Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 12/11/2021)

Dalam masa hanya beberapa jam, anda boleh meneroka pelbagai negara-negara baru yang terang dan ceria. tetapi, apakah cara yang terbaik untuk ke sana. Melatih berbanding bas di Eropah apabila perjalanan?

 

Lebih cepat dan lebih baik mencari!

kereta api, tidak seperti bas, perjalanan lurus melalui desa. Ini bermakna bahawa bukan merenung lebuh raya membosankan, atau jam perbelanjaan hanya bergerak dari tempat ke tempat, anda mempunyai peluang untuk melihat lebih lagi negara pilihan anda. Setelah anda bersedia untuk bergerak ke destinasi seterusnya, anda akan sampai ke sana dalam masa yang singkat. Kelajuan tinggi Melatih berbanding bas di Eropah. Ia adalah tidak brainer.

Frankfurt ke Kereta api Cologne

Dresden untuk Trains Cologne

Munich untuk Trains Cologne

 

tiada kesesakan

Oleh 'tiada kesesakan', kami tidak bermaksud 'tidak berdegup manis'. Kami bermaksud tidak Kesesakan lalu lintas. Itulah perkara tentang landasan kereta api - tiada apa yang menghalang jalan. Mereka adalah garis lurus hak untuk destinasi anda.

Dijon untuk Trains Paris

Reims untuk Trains Paris

Lille untuk Trains Paris

Lawatan untuk Trains Paris

 

melatih berbanding bas, ini adalah bas
kerusi bas adalah lebih padat daripada kerusi kereta api

Keselesaan Keretapi berbanding Bas

Ketika datang untuk perjalanan dengan kereta api berbanding bas. Comfort adalah raja. Apabila anda memutuskan antara Keretapi berbanding bas di Eropah, Kereta api memenangi bukan sahaja dalam perjalanan tetapi di-antara, terlalu! Di stesen kereta api, awak boleh menunggu kereta api anda dengan selesa dan keselamatan, dengan banyak tempat-tempat untuk duduk, makan dan minum atau membeli bekalan untuk perjalanan anda.

Di dalam bas, anda berkongsi ruang yang lebih kecil (dan tandas yang lebih kecil!) dengan penumpang lain. Anda tidak akan dapat untuk bangun dan meluruskan kaki anda atau berpindah ke pengangkutan yang lebih tenang, dan ada mungkin tidak apa-apa makanan atau minuman yang tersedia.

Luxembourg untuk Trains Brussels

Antwerp untuk Trains Brussels

Amsterdam untuk Trains Brussels

Paris untuk Trains Brussels

 

melatih berbanding bas, ini adalah kerusi kereta api
kerusi kereta api adalah lebih selesa daripada kerusi bas

Fleksibiliti Keretapi berbanding Bas

Di atas perjalanan kereta api, pengumuman akan menyediakan terperinci up-to-date maklumat mengenai kereta api anda, dari ketika ia meninggalkan di mana ia berhenti dan yang platform ia bertolak dari, dan jika anda mahu untuk membandingkan kereta api berbanding bas di fleksibiliti, kemudian di kereta, anda kenal 90% ketepatan apabila anda akan tiba.

Sebuah bas akan membawa anda dari A ke B, tetapi jika anda mahu pergi lebih jauh, anda akan menghadapi masalah yang mahal. kelewatan tidak menentu disebabkan oleh lalu lintas di jalan raya boleh bermakna kehilangan sambungan anda, kos anda lebih banyak.

Di atas kereta api, anda mempunyai jumlah fleksibiliti; hanya hadir dan melompat ke atas mana-mana kereta api untuk memenuhi keperluan rancangan anda.

Ia tidak kira jika anda terlepas kereta api anda - anda hanya boleh menumpang naik yang seterusnya!

Adakah anda yakin dalam Melatih berbanding bas di Eropah berdebat lagi?

Milan untuk Trains Venice

Padua untuk Trains Venice

Bologna untuk Trains Venice

Rom ke Kereta api Venice

 

Teruskan, menempah kereta api anda dengan Simpan Kereta Api. Dengan lebih banyak ruang di dalam kereta api, anda akan mempunyai ruang untuk duduk, bersantai dan menikmati pemandangan sementara anda merancang langkah seterusnya anda.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami di laman anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-versus-bus%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)