Waktu membaca: 6 minit
(Lepas Kemaskini: 11/08/2023)

Adakah anda seorang peminat kereta api atau seseorang yang suka menerokai destinasi baharu dengan menaiki kereta api? baik, kami ada berita menarik untuk anda! Kesatuan Eropah (US) baru-baru ini telah memperkenalkan peraturan yang komprehensif untuk meningkatkan pengangkutan rel. Peraturan baharu ini mengutamakan perlindungan yang lebih baik untuk penumpang, memastikan pengalaman perjalanan yang lebih lancar dan menyeronokkan untuk semua. akhirnya, dalam artikel ini, kami akan menyelidiki butiran peraturan rel EU baharu dan cara ia akan memberi kesan positif kepada perjalanan kereta api anda.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini mendidik tentang Perjalanan Keretapi oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

Memahami Peraturan Rel EU Baharu

Sebagai permulaan, mari kita memperoleh pemahaman yang lebih baik tentang peraturan rel EU baharu. EU membangunkan peraturan ini untuk meningkatkan penumpang kereta api’ hak dan memupuk pengalaman perjalanan yang lancar. Peraturan merangkumi pelbagai aspek perjalanan kereta api, bermula daripada hak penumpang dan kebolehcapaian kepada perkongsian data di kalangan pengendali rel. Oleh itu, dengan melaksanakan peraturan ini, EU bertujuan untuk meningkatkan kualiti dan kecekapan keseluruhan pengangkutan kereta api, menghasilkan win-win untuk semua pengembara.

Amsterdam untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Rotterdam untuk Trains Paris

Brussels untuk Trains Paris

 

New EU Train Regulations

 

Polisi Pampasan Force Majeure

Sebelum ini, penumpang kereta api di Eropah boleh menuntut pampasan wang berjumlah 25% daripada harga tiket untuk kelewatan kereta api lebih daripada satu jam dan 50% untuk kelewatan lebih daripada 2 Jam. sekarang, syarikat akan dikecualikan daripada pembayaran ini jika sebab kelewatan adalah force majeure. Ini termasuk semua yang tidak dapat dikawal oleh pengendali kereta api — contohnya, ribut, banjir, gempa bumi, serangan pengganas, wabak, dan sebagainya. Jika syarikat secara objektif tidak dapat menghalang kelewatan atau pembatalan kereta api dalam keadaan luar biasa, penumpang tidak boleh mengharapkan pampasan daripada 50% atau 25%. Walau bagaimanapun, syarikat masih mesti mengubah hala penumpang ke kereta api lain atau membayar balik tiket jika perjalanan tidak dapat diatur.

Sementara itu, adalah penting untuk ambil perhatian bahawa mogok tidak dianggap sebagai kekerasan majeure. Sekiranya mogok menyebabkan penumpang terkandas di stesen menunggu kereta api, syarikat bertanggungjawab untuk memastikan pelanggannya sampai ke destinasi yang dituju. Pampasan untuk kelewatan mesti kekal berkuat kuasa.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

Halakan Semula Sendiri dan Pampasan untuk Kelewatan

Salah satu peruntukan penting peraturan rel EU baharu ialah pengenalan laluan semula kendiri. Sekiranya berlaku kelewatan perjalanan, jika syarikat rel gagal menawarkan penyelesaian dalam jangka masa yang munasabah (biasanya 100 minit), penumpang mempunyai hak untuk mengambil perkara ke tangan mereka sendiri. Penumpang boleh menukar laluan mereka secara bebas dengan membeli tiket untuk kereta api atau bas lain. Syarikat kereta api mesti membayar balik kos tiket baru, memastikan penumpang sampai ke destinasi dengan lancar, walaupun semasa kelewatan. Walau bagaimanapun, sebaiknya dipertimbangkan bahawa perbelanjaan harus benar-benar “perlu dan munasabah,” jadi menaiki pilihan VIP dengan kos pembawa yang ditangguhkan tidak akan berfungsi.

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

 

Railway Timetable

Perkongsian Data dan Pilihan Tiket Yang Diperbaiki

Trafik masa nyata dan perkongsian data perjalanan dalam kalangan pengendali rel meningkatkan pengalaman perjalanan. Peraturan baharu itu bertujuan untuk memupuk persaingan yang lebih hebat di kalangan pengendali rel. Mereka melakukan ini dengan menggalakkan pertukaran maklumat tentang jadual kereta api, kadar penghunian, dan kelewatan. lebih-lebih lagi, pengembara boleh menjangkakan pilihan tiket yang lebih menarik kerana persaingan yang semakin meningkat ini. Ia akan memberi mereka pelbagai pilihan yang lebih komprehensif dan meningkatkan fleksibiliti apabila merancang perjalanan kereta api mereka.

Akibatnya, kerjasama baharu dan mekanisme perkongsian data di kalangan pengendali rel berpotensi mewujudkan kesan riak perubahan positif di seluruh ekosistem perjalanan. Sebagai perjalanan kereta api menjadi lebih mudah dan serba boleh, ia mungkin menggalakkan lebih ramai orang memilih kereta api berbanding mod pengangkutan lain, akhirnya menyumbang kepada mengurangkan kesesakan lalu lintas, pelepasan karbon yang lebih rendah, dan masa depan pengangkutan yang lebih mampan.

Interlaken untuk Trains Zurich

Lucerne untuk Trains Zurich

Bern untuk Trains Zurich

Geneva untuk Trains Zurich

 

Summer Solo Train Traveling

Kebolehcapaian yang Dipertingkatkan untuk Penumpang dengan Mobiliti Berkurang

Di bawah peraturan EU yang baharu, syarikat kereta api mesti mengutamakan keperluan penumpang dengan mobiliti yang berkurangan. Mereka mesti memastikan perjalanan mereka kekal tanpa gangguan dan tanpa kerumitan, walaupun semasa gangguan. Ini bermakna bahawa individu kurang upaya atau cabaran mobiliti boleh mengharapkan kebolehcapaian dan bantuan yang lebih baik apabila melakukan perjalanan dengan kereta api. Peraturan ini memberi kuasa kepada penumpang, membolehkan mereka memulakan perjalanan dengan keyakinan dan ketenangan fikiran.

Mengikut peraturan kereta api EU yang baharu, jika penumpang yang kurang pergerakan memerlukan bantuan, mereka boleh meminta untuk melancong secara eksklusif dengan teman. Dalam kes ini, pendamping berhak mendapat tiket percuma dan tempat duduk di sebelah orang yang mereka bantu. Permintaan untuk bantuan di bawah peraturan baru diterima sehingga 24 jam sebelum berlepas. Ini adalah kelebihan yang sangat baik untuk industri kereta api kerana syarikat bas memerlukan pemberitahuan selewat-lewatnya 36 beberapa jam lebih awal, manakala pembawa udara dan air memerlukannya 48 beberapa jam lebih awal.

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

Empty Train Station Platform

 

Kemampanan dan keselesaan

Komitmen EU terhadap kemampanan terbukti dalam peraturan rel baharu. EU menggalakkan pengangkutan rel sebagai alternatif yang lebih hijau, bertujuan untuk mengurangkan pelepasan karbon dan menyumbang kepada masa depan yang lebih hijau. Dengan adanya peraturan ini, EU menggalakkan penumpang untuk pilih kereta api berbanding mod pengangkutan lain. Ini memupuk tabiat perjalanan yang mampan dan menyokong usaha pemuliharaan alam sekitar.

tambahan pula, peminat basikal juga mendapat galakan dan sokongan padu. Berita menarik ialah kereta api baharu dan gerabak yang dinaik taraf akan merangkumi ruang basikal khusus. Ruang ini adalah wajib, bermakna mereka mesti ada. Oleh itu, jika anda seorang pencinta basikal, kawasan yang ditetapkan khas ini akan menjadikan perjalanan kereta api anda lebih mesra basikal.

 

 

Kesimpulan di Peraturan Rel EU Baharu

sesungguhnya, melaksanakan peraturan rel EU baharu menandakan penambahbaikan perjalanan kereta api untuk penumpang di seluruh benua. Ia menunjukkan pengiktirafan kereta api’ peranan penting dalam menghubungkan masyarakat, mempromosikan pelancongan, dan memupuk pertumbuhan ekonomi. Usaha EU dalam meningkatkan hak penumpang dan memastikan pengalaman perjalanan yang lebih lancar menunjukkan dedikasi mereka untuk mewujudkan rangkaian rel yang boleh dipercayai dan berpusatkan pelanggan.

Kesimpulannya, peraturan EU baharu untuk pengangkutan rel menandakan satu langkah penting ke hadapan dalam mengutamakan perlindungan penumpang dan meningkatkan pengalaman perjalanan. Peraturan ini bertujuan untuk menjadikan perjalanan kereta api lebih mudah, cekap, dan menyeronokkan untuk semua. Ia termasuk kebolehcapaian yang dipertingkatkan untuk penumpang yang kurang pergerakan. Satu lagi perubahan positif ialah pengenalan laluan semula kendiri. tambahan, peningkatan persaingan di kalangan pengusaha kereta api akan memberi manfaat kepada pelancong. Dengan adanya langkah-langkah progresif ini, penumpang dengan yakin boleh memulakan perjalanan kereta api mereka. Hak mereka dilindungi, dan pengalaman perjalanan mereka adalah keutamaan. Komitmen EU untuk meningkatkan kualiti pengangkutan kereta api mencerminkan visinya tentang masa depan yang mampan dan mengutamakan penumpang. Semua kapal untuk lebih lancar, pengalaman perjalanan kereta api yang lebih menarik!

 

Perjalanan kereta api yang hebat bermula dengan mencari tiket terbaik di laluan kereta api yang paling indah dan selesa. Kami di Simpan Kereta Api akan gembira untuk membantu anda membuat persediaan untuk perjalanan kereta api dan mencari tiket kereta api terbaik pada harga terbaik.

 

 

Adakah anda ingin membenamkan catatan blog kami "Cara Bersedia Untuk Perjalanan Kereta Api" ke tapak anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fms%2Fnew-european-rail-regulation%2F - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)