Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 25/06/2021)

Mengambil kereta api adalah salah satu bentuk yang paling underrated daripada pengangkutan moden. sebagai antara benua kapal terbang tunggangan menjadi lebih murah setiap tahun, tetapi kereta api semakin meningkat di mana-mana. Terdapat beberapa sebab mengapa perjalanan dengan kereta api adalah salah satu cara yang paling menarik untuk menyeberangi sempadan antarabangsa.

 

Ekspres Bernina

misalnya, dua tujuan perniagaan yang ditawarkan oleh Bernina Express sudah cukup untuk menukar mana-mana peminat penerbangan ke fanatik kereta api. Bermula dari Chur dan St. Moritz di Switzerland timur cantik ke utara Itali Tirano, yang Bernina Express juga dikenali sebagai yang paling indah perjalanan kereta api di dunia. perjalanan ini menjangkau sejumlah 90 batu. Maksudnya 4 jam sinematik landskap alpine, glasier, air terjun besar, dan jurang dramatik.

Semua pemandangan Indah dapat dilihat melalui tingkap vista kereta api Express di setiap kereta penumpang. Perjalanan itu memuncak di Bernina Pass. pada 7,000 kaki di atas paras laut, pas terdedah kepada ribut salji mengamuk. Sementara itu, cerah Itali menanti anda di hujung perjalanan ini. ini indah perjalanan dengan kereta api mestilah wajib pada senarai baldi setiap pencinta kereta api.

 

kereta api Jerman

Sementara itu, menyertai Express dalam senarai yang DB atau Deutsche Bahn. rangkaian kereta api kebangsaan Jerman menawarkan beberapa tunggangan yang paling indah berhampiran Sungai Rhine. laluannya akan membawa anda melalui pemandangan menarik daripada Alps dan lembah-lembah gunung. misalnya, cara terbaik untuk menghargai sungai terpanjang di Eropah adalah melalui laluan yang menghubungkan bandar-bandar Mainz dan Cologne. Laluan ini membawa anda melalui bukit lembut, runtuh istana, dan ladang anggur teres.

DB menawarkan perjalanan kereta api biasa yang connect bandar-bandar seperti Amsterdam, Copenhagen, dan Prague ke metropolis utama Jerman. Sama dengan Bernina Express, ia adalah satu cara yang hebat untuk melihat kawasan tengah Eropah. Ia tidak hairanlah bahawa CNN merujuk kepada Deutsche Bahn sebagai "Salah satu yang paling menyenangkan pengalaman perjalanan Jerman yang tidak melibatkan Mercedes-Benz 450. " Manakala kereta api Eropah kebanyakannya berharga untuk merentas desa panjang dan perjalanan merentas benua, terdapat pilihan lain yang lebih pendek untuk pelancong kereta api kasual. misalnya, yang Berlin Ringbahn sentiasa menjadi popular di kalangan pelancong yang mahu mudah bersiar-siar lawatan bandar. Anda boleh mencuba ini untuk harga satu tiket.

Frankfurt ke Kereta api Cologne

Brussels untuk Trains Cologne

Vienna untuk Trains Cologne

Hanover untuk Trains Cologne

 

Trans-Siberia Express

Ada ceramah perjalanan kereta api menarik akan lengkap tanpa termasuk Trans-Siberia Express. Juga dikenali sebagai perjalanan kereta api terpanjang di planet ini, Trans-Siberia Express menghubungkan Moscow di barat Rusia untuk bandar pantai Vladivostok di Timur Rusia. Sepanjang jalan, landasan kereta api keluar masuk berdekatan negara seperti China, Mongolia, dan Korea Utara. Beberapa lokasi di Eropah barat, termasuk Amsterdam, mempunyai stesen kereta api yang menawarkan tunggangan ke stesen Trans-Siberia di st. Petersburg, Rusia. Tidak hairanlah ramai orang Eropah memilih untuk mengambil kereta api apabila meneroka timur.

Perjalanan di seluruh Rusia dengan kereta api adalah salah satu cara termurah untuk melancong. diberikan, ia juga salah satu yang paling perlahan, dengan Ladbrokes mendakwa bahawa kereta api tidur semalaman dari Volgograd ke Nizhny Novgorod mengambil 27 Jam. masih, sistem kereta api yang menyeluruh russia menyaksikan banyak tindakan tahun ini apabila negara ini menjadi tuan rumah Piala Dunia. Ramai peminat mendapat untuk melihat lebih banyak negara dan rakyatnya kerana mereka mengembara kepada lekapan dengan kereta api.

 

 

Ini adalah aspek lain yang menarik dan sering diabaikan perjalanan kereta api. pasti, tiada apa-apa seperti orang-orang dan pengalaman anda akan temui di sepanjang jalan. Dapatkan bersedia untuk bertemu dengan beberapa orang yang paling menarik dari seluruh dunia. Mana kereta api merentas desa perjalanan anda dalam, anda mungkin berakhir mencari rakan atau dua para pelancong semalaman rakan-rakan. Sama ada anda mengambil indah Bernina Express, menyeberangi beberapa negara pada sama ada Deutsche Bahn atau Trans-Siberia Express, atau bersantai di Switzerland Glacier Express, yang Budaya lawatan menerangkan sebagai perjalanan yang pesaingnya, tempat-tempat menarik yang Bernina, berangkat dengan kereta api adalah terikat untuk menjadi salah satu pengalaman yang paling menarik dalam hidup anda.

 

Untuk mendapatkan pengalaman kereta api yang terbaik dalam hidup anda,, dengan harga paling murah, dan dilepaskan daripada yuran tempahan menjijikkan, penggunaan Simpan Kereta Api!

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ffascinating-train-travel-europe%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)