Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 31/03/2021)

 

Perjalanan dengan kereta api di stesen kereta api Budapest

Budapest pasti merupakan pusat Hungary. Ia adalah satu titik pusat apabila ia datang kepada perjalanan dengan kereta api di Budapest terdapat banyak kereta api berhenti. Walaupun Perjalanan dengan kereta api di Budapest dan secara umum adalah menarik dan sering satu pengalaman baru bagi ramai orang, ia juga boleh menjadi saraf-wracking bit pada masa-masa, terutama di bandar baru dan asing. Meletakkan minda anda selesa dan mengambil lihat di 10 perkara yang anda perlu tahu tentang perjalanan kereta api di Budapest.

 

Stesen kereta api

Terdapat tiga stesen kereta api utama yang anda boleh menaiki kereta api di Budapest dengan dan mereka:

  • timur: Terletak di Timur. Ini adalah stesen keretapi antarabangsa dan antara bandar utama di Budapest.
  • barat: Terletak di Barat.
  • deli: Terletak di South

 

 

 

perjalanan: Pemindahan lapangan terbang

Stesen kereta api paling dekat dengan Budapest Airport Terminal 2 adalah Ferihegy, dengan kereta api yang beroperasi ke dan dari stesen Nguyati dalam Budapest.

 

Melancong dengan bagasi

Jika anda dalam perjalanan di sekitar bandar dengan mana-mana beg galas, beg tangan atau mana-mana bagasi tangan pastikan anda menyimpan ini di atas lantai di antara kaki anda semasa dalam perjalanan di kereta api untuk berada di sebelah selamat.

 

Keselamatan untuk wanita

Wanita boleh berasa selesa apabila perjalanan dengan kereta api di sekitar Budapest. Pusat bandar agak selamat untuk bandar besar dan selagi pelancong menggunakan akal fikiran mereka dan tidak mengambil risiko yang tidak perlu hanya kerana mereka bercuti maka mereka boleh yakin bahawa tiada bahaya akan datang kepada mereka.

 

mengelakkan pickpocketing

Pelancong yang paling mungkin untuk mendapatkan pengambilan poket dalam sesak kawasan pengangkutan awam seperti stesen kereta api, di mana kecurian kecil lain yang mungkin berlaku. Walaupun ini tidak merupakan penyebab pelawat kebimbangan utama dinasihatkan untuk menyedari dan berjaga-jaga.

 

mendapat Sekitar – Perjalanan dengan kereta api di Budapest

Terdapat beberapa landasan kereta api yang berbeza di Budapest dan bentuk perjalanan kereta api sebahagian besar pengangkutan awam mereka yang bermakna anda boleh mendapatkan hanya kira-kira di mana-mana dengan kereta api. Pastikan untuk memeriksa masa dan laluan yang berbeza anda perlu ambil untuk sampai ke destinasi anda. Anda boleh mendapatkannya maklumat perjalanan dalam talian atau di stesen kereta api. Anda juga boleh beli tiket di stesen-stesen.

 

Dapatkan Sendiri Kad Budapest ke Perjalanan dengan kereta api di Budapest

Sebaik sahaja anda telah dalam Budapest satu atau dua hari dan telah mendapat galas anda, pastikan untuk mendapatkan Kad Budapest. Kad ini menawarkan beberapa tambahan seperti kemasukan percuma ke dalam beberapa muzium, percuma bas/kereta api / trem / perjalanan air, dan pelayaran air.

 

Perjalanan dengan kereta api dalam perjalanan Budapest Hari

Terdapat beberapa lawatan sehari yang hebat mengambil dengan melakukan perjalanan dengan kereta api di Budapest. Mereka akan membawa anda ke beberapa destinasi yang luar biasa dan menunjukkan kepada anda pemandangan yang menakjubkan sepanjang jalan. Pastikan anda melakukan penyelidikan anda sebelum anda pergi. Pastikan anda mendapat yang terbaik daripada masa anda di bandar ini.

 

Stesen indah

Budapest mempunyai beberapa yang paling tua dan paling stesen kereta api yang indah di Hungary. Pastikan untuk melawat Stesen Kereta Api Timur (Stesen Kereta Api Timur) dan Stesen Kereta Api Barat (Stesen Kereta Api Barat) dan anda perlu mendapatkan kepada mereka oleh Perjalanan dengan kereta api di Budapest, semasa anda berada di sana dan menghayati sejarah dan seni bina yang menakjubkan yang Budapest tawarkan.

 

Sejarah Pembangunan Lines Kereta Api

M1 talian di Budapest adalah yang kedua tertua kereta api bawah tanah talian di dunia. Ia telah beroperasi sejak 1894 dan walaupun disenaraikan sebagai UNESCO Tapak warisan dunia. Terdapat begitu sejarah yang banyak dalam bandar ini dan kereta api telah digunakan untuk peringkat umur dan masih berjalan dengan cekap.

Budapest benar-benar tidak mempunyai semua dan merupakan pelancongan popular destinasi. Mengapa tidak menjadi seperti penduduk tempatan dan gunakan kereta api sebagai satu bentuk pengangkutan awam? Anda tidak akan kecewa!

 

Tempahan tiket kereta api dalam untuk perjalanan Eropah? Mengapa tidak mengambil 3 minit di laman web kami untuk mencari tiket murah untuk laluan anda. Melog masuk ke kami Jimat Sebuah laman web Keretapi sekarang. Tiket-tiket boleh dibayar dalam pelbagai cara, segala-galanya untuk membuat pengalaman anda semudah mungkin.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami di laman anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F10-things-know-travel-by-train-in-budapest%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)