Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 02/09/2022)

perjalanan mesra alam adalah di barisan hadapan dalam fikiran kita kerana kita masuk ke dekad baru ini. Dengan aktivis alam sekitar seperti Robert Swan dan Greta Thunberg, mesej ke dunia sedang dihantar dengan kejelasan kristal. Kita kesuntukan masa untuk membuat kesan yang berkekalan di dunia ini dan memulihara sumber berharga beliau.

Perubahan bermula hari ini dan dengan kami, keputusan yang kita buat yang menggalakkan pelancongan yang bertanggungjawab. Apabila kita menjadi lebih sedar kesan kami terhadap alam sekitar dan pelancongan mampan inisiatif, kita masih cenderung untuk memikirkan eko pelancongan mesra dalam terlalu luas rasa. perjalanan bertanggungjawab ada sesuatu lagi kita boleh memilih untuk mengambil bahagian dalam di sana sini. Ia adalah sesuatu yang yang perlu halus ditenun ke dalam kehidupan seharian kita, menjadi sifat kedua.

Trend positif membuat gelombang progresif di seluruh industri pelancongan global. pertubuhan pelancongan yang memperkenalkan kuasa solar, sistem kitar semula air telah dilaksanakan untuk mengurangkan penggunaan dan plastik menjadi kegunaan dikesali masa lalu. Terdapat pergerakan global yang mendalam kepada kebangkitan dan satu yang, dengan harapan dan kesungguhan, akan echo positif kepada generasi masa depan pelancong tidak pernah puas. Berikut adalah tip-tip utama mengenai Cara Untuk Travel Eco Friendly:

 

Anugerah Perjalanan Kereta Api

Ramai pelancong telah memilih untuk mengurangkan jejak karbon mereka dengan terbang kurang atau dengan memotong perjalanan pesawat sepenuhnya, terutamanya sebagai tindak balas kepada topik yang hangat diperkatakan Sweden Shame penerbangan (malu penerbangan). Bukan rahsia lagi bahawa perjalanan udara kini menjadi salah satu penyumbang perubahan iklim yang paling cepat berkembang. Walaupun terbang akan sentiasa menjadi pemain penting dalam bagaimana kita memilih untuk perjalanan, kita perlu diingatkan bahawa bentuk-bentuk lain seperti tawaran sensasi cuti eko.

perjalanan kereta api mempunyai nostalgia silam rahmat suasana dan adalah yang kuat perjalanan mesra alam inisiatif. Ia menawarkan a pelbagai faedah termasuk lebih banyak ruang kaki, makan dalam kereta makan sambil menikmati pemandangan yang indah, melancong dengan anak-anak adalah jauh lebih mudah dan untuk mereka yang ingin terus berhubung, tidak ada mod dalam penerbangan. perjalanan kereta api bersamaan tanpa ragu-ragu untuk perjalanan bertanggungjawab.

Amsterdam untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Rotterdam untuk Trains Paris

Brussels untuk Trains Paris

Train Travel Eco Friendly

 

Menjadi Eco Friendly, Meninggalkan Hanya Footprints

Mana-mana sahaja kita perjalanan, kita harus meninggalkan hanya tapak kaki. Eko pelancong, kita sudah tahu ini. Walau bagaimanapun, dengan trend ini menolak kita untuk melakukan lebih banyak, kita boleh mengambil langkah ini dengan lebih lanjut. Perkara yang paling positif lihat ialah pelancong menyertai bersama-sama dan meninggalkan destinasi yang lebih baik daripada kita mendapati ia. Ia tiada kos untuk mengambil beberapa keping sampah yang kita lihat di pantai atau di dalam hutan yang. lebih-lebih lagi, membuangnya dengan betul bermakna ia tidak mendarat di lautan.

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Leipzig untuk Trains Berlin

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

 

Makan Dan Minuman Tempatan

Menyokong penduduk tempatan bukan sahaja eko pelancongan mesra inisiatif tetapi ia juga merupakan sumbangan meningkatkan taraf masyarakat. Membeli dalam negara bermakna bahawa tiada siapa yang mempunyai untuk mengangkut barang-barang itu. Lebih lagi, perniagaan tempatan mempunyai peluang untuk berkembang maju. Ini adalah pengurangan jejak karbon dan kemenangan masyarakat tempatan.

Kereta api Amsterdam To London

Paris untuk Trains London

Berlin untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

Eat And Drink Local

 

Menjadi Sebahagian Daripada Eco Friendly Perbualan

trend A menjadi trend kerana ia menjadi sebahagian daripada perbualan global. Sebagai pengembara eko komited untuk eko pelancongan mesra prinsip, kita perlu melibatkan diri dan menjadi sebahagian daripada naratif yang. suara kita mempunyai kuasa. Seperti yang kita berkomunikasi dengan rakan-rakan pelancong dan seperti yang kita pergi ke sudut yang unik di dunia. Kita perlu terus menyebarkan mesej. Kami mengarahkan satu sama lain melalui teladan dan seperti yang kita membuat perubahan yang perlu untuk kehidupan kita sendiri dan bagaimana kita menyumbang kepada pelancongan mampan, kita memberi inspirasi kepada orang lain untuk melakukan perkara yang sama.

Milan untuk Trains Venice

Padua untuk Trains Venice

Bologna untuk Trains Venice

Rom ke Kereta api Venice

Travel Eco Friendly

 

Penggunaan Pengangkutan Awam Atau Walk

Walaupun ia mungkin kelihatan tidak menarik pada mulanya dan penyelidikan yang perlu dilakukan berkaitan dengan keselamatan Pengangkutan awam dan destinasi, transit massa adalah mesra alam cara untuk perjalanan di seluruh. Ia menggunakan jumlah dikurangkan secara drastik bahan api bagi setiap penumpang berbanding kereta.

destinasi A beckons pengembara untuk melibatkan diri dalam semua yang ia tawarkan. Terdapat benar-benar ada cara yang lebih baik untuk berinteraksi dengan rakyat, mengalami budayanya, dan bersenang-senang di persekitaran sekitarnya. Menggunakan pengangkutan awam tidak hanya itu dan berjalan adalah alternatif yang lebih baik.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

Use Public Transportation Or Walk to be eco friendly

 

Pack Cahaya Dan Mesra Alam

Ini adalah salah faham yang besar yang ringan pembungkusan adalah tidak penting. cahaya pembungkusan sudah pasti adalah mesra alam prinsip perjalanan kita semua boleh dengan mudah menerima pakai dan ia mempunyai kesan yang besar. Pek kita lebih ringan, ringan mod kami pengangkutan akan menimbang dan ini diterjemahkan kepada penggunaan bahan api kurang.

Satu lagi cara untuk memainkan peranan anda dalam pelancongan mampan adalah untuk mempunyai melihat kit perjalanan. Kit perjalanan mesra alam akan terdiri mungkin daripada berus gigi buluh, bar syampu, dan sabun dan bukannya gel mandi. Syampu dan perapi mini dan alat ganti kalis air yang boleh digunakan semula. Botol air aluminium sangat penting dan juga jerami logam.

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

Pack Light for Eco Friendly Travel

 

Sukarelawan

Trend pelancongan terbesar bagi 2020 menunjukkan bahawa perjalanan pengalaman adalah cara baru untuk perjalanan. Berpindah, ia adalah klasik. Ini menjadikan ruang untuk pengalaman budaya pameran, aktiviti, dan pandangan unik mengenai destinasi.

  1. Pilih Suppliers Komited untuk Travel mampan.
  2. Mempertimbangkan Destinasi Yang Memerlukan Pelancongan.

Brussels untuk Trains Bruges

Antwerp untuk Trains Bruges

Halle dua Trains Bruges

Ghent untuk Trains Bruges

Volunteer in the forest

 

Jika kita mengambil berat tentang alam sekitar dan kita suka seni perjalanan, kami akan memulihara, melindungi, dan menjadikan perjalanan kita bermakna sesuatu untuk kebaikan kolektif planet ini dan pelancongan eko. Mulakan dengan membuat tempahan perjalanan kereta api dengan Simpan Kereta Api, hari ini!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “How To Travel Eco Friendly Dalam 2020?” ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/travel-eco-friendly/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)