Order A Train Tiket SEKARANG

Tiket Keretapi SNCB Murah Dan Harga Perjalanan

Di sini anda boleh mendapatkan semua maklumat mengenai Tiket kereta api SNCB murah dan Harga perjalanan SNCB dan kelebihan.

 

topik: 1. Sorotan Kereta Api SNCB
2. Mengenai SNCB 3. Pandangan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Kereta Api SNCB yang Murah
4. Berapakah kos tiket SNCB 5. Mengapa lebih baik menaiki kereta api SNCB, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang
6. Apakah perbezaan antara kelas pertama dan kedua? 7. Adakah terdapat langganan SNCB
8. Berapa lama sebelum keberangkatan SNCB tiba 9. Apakah jadual kereta api SNCB
10. Stesen mana yang dilayan oleh SNCB 11. Soalan Lazim SNCB

 

Sorotan Kereta Api SNCB

  • Syarikat kereta api nasional, SNCB, berkhidmat 244 juta penumpang setiap tahun.
  • Setiap hari, syarikat kereta api nasional mengambil 61 ribu orang di dalam Belgium dan ke destinasi mereka di seluruh Eropah.
  • Syarikat kereta api nasional adalah penyedia perkhidmatan mobiliti terbesar di Belgium di negara ini.

Mengenai SNCB

Syarikat kereta api Nasional Belgium, SNCB, ditubuhkan di 1926.

SNCB menawarkan perkhidmatan keretapi di Belgium dan di seluruh Eropah. Dengan tiket yang betul, anda boleh melawat yang terbaik tempat percutian di Eropah. Dengan pelbagai kategori tiket dan langganan kad, SNCB memenuhi keperluan semua orang.

Keretapi kerap ke Brussels – Ghent, Antwerp – digunakan, Brussels – Namur. Anda juga boleh pergi ke negara jiran di Eropah dengan menggunakan kereta api SNCB.

Di seluruh syarikat, dekat dengan 20,000 pekerja yang bekerja di rangkaian kereta api dan bas memastikan bahawa penumpang selamat sampai ke destinasi mereka setiap hari.

 

Cheap SNCB Train Tickets

Pergi ke Simpan Laman Utama Keretapi atau gunakan widget ini untuk mencari tiket kereta api untuk SNCB

Simpan Aplikasi iOS Kereta Api iOS

Simpan Aplikasi Android Train

 

Simpan Kereta Api

Asal

Destinasi

Tarikh berlepas

Tarikh Pengembalian (Pilihan)

Dewasa (26-59):

Belia (0-25):

Kanan (60+):


 

Pandangan Teratas Untuk Dapatkan Tiket Kereta Api SNCB yang Murah

nombor 1: Pesan tiket SNCB anda terlebih dahulu sebanyak yang anda boleh

Harga Tiket kereta api SNCB meningkat ketika hari perjalanan semakin hampir. Anda boleh menjimatkan wang dengan menempah tiket kereta api SNCB anda sejauh mungkin dari hari berlepas. Tiket kereta api SNCB disediakan seawal 3 kepada 6 bulan menjelang keberangkatan kereta api. Membuat tempahan lebih awal memastikan anda mendapat tiket kereta api SNCB yang paling menjimatkan. Jumlah mereka juga terhad, jadi lebih cepat anda membuat pesanan, lebih murah untuk anda. Untuk menjimatkan wang untuk tiket kereta api SNCB, beli tiket anda SEGERA.

nombor 2: Perjalanan dengan SNCB dalam tempoh luar waktu puncak

Tiket kereta api SNCB lebih murah dalam tempoh luar puncak, pada awal minggu, dan pada waktu siang. Anda pasti dapat tiket kereta api lebih murah dalam seminggu. Pada hari Selasa, Hari Rabu, dan Khamis, Tiket kereta api SNCB adalah yang paling menjimatkan. Kerana jumlah pelancong perniagaan berulang-alik untuk bekerja pada waktu pagi dan malam, tiket kereta api lebih mahal pada waktu tersebut. Jauh lebih murah untuk melancong pada bila-bila masa antara waktu pagi dan sebelum perjalanan petang. Hujung minggu adalah satu lagi masa puncak kereta api, terutamanya pada hari Jumaat dan Sabtu. Harga tiket kereta api SNCB juga meningkat cuti umum dan cuti sekolah.

nombor 3: Pesan tiket anda untuk SNCB apabila anda sudah pasti jadual perjalanan anda

Kereta api SNCB berada dalam permintaan tinggi, dan dengan sedikit persaingan, mereka kini menjadi pilihan utama untuk kereta api di Belgium. SNCB mampu menetapkan sekatan tiket kereta api seperti yang mereka ada yang melarang pertukaran tiket atau pengembalian wang kecuali jika itu adalah jenis perniagaan tiket. Walaupun masih ada laman web forum di mana anda boleh menjual tiket terpakai kepada orang lain, SNCB tidak membenarkan penjualan tiket terpakai. Bagaimana ini dapat membantu anda menjimatkan wang? Pesan tiket anda hanya apabila anda yakin dengan jadual anda akan menjimatkan anda dari menempah satu tiket dua kali kerana ada sesuatu yang timbul dan anda tidak dapat menggunakan tiket asal.

nombor 4: Beli tiket SNCB anda di Save A Train

Save a Train mempunyai yang terbesar, yang terbaik, dan tawaran termurah untuk tiket kereta api di Eropah. Hubungan kami dengan banyak pengendali keretapi, sumber tiket kereta api, dan pengetahuan kami mengenai algoritma teknologi memberikan Save A Train akses kepada tawaran tiket kereta api termurah. Kami tidak hanya menawarkan tawaran tiket kereta api murah untuk SNCB sahaja; kami memberikan yang sama untuk alternatif lain untuk SNCB dan kami bangga dengan perkhidmatan pelanggan terbaik di pasaran kereta api.

Harga Kereta Api Brussels ke Antwerp

Harga Kereta Api Amsterdam ke Antwerp

Harga Keretapi Lille ke Antwerp

Harga Kereta Api Paris ke Antwerp

 

SNCB Train in Station

 

Berapakah kos tiket SNCB?

Tiket SNCB bermula dari € 2,5 hingga setinggi € 20 untuk satu perjalanan dengan kereta api. yang harga tiket kereta api SNCB bergantung pada jenis tiket yang anda beli dan bila anda memilih untuk melancong:

Tiket sehala Perjalanan pergi dan balik
standard € 2,50 – € 15.00 € 15 – 30 €
Kelas pertama € 10.50 – 20 € 21 € – € 46

 

Mengapa lebih baik menaiki kereta api SNCB, dan tidak melakukan perjalanan dengan kapal terbang

1) Anda Tiba di Pusat Bandar. Ini adalah satu kelebihan kereta api SNCB jika dibandingkan dengan kapal terbang. Kereta api SNCB dan semua perjalanan kereta api yang lain dari mana sahaja di bandar ke pusat bandar seterusnya. Ia menjimatkan masa dan kos teksi dari lapangan terbang ke pusat bandar. Dengan perhentian kereta api, lebih mudah untuk pergi ke mana sahaja di bandar yang anda tuju. Tidak kira dari mana anda pergi, Brussels, Antwerp, digunakan, atau Liege, perhentian pusat bandar adalah kelebihan utama kereta api SNCB!

2) Perjalanan dengan kapal terbang memerlukan anda berada di lapangan terbang sekurang-kurangnya beberapa jam sebelum waktu penerbangan anda. Anda mesti melalui pemeriksaan keselamatan sebelum dibenarkan menaiki pesawat. Dengan kereta api SNCB, anda hanya perlu berada di stesen kurang dari 30 beberapa minit lebih awal. Apabila anda juga mempertimbangkan waktu yang diperlukan untuk berulang-alik dari lapangan terbang ke pusat bandar, anda akan menyedari bahawa kereta api SNCB lebih baik dari segi jumlah masa perjalanan.

3) Atas permukaan, harga tiket kereta api SNCB nampaknya lebih mahal daripada tiket penerbangan bajet. Walau bagaimanapun, apabila anda membandingkan semua caj yang terlibat, Tiket kereta api SNCB mempunyai tawaran harga yang lebih baik. Dengan kos lain seperti kos bagasi yang tidak perlu anda bayar di kereta api, perjalanan dengan SNCB pasti yang terbaik.

4) Kereta api lebih mesra alam apabila anda membandingkan kereta api dan kapal terbang, kereta api akan keluar di atas. Pesawat terbang mencemarkan atmosfera dengan kadar karbon yang tinggi yang dikeluarkannya. Kereta api sebagai perbandingan memberikan banyak kurang pencemaran karbon daripada kapal terbang.

Brussels untuk Trains Bruges

Antwerp untuk Trains Bruges

Halle dua Trains Bruges

Ghent untuk Trains Bruges

 

Apakah perbezaan antara kelas pertama dan kedua?

Terdapat pelbagai kelas tiket SNCB untuk anggaran dan jenis pelancong yang berbeza. Anda boleh membeli tiket standard untuk kelas 1 atau kedua. misalnya, kelas 2 akan lebih sesuai untuk perjalanan jauh dan pengembara bajet. Tetapi jika anda mencari tempat untuk meregangkan kaki atau anda adalah seorang pengembara perniagaan dan mahu bekerja semasa anda dalam perjalanan, maka kelas 1 sesuai untuk anda.

 

 

Adakah terdapat langganan SNCB?

Bagi warganegara Belgium, terdapat pelbagai jenis langganan, tiket Musim Tanpa Had, dan Musim Piawai. Untuk orang antarabangsa, kami mencadangkan membeli lebih lama dan kemudian anda akan mempunyai pilihan yang paling murah.

Kedua-dua kad boleh dibeli di:

– Kaunter tiket SNCB.

– Aplikasi SNCB.

Tiket SNCB Standard:

Tiket standard adalah tiket kereta api paling fleksibel yang ditawarkan oleh SNCB. Oleh itu, anda boleh melancong ke mana-mana sahaja di Belgium dengan tiket kereta api standard. Anda harus perhatikan bahawa tiket Standard dibeli dalam talian, tidak boleh dibayar balik. Walau bagaimanapun, sekiranya terdapat perubahan rancangan, anda boleh membayar balik atau menukar tiket di kaunter tiket. Sebagai tambahan, perkhidmatan ini disediakan, sehari sebelum tarikh keberangkatan anda, atau untuk 30 beberapa minit selepas anda membeli tiket.

Tiket Keluarga Besar

Semua ahli keluarga dapat menikmati potongan harga tiket SNCB. Sebagai contoh, kanak-kanak di bawah 12 melancong percuma, dan hingga 50% pada tiket standard untuk orang dewasa dan kanak-kanak ke atas 12. lebih-lebih lagi, dengan tiket ini, anda boleh melakukan perjalanan di semua kereta api SNCB.

Kad ini sah digabungkan dengan kad pengenalan gambar, yang semestinya merangkumi usia pemegang.

Tiket Musim Standard

Warganegara Belgium boleh membeli Tiket Musim Standard, dan nikmati perjalanan tanpa had dalam laluan yang sama. Dalam kata lain, untuk harga 10 langganan bulan, mereka boleh melakukan perjalanan ke dua arah seberapa banyak yang mereka mahukan.

Tiket Hujung Minggu

Tiket Hujung Minggu sah pada hari Jumaat-Ahad, dengan 50% diskaun untuk mana-mana destinasi di Belgium. jadi, bermula pada 7 pm pada hari Jumaat, anda boleh melancong ke mana sahaja di seluruh Belgium, di kelas 1 atau 2. Sebagai tambahan, syarat khas ini meluas ke cuti umum serta.

Harga Kereta Api Brussels ke Ghent

Harga Kereta Api Antwerp ke Ghent

Harga Keretapi Halle ke Ghent

Harga Kereta Api Bruges ke Ghent

 

Berapa lama sebelum keberangkatan SNCB tiba?

Adalah sukar untuk tepat secara tepat, tetapi Save A Train menasihatkan bahawa anda akan tiba 30 beberapa minit sebelum waktu berlepas anda. Dengan jangka masa ini, anda juga akan mempunyai cukup masa untuk membeli barang yang anda perlukan membuat perjalanan kereta api anda sesenang mungkin.

 

Apakah jadual kereta api SNCB?

Anda boleh mengetahui secara langsung di laman utama kami di Simpan Kereta Api jadual waktu Kereta Api SNCB, Taipkan lokasi semasa dan destinasi yang anda mahukan, dan kami akan menunjukkan maklumatnya kepada anda.

Harga Kereta Api Brussels ke Liege

Harga Kereta Api Antwerp ke Dinant

Harga Kereta Api Ghent ke Dinant

Harga Keretapi Liege to Dinant

 

Stesen mana yang dilayan oleh SNCB?

Stesen Brussels SNCB adalah Brussels – Pusat, yang terletak di tengah-tengah Belgium.

Stesen SNCB pusat lain adalah di Antwerp, Kereta api SNCB bertolak dan tiba dari Antwerp Central Station, berhampiran dengan hotel Blue Astrid yang indah. Antwerp Central adalah stesen keretapi paling sibuk kedua di Belgium.

Kereta api SNCB berlepas di Ghent dari Ghent Saint Pieters stesen, yang merupakan bandar ketiga terbesar di Belgium dan terbesar di Flanders.

Liege, Liege Guillemins adalah stesen keretapi pusat SNCB. Oleh itu, Stesen kereta api Liege menghubungkan Belgium ke negara jiran, menjadikannya salah satu stesen kereta api paling sibuk di Wallonia. lebih-lebih lagi, jika anda bercadang untuk melancong ke Jerman, Perancis, Luxembourg, atau Belanda dari Belgium, lebih baik anda menempah tiket kereta api SNCB anda lebih awal.

digunakan (Brugge – Nama bandar yang sama dalam bahasa popular lain) stesen keretapi adalah stesen keretapi SNCB yang sibuk di Flanders. Sebagai contoh, dari Bruges, anda boleh memesan tiket kereta api anda ke yang lain destinasi popular di Belgium: Ghent, Antwerp, dan Brussels dalam masa kurang dari satu jam. Stesen kereta api Bruges berada di 20 minit berjalan kaki dari Pusat bandar, dan dataran Old City Markt yang indah.

Stesen kereta api SNCB di Leuven adalah stesen kereta api utama di wilayah Flemish Brabant di Belgium. Stesen keretapi yang sibuk ini menghubungkan wilayah Flemish dengan wilayah lain dan merupakan salah satu yang teratas 5 stesen kereta api paling sibuk di Belgium. Oleh itu, awak boleh perjalanan kereta api ke Brussels, Lapangan terbang Brussels, Leuven, Antwerp, dan pada dasarnya mana-mana bandar di Belgium.

Mechelen atau Malinas, di bandar Mechelen, juga merupakan salah satu stesen keretapi SNCB pusat di Belgium. Anda akan dapati di sini 10 platform, melayani laluan kereta api Intercity, termasuk Lapangan Terbang Brussels dari Antwerp. Sebagai tambahan, anda boleh membeli tiket SNCB anda ke Amsterdam, dan Luxembourg, melalui Antwerp dan Brussels.

 

Soalan Lazim SNCB

Adakah Basikal Dibolehkan Menumpang di Kereta Api SNCB?

Basikal dibenarkan di kereta api SNCB. Sekiranya anda mempunyai basikal yang boleh dilipat, maka anda boleh menaikinya ke kereta api, tanpa sebarang kos. Walau bagaimanapun, jenis basikal lain akan dikenakan bayaran tambahan € 4 untuk tiket kereta api anda.

Adakah Anak-anak Melancong Percuma di Kereta Api SNCB?

Ya, tetapi hanya sehingga usia tertentu. Kanak-kanak yang lebih muda dari usia 12 akan melakukan perjalanan secara percuma apabila ditemani oleh penumpang dewasa.

Adakah Haiwan Peliharaan Dibolehkan di Kereta SNCB?

Ya, anda boleh membawa haiwan kesayangan anda di kereta api, dengan harga € 3 setiap perjalanan. Walau bagaimanapun, haiwan peliharaan harus berada di hadapan atau di dalam beg, atau bakul.

Apakah prosedur menaiki SNCB?

Beberapa stesen mempunyai paparan elektronik yang menunjukkan pembentukan kereta api. lagi, gunakan ini untuk memeriksa zon di mana nombor pelatih kereta api akan berada ketika kereta api datang.

Soalan Lazim SNCB Paling Diminta – Adakah saya perlu memesan tempat duduk terlebih dahulu di SNCB?

anda boleh rizab yang saya tahudi terlebih dahulu di dalam negeri SNCB kereta api. anda akan dapatkan peribadi tempat duduk setelah membuat tempahan, tetapi ini bukan suatu kemestian.

Adakah terdapat Wi-Fi internet di dalam SNCB?

Tiada. Tidak ada percuma Wi-Fi internet di kereta api SNCB. Anda boleh menikmati Wi-Fi percuma di stesen kereta api SNCB.

 

SNCB tickets are available for these trains

 

Sekiranya anda telah membaca hingga ke tahap ini, anda kini tahu semua yang perlu anda ketahui mengenai kereta api SNCB anda dan bersedia untuk membeli tiket kereta api SNCB anda Simpan Kereta Api.

 

Kami mempunyai Tiket Keretapi untuk pengendali keretapi ini:

DSB Denmark

DSB Denmark

Thalys railway

Thalys

eurostar logo

Eurostar

sncb belgium

SNCB Belgium

intercity trains

Kereta Api Antara Bandar

SJ Sweden Trains

SJ Sweden

NS International Cross border trains

NS International Belanda

OBB Austria logo

OBB Austria

TGV Lyria france to switzerland trains

SNCF TGV Lyria

France national SNCF Trains

SNCF Ouigo

NSB VY Norway

NSB Vy Norway

Switzerland Sbb railwaySBB Switzerland CFL Luxembourg local trains

CFL Luxembourg

Thello Italy <> France cross border railway

menjadi lebih mendalam

Deutsche Bahn ICE high-speed trains

Deutsche Bahn ICE Jerman

European night trains by city night line

Kereta api malam

Germany Deutschebahn

Deutsche Bahn Jerman

Czech Republic official Mav railway operator

Mav Czech

TGV France Highspeed trains

SNCF TGV

Trenitalia is Italy's official railway operatorTrenitalia logo eurail

Eurail

 

Adakah anda mahu memasukkan halaman ini ke laman web anda? Tekan di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftrain-sncb%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed), Atau anda boleh memaut terus ke halaman ini.

Hak Cipta © 2021 - Simpan Kereta Api, Amsterdam, Belanda
Jangan biarkan tanpa hadir seorang - Dapatkan Kupon dan Berita !