Da bi kartu za voz SADA

Jeftine OBB vozne karte i cijene putovanja

Ovdje možete pronaći sve informacije o Jeftine vozne karte OBB i OBB putne cijene i koristi.

 

Teme: 1. OBB by Highlights
2. O OBB-u 3. Vrhunski uvidi za dobivanje jeftine ulaznice za OBB
4. Koliko koštaju OBB ulaznice 5. Putovanja: Zašto je bolje ići OBB vozovima, a ne putovati avionom
6. Koje su razlike između Standarda, Udobnost, i Sparschiene na OBB 7. Postoji li OBB pretplata
8. Koliko prije odlaska OBB-a za dolazak 9. Koji su redovi OBB-ova vozova
10. Koje stanice opslužuje OBB 11. OBB FAQ

 

OBB by Highlights

  • Sa visokom stopom tačnosti od 96%, OBB (koji se ponekad nazivaju i OEBB) je jedan od najpouzdanijih željezničkih operatera u Evropi.
  • Svake godine, OBB uzima 447 milion ljudi i 105 milion tona robe preko destinacija u Austriji i cijeloj Europi.
  • OBB je vrlo ekološki prihvatljiv, i 100% Sva njihova električna energija dobiva se iz obnovljive energije.
  • OBB je najveći austrijski pružatelj usluga mobilnosti.

 

O OBB-u

OBB, Austrijske savezne željeznice, je drugo ime austrijskih Saveznih željeznica. Otkako je osnovana u 1923, OBB već godinama pruža usluge mobilnosti australijskim građanima. Nedavno istraživanje pokazalo je da je to u Evropi, OBB je najbolji u tačnosti, pouzdanost, i učestalost.

OBB nudi željezničke usluge u Austriji i širom Evrope. Sa pravom ulaznicom, možete posjetiti sve najbolje mjesta za odmor u Europi. Uz različite kategorije ulaznica i pretplate na kartice, OBB zadovoljava sve potrebe.

OBB trenira Beč – Graz, Salzburg – Beč, Linz – st. Polten, Graz - Salzburg. Do OBB vozova možete doći i do susjednih država unutar Evrope.

Preko korporacije, 41,904 zaposleni u željezničkoj i autobusnoj mreži (plus preko 2,000 naučnici) osigurati da neki 1.3 milion putnika svakodnevno sigurno stiže do odredišta.

 

OBB train tickets

Idi Spremi početnu stranicu vlaka ili koristite ovaj vidžet za pretraživanje vozovnice za OBB

Spremi aplikaciju za iPhone iPhone

Save A Train Android aplikacija

 

Save A Train

Porijeklo

odredište

Datum odlaska

Datum povratka (Neobavezno)

Odrasli (26-59):

Omladina (0-25):

Stariji (60+):


 

Vrhunski uvidi za dobivanje jeftine ulaznice za OBB

Broj 1: Rezervirajte svoje OBB ulaznice unaprijed koliko god možete

Cijena od OBB karte za voz raste kako se dan putovanja približava. Možete uštedjeti novac rezervirajući OBB karte za vlak što je dalje moguće od dana polaska. OBB karte za vlak su dostupne već u početku 3 to 6 mjeseci prije polaska vlaka. Rana rezervacija osigurava vam da nabavite najjeftinije karte za vlak OBB. Oni su takođe ograničeni u broju, pa što prije rezervirate, jeftinije za vas. Da uštedite novac na voznim kartama OBB, kupiti karte ranije.

Broj 2: Putovanje OBB-om tokom izvan sezone

OBB karte za voz su jeftinije tokom perioda van vrhunca, početkom nedelje, i tokom dana. Možete biti sigurni da ćete dobiti jeftiniji voznih karata u roku od sedmice. U utorak, Srijeda, i četvrtak, OBB karte za vlak su najekonomičnije. Zbog količine poslovnih putnika koji putuju ujutro i navečer na posao, karte za vlak koštaju više. Daleko je jeftinije putovati između jutarnjih i večernjih putovanja. Vikendi su još jedan vrhunski period za vozove, posebno petkom i subotom. Cijene OBB vlakova također se povećavaju državni praznici i školski praznici.

Broj 3: Naručite svoje ulaznice za OBB kada ste sigurni u svoj raspored putovanja

OBB vozovi su u velikoj potražnji, i uz minimalnu konkurenciju, trenutno su najbolji izbor za vozove u Austriji. Mogu si priuštiti postavljanje ograničenja karata za vlakove poput one koja zabranjuje razmjenu karata ili povrat novca osim ako to nije karta tipa Business.. Iako još uvijek postoje web stranice na kojima možete prodati karte polovnim ljudima, OBB ne dopušta prodaju rabljenih karata. Kako vam ovo pomaže da uštedite novac? Naručite svoju kartu samo kad ste sigurni u svoj raspored, dva puta biste uštedjeli od rezervacije jedne karte, jer se nešto pojavilo i niste mogli koristiti originalnu kartu.

Broj 4: Kupite svoje OBB ulaznice na Save A Train

Spremi voz ima najveću, najbolji, i najjeftinije ponude za željezničke karte u Europi. Naša je veza s mnogim željezničkim operaterima, izvori vlakovnih karata, a naše znanje o tehnološkim algoritmima omogućava nam pristup najjeftinijim ponudama karata za voz. Ne nudimo samo jeftine ponude za vozne karte samo za OBB; isto pružamo za druge alternative OBB-u.

Karte za Salzburg za Beč

Karte München - Beč

Karte za Graz do Beč

Karte Prag - Beč

 

OBB moving train

 

Koliko koštaju OBB ulaznice?

OBB ulaznice kreću se od 1,5 € do čak 51 € za jedno putovanje vlakom. The cijena OBB karte za vlak zavisi od vrste karte koju kupite i kada se odlučite na putovanje:

 

Jednosmjerna karta Kružno putovanje
Standardni € 1,50 – € 51 € 2,40 – 100 €
Prvi razred € 1,50 – € 51 € 2,40 – 100 €

 

 

Putovanja: Zašto je bolje voziti OBB vozove, a ne putovati avionom

1) Dolazite u centar grada. To je jedna prednost OBB vozova u odnosu na avione. OBB vozovi i svi drugi vlakovi putuju od bilo kojeg mjesta do centra sljedećeg grada. To vam štedi vrijeme i troškove taksija od zračne luke do centra grada. Sa stanicama za vlakove, lakše je doći bilo gdje u gradu u koji idete. Nije važno odakle putujete, Minhen, Salzburg, Linz, ili Keln, stanice u središtu grada glavna su prednost OBB vozova!

2) Putujući avionom potrebno je da na aerodromu budete najmanje nekoliko sati prije vremena leta. Morate proći sigurnosne provjere prije nego što im dozvolite da se ukrcaju u avion. Sa OBB vozovima, jednostavno morate biti na stanici manje od sat vremena unaprijed. Kad uzmete u obzir i vrijeme koje vam treba da putujete od aerodroma do centra grada, shvatićete da su OBB vozovi bolji u pogledu ukupnog vremena putovanja.

3) Na površini, cijena OBB voznih karata izgleda skuplja od budžetskih avio karata. kako god, kada uporedite sve uključene troškove, OBB karte za vlak imaju povoljniju cijenu. Uz druge troškove, poput naknada za prtljagu, koje ne morate platiti u vozovima, putovanje OBB-om je najbolji.

4) Vozovi su ekološki prihvatljivi. U upoređivanju vlakova i aviona, vozovi bi izlazili na vrhu. Avioni jako zagađuju atmosferu visokim nivoom ugljika koji ispuštaju. Vozovi u poređenju daju Ugljik 20X manji nego avionima.

Karte München - Innsbruck

Karte za Salzburg za Innsbruck

Karte za Oberstdorf za Innsbruck

Karte za Graz do Innsbruck

 

Koje su razlike između Standarda, Udobnost, i Sparschiene na OBB?

OBB ima različite klase karata za različite budžete i vrste putnika: bilo da se radi o poslu ili odmoru. Možete biti sigurni da će vam jedna od ovih karata odgovarati.

Standardne OBB ulaznice:

Standardna karta je najfleksibilnija karta za vlak koju OBB nudi. Ako morate putovati u kratkom roku, trebalo bi da dobijete ovu kartu. Niste ograničeni na određeni voz, i vama je dopušteno da odaberete svoju vezu. OBB-ova standardna ulaznica važi za 2 dana bez obzira na rutu i kanal kupovine. Standardne ulaznice mogu se naplatiti besplatno dan prije prvog dana važenja. Kada kupite ovu kartu putem interneta, postoje posebna uputstva za nadoknadu i valjanost.

 

 

OBB Udobne karte:

Ulaznice za OBB Komfort su redovne ulaznice za OBB, a za njih se nudi veze preko noćnog vlaka. OBB Komfort karta pokriva troškove putovanja, izabrana rezervacija u kategoriji putovanja, i doručak u kabini za spavanje.
Za razliku od standardne karte, ulaznica za Komfort nije nimalo fleksibilna. Rezervirano je za određenu rutu i određeni vlak. Morat ćete nabaviti novu kartu za bilo kakve veze prije i nakon rute koju ova karta pokriva.
Za nadoknadu, Komfort ulaznice OBB-a vraćaju se besplatno do tada 15 dana do prvog dana važenja. Nakon 15 dan obilježavanja, Komfort karte se vraćaju na 50% prvobitne cijene.

 

 

OBB Sparschiene ulaznice:

Na stranu standardna i Komfort karta, OBB nudi još jedan asortiman karata poznatih kao ulaznica za Sparschiene. Ovaj je raspon jeftin i za putnike s niskim proračunom. Postoje dvije vrste karata za Sparschiene.

Obb karta za vlak

 

Postoji li OBB pretplata?

Za lokalne građane, postoje dvije vrste pretplate, Vorteilscard i Osterreichcard. Za međunarodne kupce predlažemo da kupujete dugo unaprijed i tada će vam se ponuditi najjeftinija opcija.

Vorteilscard Classic možete kupiti na: (lokalni građani dobijaju a 45% popust na standardnu ​​pojedinačnu kartu za putnike koji kupuju svoju kartu)

– OBB šalteri karata.

– U OBB službi za korisnike 05-1717

– Od osoblja u OBB vozovima i autobusima.

 

Sa Osterreichcard Classic, dobit ćete dodatni popust za samo rezerviranje u iznosu od 5% na standardnu ​​jednu kartu za putnike prilikom kupovine karte od:

– OBB automat za prodaju ulaznica u željezničkoj stanici.

– Od osoblja u OBB vozovima i autobusima.

Porodica Vorteilscard

Putnici stari 15 i više mogu kupiti porodicu Vorteilscard. Ova kartica vrijedi u kombinaciji s identifikacijskom karticom za fotografije, koji treba da uključuje dob vlasnika. Uz ovu kartu, možete putovati u svim OBB vlakovima.

Svi vlasnici porodice Vorteilscard uživaju u prednostima Vorteilscard klasike. Pored klasičnih perkija, dva vlasnika Vorteilscard Family kartice takođe ostvaruju popust ako putuju zajedno sa bebom ili djetetom. 4 djeca po vlasniku porodice Vorteilscard dobit će popust u iznosu od 100% na standardnoj pojedinačnoj karte.

Austrijska omladinska karta

Sve do dana prije njihovog 26. rođendana, putnici mogu kupiti Osterreichcard Jugend. Svoju dob možete dokazati fotografijom ID-a uz dokaz starosti.

Porodica Austriacard

Svi roditelji novorođenčadi i djece koji primaju porodični dodatak u Austriji ili negdje drugdje mogu kupiti Osterreichcard Familie. Prednosti su iste kao i kod klasika Osterreichcard.

Osterreichcard Classic

Putnici mogu kupiti Osterreichcard Classic. Sa Osterreichcard Classic, ostvarit će popust u iznosu od 100% o cijeni rezervacije sjedala za 1. i 2. razred. Sa Osterreichcard Classic 2. klase, dobijate 50% popust na promjenu razreda iz 2. u 1. razred sa standardnom vrstom pojedinačne karte.

Osterreichcard Senior

Austrijski stariji građani u starosti 63 i više mogu kupiti Osterreichcard Senior. Prednosti su iste kao i kod klasika Osterreichcard.

Austria Card Special

Osobe sa invaliditetom koji u austrijskom certifikatu o invalidnosti ili teškom ratnom invaliditetu imaju sljedeće podatke: mogu kupiti Osterreichcard Spezial. Prednosti su iste kao i kod klasika Osterreichcard.

Karte za Linz do Saint Polten

Karte Beč - Salzburg

Karte za Saint Polten i Wiener Neustadt

Karte za Salzburg za Graz

 

OBB train tickets

 

Koliko prije odlaska OBB-a za dolazak?

Teško je tačno reći drugo, ali Save a Train savjetuje da stignete otprilike sat vremena prije polaska. Ako završite na pasošnoj kontroli dovoljno rano, možete kupovati stvari koje su vam potrebne kako biste putovanje vlakom učinili što udobnijim.

 

Koji su redovi OBB-ova vozova?

To možete saznati u stvarnom vremenu na našoj početnoj stranici Spremi voz. Samo upišite svoju trenutnu lokaciju i željeno odredište, a mi bismo vam pokazali informacije.

 

Koje stanice opslužuje OBB?

Bečka stanica OBB-a je Vienna Hauptbahnhof (Bečka centralna stanica), koji se nalazi uz Sudtiroler Platz u srcu Beča.

U Linzu, Danas OBB trenira odlaziti i stići s centralne stanice Linz (Centralna stanica na njemačkom je Hauptbahnhof), nedaleko od rijeke Dunav.

Glavna željeznička stanica u Salzburgu (Centralna stanica Salzburg) nalazi se usred drugog najvećeg grada Austrije – Salzburg.

 

OBB FAQ

Da li su bicikli dozvoljeni na brodu OBB Vozovi?

U OBB vlakovima su bicikli dozvoljeni sve dok kupujete kartu za njih na stanici. Koštaju 2 eura po biciklu.

Da li djeca putuju besplatno u OBB vozovima?

da, ali samo do određenog doba. Djeca mlađa od šest godina putuju besplatno.

Dozvoljeni su kućni ljubimci u OBB vozovima?

da, oni su sve dok slijede upute za kućne ljubimce. Mali kućni ljubimci moraju se nositi u sanduku ili sličnom futroli.

Koji su postupci ukrcaja za OBB?

Neke stanice imaju elektroničke prikaze koji otkrivaju formiranje vlakova. dalje, pomoću njih provjerite zone u kojima će biti broj željezničkog voza kada dođe vlak.

Najčešća pitanja o OBB-u – Moram li unaprijed naručiti sjedište na OBB-u?

vi može bouredu a Znamat unaprijed na domaćem OBB vozovi za 3 eura. vi volja nabavite ličnu sjedište nakon rezervisanja.

Postoji li WiFi internet unutar OBB-a?

da. Možete uživati Besplatan WiFi internet u svim OBB vozovima i sve klase putovanja kada kupite OBB karte (Poželjno na SaveATrain.com).

 

Ako ste pročitali do sada, znate sve što trebate znati o svojim OBB vlakovima i spremni ste kupiti svoju kartu za OBB vlak Save A Train

 

Za ove željezničke operatere imamo karte za vlakove:

DSB Denmark

Danski DSB

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgija

intercity trains

Međugradski vozovi

SJ Sweden Trains

SJ Švedska

NS International Cross border trains

NS International Holandija

OBB Austria logo

OBB Austrija

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norway

Switzerland Sbb railway

SBB Švajcarska

CFL Luxembourg local trains

CFL Luksemburg

Thello Italy <> France cross border railway

produbljuje

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Njemačka

European night trains by city night line

noć Vozovi

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Njemačka

Czech Republic official Mav railway operator

Mav Czech

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

eurail logo

Eurail

 

Želite li ugraditi ovu stranicu na svoju stranicu? Kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-obb%2F%0A%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code), Ili jednostavno možete direktno povezati ovu stranicu.

autorsko pravo © 2021 - Save A Train, Amsterdam, Holandija
Ne ostavljajte bez sadašnjosti - Get Kuponi and News !