesra alam. Sebagai perbandingan antara kereta api dan kapal terbang, kereta api akan keluar di atas. Pesawat terbang mencemarkan atmosfera dengan kadar karbon yang tinggi yang dikeluarkannya. Kereta api sebagai perbandingan memberi Karbon 20X lebih rendah daripada kapal terbang.

Tiket Munich ke Innsbruck

Tiket Salzburg ke Innsbruck

Tiket Oberstdorf ke Innsbruck

Tiket Graz ke Innsbruck

 

Apakah perbezaan antara Standard, Keselesaan, dan Sparschiene pada OBB?

OBB mempunyai kelas tiket yang berbeza untuk anggaran dan jenis pelancong yang berbeza: sama ada perniagaan atau percutian. Anda boleh yakin bahawa salah satu tiket ini sesuai untuk anda.

Tiket OBB Standard:

Tiket standard adalah tiket kereta api paling fleksibel yang ditawarkan oleh OBB. Sekiranya anda perlu melakukan perjalanan dalam masa yang singkat, anda mesti mendapat tiket ini. Anda tidak terhad kepada kereta api tertentu, dan anda dibenarkan memilih sambungan anda. Tiket standard OBB adalah sah untuk 2 hari tanpa mengira laluan dan saluran pembelian. Tiket standard boleh dikembalikan secara percuma sehari sebelum hari pertama sah. Semasa membeli tiket ini secara dalam talian, ada arahan khas untuk pembayaran balik dan kesahan.

 

 

OBB Tiket selesa:

Tiket OBB Komfort adalah tiket OBB biasa, dan mereka ditawarkan untuk sambungan melalui kereta api malam. Tiket OBB Komfort merangkumi kos perjalanan, tempahan dalam kategori perjalanan yang dipilih, dan sarapan di kabin tidur.
Tidak seperti tiket standard, tiket Komfort sama sekali tidak fleksibel. Ia ditempah untuk laluan dan kereta api tertentu. Anda perlu mendapatkan tiket baru untuk sebarang sambungan sebelum dan selepas laluan yang diliputi oleh tiket ini.
Untuk pembayaran balik, Tiket Komfort OBB dikembalikan secara percuma sehingga 15 hari hingga hari pertama sah. Selepas 15 tanda hari, Tiket Komfort dikembalikan pada 50% dari harga asal.

 

 

Tiket OBB Sparschiene:

Selain dari tiket standard dan tiket Komfort, OBB menawarkan pelbagai jenis tiket yang dikenali sebagai tiket Sparschiene. Julat ini murah dan untuk pelancong dengan anggaran rendah. Terdapat dua jenis tiket Sparschiene.

tiket kereta api obb

 

Adakah terdapat langganan OBB?

Untuk warga tempatan, terdapat dua jenis langganan, Kad Vorteils dan Kad Osterreich. Untuk Antarabangsa, kami mencadangkan membeli lebih lama dan kemudian anda akan diberikan pilihan yang paling murah.

Vorteilscard Classic boleh dibeli di: (warga tempatan menerima a 45% diskaun untuk tiket tunggal standard untuk penumpang yang membeli tiket dari)

– Kaunter tiket OBB.

– Pada perkhidmatan pelanggan OBB 05-1717

– Dari kakitangan di kereta api dan bas OBB.

 

Dengan Klasik Osterreichcard, anda akan mendapat diskaun tempahan sendiri tambahan sebanyak 5% pada tiket tunggal standard untuk penumpang semasa membeli tiket dari:

– Mesin layan tiket OBB di stesen kereta api.

– Dari kakitangan di kereta api dan bas OBB.

Keluarga Kad Vorteils

Penumpang berumur 15 ke atas boleh membeli Keluarga Vorteilscard. Kad ini sah digabungkan dengan kad pengenalan gambar, yang semestinya merangkumi usia pemegang. Dengan tiket ini, anda boleh melakukan perjalanan di semua kereta api OBB.

Semua pemegang Keluarga Vorteilscard menikmati faedah klasik Vorteilscard. Sebagai tambahan kepada faedah klasik, dua pemegang kad Keluarga Vorteilscard juga menerima diskaun jika mereka mengembara bersama bayi atau kanak-kanak. 4 kanak-kanak setiap pemegang Keluarga Vorteilscard akan mendapat potongan harga sebanyak 100% dengan tiket tunggal standard.

Kad Belia Austria

Sehingga sehari sebelum ulang tahun mereka yang ke-26, penumpang boleh membeli Jugend Osterreichcard. Anda boleh membuktikan usia anda dengan ID gambar dengan bukti umur.

Keluarga Austriacard

Semua ibu bapa bayi dan kanak-kanak yang mendapat elaun keluarga di Austria atau di tempat lain boleh membeli Osterreichcard Familie. Manfaatnya sama seperti yang ada pada klasik Osterreichcard.

Osterreichcard Klasik

Penumpang boleh membeli Osterreichcard Classic. Dengan Klasik Osterreichcard, mereka akan mendapat potongan sebanyak 100% mengenai kos tempahan tempat duduk untuk kelas 1 dan 2. Dengan kelas 2 Osterreichcard Classic, anda menerima a 50% diskaun untuk pertukaran kelas dari kelas 2 hingga kelas 1 dengan tiket tunggal jenis standard.

Osterreichcard Senior

Penumpang warga emas Austria berumur 63 ke atas boleh membeli Senior Osterreichcard. Manfaatnya sama seperti yang ada pada klasik Osterreichcard.

Kad Khas Austria

Orang kurang upaya yang mempunyai catatan berikut dalam sijil kecacatan Austria mereka atau kecacatan yang berkaitan dengan perang boleh membeli Osterreichcard Spezial. Manfaatnya sama seperti yang ada pada klasik Osterreichcard.

Tiket Linz ke Saint Polten

Tiket Vienna ke Salzburg

Tiket Saint Polten ke Wiener Neustadt

Tiket Salzburg ke Graz

 

OBB train tickets

 

Berapa lama sebelum keberangkatan OBB tiba?

Adalah sukar untuk mengatakan yang kedua dengan tepat, tetapi Save a Train menasihatkan bahawa anda tiba kira-kira satu jam sebelum waktu keberangkatan anda. Sekiranya anda selesai di kawalan pasport cukup awal, anda boleh membeli barang-barang yang anda perlukan untuk membuat perjalanan kereta api anda senyaman mungkin.

 

Apakah jadual kereta api OBB?

Anda boleh mengetahui secara langsung di laman utama kami di Save a Train. Taipkan lokasi semasa dan destinasi yang anda mahukan, dan kami akan menunjukkan maklumatnya kepada anda.

 

Stesen mana yang dilayan oleh OBB?

Stesen OBB Vienna adalah Vienna Hauptbahnhof (Stesen pusat Vienna), yang terletak di sebelah Sudtiroler Platz di tengah-tengah Vienna.

Di Linz, Kini kereta OBB bertolak dan tiba dari Linz Central Station (Stesen pusat dalam bahasa Jerman sama dengan Hauptbahnhof), tidak jauh dari sungai Danube.

Stesen kereta api utama Salzburg (Stesen Pusat Salzburg) terletak di tengah-tengah bandar ke-2 terbesar di Austria – Salzburg.

 

Soalan Lazim OBB

Adakah Basikal Dibolehkan Menumpang di Kereta Api OBB?

Basikal dibenarkan di kereta OBB selagi anda membeli tiket untuk mereka di stesen. Mereka berharga € 2 setiap basikal.

Adakah Anak-anak Melancong Percuma di Kereta OBB?

Ya, tetapi hanya sehingga usia tertentu. Kanak-kanak yang berumur kurang dari enam tahun melakukan perjalanan percuma.

Adakah Haiwan Peliharaan Dibolehkan di Kereta OBB?

Ya, mereka selagi mengikuti garis panduan untuk haiwan peliharaan. Haiwan peliharaan kecil mesti dibawa dalam peti atau beg yang serupa.

Apakah prosedur menaiki kapal terbang untuk OBB?

Beberapa stesen mempunyai paparan elektronik yang menunjukkan pembentukan kereta api. lagi, gunakan ini untuk memeriksa zon di mana nombor pelatih kereta api akan berada ketika kereta api datang.

Soalan Lazim OBB Paling Diminta – Adakah saya perlu memesan tempat duduk terlebih dahulu di OBB?

anda boleh bookey yang saya tahudi terlebih dahulu di dalam negeri OBB kereta api untuk 3 euro. anda akan dapatkan peribadi tempat duduk setelah membuat tempahan.

Adakah terdapat WiFi internet di dalam OBB?

Ya. Anda boleh menikmati Internet WiFi percuma di semua kereta api OBB dan semua kelas perjalanan semasa anda membeli tiket OBB (Sebaiknya di SaveATrain.com).

 

Sekiranya anda telah membaca hingga ke tahap ini, anda tahu semua yang perlu anda ketahui mengenai kereta api OBB anda dan bersedia untuk membeli tiket kereta api OBB anda Simpan Kereta Api

 

Kami mempunyai Tiket Keretapi untuk pengendali keretapi ini:

DSB Denmark

DSB Denmark

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgium

intercity trains

Kereta Api Antara Bandar

SJ Sweden Trains

SJ Sweden

NS International Cross border trains

NS International Belanda

OBB Austria logo

OBB Austria

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norway

Switzerland Sbb railway

SBB Switzerland

CFL Luxembourg local trains

CFL Luxembourg

Thello Italy <> France cross border railway

menjadi lebih mendalam

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Jerman

European night trains by city night line

Kereta api malam

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Jerman

Czech Republic official Mav railway operator

Mav Czech

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

logo eurail

Eurail

 

Adakah anda mahu memasukkan halaman ini ke laman web anda? Tekan di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-obb%2F%0A%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed), Atau anda boleh memaut terus ke halaman ini.

Hak Cipta © 2021 - Simpan Kereta Api, Amsterdam, Belanda
Jangan biarkan tanpa hadir seorang - Dapatkan Kupon dan Berita !