Order A Train Tiket SEKARANG

Tiket Keretapi Trenitalia Murah Dan Harga Perjalanan

Di sini anda boleh mendapatkan semua maklumat mengenai Tiket kereta api Trenitalia murah dan Harga perjalanan Trenitalia dan faedah.

 

topik: 1. Sorotan Trenitalia dengan Keretapi
2. Mengenai Trenitalia 3. Wawasan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Kereta Api Trenitalia yang Murah
4. Berapakah kos tiket Trenitalia 5. Laluan Perjalanan: Mengapa lebih baik mengambil Trenitalia, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang
6. Apakah perbezaan antara Ekonomi Piawai, Premium, Perniagaan dan Eksekutif di Trenitalia 7. Adakah terdapat langganan Trenitalia
8. Berapa lama sebelum keberangkatan Trenitalia tiba 9. Apakah jadual kereta api Trenitalia
10. Stesen mana yang dilayan oleh Trenitalia 11. Soalan Lazim Trenitalia

 

Sorotan Trenitalia dengan Keretapi

  • Syarikat Trenitalia dilancarkan pada 1 Jun 2000.
  • dalam 2005, yang Anak Panah Merah 1000, Laluan kereta api terpantas Trenitalia dilancarkan. Kelajuan yang Frecciarossa 1000 mencapai adalah 300km sejam.
  • Laluan kereta api antarabangsa utama adalah antara Geneva dan Milan dan diperlukan 4 berjam-jam di Trenitalia.
  • Trenitalia mengendalikan perkhidmatan dan sambungan kereta api jarak jauh dan kereta api serantau ke mana sahaja di Itali.

 

Mengenai Trenitalia

Kereta api berkelajuan tinggi Trenitalia adalah perkhidmatan yang menghubungkan utara ke selatan dan timur ke barat di Itali dan juga Itali dengan Switzerland, Perancis, Austria, dan Jerman.

yang trenitalia kereta api menempuh perjalanan sejauh 3oo km sejam dengan jalur kereta api berkelajuan tinggi.

Sekadar 3 berjam-jam anda boleh melakukan perjalanan dari Milan ke Rom dan dari Milan ke Bologna di 1 jam.

Trenitalia high-speed train

Pergi ke Simpan Laman Utama Keretapi atau gunakan widget ini untuk mencari tiket kereta api untuk Trenitalia

Simpan Aplikasi iPhone Kereta Api

Simpan Aplikasi Android Train

 

Simpan Kereta Api

Asal

Destinasi

Tarikh berlepas

Tarikh Pengembalian (Pilihan)

Dewasa (26-59):

Belia (0-25):

Kanan (60+):


 

Wawasan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Kereta Api Trenitalia yang Murah

nombor 1: Tempah tiket Trenitalia anda terlebih dahulu sebanyak yang anda boleh

Tiket Trenitalia terdapat antara 2 kepada 4 bulan lebih awal dari tarikh berlepas. Memesan tiket Trenitalia terlebih dahulu menjamin anda mendapat tiket termurah yang sangat terhad. Tiket kereta api naik dengan harga ketika anda hampir dengan hari perjalanan, jadi untuk menjimatkan wang untuk pembelian tiket kereta api anda, pesan sebanyak mungkin di muka.

nombor 2: Perjalanan dengan Trenitalia dalam masa luar puncak

Tiket Trenitalia lebih murah semasa waktu sibuk, pada awal minggu, dan pada waktu siang dan tengah minggu perjalanan kereta api (Selasa, Hari Rabu, dan Khamis) sering menawarkan harga yang paling murah. Untuk harga terbaik, jangan naik kereta api Trenitalia pada awal pagi dan awal petang pada minggu tersebut (kerana banyak pelancong perniagaan). Elakkan jika boleh menaiki kereta api Trenitalia pada hari Jumaat dan Ahad malam (digemari untuk percutian hujung minggu) dan semasa cuti umum dan juga semasa cuti sekolah kerana pada kesempatan ini harga tiket Trenitalia melambung tinggi.

nombor 3: Pesan tiket anda untuk Trenitalia apabila anda yakin dengan jadual perjalanan anda

Perkhidmatan trenitalia kereta api mendapat permintaan tinggi. Tiket kereta api Trenitalia Base boleh ditukar dan diubah tanpa had dan tiket Economy Standard hanya boleh diubah sekali sebelum tarikh keberangkatan kereta api. Anda tidak boleh menukar atau mengembalikan wang tiket Trenitalia yang lain, tetapi ada forum di internet yang boleh anda jual tiket Trenitalia terpakai. Simpan cadangan Kereta Api untuk Perjalanan Trenitalia adalah menempah apabila anda pasti akan jadual perjalanan anda.

nombor 4: Beli tiket Trenitalia anda di Save A Train

Save A Train mempunyai tawaran tiket kereta api terbesar di Eropah dan di seluruh dunia, kami dapati tiket Trenitalia termurah. Kami berhubung dengan banyak pengendali keretapi dan algoritma teknologi kami memberikan anda tiket Trenitalia termurah di Itali dengan kombinasi operator kereta api lain ke destinasi lain. Kami juga mungkin mencari alternatif untuk kereta api Trenitalia.

Tiket Bari ke Fasano

Tiket Taranto ke Fasano

Tiket Milan ke Florence

Tiket Venice ke Milan

 

Berapakah kos tiket Trenitalia?

Harga tiket Trenitalia misalnya boleh bermula pada € 21 pada waktu promosi tetapi boleh mencapai € 97 pada saat-saat terakhir. Harga tiket Trenitalia bergantung pada kelas yang anda pilih dan berikut adalah jadual ringkasan harga purata bagi setiap kelas untuk Rome-Naples / Rom – Milan / Milan – Perjalanan kereta api Florence:

Tiket sehala Perjalanan pergi dan balik
standard 21 € – 70 € 40 € – 130 €
Premium 42 € – 90 € 78 € – 172 €
Perniagaan 47 € – 97 € 90 € – 190 €

 

Tiket Milan ke Naples

Tiket Florence ke Naples

Tiket Venice ke Naples

Tiket Pisa ke Naples

 

Laluan Perjalanan: Mengapa lebih baik mengambil Trenitalia, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang?

1) Kelebihan kereta api Trenitalia bermula dengan fakta bahawa anda boleh berlepas dan tiba terus di pusat bandar di mana-mana bandar yang anda lalui. pasti, ini adalah sesuatu yang sangat unik untuk kereta api, terutamanya jika anda melatih perjalanan dari Rom, Milan, Florence, Geneva, atau Monaco, ia adalah faedah utama bagi Trenitalia. Kerana kenyataan bahawa perjalanan itu terus ke pusat bandar, anda mengelakkan kesesakan lalu lintas dan tidak ada yang lebih buruk daripada kesesakan lalu lintas ketika bercuti.

Ketika datang ke tiket kereta api Trenitalia harga, harga cenderung berbeza agak kerap. Beberapa promosi membolehkan anda mendapatkan tiket kereta api yang murah, tetapi pada hari-hari terakhir sebelum bertolak, harganya semakin tinggi jadi jika anda suka perjalanan lancar, Trenitalia adalah untuk anda!

2) Perjalanan dengan kapal terbang mempunyai prosedur keselamatan lapangan terbang. Ini bermakna anda mesti sekurang-kurangnya 2 beberapa jam sebelum keberangkatan anda yang dijadualkan. Dengan Trenitalia, anda perlu sampai hanya 30 beberapa minit lebih awal. juga, anda mesti berulang-alik ke lapangan terbang dari pusat bandar. jadi, jika anda mengira keseluruhan masa perjalanan, Trenitalia selalu menang dalam jumlah masa perjalanan dan juga harganya jika anda mengira masa anda sebagai wang.

3) Kadang-kadang harga tiket Trenitalia lebih tinggi daripada dengan pesawat dengan nilai muka tiket, tetapi perbandingannya harus merangkumi berapa banyak kos yang diperlukan untuk menggunakan alat pengangkutan ke lapangan terbang. Selain daripada, dalam beberapa kes, anda juga mendapat masa lapang bila perjalanan dengan kereta api Trenitalia dan terakhir dengan Trenitalia, anda tidak mempunyai bayaran beg.

4) akhir sekali, Pesawat terbang adalah salah satu sebab pencemaran udara, pada tahap perbandingan, Trenitalia kereta api adalah lebih mesra alam, dan jika anda membandingkan kapal terbang dengan perjalanan kereta api, perjalanan kereta api 20% kurang pencemar karbon daripada kapal terbang.

Tiket Milan ke Genoa

Tiket Rome ke Genoa

Tiket Florence ke Genoa

Tiket Venice ke Genoa

 

Apakah perbezaan antara Ekonomi Piawai, Premium, Perniagaan, dan Eksekutif Trenitalia?

Trenitalia menawarkan beberapa perkhidmatan kelas tiket kereta api yang dibina untuk sebarang anggaran dan jenis pelancong, sama ada anda pengembara perniagaan, masa lapang, atau kedua-duanya.

Perbezaan utama antara kelas tiket kereta api Trenitalia adalah ketidakteraturan pengubahsuaian tiket, harga, dan perkhidmatan. tambahan pula, tiket kereta api Ekonomi standard adalah kaedah perjalanan paling murah dan fleksibel di Itali.

Tiket Trenitalia Ekonomi Piawai:

Trenitalia Tiket kereta api Ekonomi Standard adalah yang termurah dari semua tambang Trenitalia. Sebaiknya tempah tiket kereta api ini terlebih dahulu kerana harga tiket rendah – mereka menjual dengan cepat. Pelancong yang memegang tiket kereta api Standard boleh mengambil beg pakaian yang sesuai dengan ruang bagasi, secara percuma dan boleh membatalkan tiket kereta api mereka sebelum berlepas dan menerima bayaran balik sebahagian (caj potongan sebanyak 20%).

Tiket Trenitalia Premium Ekonomi:

Kelas tiket kereta api ini lebih mahal daripada jenis tiket Standard Trenitalia, yang Tiket Premium Economy Trenitalia menawarkan perkhidmatan tambahan. Tiket kereta api jenis ini terdapat di kereta api berkelajuan tinggi Trenitalia dan membenarkan perubahan waktu dan tarikh hanya sekali sebelum tarikh keberangkatan.

Selain kelebihan tiket kereta api Standard, Tiket Trenitalia Economy Premium menawarkan tempat duduk yang lebih baik dengan ruang kaki yang lebih banyak dan tempat duduk berbaring dalam perjalanan jarak jauh. Di atas semua, terdapat tiga menu makanan yang boleh anda pilih dan makanan ringan dan minuman akan disajikan di tempat duduk anda di atas kereta Trenitalia.

Tiket Treintalia Perniagaan:

yang Tiket Perniagaan Trenitalia pembeli boleh menikmati semua kelebihan yang kami tulis di atas, penumpang Trenitalia Business Premier mendapat banyak faedah dari beg bagasi, tempat duduk kulit ergonomik yang selesa, ruang kaki dilanjutkan, dan tiga menu makanan untuk dipilih. lebih-lebih lagi, anda mempunyai dinding untuk privasi dan kawasan sunyi di kawasan yang ditentukan oleh Perniagaan di kereta Trenitalia.

Tiket Eksekutif Treintalia:

yang Tiket Trenitalia Executive pembeli dapat menikmati semua kelebihan yang disebutkan di atas selain tempat duduk kulit berbaring ergonomik yang lebih luas untuk meletakkan kepala mereka dan menikmati pemandangan Itali dengan selesa.

 

Adakah terdapat langganan Trenitaliation?

Terdapat Pas untuk Itali, tetapi hanya disyorkan sebagai pilihan yang murah jika anda merancang untuk melatih perjalanan lebih jauh 14 hari, langganan membolehkan menerokai Itali dengan kereta api dengan pas khas. Disana ada 3 tahap lulus yang ada: mudah, Keselesaan, dan Eksekutif dan anda boleh memilih jumlah perjalanan dari 3 kepada 10 dan pilih jenis kereta api dari Frecce berkelajuan tinggi hingga intercity dan EuroCity.

Pas boleh didapati dalam format kertas dan mesti diaktifkan dalam 11 bulan dari hari pembelian.

 

Berapa lama sebelum keberangkatan Trenitalia tiba?

Untuk mendapatkan kereta api Trenitalia anda dan tepat pada waktunya, kereta api mengesyorkan tiba sekurang-kurangnya 30 beberapa minit sebelum kereta api anda berlepas. Memang kami di Save A Train, percayalah bahawa sudah cukup masa dan anda juga dapat menikmati kedai dan mendapatkan barang-barang yang anda perlukan perjalanan kereta api menjadi sehalus mungkin.

 

Trenitalia tickets

 

Tiket Milan ke Rom

Tiket Florence ke Rome

Tiket Pisa ke Rom

Tiket Naples ke Rome

 

Apakah jadual kereta api Trenitalia?

Ini adalah soalan yang sukar tetapi soalan yang dapat dijawab oleh Save A Train secara penuh dan masa nyata. Secara terperinci pergi ke laman utama kami, taipkan asal dan destinasi anda di Itali, dan anda boleh mendapatkan yang paling tepat Jadual keretapi Trenitalia disana ada. Kereta api Trenitalia beroperasi seawal 6 am untuk 11 pm pada waktu petang dari Milan ke Bologna, untuk menjelaskan kebanyakan kereta api Trenitalia beroperasi sehingga lewat petang dengan kereta api berlepas setiap setengah jam atau lebih.

Tiket Milan ke Venice

Tiket Padua ke Venice

Tiket Bologna ke Venice

Tiket Rome ke Venice

 

Stesen mana yang dilayan oleh Trenitalia?

Trenitalia merangkumi seluruh Itali, bagaimanapun, stesen nasional utama adalah Milan, Rom, Venice, Naples, Turin, Bologna, Geneva, Florence, dan Verona. Disana ada 11 stesen antarabangsa: 5 Stesen kereta api Trenitalia di Switzerland dan 6 stesen di Perancis dan beberapa di Austria dan Jerman dan Croatia. Jadi jelas anda dapat dengan selesa dan cepat melalui Eropah yang indah dan mengagumi pemandangan Itali tanpa kehilangan apa-apa!

Stesen kereta api pusat di Milan terletak di kawasan paling sibuk Piazza Duca d'Aosta. Stesen keretapi sangat mengagumkan dan dikelilingi oleh bangunan pencakar langit. Oleh itu, sementara anda menunggu untuk menaiki trenitalia, anda boleh berjalan-jalan dan mengagumi patung-patung yang luar biasa.

Rom Termini adalah salah satu stesen kereta api terbesar di Eropah. Ia terletak tepat di seberang tempat mandi Diocletian di Rom kuno. Pintu masuk ke terminal adalah dari Piazza dei Cinquecento. Disana ada 29 platform di terminal dan pejabat tiket kereta api Trenitalia berada di lobi stesen.

Stesen kereta api Florence, Santa Maria Novella, berada dalam jarak berjalan kaki yang singkat dari Duomo dan tarikan-tarikan utama di bandar Lama Florence. Stesen ini dinamakan sempena gereja Santa Maria Novella tepat di seberang pintu masuknya. jadi, anda dapat dengan mudah mencuri beberapa saat yang lebih indah di bandar Lama, sebelum meneruskan pada anda pengembaraan seterusnya di Itali.

Terminal Naples terletak di timur bandar Lama. Sekiranya anda merancang untuk membuat beberapa lawatan sehari dari Naples ke Pompeii atau Sorrento, maka anda pasti akan berhenti di stesen kereta api Naples untuk perjalanan kereta api anda.

Sekiranya anda tidak pasti stesen kereta api mana yang harus dipilih di dalam bandar yang anda lawati, kami buat di laman web kami Semua Stesen untuk kebanyakan bandar besar, jadi algoritma kami akan memilih stesen yang sesuai untuk anda bertolak dari dan sampai di.

 

Soalan Lazim Trenitalia

Apa yang perlu saya bawa ke Trenitalia?

Sama pentingnya ialah membawa diri ke perjalanan Trenitalia adalah mustahak. Di atasnya pastikan dokumen perjalanan Trenitalia anda di telefon anda atau dicetak dan pasport yang sah mesti dimiliki dan adalah baik untuk memiliki insurans perjalanan.

Syarikat apa yang memiliki Trenitalia?

Trenitalia dimiliki oleh kerajaan Itali dan merupakan sebahagian daripada FS Italiane Group.

Trenitalia Soalan Lazim di mana saya boleh pergi dengan Trenitalia?

Wilayah, metropolitan, dan kereta api antarabangsa, Kereta api Trenitalia boleh membawa anda ke mana sahaja di Itali dan ke negara-negara terpilih yang bersempadan dengan Itali. Sebagai contoh, dengan kereta api berkelajuan tinggi Trenitalia, anda boleh pergi ke Perancis dan Switzerland.

Apakah prosedur menaiki bas untuk Trenitalia?

Memesan tiket kereta api dan menaiki Trenitalia tidak pernah semudah ini. Anda boleh membeli tiket Trenitalia dengan mudah pada saat-saat terakhir secara dalam talian dan hingga 1 sejam sebelum keberangkatan kereta api. Untuk menaiki kapal terbang, semua yang anda perlukan adalah pasport dan juga untuk menunjukkan kod PNR (6-kod digit). Untuk menjelaskan, kod PNR dihantar kepada anda dalam e-mel pengesahan tempahan dengan e-tiket. Anda tidak perlu mencetak tiket kereta api terlebih dahulu kerana ia boleh didapati di telefon bimbit anda dan dilampirkan pada e-mel pengesahan, dan pengawal kereta api juga dapat mengesahkan tiket anda dengan nama dalam senario terburuk.

Apa perkhidmatan di Trenitalia?

Kereta api Trenitalia mempunyai bar kafe dalam kereta api yang dikhaskan untuk minuman dan makanan ringan. Menu termasuk sandwic, cip coklat, makanan ringan, batang coklat, kopi, coklat panas, dan teh dan kemudian anda boleh makan dan minum di kereta api restoran ini atau mengambil barang yang anda beli kembali ke tempat duduk anda. Sekiranya anda melancong dalam Perniagaan, Premium, atau Kelas pertama anda boleh memilih minuman alu-aluan percuma dari pilihan 9 minuman yang ada dan manis, sedap, atau makanan ringan tanpa gluten. Di semua kereta api Trenitalia, ada slot kuasa di sebelah tempat duduk anda.

Soalan Lazim Trenitalia yang Paling Diminta – Adakah saya perlu menempah tempat duduk terlebih dahulu di Trenitalia?

Apabila anda menempah tiket Trenitalia, tempat duduk diperuntukkan secara automatik kepada anda dan anda tidak boleh menempah tempat duduk khas semasa membuat tempahan. Sekiranya terdapat tempat duduk percuma semasa anda menaiki kereta api, anda dibenarkan bergerak, tukar tempat duduk, dan mempunyai ruang yang berbeza.

Adakah terdapat WiFi internet di dalam Trenitalia?

Apabila anda membeli tiket Trenitalia anda terlebih dahulu, anda boleh menikmati Internet WiFi percuma pada semua kereta api dan kelas jenis Trenitalia frecciarossa.

 

Trenitalia tickets

 

Kesimpulannya, jika anda sampai sejauh ini, anda tahu semua yang perlu anda ketahui mengenai kereta api Trenitalia dan bersedia untuk membeli tiket kereta api Trenitalia anda SaveATrain.com.

 

Kami mempunyai Tiket Keretapi untuk pengendali keretapi ini:

DSB Denmark

DSB Denmark

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgium

intercity trains

Kereta Api Antara Bandar

SJ Sweden Trains

SJ Sweden

NS International Cross border trains

NS International Belanda

OBB Austria logo

OBB Austria

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norway

Switzerland Sbb railway

SBB Switzerland

CFL Luxembourg local trains

CFL Luxembourg

Thello Italy <> France cross border railway

menjadi lebih mendalam

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Jerman

European night trains by city night line

Kereta api malam

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Jerman

Czech Republic official Mav railway operator

Mav Czech

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operator

Trenitalia

logo eurail

Eurail

 

Adakah anda mahu memasukkan halaman ini ke laman web anda? Tekan di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-trenitalia%2F%0A%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed), Atau anda boleh memaut terus ke halaman ini.

Hak Cipta © 2021 - Simpan Kereta Api, Amsterdam, Belanda
Jangan biarkan tanpa hadir seorang - Dapatkan Kupon dan Berita !